Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αντίπαλοι και μεταγραφές

Η σημερινή μέρα (Παρασκευή) θα είναι από τις πιο σημαντικές του καλοκαιριού μια και θα γίνει γνωστή η ομάδα που θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ για να βρεθεί στα πλέι οφ του Europa League. Πώς όμως συνδέονται και τα βραδινά ματς με τις μεταγραφές του ΠΑΟΚ…

Editorial

Αντίπαλοι και μεταγραφές

Από συγκεκριμένες ατάκες στην διάρκεια του καλοκαιριού (δημοσίως και όχι μόνο) αντιληφθήκαμε ότι στον ΠΑΟΚ (καλώς ή κακώς) σκέφτονται την ενίσχυση της δικής τους ομάδας, σε σχέση και με τους αντιπάλους επί Ελληνικού εδάφους! Αυτό ισχύει 100% και για τον καθορισμό του αγωνιστικού στόχου για φέτος. Αυτό όλοι το άκουσαν!

Υπό αυτή την έννοια, μάλλον θα έπρεπε οι φίλοι του ΠΑΟΚ να παρακαλάνε να δουν έναν πολύ δυνατό Παναθηναϊκό να περνάει στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Ληγκ και να κερδίζει χρήματα αλλά και δυνατότητα για περεταίρω ενίσχυση! Θα έπρεπε να εύχονται την παρουσία και την πρόκριση στο EuropaLeagueενός δυνατού Ατρόμητου, αλλά και κάτι ανάλογο με τον Αστέρα Τρίπολης.

Όλα τα παραπάνω δεν έγιναν. Η απώλεια για τον Παναθηναϊκό είναι μεγάλη και όσοι ξέρουν λένε ότι για τους πράσινους ξεκίνησε μία πολύ-πολύ δύσκολη χρονιά.

Ο Ατρόμητος είναι ίδια ομάδα με πέρυσι, αλλά έδειξε λίγος σε προσωπικότητα και δεν κατάφερε να περάσει, παρά το εκτός έδρας διπλό. Πρόβλημα αυτό για την ψυχολογία της ομάδας του Παράσχου.  

Ο Αστέρας είναι αυτός που κάνει την διαφορά. Η ομάδα της Τρίπολης έπιασε εκπληκτική απόδοση σε δύο ματς με την Μάιντς και πέρασε δίκαια με την φοβερή ανατροπή στην Ελλάδα. Ο Αστέρας είναι σαφώς πιο δυνατός.

Μακάρι στον ΠΑΟΚ να άλλαξε κάτι από αυτό που επικρατούσε τις τελευταίες ημέρες, μια και υπάρχει η αίσθηση ότι η ομάδα δεν θα κάνει ούτε τις τρεις κινήσεις για τις οποίες γίνονταν λόγος (ξεκάθαρο αυτό το τελευταίο, παρουσία πολλών ανθρώπων μάλιστα!!).

Από εκεί και πέρα η… Σεράγιεβο, αλλά και ο Αστέρας, έδειξαν απόψε ότι σε τέτοιες Ευρωπαϊκές φάσεις δεν πρέπει να επηρεάζεσαι από ονόματα, ενώ είναι πολύ δύσκολο να βρεις.. εντελώς αδύναμο αντίπαλο.  

Τέλος, το PAOK24 θα καλύψει με διπλή αποστολή και το σπουδαίο φιλικό με την ΚΠΡ στο Λονδίνο. Ο ΠΑΟΚ αναχωρεί το πρωί και είναι βέβαιο (βάσει αποστολής) ότι από αυτό το παιχνίδι θα βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα για τον ΠΑΟΚ που χτίζεται ενόψει της σεζόν που έρχεται. Οι παίκτες που θα αγωνιστούν θα είναι αυτοί που θα σηκώσουν και το βάρος σε αυτή την αγωνιστική περίοδο! Οι διεθνείς είναι όλοι μέσα, οι μεταγραφές επίσης, οι δοκιμές με τους μικρούς μειώνονται, ίσως και να τελείωσαν!  

         

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ