Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εις το επανιδείν

Μεγάλωσε Τριανδία με όρια Τούμπας. Πρώτη φορά στο γήπεδο πήγε για να δει τον ΠΑΟΚ. Τότε ούτε που φανταζόταν τι θα ακολουθούσε…

Ελένη Μπούντου

Εις το επανιδείν

Στον ΠΑΟΚ ή καλύτερα με τον ΠΑΟΚ τα έκανε όλα. Μεγάλωσε (ηλικιακά) μαζί του, εξελίχθηκε στις ακαδημίες του, απογειώθηκε, έπεσε, σηκώθηκε και ξανασυνέχισε.

Ο ΠΑΟΚ στη ζωή του είναι πολλά περισσότερα από μια ποδοσφαιρική ομάδα. Για την ακρίβεια είναι κομμάτι της ζωής του. Τότε που… τρύπωνε ακόμη στη θύρα 4 για να δει από κοντά κανένα ματς μέχρι τη στιγμή που εντάχθηκε στις ακαδημίες του συλλόγου στην ηλικία των 12 ετών.

Αποφασισμένος να πετύχει και να δώσει σάρκα και οστά σε ένα όνειρο ζωής, τον Δεκέμβριο του 2010 υπογράφει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και λίγες ημέρες αργότερα κάνει το ντεμπούτο του με την ομάδα στον αγώνα εναντίον του Πανσερραϊκού. Ήταν 17 ετών, πέντε μηνών και 28 ημερών. Σαν ψέμα.

Άγουρος αλλά ορεξάτος, πεισματάρης και υπερήφανος για το πρώτο του βήμα. Το καλοκαίρι αποχωρεί δανεικός στην Αναγέννηση Επανομής και ακόμη και σήμερα μνημονεύεται ως ένας από τους ποδοσφαιριστές που δούλεψαν σκληρά στο… αγροτικό τους και άξιζαν μια ευκαιρία στην ομάδα του ΠΑΟΚ.

Επιστρέφει και σε χρόνο ρεκόρ όλοι μιλούν για τον παίκτη – αποκάλυψη. Ο ΠΑΟΚ τον καλεί για νέο συμβόλαιο και ο ίδιος έχει πλέον μια θέση και στην Εθνική Αλβανίας. Για 20 χρονών όχι και άσχημα…

Πηγαίνει με τα φρένα σπασμένα και τίποτα δεν μπορεί να τον σταματήσει. Εκτός από μια φωτογραφία που εμφανίζεται στο facebook. Όλοι μιλούν για εκείνον, χωρίς εκείνον. Χιλιάδες προφίλ εμφανίζονται στα social media για την απόλυτη παράνοια. Το θέμα “πουλάει” και ο Κάτσε στήνεται στον τοίχο.

Ευτυχώς για εκείνον, ο Δικέφαλος αντιμετωπίζει το όλο θέμα κάτι παραπάνω από ψύχραιμα, ο Ιβάν Σαββίδης ξεκαθαρίζει δημόσια πως… ο ΠΑΟΚ θα λύνει τα προβλήματά του εσωτερικά.

Ένα δικό του παιδί έσφαλε και ο ΠΑΟΚ – παρά το όποιο κόστος- αποφασίζει να προχωρήσει παρακάτω. Ο οργανισμός λειτουργεί σαν οικογένεια και οι δεσμοί ισχυροποιούνται ακόμη περισσότερο.

Η ζωή συνεχίζεται, το… τρεχαντήρι επανέρχεται σταδιακά στην ομάδα και μέσα από τον ΠΑΟΚ ταξιδεύει μέχρι τη Γαλλία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Και παρακολουθώντας την πορεία του, λες ότι τα έζησε όλα εδώ σε πολύ μικρή ηλικία. Όχι ακριβώς όπως τα ήθελε αλλά τουλάχιστον έντονα και στις άκρες. Άσπρο, μαύρο. Ο πρώτος κύκλος κλείνει προσωρινά και μέχρι να ανοίξει ο επόμενος… εις το επανιδείν.

Υ.Γ. Σιχαίνομαι τα αυτόγραφα, δεν θυμάμαι γιατί του το είχα ζητήσει τότε στην συγκέντρωση στην… παλιά μπουτίκ, κάπως θα μου κίνησε το ενδιαφέρον. Το κράτησα και να που ήρθε η ώρα να το χρησιμοποιήσω κάπου.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ