Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πώς έχασε ο ΠΑΟΚ πρώτα σε ψυχολογία, μετά σε τακτική

Έτσι είδαμε και ζήσαμε το ματς ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού

Editorial

Πώς έχασε ο ΠΑΟΚ πρώτα σε ψυχολογία, μετά σε τακτική

Πέρυσι στο Καραϊσκάκη ο ΠΑΟΚ κέρδισε με ένα αυτογκόλ που μπήκε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Φέτος κατάφερε κάτι παρόμοιο ο Ολυμπιακός και κάπως έτσι πήρε σημαντικό προβάδισμα στην προσπάθεια κατάκτησης του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός ξέφυγε με πέντε βαθμούς, ενώ απομένουν άλλα έντεκα ματς! Σε αυτά βέβαια τα πιο πολλά είναι ντέρμπι. Είτε έτσι, είτε αλλιώς οι σημερινοί νικητές έχουν τον πρώτο λόγο.

Ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε επειδή ήταν ανώτερος του ΠΑΟΚ. Στο μόνο διάστημα που ήταν ανώτεροι ήταν στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Μόνο εκεί. Το ότι κατάφεραν να κρατήσουν αμυντικά και να μην απειληθούν μέσα από την περιοχή τους δεν τους κάνει ανώτερους. Σε κάθε περίπτωση όμως πέτυχαν τον στόχο τους, τον πανηγύρισαν έξαλλα και πάνε παρακάτω. Το θέμα μας είναι ο ΠΑΟΚ…

Αρχικά νιώθω (κι αυτό ίσως είναι το πιο σημαντικό) ότι η ομάδα του Δικεφάλου δεν μπήκε καλά στο γήπεδο. Δεν ήταν καλά σε ψυχολογικό επίπεδο. Δεν έχει μεγάλη λογική να παίζεις σε τέτοια –υπέρ- σου ατμόσφαιρα και να έχεις τόσο φόβο μην… τυχόν κάνεις το λάθος. Έτσι ήταν όλος ο ΠΑΟΚ σε όλο το πρώτο μέρος. Ίσως εδώ να επηρέασε η ατάκα που ειπώθηκε 10 φορές πριν το ματς ότι… «το παιχνίδι θα κριθεί στις λεπτομέρειες». Όταν μπαίνεις με τέτοιο σκεπτικό, είναι λογικό να φοβάσαι το λάθος. Πάρα πολύ σφιγμένος ήταν ο ΠΑΟΚ, χωρίς την οποιαδήποτε ατομική πρωτοβουλία. Αυτό άλλαξε σε ένα βαθμό μετά το 0-1. Εκεί που πλέον δεν είχαν κάτι να χάσουν…

Εκεί και μετά το 0-1, το πρόβλημα ήταν τακτικό. Παρά το ότι ο ΠΑΟΚ έφθανε εύκολα έξω από την αντίπαλη περιοχή (κυρίως από τα πλάγια) δεν μπορούσε καθόλου να απειλήσει εντός αυτής. Δεν απείλησε με ένα φορ (μισό τέλος πάντων μια και ο Σφιντέρσκι δεν είχε τύχη απέναντι σε Σεμέδο και Μπα) δεν απείλησε με δύο, δεν τα κατάφερε με Λημνιό δεξιά και Πέλκα στον άξονα με Μπίσεσβαρ αριστερά, δεν τα κατάφερε με Λημνιό αριστερά και Πέλκα δεξιά, δεν τα κατάφερε με Λάμπρου, με επιθέσεις από τα μπακ και με πάρα πολλά στημένα. Δοκιμάστηκαν πολλά, λύσεις δεν βρέθηκαν.

Μετά και από αυτό ο Ολυμπιακός έχει πάρει και ψυχολογικό προβάδισμα νιώθοντας ότι… «τον έχει» τον ΠΑΟΚ και εδώ περιμένουμε την αντίδραση των πρωταθλητών. Πρέπει να αντιδράσουν.

* Τρεις αμφισβητούμενες φάσεις είχε το ματς και τις τρεις τις πήρε ο Ολυμπιακός. Στο γκολ δε νομίζω ότι βγήκε ολόκληρη η μπάλα. Στο οφσάιντ είναι πολύ υποκειμενικό αν ο Βαρέλα επηρεάζει κάποιον όπως είναι ανάμεσα σε πολλούς. Και όσον αφορά την απώθηση Λημνιού από τον Τσιμίκα, είναι βέβαιο ότι εκτός περιοχής αυτό θα το έδινε φάουλ.

* Με αυτά και με αυτά όλοι όσοι διοργάνωσαν όσα έγιναν από το πρωί με σκοπό να αναστατώσουν και να εκνευρίσουν τον κόσμο του ΠΑΟΚ περιμένοντας μία κακή αντίδραση, απέτυχαν παταγωδώς. Έχουν χάσει επεισόδια όλοι αυτοί που το μόνο που καταφέρνουν είναι να εκτεθούν στην ελληνική κοινή γνώμη.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«98 χρόνια αξιοπρέπειας, ανεξαρτησίας, τιμής και περηφάνιας»

Το μήνυμα του Θόδωρου Ζαγοράκη…

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το δικό του μήνυμα θέλησε να στείλει ο Θόδωρος Ζαγοράκης, για τα σημερινά 98α γενέθλια του ΠΑΟΚ!

«Ο καθένας μας έγινε ΠΑΟΚ για έναν διαφορετικό λόγο, από ένα διαφορετικό ερέθισμα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο προσόν του Συλλόγου. Ο, τι ενώνει διαφορετικά όνειρα κι ελπίδες, αντικρουόμενες αντιλήψεις, κοινωνικές τάξεις… Και το κάνει με τρόπο εμφατικό.

Ο δικός μας ΠΑΟΚ κάποιες στιγμές έχασε χρόνο, πνιγμένος στον κακό του εαυτό. Σώθηκε και ξεπέρασε τον μόνο αντίπαλο που μπορεί να τον κερδίσει: την εσωστρέφεια. 98 χρόνια αξιοπρέπειας, ανεξαρτησίας, τιμής και περηφάνιας! Χρόνια Πολλά, ΠΑΟΚ!» έγραψε χαρακτηριστικά ο πρώην αρχηγός και πρόεδρος του Δικεφάλου, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διπλή «μάχη» για τους «μικρούς» του ΠΑΟΚ!

Αγωνιστικές υποχρεώσεις για την Κ15 και την Κ19 των «ασπρόμαυρων».

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με δύο παιχνίδια συνεχίζεται σήμερα η αγωνιστική δράση για τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, οι οποίες συνεχίζουν την προσπάθειά του στα πρωταθλήματα υποδομών της Super League.

Πρώτη στο γήπεδο ρίχνεται η Κ15, η οποία φιλοξενείται από τον ΠΑΣ Γιάννινα στις 14:00 στις εγκαταστάσεις της ΕΠΣ Ηπείρου στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Β’ Φάσης του πέμπτου ομίλου του πρωταθλήματος της Super League. Οι «ασπρόμαυροι» παραμένουν στο... ρετιρέ του ομίλου, χωρίς να έχουν ουσιαστικά αντίπαλο, αφού απέχουν 26 βαθμούς από τον δεύτερο ΠΑΣ Γιάννινα που μετράει 25 βαθμούς.

Αγωνιστική υποχρέωση έχει σήμερα και η Κ19,η οποία παραμένει στο -1  από τον Ολυμπιακό, ο οποίος κατέχει για την ώρα την πρωτιά στον βαθμολογικό πίνακα. Η ομάδα του Πέτρου Τσιαπακίδη υποδέχεται τον ΟΦΗ στις 16:30 στο αθλητικό κέντρο Λώλας για την εξ αναβολής 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Πέντε αγωνιστικές απομένουν μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος της Κ19, με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό να είναι οι διεκδικητές του τίτλου και να έχουν μάλιστα να δώσουν ένα ακόμη παιχνίδι μεταξύ τους στην Θεσσαλονίκη, το οποίο μπορεί να καθορίσει ποια ομάδα θα σηκώσει την κούπα του πρωταθλητή.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο youtuber-οπαδός της Αϊντραχτ ήρθε για τρίτη φορά στην Τούμπα! (vid)

Όσα κατέγραψε από την «καυτή» Τούμπα αλλά και η αρνητική εμπειρία του από το Βέλγιο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στο βίντεο που δημιούργησε για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Αϊντραχτ στη Φρανκφούρτη στις 30 Νοεμβρίου, Γερμανός youtuber έδωσε την υπόσχεση πως εάν αυτό συγκέντρωνε έναν συγκεκριμένο αριθμό “like”, τότε θα έκανε το ταξίδι Φρανκφούρτη – Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει από κοντά το ντέρμπι του Δικεφάλου με τον Ολυμπιακό!

Ο στόχος επετεύχθη, ο οπαδός της Αϊντραχτ τήρησε την υπόσχεσή του και βρέθηκε στην Τούμπα, όπου και παρακολούθησε από τη Θύρα 6 το ντέρμπι, καταγράφοντας με την κάμερά του τα γκολ της αναμέτρησης, την “ασπρόμαυρη” κερκίδα και της αντιδράσεις της, αλλά και κάνοντας τα δικά του σχόλια πριν, κατά την εξέλιξη του παιχνιδιού και μετά το τέλος του. Η ιστορία όμως δεν τελειώνει εκεί, καθώς ο Φρέντστερ, όπως είναι το όνομά του, ταξίδεψε εκ νέου στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά το παιχνίδι απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ.

Μάλιστα, εξομολογήθηκε στην κάμερα πως είχε αγοράσει κανονικά εισιτήριο για το πρώτο παιχνίδι στο Βέλγιο, ταξιδεύοντας οδικώς από τη Γερμανία, ωστόσο δεν κατάφερε να μπει στο γήπεδο καθώς το εισιτήριό του ήταν πλαστό (!)

https://www.youtube.com/watch?v=k33Xu6gmntg

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ