Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ποιος κοροϊδεύει ποιον;

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Ποιος κοροϊδεύει ποιον;

Ζούμε κάτι πολύ παράξενο… Δεν είναι ΜΟΝΟ το αδιανόητο, ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δηλαδή δεν ικανοποιείται, δεν βολεύεται και δεν βρίσκει λύση με τη νέα ρύθμιση χρεών… Η έκπληξη είναι ότι επί μήνες και επί χρόνια όλος ο ΠΑΟΚ (ΠΑΕ, ΑΣ, παράγοντες, κόσμος, υπάλληλοι, οργανωμένοι,  ΜΜΕ) ασχολούνταν και «πίεζαν» για τη ρύθμιση χρεών που ήταν… «απαραίτητη, σωτήρια, αναγκαία κτλ», όλοι μιλούσαν για θέμα ζωής ή θανάτου, κόσμος βγήκε στους δρόμους να φωνάξει και να διαμαρτυρηθεί, πρωτοσέλιδα «σπαταλήθηκαν» για να αναδείξουν το πρόβλημα, παράγοντες εκτέθηκαν και ξεφτιλίστηκαν τρέχοντας από βουλευτή σε βουλευτή και… ΤΩΡΑ που η ρύθμιση αποτελεί νόμο του κράτους, αλλά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ, επικρατεί ΑΠΟΛΥΤΑ σιωπή!!!

Και γιατί να μην αναρωτηθούμε, με αυτή την γνωστή Ελληνική καχυποψία: «Τελικά μας ψεκάζουν πάνω από την Τούμπα;». Γιατί πώς αλλιώς εξηγείται το ότι τόσο πολύ γρήγορα ξέχασαν όλοι ποια είναι η πρώτη προτεραιότητα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ότι ΧΑΘΗΚΕ άλλη μία τεράστια ευκαιρία να λυθεί το πρόβλημα;

Πώς είναι δυνατόν εδώ και τρεις ημέρες μόνο το PAOK24 να αναδεικνύει την σοβαρότητα του θέματος; Και εδώ, και εδώ και με τόσα ρεπορτάζ  όπου ψάχναμε πληροφορίες από το οικονομικό ρεπορτάζ για να καταλάβουμε τι γίνεται…  

Είναι ξεκάθαρο από την πρώτη μέρα και από την πλευρά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ότι αυτή η νέα ρύθμιση χρεών που ψηφίστηκε στη Βουλή, ΔΕΝ αφορά την ασπρόμαυρη εταιρία. Αυτή η πολυαναμενόμενη ρύθμιση για την οποία όλος ο ΠΑΟΚ πίεζε την Κυβέρνηση και περίμενε με τόσο μεγάλη ανυπομονησία, αυτή η ρύθμιση για την οποία βγήκαν και ξαναβγήκαν δεκάδες φωτογραφίες άνθρωποι του ΠΑΟΚ με πολιτικούς που… έπρεπε να φανεί ότι βοηθούν, αυτή η ρύθμιση για την οποία έχει δεσμευτεί κόσμος και κοσμάκης προ εκλογών και μετά αυτών, αυτή η ρύθμιση που τελικά ψηφίστηκε, είναι έτσι διαμορφωμένη, ώστε κάποιος καχύποπτος μπορεί να θεωρήσει ότι δημιουργήθηκε για όλους, με σκοπό όμως να μην έχει ευκαιρία υπαγωγής σε αυτή η ΠΑΕ ΠΑΟΚ!

Αλήθεια; Έχει την οποιαδήποτε σημασία ΓΙΑΤΙ η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν μπορεί να υπαχθεί σε αυτή την ρύθμιση; Ποιος και γιατί να ασχολείται με τις λεπτομέρειες; Η ουσία είναι ότι επί χρόνια η μόνη μεγάλη εταιρία που πίεζε και εκτίθονταν δημοσίως για να γίνει αυτή η ρύθμιση χρεών, μένει τελικά απέξω! Η ουσία είναι ότι επί χρόνια παράγοντες, ειδικοί, οικονομολόγοι, οικονομικοί υπεύθυνοι, βουλευτές, παρατρεχάμενοι, γενικοί γραμματείς ΗΞΕΡΑΝ ποιο ακριβώς είναι το θέμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ (εκκρεμείς  και όχι ληξιπρόθεσμες υποθέσεις ύψους δέκα εκατομμυρίων) και τελικά η ρύθμιση που ψηφίστηκε ΔΕΝ αφορά την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μια και ναι μεν έχει μία παράγραφο που αφορά τις εκκρεμείς υποθέσεις, αλλά αποκλείει τους οφειλέτες ποσών που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο!

Και ρωτάμε εμείς; Τι στο διάολο συνεννοήσεις και επαφές γίνονταν τόσα χρόνια (αλλά ειδικά τους τελευταίους μήνες) με αφορμή την υπόθεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ;   Πώς είναι δυνατόν να ήξεραν, να το μελετούσαν, να υπόσχονταν και τελικά να φτιάχτηκε ρύθμιση (που καλώς δημιουργήθηκε και ψηφίστηκε για εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα) η οποία όμως ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ένας ΠΑΟΚ που είναι μέσα στις 850 αποκλεισμένες εταιρίες από αυτή την ρύθμιση!

Σαν κάποιος να κρύβεται πίσω απ’ όλα έτσι ώστε ΜΟΝΟ η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να μην βρει λύση με τα χρέη της…  (Εγώ δεν ήμουν ποτέ καχύποπτος, αλλά ας βγει ένας λογικός πολιτικός ή παράγοντας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, να με πείσει γι’ αυτό που έγινε και πώς έγινε….).

Τελικά ποιο κοροϊδεύει ποιον; Αναμένεται η επόμενη αντίδραση της ΠΑΕ και του Ιβάν Σαββίδη, που εκ των πραγμάτων θα πρέπει τώρα να περιμένουν μία… άλλη ρύθμιση, η οποία θα αφορά εκκρεμείς ή ληξιπρόθεσμες οφειλές για ποσά άνω του εκατομμυρίου; Λένε ότι… σε 15-20-25 μέρες κάτι θα γίνει επ’ αυτού; Και ποιος το πιστεύει;

Ποιος δεσμεύεται γι’ αυτό; Ποιος εγγυάται ότι θα γίνει; Ποιος θα βγει να υπογράψει ότι σε 15-20 μέρες θα ξεπεραστεί και αυτή η αναποδιά που έβγαλε –και πάλι- στην απέξω την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Αλλά ακόμη και να γίνει κάτι τέτοιο, γιατί προηγείται όλο αυτό που προηγείται και κυρίως γιατί κανείς δεν μιλάει, γιατί δεν αντιδράει για τη νέα χαμένη ευκαιρία;

Επαναλαμβάνω: Πέρασαν χρόνια με παρακαλετά και υποσχέσεις για την μεγάλη ρύθμιση, αυτή είναι πλέον γεγονός με την Ελλάδα να φτύνει αίμα για να την περάσει από τους ξένους που μας ελέγχουν και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι ΑΠΕΞΩ!! Και γιατί να μην χρειαστούν άλλα δύο-τρία χρόνια να δοθεί η επόμενη λύση;

Μήπως και πριν από αυτή θα έχουμε νέα ραντεβού και νέες φωτογραφήσεις με υπουργούς;

Αλήθεια μετά από αυτή την απίστευτη σημερινή εξέλιξη, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ιάκωβος Αγγελίδης επιμένει να ζητάει από τους μικρομετόχους και τους φιλάθλους εμπιστοσύνη για την πολιτική ήπιων τόνων που διατηρεί η ΠΑΕ στο θέμα των χρεών;

Γιατί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ (όπως και το 2007) είναι η μόνο μεγάλη εταιρία που ασχολείται δημοσίως και πιέζει την κυβέρνηση και τους υπουργούς της  για την ρύθμιση των χρεών και τελικά μόλις αυτή επιβεβαιώνεται και ψηφίζεται ΜΟΝΟ η ΠΑΕ ΠΑΟΚ (όπως τότε με την ρύθμιση Ορφανού το 2007) δεν ωφελείται από αυτήν! Και αναρωτιέται κανείς: Μιλάμε για ανόητους (στην ΠΑΕ και στην κυβέρνηση που δεν μπορούν να συνεννοηθούν στα Ελληνικά) ή για πρόθεση να μένει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εγκλωβισμένη;  

Επειδή δεν υπάρχουν άλλα επιχειρήματα για να αναδείξω τον προβληματισμό μου, σας ζητάω να καθίσετε ψύχραιμα και να σκεφτείτε τι ακριβώς έγινε με αυτό το θέμα τα τελευταία χρόνια και ειδικά τους τελευταίους μήνες, τι χρειάστηκε για να αποτελέσει γεγονός αυτή η καλή ρύθμιση για τις Ελληνικές επιχειρήσεις και… πώς τελικά δεν επιτρέπεται στην  ΠΑΕ ΠΑΟΚ, γι’ άλλη μία φορά τα τελευταία 7 χρόνια  να πληρώσει τα χρέη της…   

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Μπαίνουν με Παναθηναϊκό Στάνκοβιτς και Γκατσίνοβιτς

Οι επιστροφές για τον Ματίας Αλμέιδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για το εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στην OPAP Arena με τους Τσίτσαν Στάνκοβιτς και Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς να προπονούνται και να θέτουν εαυτούς στη διάθεση του Ματίας Αλμέιδα. Η Ένωση δεν γνωστοποίησε αποστολή, με τους Ροντόλφο Πισάρο και Αρόλντ Μουκουντί να παραμένουν εκτός.

Στη διάθεση του Αλμέιδα έχουν τεθεί από τη Δευτέρα οι Λιβάι Γκαρσία και Πέτρος Μάνταλος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Ο λόγος που δεν ανακοίνωσε αποστολή ενόψει ΑΕΚ

Το μεγάλο ερωτηματικό για την αναμέτρηση στην ΟΠΑΠ Αρένα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για πρώτη φορά επί των ημερών του Φατίχ Τερίμ στον «πράσινο» πάγκο, ο Παναθηναϊκός δεν ανακοίνωσε απ’ την παραμονή την αποστολή του αυριανού (24/4) μεγάλου αγώνα με την ΑΕΚ, για την 7η αγωνιστική των play off και θα το κάνει λίγες ώρες πριν το ματς, στο ξενοδοχείο που θα μείνει η ομάδα από το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο Τούρκος τεχνικός θέλει να περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον Μπερνάρ Ντουάρτε (μετά το τελικό τσεκάρισμα που θα γίνει το αύριο το μεσημέρι) και το κατά πόσο θα είναι διαθέσιμος για το ματς με τους «κιτρινόμαυρους» στην OPAP Arena, μετά τις ενοχλήσεις στους οπίσθιους μηριαίους μύες που ένιωσε στα πρώτα λεπτά του αγώνα με τη Λαμία.

Από εκεί και πέρα, το σημερινό πρόγραμμα ξεκίνησε με προθέρμανση, συνεχίστηκε σε ασκήσεις κατοχής κι άσκηση κυκλοφορίας μπάλας, ενώ ολοκληρώθηκε με εξάσκηση στα τελειώματα. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Σένκεφελντ, ενώ το δικό τους πρόγραμμα έκαναν οι Μάγκνουσον και Πάλμερ-Μπράουν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το τελευταίο πέρασμα από τη Λαμία

Ο Δικέφαλος επιστρέφει σε ένα γήπεδο που βρίσκει τον τρόπο να νικήσει.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει με 2-0 στη μοναδική φετινή επίσκεψή του στο ΔΑΚ Λαμίας, σε μια αναμέτρηση στην οποία είχε μετρήσει αρκετές ευκαιρίες με τελικές εντός περιοχής και τελικά άνοιξε το δρόμο για το «τρίποντο» με ένα σουτ του Τάισον στο 71'.

Ο Δικέφαλος είχε βρει το δεύτερο γκολ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μπάμπα να βρίσκεται δίχτυα μετά την επιστροφή του από τον τραυματισμό του στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, έναν τραυματισμό που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να οδηγηθεί εκείνη η αναμέτρηση στα πέναλτι.

Λαμία (Λ. Βόκολος) (3-5-2): Koσέλεφ, Αμαράλ (81’ Κοντονίκος), Τζανετόπουλος (81’ Βασιλαντωνόπουλος), Κορνέζος, Παπαδόπουλος, Νούνιες, Στάνκο, Μαρτίνες (29’ Τζανδάρης), Τσιλούλης, Μάλτσι (60’ Τσούκαλος), Σλίβκα.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου) (4-2-3-1): Koτάρσκι, Γιόνι (75’ Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (85’ Τσιγγάρας), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς (74’ Ντεσπόντοφ), Τάισον, Κωνσταντέλιας (84’ Μουργκ), Σαμάτα (36’ Τόμας).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ