Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Και να μην ήθελαν να ρίξουν τον ΠΑΟΚ, απαγορεύεται να τους ξαναψηφίσετε

Μερικές φορές η πραγματικότητα ξεπερνά κάθε φαντασία κινηματογραφική, μυθιστορηματική, θεατρική.

Άκης Σακισλόγλου

Και να μην ήθελαν να ρίξουν τον ΠΑΟΚ, απαγορεύεται να τους ξαναψηφίσετε

ιδικά στην Ελλάδα, εκεί που λες πως, αποκλείεται, δεν μπορεί να υπάρξει κάτι που δεν είδαμε, που θα μας εκπλήξει, που δεν έχει συμβεί ποτέ, προκύπτουν γεγονότα πέρα από κάθε ανθρώπινη σύλληψη.

Έτσι λοιπόν μαθαίνεις ότι η ΕΕΑ εισηγείται τελικά τον υποβιβασμό δύο ποδοσφαιρικών ομάδων λόγω (αναπόδεικτης και αμφισβητούμενης κατηγορίας) πολυμετοχικότητας. Οκ μέχρις εδώ. Έτσι κι αλλιώς έχεις δει προπονητές να κάνουν τους πεθαμένους για να χάσεις έναν αγώνα στα χαρτιά, ποδοσφαιριστές να κάνουν τους τρομοκρατημένους και να βγαίνουν να παίξουν μόνον αν ο διαιτητής ακυρώσει ένα γκολ που τελικά σου στερεί έναν πολύτιμο τίτλο.

Αναφέρω μόνο τα καραγκιοζιλίκια της τελευταίας τριετίας. Αν πάω πιο πίσω θα θυμηθώ παράγκα 1 και παράγκα 2, στημένα παιχνίδια, ναρκόπλοια, φούρνους, λευκά πόλο (δε συνεχίζω για να μη χάσω τον ειρμό μου).

Ψάχνεις με ψυχραιμία να βρεις ποιος την έκανε την καταγγελία και διαπιστώνεις ότι την έκανε ιδιοκτήτης ομάδας στον όποιον έχει απαγορευτεί με απόφαση δικαστηρίων η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο εδώ και χρόνια (και η έξοδος από τη χώρα μέχρι πρότινος). Κοιτάς λίγο πίσω: ο άνθρωπος αυτός συμμετείχε στην πρόσφατη συνάντηση με ΟΥΕΦΑ και FIFA για «το καλό του ποδοσφαίρου» στην οποία ήταν και ο υφυπουργός αθλητισμού που ξέρει για την απαγόρευση. Παράλογο; Όχι, εφόσον το έχουμε αποδεχτεί ΟΛΟΙ και κυρίως οι αθλητικοί εισαγγελείς της χώρας.

Γυρνάς διαβάζεις ποιοι είναι στην επιτροπή, τη λεγόμενη ΕΕΑ. Το ένα μέλος έλειπε γιατί και να ήταν εκεί δε θα ψήφιζε αφού δεν ήταν στην ακροαματική διαδικασία. Βλέπεις την υπόλοιπη σύνθεση και δύο άνθρωποι είναι από το πανεπιστήμιο Πειραιά και μπήκαν μετά την καταγγελία από την γνωστή ομάδα της περιοχής. Κάτι ψυλλιάζεσαι. Η απόφαση στο μεταξύ είναι 3-2. Ίσως από την γνωστή φράση «θα μας κάνετε τα 3-2». Ατόφιος σουρεαλισμός.

Παράλληλα, απογευματάκι στο γήπεδο παίζεται και μπάλα. ΠΑΟΚ – Βόλος. Κακό θέαμα, εκνευρισμός, πού μυαλό για ποδόσφαιρο. Φταίει ο προπονητής, το σύστημα, οι ποδοσφαιριστές, μπορεί και ο Τσαρπανάς αλλά αυτός έχει άλλοθι γιατί πέθανε εδώ και χρόνια. Εσωστρέφεια σουρεαλιστική. Σου ζητούν νταβατζιλίδικα, αφού στο χορτάρι εσύ είσαι πρώτος και αυτοί δεύτεροι, να τους αδειάσεις τη γωνιά κι εσύ γιουχάρεις την ομάδα σου, την οικογένειά σου, τον εαυτό σου ουσιαστικά. Η εσωστρέφεια γίνεται συχνά παρανοϊκή. Κινδυνεύεις να γίνεις αυτοκαταστροφικός. Να παίξεις το παιχνίδι των αντιπάλων σου. Χρειάζεται ψυχραιμία.

Οι ώρες περνούν, η είδηση για την εισήγηση υποβιβασμού των δύο ομάδων διαχέεται παντού. Αρχίζει συζήτηση στα σόσιαλ μίντια κι ο καθένας μη ΠΑΟΚτσής βγάζει την σκατίλα του με το γνωστό ύφος διαλόγου στα αντίστοιχα μέσα. Τα τρολ πιάνουν δουλειά. Άνθρωποι που δίνουν νόημα στη ζωή τους μαλώνοντας για λόγους που μετά από τρία – τέσσερα εκατέρωθεν σχόλια τους έχουν ξεχάσει, επιδίδονται σε εκφράσεις που χρίζουν κοινωνιολογικής προσέγγισης, μερικές φορές και ψυχιατρικής. Δε βγάζεις άκρη, δεν υπάρχει ειρμός, μιλάει το θυμικό και μια ασυνείδητη τάση φυγής από την πραγματικότητα (η οποία, σεβαστό το παραδέχομαι, δεν είναι καθόλου εύκολη για όσους δεν έχουν γεννηθεί από πλούσιους αναπαραγωγικούς αδένες).

Εκείνη τη στιγμή κάνει δήλωση και ο υφυπουργός, το μεγαλύτερο αρχιτρόλ από όλους όσους περιέγραψα λίγο παραπάνω: πουλάει τρέλα ο τύπος. Βγάζει την ουρά του απέξω και λέει πως αυτή η τόσο σοβαρή γνωμοδότηση «οφείλει να έχει απόλυτη τεκμηρίωση». Καταλάβατε; Ο άνθρωπος που όρισε την επιτροπή, που ανέχεται την εμπλοκή παραγόντων συγκεκριμένης ομάδας στις δικές του αποφάσεις, «την λέει» στην επιτροπή παίρνοντας -και καλά- το μέρος του ΠΑΟΚ. Το λες και φάρσα, παρωδία, μπαρούφα με γκοτέσκ θεατρικά στοιχεία. «Υπαρκτός ποδοσφαιρικός σουρεαλισμός».

Από το στρατόπεδο του ΠΑΟΚ ξεκινούν αντιδράσεις. Ο ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης είναι έτοιμος να ανεξαρτητοποιηθεί (άσε Θόδωρε, «αυτά μας τα είπαν κι άλλοι που την είχαν πιο μεγάλη» την πολιτική εμπειρία τους…)

Παίρνει θέση και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης (που μας το έπαιζε ανεξάρτητος κι από την επόμενη των εκλογών έχει γίνει δεξιότερος του δεξιού ψάλτη της Μητρόπολης εγκαθιστώντας όλη τη Νέα Δημοκρατία στο δημαρχείο και υλοποιώντας πολιτικές που και ο Κούλης θα δίσταζε να εφαρμόσει. Κατά τα λοιπά, ντεμέκ ΠΑΟΚ και «ζήτω η Μακεδονία μας» είσαι Κωνσταντίνε μου). Κι έχει και συνέχεια το πράγμα: Κάποια στιγμή διαβάζουμε δήλωση του αιώνιου απόντα, του νέου ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΝΕΝΑ (έχετε ακούσει ποτέ να παίρνει θέση;), του περιφερειάρχη, ο οποίος σε ανύποπτο χρόνο μια χαρά δημόσιες σχέσεις έχει κάνει με τα ΜΜΕ του Βαγγελέικου κι έχει δώσει και διαφημίσεις.

Δεν τρώω πρόλογο με κανέναν. Έχουν ατόφια την ευθύνη. Δεν τους θέλω ούτε για να θυσιαστούν ως «Ιφιγένειες», ούτε να δοξαστούν σαν «τον Σαμουήλ στο Κούγκι». Περισσότερη σοβαρότητα και λιγότερος λαϊκισμός παρακαλώ.

Οι οπαδοί την ίδια ώρα κάνουν πορεία με κατάληξη τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Αυτοί κινδυνεύουν πραγματικά γιατί δε θέλει και πολύ να ανεβεί το αίμα στο κεφάλι και να τρέχουν με δικαστήρια. Ως γνωστόν στα οπαδικά δικαστήρια κάποιοι καταστρέφουν τη ζωή τους και κάποιοι χτίζουν καριέρες πολιτικές, νομικές, παραγοντικές.

Ξαναμπαίνω στο Facebook. Τα συνθήματα οργιάζουν με κεντρικό νόημα «ψόφος σε όσους ψηφίσατε ΝΔ», «Κυριάκο μην ξανάρθεις Θεσσαλονίκη», «βουλευτές της πόλης πάρτε θέση», «να μιλήσουν οι μουγκοί», «θα κόψουμε τη χώρα στα δύο», «σας ταΐζουμε μια ζωή» και πολλά ακόμη, εξίσου σουρεαλιστικά και με τεράστιο κοινωνιολογικό ενδιαφέρον στα οποία θα στεκόμουν περισσότερο (έχει ένα ενδιαφέρον η συγγραφή ενός βιβλίου με όλα αυτά) αν δεν προέκυπτε το ΑΠΟΛΥΤΟ γεγονός που επισκιάζει πραγματικότητα και φαντασία με τρόπο υπερβατικό: η επίσημη ανακοίνωση του Ολυμπιακού.

Τι λέει ο Ολυμπιακός; Υπερασπίζεται τον «ιστορικό ΠΑΟΚ» ο οποίος κινδυνεύει λόγω του «κακού Ιβάν Σαββίδη» (του ανθρώπου που έδωσε στον ΠΑΟΚ ξανά ισχύ, επιτυχίες, χαρά). Καταγγέλει τον άνθρωπο αυτόν γιατί «παίρνει στο λαιμό του τον δικέφαλο μας». Βλέπουν στον Ολυμπιακό δηλαδή ότι μας διοικεί ένας άνθρωπος ο οποίος «αγοράζει ομάδες για να παίζει φιλικά και να παίρνει πρωταθλήματα» (τι μου θυμίζει άραγε αυτό…) κι αφού εμείς οι ίδιοι οι ΠΑΟΚτσήδες δε μιλάμε, ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ και μιλάνε αυτοί. Ταυτόχρονα, «κράζουν» τον υφυπουργό (που αυτοί επέβαλλαν, στηρίζουν και πιέζουν) ότι προσπαθεί να προκαταλάβει τα δικαιοδοτικά όργανα (ας μην ξεχνάμε ότι η ΕΕΑ απλώς γνωμοδοτεί, δεν επιβάλει ποινές).

Φτάνουν στο σημείο με την ανακοίνωσή τους να δηλώνουν ξεκάθαρα πως ο υφυπουργός υποκύπτει σε ασπρόμαυρες πιέσεις (αυτοί τρελαίνουν και Μητροπολίτη μαντάμ…).

Λοιπόν, για να τελειώνουμε (ή για να αρχίζουμε επιτέλους):
Μη διανοηθείτε να «μαυρίσετε» αυτήν την κυβέρνηση επειδή αδικεί τον ΠΑΟΚ. Θα αδικήσετε τον εαυτό σας, την κοινωνική σας τάξη, το μέλλον των παιδιών σας, ακόμα και την ίδια την ομάδα του ΠΑΟΚ αν τους «μαυρίσετε λόγω γνωμοδότησης της ΕΕΑ». Γιατί ο ΠΑΟΚ το δίκιο του θα το βρει από μόνος του. Δεν θα το εφεύρει. Το δίκιο του απλά υπάρχει. Ο ΠΑΟΚ θα δικαιωθεί γιατί κατηγορείται χωρίς να υπάρχει υπόθεση. Κατηγορείται για τις εντυπώσεις και για να πεταχτεί ακόμα μια φορά η μπάλα στην κερκίδα και όχι στον αγωνιστικό χώρο (όπου η ομάδα είναι ΠΡΩΤΗ κι έχει και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα).

Την γνωμοδότηση ΑΥΤΗΣ της επιτροπής την ξέραμε όλοι. Η ποινή με την οποία κινδυνεύει ο ΠΑΟΚ θα κριθεί σε άλλα δικαιοδοτικά όργανα κι ακόμα κι εκεί, αν είναι σκληρή, θα είναι εφέσιμη ενώ έχει στάδια και εκτός ελληνικών δικαστικών αιθουσών που σημαίνει δρόμο και χρόνο πολύ. Εναντίον του ΠΑΟΚ δεν έχουν κάνει τίποτα ΑΠΟΨΕ. Δεν έχουν κάνει τίποτα ΑΚΟΜΑ. Το αν θα κάνουν κάποια στιγμή στο μέλλον δεν το ξέρουμε. Αυτό που σίγουρα ξέρουμε είναι ότι έχουν κάνει μεγάλο κακό πολλές φορές και ότι ΘΕΛΟΥΝ να ξανακάνουν κάθε φορά που θα έχουν ευκαιρία, με κάθε δικαιολογία, με κάθε δυνατό τρόπο, μικρό ή μεγάλο κακό δεν έχει σημασία, δεν κάνουν διακρίσεις: χτυπούν στα τυφλά και ανορθόδοξα.

Την κυβέρνηση αυτή και τις «μαριονέτες» που έχει για πολιτικούς, πρέπει να την «μαυρίσετε» για δεκάδες άλλους λόγους που μας τους φανέρωσε λίγους μόνο μήνες μετά τη νίκη της στις εκλογές (όχι ότι περιμέναμε κάτι διαφορετικό, απλώς αυτή τη φορά δεν άφησαν ούτε μέρα να πάει χαμένη).
Να σας απαριθμήσω μερικούς λόγους;
Την υποκρισία της στο Μακεδονικό ζήτημα (όποια θέση κι αν έχετε γι αυτό, πρέπει κάποιος να είναι ντιπ ηλίθιος ώστε να μην κατανοήσει την κοροϊδία).
Τη διαχρονική της στάση απέναντι στη Θεσσαλονίκη με αποκορύφωμα τις πρόσφατες πολιτικές αποφάσεις για το μετρό (θυσιάζουν τη μεγαλύτερη ευκαιρία να αποκτήσουμε πραγματικό αρχαιολογικό τουρισμό καταστρέφοντας τα αρχαία για μια αμφίβολη επίσπευση δύο ετών στην παράδοση της βασικής γραμμής) και για τον ΟΑΣΘ (εφτά μήνες στην εξουσία και το μόνο που δηλώνουν είναι ότι ΘΑ αναθέσουν κάποιες γραμμές στα ΚΤΕΛ και ΘΑ προκηρύξουν διαγωνισμό για νέα λεωφορεία. Κλαίν μάιν ον δε λάιν). 

Και συνεχίζω: την κυβέρνηση αυτή δε πρέπει να την ξαναψηφίσετε (αν το κάνατε) γιατί διόρισε (όπως και όλοι οι προηγούμενοι) 80χρονους διοικητές σε νοσοκομεία, υποσχέθηκε επιδόματα κι έδωσε ψίχουλα, υποσχέθηκε αυξήσεις μισθών και σφυρίζει αδιάφορα, υποβάθμισε τη δημόσια παιδεία κοροϊδεύοντας τους ωρομίσθιους καθηγητές αλλά και εξομοιώνοντας τα πτυχία των πανεπιστημίων με αυτά των ιδιωτικών κολλεγίων. 

Έχετε κουράγιο για περισσότερα; Δείτε τι κάνουν οι τράπεζες με την ανοχή της κυβέρνησης σε δάνεια, πλειστηριασμούς κατοικιών, κρυφές χρεώσεις, απολύσεις εργαζόμενων τους. Θυμάστε κάτι δάνεια συγκεκριμένης εταιρείας που χαρίστηκαν για να την αγοράσει ο επιχειρηματίας που τώρα μας «πουλάει ηθική»; Η εταιρεία αυτή μοιράζει το κυριότερο έσοδο που έχουν οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ (και μετά μάς λένε για φιλικά).  Θυμάστε κάτι άλλα δάνεια συγκεκριμένων ΜΜΕ που, όλως τυχαίως, βρίσκουν «καλοντυμένη την Μαρέβα» και «αγγλομαθή τον Κυριάκο»;

Δείτε επίσης τι συμβαίνει στην εξωτερική πολιτική όπου η χώρα μας είναι πλέον τελείως απομονωμένη αλλά το παίζει πρωταγωνίστρια. Δείτε την μείωση της φορολόγησης των σκαφών και των ειδών υπερπολυτελείας. Ρίξτε μια ματιά στη διαύγεια και βρείτε τα λεφτά που πηγαίνουν για διαφήμιση σε συγκεκριμένα ΜΜΕ. Ρωτήστε γιατί αυτή η κυβέρνηση θέλει να ψηφίζουν και οι ομογενείς παρότι δε ζουν εδώ και δεν ξέρουν τα προβλήματά μας. Δείτε την «ψύχωση» με την ασφάλεια και την καταστολή.

Δε σας λέω καν για ζητήματα ιδεολογικά αν και τα θεωρώ θεμελιώδη. Για πολλούς μπορεί να μην έχει μεγάλη σημασία το ότι η Νέα Δημοκρατία φλερτάρει πλέον με τον εθνικισμό. Μπορεί να μην σας πειράζει που κάποιοι εκεί μέσα είναι κρυφοναζιστές και πουλάνε και τρέλα τώρα που έγιναν υπουργοί πηγαίνοντας στο Αουσβιτς ενώ διαφήμιζαν βιβλία τα οποία αμφισβητούσαν το ολοκαύτωμα. Μπορεί να μη σας ενοχλεί που απαξιώνουν «σε ζωντανή μετάδοση» ανθρώπινες ψυχές επειδή αυτές έχουν άλλο χρώμα ή άλλη θρησκεία και εθνικότητα. Οκ, το δέχομαι. Για όλα τα προηγούμενα «ταξικά» ζητήματα, όμως, (και επειδή δεν πέρασαν 6 χρόνια αλλά 6 μήνες) δεν χωράει καμία αμφιβολία: «Και να μην ήθελαν να ρίξουν τον ΠΑΟΚ, απαγορεύεται να τους ξαναψηφίσετε».

Είστε άνθρωποι του μόχθου; Είστε εργαζόμενοι που χρειάζεστε μια πολιτεία που να μπορεί να υπερασπιστεί τα δικαιώματά σας; Είστε ελεύθεροι επαγγελματίες, συνταξιούχοι, φοιτητές; Είστε οι «μικροί» και οι «μεσαίοι» που αποτελείτε τη ραχοκοκαλιά αυτής της χώρας; Μην τους κάνετε τη χάρη να ζητήσετε «την κεφαλή τους επί πίνακι» για τον ΠΑΟΚ. Μάγκες θα τους κάνετε. Οι άνθρωποι αυτοί, όπως συμπεριφέρονται για δεκάδες ζητήματα της καθημερινότητας μας στη χώρα μας, έτσι συμπεριφέρονται και στον αθλητισμό και πιο συγκεκριμένα στο ποδόσφαιρο.

Δεν κάνω αβάντα σε καμιά άλλη πολιτική επιλογή. Ειδικά το κόμμα που κυβερνούσε πριν, προσωπικά δεν το έχω ψηφίσει ΠΟΤΕ. Σας λέω τι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να ξαναψηφίσετε και κυρίως ΓΙΑΤΙ δεν πρέπει να το ξαναψηφίσετε. Οι πληροφορίες για τα «έργα και τις ημέρες» αυτής της κυβέρνησης είναι παντού. Όλοι έχουμε πρόσβαση στις πληροφορίες κι έχουμε και κρίση. Ψυχραιμία δεν έχουμε συχνά και αντικειμενικότητα όμως, έξυπνα παιδιά είστε γι αυτό και σας ρωτάω:
Τον θοδωρή Ζαγοράκη θα τον συγχωρήσω για τις πολιτικές του επιλογές και την ανυπαρξία του επιπέδου του επειδή σήμερα απειλεί να φύγει από τη Νέα Δημοκρατία; Όχι βέβαια.
Τους τοπικούς βουλευτές μας θα τους κρίνω από τις δηλώσεις που θα κάνουν (αν κάνουν); Δεν βλέπω τι (δεν) κάνουν τόσα χρόνια για την Θεσσαλονίκη; Δεν ξέρω την προσωπικότητα και το εκτόπισμα που (δεν) έχουν;

Να απειλώ ότι θα χωρίσω την Ελλάδα στα δύο αν ρίξουν την ομάδα μου είναι σαν να τους χαρίζω την άλλη μισή Ελλάδα. Δεν το κάνω. Θέλω όλη την Ελλάδα και όλο το δίκιο μου και όλη τη ζωή που μου αντιστοιχεί. Θέλω και τη ζωή και το μέλλον των νέων παιδιών που υποστηρίζουν τον ΠΑΟΚ ή μια οποιαδήποτε ομάδα. Έχουμε χάσει πολλά παιδιά από μια τρέλα ή μια αδικία. Έχουν κλείσει σπίτια κι έχουν χαθεί περιουσίες πάνω σε τέτοιους φανατισμούς «εν θερμώ». Δεν είμαι εγώ λοιπόν που θα σας πω «να τους πάρουμε την μισή Ελλάδα για να τους πονέσει» ή «να φύγουμε από όλα τα αθλήματα και να πάμε αλλού». Να φύγουν αυτοί και να πάνε αλλού. Εγώ το ποδόσφαιρο δεν το χαρίζω σε κανέναν γιατί είναι το σημαντικότερο από τα δευτερεύοντα πράγματα της ζωής μου.

 Θα σας πω, όμως, να κάνουμε το μοναδικό πράγμα που θα τους πονέσει, θα τους στοιχίσει, θα τους κάνει να αλλάξουν συμπεριφορά και πολιτική: «να τους στερήσουμε την εξουσία».
Μόνον αυτή θέλουν. Μόνον για να την πάρουν και για να τη διατηρήσουν κόπτονται και θυσιάζουν ακόμα και την αξιοπρέπειά τους. Μόνον αν τους πάρουμε την εξουσία θα μας σέβονται. Να ξέρουμε όμως ΓΙΑΤΙ θα τους την πάρουμε. Να τους την πάρουμε για τους σωστούς λόγους γιατί αν τους την πάρουμε για λάθος λόγους, ούτε οι επόμενοι θα είναι καλύτεροι, ούτε αυτοί οι ίδιοι θα γίνουν καλύτεροι όταν ξανάρθουν. Ναι, ναι, ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΟΥΝ αφού, ως γνωστόν: «όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν».

Υ.γ.: ένα δικαστήριο για στημένους αγώνες το θυμάστε; Ακούστε πλάκα: αρχίζει.
Υ.γ2: κανένας οπαδός για κανένα λόγο να μη ρισκάρει ούτε στο ελάχιστο τη ζωή του και την ελευθερία του. Μόνο αυτό. Όλα τα υπόλοιπα διορθώνονται.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναζητώντας αντίδραση (vid)

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η απώλεια κόντρα στη Λαμία είναι κάτι που πληγώνει τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει πλέον να τον πεισμώσει ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι» δίνουν ένα κομβικό εντός έδρας παιχνίδι την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ και άπαντες στην ομάδα πιστεύουν ότι είναι η ευκαιρία για να γυρίσει ο διακόπτης και ο Δικέφαλος του Βορρά θα παραμείνει με αξιώσεις στην κούρσα του τίτλου.

Αυτό βέβαια οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου καλούνται να το αποδείξουν στο χορτάρι.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και το σύνθημα που περνάει από πλευράς «ασπρόμαυρων» είναι «τέλος τα λόγια, ώρα για πράξεις».

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία.

Η προπόνηση της Παρασκευής ήταν αφιερωμένη στο τακτικό κομμάτι.

https://www.youtube.com/watch?v=aBgcgqLPyuQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το απίστευτο στατιστικό του Σβαμπ

Ο Αυστριακός έκανε ρεκόρ τερμάτων με τον ΠΑΟΚ με μία εντυπωσιακή ιδιαιτερότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα 10 γκολ σε 50 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν έφτασε ο Στέφαν Σβαμπ με το τέρμα που πέτυχε στο «Αθ. Διάκος» απέναντι στη Λαμία πριν από λίγες ημέρες.

Ο Αυστριακός έχει ήδη πετύχει ρεκόρ τερμάτων στην έως τώρα παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έγινε ο πέμπτος «διψήφιος» σκόρερ των «ασπρόμαυρων» για την τρέχουσα σεζόν.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στην περίπτωση του Σβαμπ είναι το γεγονός ότι τα μισά από τα γκολ που έχει πετύχει φέτος είναι στα τελευταία λεπτά των αγώνων!

Ο Αυστριακός έχει «χτυπήσει» απέναντι στην Αμπερντίν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, απέναντι στον Ατρόμητο στο 89', κόντρα στον Παναθηναϊκό ξανά στο 89', ενώ με αντίπαλο τη Λαμία στην Τούμπα το δεύτερο γκολ που πέτυχε απέναντι στους Φθιώτες ήταν στο 88' και στο πρόσφατο εκτός έδρας ματς σκόραρε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καταστρώνει τα πλάνα του ο Λουτσέσκου

Στην τελική ευθεία με την τακτική στο επίκεντρο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η προετοιμασία του ΠΑΟΚ ενόψει του παιχνιδιού της Κυριακής με την ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (26.04) ξεκίνησε με προθέρμανση, ακολούθησαν παιχνίδια κατοχής και στο υπόλοιπο μέρος του προγράμματος έγινε δουλειά στην τακτική προσέγγιση του αγώνα.

Ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο και θεραπεία.

Οι «ασπρόμαυροι» θα προπονηθούν το απόγευμα της Κυριακής στις 17:30 στη Νέα Μεσημβρία, με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να καταστρώνει τα τελικά του πλάνα και να ανακοινώνει την αποστολή για το ματς με την Ένωση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ