Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δύσκολα να βγει η χρονιά έτσι…

Απαραίτητη νίκη μίας ομάδας που δυσκολεύεται σε όλα…

Editorial

Δύσκολα να βγει η χρονιά έτσι…

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε ένα κρίσιμο ματς στο οποίο «έπρεπε» να κερδίσει. Καταλαβαίνεις την αξία της νίκης, όταν αντιλαμβάνεσαι τι θα γίνονταν σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττας…

Υπάρχουν διάφορα θετικά στη βραδιά, υπάρχει βέβαια και ένα γενικό συμπέρασμα που ανησυχεί τους πάντες αφού… η μεγάλη εικόνα είναι προβληματική. Γιατί; Οι λόγοι είναι πολλοί…

Μέσα στον αγώνα, χάθηκε ένα ημίωρο, αφού το 4-4-2 με τον Λάμπρου πίσω από τον Άκπομ οδήγησε σε αγώνα 35-65 κατοχής υπέρ του ΟΦΗ! Εκπληκτικό…  (Για όσους δεν καταλαβαίνουν, σε αυτή τη φάση το πρόβλημα δεν ήταν οτι δεν έπαιζε ο Σφιντέρσκι… Κάπου να νιώθουμε και τι γίνεται).

Όταν είδαμε το πιο ορθολογικό (Μπίσεσβαρ στον άξονα και Λάμπρου αριστερά) ο ΠΑΟΚ ανέβηκε, ισορρόπησε τέλος πάντων και στο τέλος έβγαλε τις δύο μεγάλες του φάσεις, με ωραία δημιουργία.

Η επανάληψη όμως ξεκίνησε με γκολ του ΟΦΗ. Όταν ο ΠΑΟΚ την περασμένη εβδομάδα βγάζει 10 τελικές στην εστία και ο αντίπαλος τερματοφύλακας κάνει τόσες επεμβάσεις και έρχεται η χθεσινή βραδιά όπου ο φιλοξενούμενος σκοράρει με το πρώτο σουτ και όσα έγιναν μετά την αρχική επέμβαση που δεν τελείωσε τη φάση, την ώρα που και τα στόπερ έχασαν το ριμπάουντ… τα υπαρκτά προβλήματα του ΠΑΟΚ, μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο!

Όταν έγινε το 0-1 έβλεπες την ενδεκάδα του ΠΑΟΚ και έλεγες ποιος θα βγάλει προσωπικότητα να πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, σηκώνοντας το μεγάλο βάρος; Μία στιγμή άλλαξε το ματς! Την προσέφερε το ασύλληπτο σπριν του Γιαννούλη που…

– έκοψε επικίνδυνη κόντρα των αντιπάλων

– το κατάφερε όντας πέντε μέτρα πίσω από αυτόν που είχε την μπάλα

– έκλεψε την μπάλα καθαρά και κέρδισε την κατοχή

– Έδωσε εξαιρετική τελική πάσα στον σκόρερ Τζόλη

Όλο αυτό που έκανε ο Γιαννούλης και φυσικά το εξαιρετικό τελείωμα του Τζόλη που όσοι τον έχουν δει στην κ19 ξέρουν ότι έχει χάρισμα στον τομέα αυτό, άλλαξε την ψυχολογία των παικτών και τους έκανε να πιστέψουν στην ανατροπή. Ευτυχώς η φάση έγινε νωρίς μετά το 0-1…

Μετά βέβαια ο ΠΑΟΚ έπρεπε να πάρει τη νίκη ποντάροντας στον Ροντρίγκο, στον Στοχ, στον Τζόλη… Μην ξεγελιόμαστε! Αυτά δεν είναι εύκολα πράγματα! Λείπει η μισή ομάδα, λείπουν παικταράδες και όλα αυτά έρχονται να βαρύνουν μια ομάδα που έτσι και αλλιώς έχει και άλλα τακτικά προβλήματα, έχει θέμα πίστης των παικτών στο πλάνο που πρέπει να παίξουν, ομάδα με κακή ψυχολογία που βαραίνει κάθε εβδομάδα και περισσότερο! (Δηλαδή πώς ήταν αυτοί οι παίκτες χάνοντας τις τελευταίες ημέρες και τους Βιεϊρίνια-Πέλκα; Μετά τα όσα έχουν περάσει και μέσα σε ένα έτσι και αλλιώς προβληματικό σύνολο, γίνονται και όλα αυτά…). 

Απόψε ο ΠΑΟΚ τα κατάφερε, αλλά ας μην ξεγελιόμαστε. Με αυτή την εικόνα, με τόσες απουσίες, με τέτοια αναποτελεσματικότητα πίσω, με τόσους ντεφορμέ μεσοεπιθετικούς  και με την ομάδα να ζητάει την υπέρβαση από τον 22ο και τον 24ο του ρόστερ που δεν έχουν παίξει καθόλου μέχρι τώρα, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα!

Σκεφτείτε ότι ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει τα διπλά ματς μέσα στην εβδομάδα, τα τριπλά δηλαδή μέσα σε οκτώ ημέρες!

Αν ο ΠΑΟΚ βρει τρόπο να περάσει την Τετάρτη, ίσως και να βρουν κουράγιο για να μείνουν όρθιοι μέχρι το τέλος. Μακάρι…

Το ματς της Τετάρτης είναι κάτι άλλο βέβαια… Αρκεί να μην λείπουν και πάλι όλοι…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι επιστροφές με ΑΕΚ

Η σημασία του αγώνα και ο «βασικός» κορμός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό και την ισοπαλία με τη Λαμία, το ντέρμπι που έρχεται με την ΑΕΚ, έχει πάρει οριακό χαρακτήρα.

Την Τετάρτη παίκτες όπως ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης και ο Σουαλιό Μεϊτέ, έμειναν εκτός για να πάρουν ανάσες και όπως όλα δείχνουν αμφότεροι, θα επιστρέψουν στο αρχικό σχήμα την Κυριακή.

Κάτι ανάλογο αναμένεται να γίνει και με τον Τάισον, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο στη Λαμία, ενώ διαθέσιμος αναμένεται να είναι και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, που την Τετάρτη, εξέτισε την αγωνιστική της τιμωρίας του.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένονται αρκετά διαφορετικά πρόσωπα στην 11άδα, σε σχέση με την κάκιστη εικόνα της περασμένης Τετάρτης, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, να περιμένει να δει σαφώς καλύτερη απόδοση στο επερχόμενο ντέρμπι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κούγιας: «Στημένη υπόθεση του Λυγγερίδη για να χτυπηθεί ο Ολυμπιακός» (vid)

Όσα είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αλέξης Κούγιας, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», ως νομικός εκπρόσωπος του Γιάννη Καλλιανού, αλλά πήρε θέση για τις συλλήψεις οπαδών του Ολυμπιακού, για τη δολοφονία του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όσα υποστήριξε…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Πιθανές αλλαγές ενόψει ΠΑΟΚ

Οι σκέψεις του Ματίας Αλμέιδα για την Τούμπα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ΑΕΚ ουσιαστικά ξεκινάει από σήμερα την προετοιμασία της για το ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή και όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της, είναι πιθανό να γίνουν κάποιες αλλαγές από το κέντρο και μπροστά, μετά το 3-0 επί του Παναθηναϊκού.

Η τετράδα στην άμυνα απ’ ό,τι φαίνεται δε θα αλλάξει, ενώ ο Πινέδα αναμένεται να μείνει επίσης στο αρχικό σχήμα κι ένας εκ των Γιόνσον-Σιμάνσκι να μείνει εκτός για να επιστρέψει ο Γκατσίνοβιτς.

Παρά την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Ελίασον, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ξεκινήσει από τον πάγκο και να είναι στην ενδεκάδα ο Άμραμπατ, ενώ επίσης σε σχέση με τον Παναθηναϊκό, είναι πιθανό να ξεκινήσει ο Τσούμπερ, αντί του Αραούχο.

Σε κάθε περίπτωση, στη σημερινή και αυριανή προπόνηση της ΑΕΚ, αναμένονται τελικές αποφάσεις από τον Ματίας Αλμέιδα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ