Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Σιδερένιος Πάμπλο»

Όταν ξεκινάς την καριέρα σου σε έναν πάγκο όπως αυτός του ΠΑΟΚ, εκτός των άλλων, χρειάζεσαι και λίγη τύχη. Λοιπόν Πάμπλο: «Σκατά, σκατά, σκατά». Σιδερένιος.

Άκης Σακισλόγλου

«Σιδερένιος Πάμπλο»

Ο Πάμπλο Γκαρσία ξεκίνησε με νίκη. Όχι κατά τύχη, ούτε τυχαία, αλλά σίγουρα έχοντας την τύχη να του βγει του Νίκι Νινούα αυτή η εκπληκτική εκτέλεση φάουλ στα χασομέρια. Στο καπάκι και το πέναλτι για να κάνει «σεφτέ» ο Τσόλακ και… πάμε παρακάτω.

Ξέρετε κάτι; Σε αντίθεση με τον πρόλογο, ειλικρινά δεν πιστεύω στην τύχη. Ούτε στα γούρια, ούτε στο μάτι, ούτε στα θαύματα. «Γούρι» είναι ο θετικός ο άνθρωπος, ο χρήσιμος. «Μάτι» έχει αυτός που σε αναγκάζει με την συμπεριφορά του να χάσεις την ψυχραιμία σου, την λογική σου. «Θαύματα» κάνουν αυτοί που πιστεύουν στο ακατόρθωτο, στο αδύνατο και το κάνουν να συμβαίνει. Πιστεύω πως ένας τέτοιος άνθρωπος είναι και ο Πάμπλο Γκαρσία.

Ο Γκαρσία μάς επέλεξε, δεν τον επιλέξαμε. Ήρθε, δούλεψε κι όταν ήρθε η ώρα να φύγει, επέλεξε να μείνει. Καθόρισε την τύχη του ο ίδιος με την επιλογή του. Έβαλε στόχους με τον ΠΑΟΚ και τους πέτυχε σχεδόν όλους. Ο πιο πρόσφατος ήταν το να κάτσει στον πάγκο της πρώτης ομάδας. Για να σχεδιάσει τους επόμενους στόχους του. Πάντα μαζί με τον ΠΑΟΚ.

Ο Γκαρσία ως προπονητής δεν είναι ακόμα «ο καλύτερος δυνατός». Ούτε ο «απόλυτα έτοιμος». Ούτε «ο ιδανικότερος». Ποιος θα ήταν; Κανένας δεν ήρθε στον ΠΑΟΚ ή σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα ως «ο ιδανικότερος». Ούτε υπάρχει προπονητής που σε όλη την πορεία του με μια ομάδα είχε δρόμο «στρωμένο με ροδοπέταλα». Ειδικά στην αρχή. Ρωτήστε τον Κλοπ, τον Μουρίνιο ή σε πιο «δικά μας» μέτρα, ρωτήστε τον Λουτσέσκου, τον Μπάγεβιτς, τον Αρι Χάαν.

Θέλει πίστωση χρόνου αυτός ο προπονητής. Θέλει να τον αντιμετωπίσουμε ως «μη αναλώσιμο». Αν θέλετε τη γνώμη μου, σε πρώτη φάση αυτό που μπορεί ο Πάμπλο Γκαρσία να προσφέρει στον ΠΑΟΚ είναι να προσθέσει την μαχητικότητα και την ένταση που κάποιες φορές έλλειπε από το δημιούργημα του Αμπέλ Φερέιρα. Γιατί το φετινό υλικό του ΠΑΟΚ είναι δημιούργημα του Φερέιρα. Ποιοτική ομάδα, με πολλές δυνατότητες και με κάποιες αδυναμίες που διορθώνονται με συνδυασμό προσθηκών παικτών και νοοτροπίας.

Καλή αρχή στον Πάμπλο. Θεωρώ πως όλο το κλαμπ είναι μαζί του με κάθε τρόπο. Σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία, αναλαμβάνει πρώτος των πρώτων. Έχει κίνητρο, έχει τρέλα, έχει αγάπη κι αυτό από μόνο του είναι το καλύτερο «γούρι».

Ξέρω πως οι αλήθειες είναι δύσκολες αλλά θέλω να γράψω μιαν αλήθεια έτσι όπως την νιώθω. Δική μου αλήθεια. Προσωπική: Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή δεν είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Είναι η δεύτερη καλύτερη. Από πέρσι ακόμα. Το πού μπορεί να φτάσει σε Ελλάδα και Ευρώπη, το ξέρουν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές του κι όσοι είναι στο αγωνιστικό τμήμα. Μπορεί να γίνει πρώτος. Μπορεί να βελτιωθεί κι άλλο. Το σίγουρο είναι πως η ομάδα μας δεν είναι μόνο για φέτος, ούτε καν μόνο για τα επόμενα χρόνια. Είναι για πάντα. Και είμαι πολύ σίγουρος ότι θα συνεχίσει να είναι ψηλά στα επόμενα πολλά χρόνια γιατί βλέπω και διάθεση για επενδύσεις από τους ιδιοκτήτες να υπάρχει αλλά και εκπληκτική ώθηση από τον κόσμο του.

Υ.γ.: Στην Ευρώπη ο Κορονοϊός «θερίζει». Η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση. Η Θεσσαλονίκη είναι αυτή τη στιγμή η χειρότερη πόλη σε μολύνσεις, σε ποσοστό θετικότητα των τεστ, είναι η χειρότερη πόλη σε διαθέσιμες ΜΕΘ, σε υποδομές, σε οργάνωση και κρατική φροντίδα. Φυλαχθείτε και προστατέψτε και τους ανθρώπους δίπλα σας.

Στην αρχή κάποιοι έλεγαν «ο ιός δεν υπάρχει» κι χαρακτήριζαν ηθοποιούς όσους έκλαιγαν έξω από νοσοκομεία και νεκροταφεία. Μετά αναρωτιόντουσαν αν «έχει κάνεις γνωστό με Κορονοϊό». Τώρα που τα τμήματα των σχολείων των παιδιών μας κλείνουν «λόγω κρουσμάτων», οι γνωστοί γίναν πολλοί και οι νεκροί αρκετοί, ας μην δημιουργήσουμε «τους επόμενους θανάτους».

Ο Κορονοϊός κολλάει παντού. Και στις πορείες, και στις εκκλησίες. Κολλάει και στις πλατείες και στα μπαρ. Και στα λεωφορεία και στα καζίνο. Μη σας παρασέρνει κανένας «ειδικός» των κοινωνικών δικτύων. Το πράγμα έφτασε στο απροχώρητο. Κι επειδή στις δυτικού τύπου κοινωνίες, αυτοί που την πληρώνουν πάντα είναι οι ανίσχυροι, ας προστατέψουμε τους ηλικιωμένους, αυτούς που δεν έχουν πρόσβαση στην περίθαλψη, αυτούς που δεν έχουν την πρόσβαση στην ενημέρωση για να προφυλαχτούν.

Καλό βράδυ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Οι οπαδοί της Μπάγερν θέλουν Τούχελ!

Οι Βαυαροί μαζεύουν υπογραφές για την παραμονή του προπονητή

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι από καιρό γνωστό πως ο Τόμας Τούχελ θα αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου, με την ολοκλήρωση της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Ο Γερμανός τεχνικός χρεώνεται την αποτυχία της ομάδας να κατακτήσει το πρωτάθλημα της Bundesliga, πέφτοντας από τον θρόνο της μετά από 11 σερί κατακτήσεις. Παράλληλα, είναι πολλά τα δημοσιεύματα που έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς και θέλουν τον Τούχελ να μην έχει τον έλεγχο των αποδυτηρίων.

Αντίθετα με όλα αυτά, μια μερίδα των φιλάθλων της Μπάγερν Μονάχου θέλει να κρατήσει τον Τούχελ στην ομάδα, μαζεύοντας μάλιστα υπογραφές για να αλλάξει την γνώμη της διοίκησης.

«Παρά την αρνητική κριτική από τα Μέσα και τα πολλά προβλήματα τραυματισμών, ο νικητής του Τσάμπιονς Λιγκ έχει καταφέρει να φτάσει την ομάδα του μέχρι τα ημιτελικά. Με όλο τον σεβασμό στους υποψήφιους Έμερι και Ράνγκνικ, οι συγκεκριμένοι προπονητές δεν μπορούν να κρατήσουν ούτε το κερί του Τούχελ. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο τελικός του 2025 θα γίνει στο Μόναχο, η Μπάγερν θα έπρεπε να νιώθει τυχερή με έναν τέτοιον προπονητή στον πάγκο της», αναφέρει η περιγραφή της αίτησης που έχουν φτιάξει οι οπαδοί της Μπάγερν για την παραμονή του Τούχελ, έχοντας ήδη ψηφίσει θετικά περισσότεροι από 10.000 φίλαθλοι των Βαυαρών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ΠΑΟΚ που…ξέχασε να σκοράρει

Η συνέπεια στη διάρκεια της σεζόν και τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η φετινή χρονιά του ΠΑΟΚ χαρακτηρίζεται εντυπωσιακή στις επιδόσεις σκοραρίσματος, με τον Δικέφαλο του Βορρά να έχει πετύχει 127 τέρματα σε 54 αγώνες για πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη. Ένας μέσος όρος 2,3 τερμάτων ανά παιχνίδι.

Στους τελευταίους τέσσερις αγώνες, ωστόσο, οι ποδοσφαιριστές του Ράζβαν Λουτσέσκου μοιάζουν να έχουν...ξεχάσει να σκοράρουν, με τον ΠΑΟΚ να μετρά 2 γκολ, αμφότερα μετά την συμπλήρωση των 90 λεπτών, σε Πειραιά και Λαμία.

Είχαν προηγηθεί τα δυο παιχνίδια της προημιτελικής φάσης στο Europa Conference League, εκεί όπου οι «ασπρόμαυροι» απέτυχαν να σκοράρουν σε Μπριζ και Τούμπα, απέναντι στην βελγική ομάδα.

Αυτά τα τέσσερα παιχνίδια κόστισαν στον ΠΑΟΚ την ευρωπαϊκή του συνέχεια ενώ ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες του για κατάκτηση του εγχώριου πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ των 125 γκολ σε 50 παιχνίδια, δηλαδή 2,5 γκολ ανά ματς, σκόραρε μόλις δυο στα επόμενα τέσσερα. Προφανώς και είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, στην πιο κρίσιμη καμπή της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρώτη απώλεια κι η πιο οδυνηρή

Ο ΠΑΟΚ διατηρούσε το απόλυτο κόντρα στην Λαμία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ισοπαλία σαν...ήττα για τον ΠΑΟΚ στο ΔΑΚ Λαμίας «Αθανάσιος Διάκος», με τον Δικέφαλο του Βορρά να πετά δυο βαθμούς που πιθανότατα τον θέτουν εκτός διεκδίκησης του τίτλου.

Ο ΠΑΟΚ διατηρούσε το απόλυτο των βαθμών στο πρωτάθλημα κόντρα στη Λαμία, έχοντας επικρατήσει και στα 15 παιχνίδια κόντρα στην ομάδα της Φθιώτιδας. Όλα αυτά μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης (24/4), με την Λαμία να αποσπά τον πρώτο της βαθμό κόντρα στους «ασπρόμαυρους».

Ακόμη πιο εντυπωσιακό το γεγονός πως στις προηγούμενες δεκαπέντε αναμετρήσεις, ο ΠΑΟΚ είχε δεχθεί μόνο 2 τέρματα και είχε σκοράρει 36!

Όλες οι αναμετρήσεις κόντρα στη Λαμία:

ΠΑΟΚ - Λαμία 4-0
Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2
Λαμία - ΠΑΟΚ 0-1
ΠΑΟΚ - Λαμία 3-0
ΠΑΟΚ - Λαμία 3-0
Λαμία - ΠΑΟΚ 0-1
Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2
ΠΑΟΚ - Λαμία 4-0
ΠΑΟΚ - Λαμία 2-1
Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2
ΠΑΟΚ - Λαμία 1-0
Λαμία - ΠΑΟΚ 0-3
ΠΑΟΚ - Λαμία 3-0
Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2
ΠΑΟΚ - Λαμία 3-1
Λαμία - ΠΑΟΚ 1-1

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ