Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ε, όχι και τραυματίας…

Η επιλογή του Αζεβέδο

Editorial

Ε, όχι και τραυματίας…

Καλή χρονιά σε όλους…

Αποδεικνύεται αυτές τις ημέρες ότι μεταγραφικά ο ΠΑΟΚ, για μία θέση «καίγονταν» και αυτή βέβαια ήταν του αριστερού μπακ. Για τις άλλες (αν υπάρχουν άλλες) δεν υπάρχει βιασύνη.

Ο ΠΑΟΚ επέλεξε τον Αζεβέδο που φυσικά δεν έχει κλείσει ακόμη. Ο Βραζιλιάνος πρέπει να έρθει εδώ και να επικυρωθεί η συμφωνία για ένα εξάμηνο, με την όποια οψιόν για τη συνέχεια που θα αφορά τις δύο πλευρές. Πάμε λοιπόν να δούμε τι γίνεται… αν κλείσει ο παίκτης.

Για τον Αζεβέδο γράφονται και λέγονται πολλά ψέματα. Η λέξη ανακρίβειες είναι μικρή να περιγράψει αυτό που συμβαίνει. Ξεκινάω και αναφέρω ότι ΦΥΣΙΚΑ και δεν ξέρω αν θα «πιάσει» η μεταγραφή. Για τον μόνο που ήμουν σίγουρος εδώ και πολλά χρόνια, ήταν για τον Βιεϊρίνια… Όλα τα άλλα περιμένω να τα δω.

Όποιος μπορεί ας βάλει το χέρι του στη φωτιά για το αν «πιάσει» ή δεν «πιάσει». Γιατί σίγουρα πάμε και εδώ για μία υπόθεση… «ταλεγαμενάκηδων», οι οποίοι θα «κρύψουν» όσα τώρα λένε και γράφουν, αν ο Βραζιλιάνος κάνει καριέρα στον ΠΑΟΚ…

Ο Αζεβέδο ΔΕΝ είναι τραυματίας. Άλλο το… «εκτός ρυθμού αγώνων» και άλλο το… «τραυματίας».

Συμφωνώ ότι ο ΠΑΟΚ έπρεπε να βρει τον καλύτερο δυνατό αριστερό μπακ, στην καλύτερη ηλικία, έναν παίκτη με καλές επιθετικές ικανότητες, δυνατό αμυντικά, με τίτλους στο βιογραφικό του, με πολύ καλή γνώση του Ελληνικού πρωταθλήματος, αθλητή που θα είχε μέχρι τώρα στη σεζόν 20-25 παιχνίδια, που θα έπαιζε μέχρι και… προχθές στην ομάδα του, ποδοσφαιριστή με μηδενικό μεταγραφικό ρίσκο. Όπως με τον Βιεϊρίνια δηλαδή… (Αρχικά πίστευα ότι περιγράφω τον Σταφυλλίδη, αλλά ακόμη και αυτός που κοστίζει καμιά 7-8-10 εκατομμύρια, δεν έχει ρυθμό αγώνων στην Άουγκσμπουργκ).

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ λοιπόν (που είναι αλήθεια ότι δεν φημίζονται και για την μεγάλη γκάμα μεταγραφικών επιλογών τους) βρήκαν ή έμειναν τελικά με τρεις-τέσσερις υποψήφιους γι’ αυτή τη θέση. Μελέτησαν τα δεδομένα, έβαλαν στη ζυγαριά συν και πλην (αφού δεν κατάφεραν να βρουν τον έναν, τον τέλειο) και έκριναν ότι η καλύτερη λύση ήταν να αποκτηθεί (και μάλιστα για έξι μήνες αρχικά) ο ποιοτικός, αλλά εκτός ρυθμού αγώνων, Αζεβέδο. Έκριναν ότι αυτός ο παίκτης (με τα όποια μειονεκτήματά του) ήταν καλύτερη επιλογή από τις άλλες διαθέσιμες επιλογές.

Αυτή είναι η κατάσταση με έναν πολύ ποιοτικό ποδοσφαιριστή, που ανήκει σε μία υπερομάδα της Ευρώπης και τώρα υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να παίξει στον ΠΑΟΚ.

* Όσον αφορά τον Πρίγιοβιτς είναι κουραστικό πλέον το να μεταφέρονται πληροφορίες από Σερβία, Πολωνία, Αγγλία, Κίνα και οποιαδήποτε άλλη γωνιά του πλανήτη για ενδεχόμενες προτάσεις που μπορεί να έρθουν. Κάθε μέρα και άλλη ομάδα! Απόψε στην Πολωνία γράφουν για τη Γουλβς… Αύριο θα είναι η σειρά κάποιας άλλης ομάδας…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το ανεπανάληπτο σκηνικό με Σάστρε λίγα λεπτά πριν τη… βολίδα! (vid)

Ο Ισπανός τραυματίστηκε, σφάδαζε από τον πόνο και έκανε νεύμα για αλλαγή προς τον πάγκο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Απίστευτη εναλλαγή συναισθημάτων στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ μέσα σε λίγα λεπτά να φέρνει… τούμπα το ματς! Στο 81′ ο Κωνσταντέλιας ισοφάρισε σε 2-2 απαντώντας άμεσα στο γκολ του Βίντα. Με τη συμπλήρωση των 90 λεπτών οι «ασπρόμαυροι» έκαναν την ανατροπή με τη «βολίδα» του Σάστρε.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Ισπανό ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΚ για το 3-2. Η φάση εξετάστηκε από το VAR, όμως δεν υπήρχε τίποτα το μεμπτό και το γκολ μέτρησε κανονικά!

Το αξιοσημείωτο είναι πως μερικά λεπτά πριν το ασύλληπτο γκολ της νίκης, ο Ισπανός είχε πέσει στο έδαφος σφαδάζοντας από τον πόνο και κάνοντας νεύμα προς τον «ασπρόμαυρο» πάγκο πως δεν μπορεί να συνεχίσει, ζητώντας μάλιστα να αντικατασταθεί. Με παραίνεση του Κεντζιόρα και τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 2-2 ο Σάστρε έσφιξε τα δόντια, σηκώθηκε και άρχισε να πατάει το δεξί του πόδι στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να χαθεί πολύτιμος χρόνος και να συνεχιστεί κανονικά το παιχνίδι.

Αυτό φυσικά κι έγινε με τον Ισπανό όχι μόνο να συνεχίζει κανονικά, αλλά με το δεξί του πόδι να «πιάνει» ένα φοβερό σουτ από πολύ μακρινή απόσταση και να χαρίζει μία σπουδαία νίκη στην ομάδα του.

Ωραίες ποδοσφαιρικές ιστορίες...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: «Οικογένεια ως το τέλος»

Μήνυμα με νόημα από τους «ασπρόμαυρους» μετά το φινάλε του αγώνα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

«Οικογένεια! Ως το τέλος!», αναφέρει ο ΠΑΟΚ σε ανάρτησή του την επομένη της νίκης στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Οι παίκτες του «δικεφάλου του Βορρά» έγιναν μία γροθιά για να πανηγυρίσουν το «τρίποντο» με τρομερή ανατροπή στο τέλος και έστειλαν μήνυμα ότι έτσι θα είναι μέχρι το τέλος της διαδρομής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το… δώρο του Λουτσέσκου στους ποδοσφαιριστές!

Η κίνηση του Ρουμάνου προπονητή μετά τη λήξη του αγώνα με την ΑΕΚ.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε μία σπουδαία ανατροπή και πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League.

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου έκανε απίθανη ανατροπή κόντρα στην ΑΕΚ (3-2) και κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον. Μπορεί οι κιτρινόμαυροι να συνεχίζουν στην κορυφή και επί της ουσίας να κρατάνε την τύχη στα χέρια τους, αλλά τόσο ο «Δικέφαλος του βορρά» όσο και ο Ολυμπιακός είναι μέσα στη μάχη του τίτλου!

Οι «ασπρόμαυροι» έδωσαν τρία παιχνίδια μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας και μετά τη λήξη της χθεσινής αναμέτρησης στην Τούμπα ο Ράζβαν Λουτσέσκου ανακοίνωσε στους ποδοσφαιριστές ότι θα ακολουθήσει διήμερο ρεπό προκειμένου να πάρουν τις απαραίτητες ανάσες που χρειάζονται για να γεμίσουν τις μπαταρίες τους. Μάλιστα, εκτός του διήμερου ρεπό που θα απολαύσουν οι ποδοσφαιριστές την Δευτέρα και την Τρίτη, θα έχουν την ευκαιρία να αποφορτιστούν και το προσεχές Σαββατοκύριακο, όπου και πάλι θα μείνουν εκτός γηπέδου.

Πλέον, άπαντες στρέφουν την προσοχή τους στο παιχνίδι της 12ης Μαΐου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στην Τούμπα!

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ