Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νίκη με την μπάλα ψηλά! Πολύ ψηλά…

Πώς ο ΠΑΟΚ κέρδισε εκτός έδρας χωρίς να παίξει καλό ποδόσφαιρο

Editorial

Νίκη με την μπάλα ψηλά! Πολύ ψηλά…

Αγώνα είχε η ποδοσφαιρική ομάδα που πήρε άλλο ένα εκτός έδρας τρίποντο.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε και αυτό είναι ένα σημαντικό γεγονός. Το πιο σημαντικό στο ποδόσφαιρο ειδικά όταν μιλάμε για ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Από εκεί και πέρα πρέπει να σημειώσουμε και αρκετά άλλα πράγματα.

Η νίκη ήταν δίκαιη, αφού μόνο μία ομάδα έκανε (έστω και λίγες) σημαντικές ευκαιρίες. Ήταν ένα τρίποντο απέναντι σε φορμαρισμένη αντίπαλο, την οποία ο ΠΑΟΚ πάντα κερδίζει με πανομοιότυπο τρόπο στο γήπεδό της. Μία ακόμη νίκη που ήρθε με τον Δικέφαλο να εκμεταλλεύεται στημένη μπάλα, με πολύ καλή εκτέλεση του Βιεϊρίνια και τον Μάτος να σκοράρει.

Σε αυτό το ματς ο ΠΑΟΚ δεν κινδύνευσε ΠΟΤΕ. Μεγάλη η επιτυχία αυτή για οποιοδήποτε ματς πρωταθλήματος και μάλιστα εκτός έδρας. Οι αντίπαλοι ούτε πλησίασαν στον Ζίφκοβιτς, ούτε καν σκέφτηκαν ότι θα κάνουν φάση. Από εκεί και πέρα θετική ήταν και η νοοτροπία της ομάδας που διάβασε τις απαιτήσεις και τις δυσκολίες του αγώνα και πήρε μία νίκη με τον τρόπο που μπορούσε.

Πέρα από όλα τα παραπάνω, σαφώς και πρέπει να τονίσουμε ότι στη Λαμία είδαμε ένα από τα χειρότερα ματς της χρονιάς. Το ποδοσφαιρικό θέαμα που προσέφερε και ο ΠΑΟΚ, ήταν ΤΡΑΓΙΚΟ. Δεν πρέπει να υπήρχε φάση στο παιχνίδι όπου ο ΠΑΟΚ (και η Λαμία αν ενδιαφέρει) κατάφεραν να αλλάξουν πάνω από τέσσερις-πέντε συνεχόμενες πάσες. Σε αυτό τον αγώνα ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε ΠΟΤΕ να δημιουργήσει σωστή επίθεση με την μπάλα να περνάει από άμυνα σε κέντρο και προς την επίθεση.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ είναι έξαλλοι με το γήπεδο στο οποίο κλήθηκαν να παίξουν. Λένε ότι ήταν πάρα πολύ σκληρό και οι γηπεδούχοι επίτηδες δεν το έβρεξαν πριν τη σέντρα. Είναι αυτή δικαιολογία για την κάκιστη δημιουργικά εμφάνιση;

Σκέφτομαι ότι σε αυτό το ματς η μπάλα σηκώθηκε περίπου 500 φορές στον αέρα! ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! Από την άλλη πρέπει να τονίσουμε, ότι αυτό ΔΕΝ έγινε μόνο όταν ο ΠΑΟΚ επιχειρούσε να αναπτυχθεί από πίσω. Γίνονταν κάθε ώρα και κάθε στιγμή σε όλα τα σημεία του γηπέδου. Σε κάθε φάση, όλοι οι παίκτες, ακόμη και οι πιο ποιοτικοί, απέφευγαν τα απλά κοντρόλ και έδιωχναν την μπάλα όπως-όπως. Άρα… κάτι γίνονταν και επηρέαζε τους πάντες.

Από την άλλη βέβαια ήταν ένα συνεχόμενο παιχνίδι στο οποίο ο ΠΑΟΚ είχε θέμα στην ανάπτυξή του. Τι βάρυνε λοιπόν περισσότερο; Το πρόβλημα ή ντεφορμάρισμα της ομάδας ή το γήπεδο; (Μην γράψει κανείς ότι ο ΠΑΟΚ έχει συνεχώς τέτοιο πρόβλημα…).

Με βάση όλα αυτά και όπως εξελίχθηκε αυτό το παιχνίδι που πολλές φορές δεν θύμιζε ποδόσφαιρο, θεωρώ ότι η παρουσία του Εσίτι ήταν χρήσιμη. Έτσι αποδείχθηκε. Ίσως και να ήταν ο σημαντικότερος για την ομάδα. Σε τέτοιο ματς με εκατοντάδες μονομαχίες, ο Εσίτι έκανε δουλειά. Αυτό σημαίνει ότι ο προπονητής ήξερε από πριν ότι θα γίνει τέτοιο ματς και τον έβαλε με αυτό τον σκοπό;

Κατά τα άλλα λίγα πράγματα. Από όλους. Λίγες ποιοτικές στιγμές από τον Βιεϊρίνια στο πρώτο μέρος, λίγες από τον Μαουρίσιο στο δεύτερο και πολύ δυνατές-κερδισμένες μονομαχίες από Μάτος-Ίνγκασον. Όταν βλέπεις σε ένα ματς ακόμη και παίκτες όπως ο Μίσιτς και ο Γιαννούλης να μην μπορούν να κάνουν κοντρόλ, τότε σίγουρα ψάχνεις τι άλλο συνέβη!

Είτε έτσι, είτε αλλιώς η ομάδα αυτή πρέπει να πιεστεί για να παίξει καλύτερα. Όσο καλύτερα αποδίδει, τόσο και αυξάνονται οι πιθανότητες για νίκες. Οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και αυτό είναι φυσιολογικό.

Μετά και την κλήρωση στο κύπελλο που έφερε άλλα δύο ματς με τον Παναθηναϊκό, το πρόγραμμα γίνεται πολύ απαιτητικό. Είναι άλλοι δύο τελικοί αυτοί και… όσον κι’ αν τους τελικούς δεν τους παίζεις, αλλά τους κερδίζεις, ο ΠΑΟΚ μπορεί και πρέπει να βελτιωθεί. Η νίκη φυσικά είναι πάνω απ’ όλα όταν ο ΠΑΟΚ πάει και φέτος να κατακτήσει πρωτάθλημα και κύπελλο.

* Προσέξτε και κάτι άλλο που κακώς πέρασε στα ψιλά. Ο Αυγενάκης γι’ ακόμη μία φορά σήμερα έδειξε την σχέση του με την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ενημέρωσε μετά την σημερινή συνεδρίαση πώς… «Ο Υφυπουργός Αθλητισμού ενημέρωσε, επιπλέον, για την πρόθεση κατάθεσης σχεδίου νόμου που θα διευρύνει σημαντικά την εκλογική βάση ανάδειξης των διοικήσεων των Ομοσπονδιών και κατ’ επέκταση της ΕΠΟ». Πώς έτυχε και πάλι να προαναγγέλλει αυτό που επιθυμεί η ΠΑΕ Ολυμπιακός; Από την άλλη την UEFA την ρώτησε;

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ