Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξεκίνησε η εποχή Φερέιρα

Ο ΠΑΟΚ έχει από σήμερα στις προπονήσεις του τον νέο προπονητή του. Τον Πορτογάλο Αμπέλ Φερέιρα. Το έργο του οποίου μόνο εύκολο δεν είναι.

Σταύρος Κόλκας

Ξεκίνησε η εποχή Φερέιρα

O Ράζβαν Λουτσέσκου αποχώρησε και ανέλαβε ο Αμπέλ Φερέιρα. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βρει τοπ προπονητή υπό ασφυκτική πίεση και αυτή ήταν η πρώτη του νίκη.

Τώρα, ο οργανισμός του καλείται να υποστηρίξει το έργο του. Γιατί ναι μεν παραλαμβάνει μία ομάδα που στο πρωτάθλημα δεν έχασε ποτέ και το κατέκτησε αήττητη, αλλά είναι υποχρεωμένη να πετύχει την ευρωπαϊκή καταξίωση που απέτυχε πέρυσι.

Ο Αμπέλ Φερέιρα δεν είναι Ράζβαν Λουτσέσκου. Δεν πρόκειται να παίξει το ίδιο πράγμα. Όμως δεν είναι χαζός να αλλοιώσει τη φύση της ομάδας που παρέλαβε από τη μία στιγμή στην άλλη.

Θα πάει σε μία σταδιακή – ομαλή μετάβαση που δεν θα κλονίσει το γκρουπ. Και θα φτάσει σε αυτό που θέλει να παίξει.

Σε αντίθεση με τον Λουτσέσκου, ο Φερέιρα έχει βρει γκρουπ. Αυτό είναι το συν. Το αρνητικό είναι πως δεν θα έχει δύο πολύ σημαντικά κομμάτια του όπως ο Μαουρίτσιο και ο Βιεϊρίνια στην αρχή. Και θα πρέπει να βρει απάντηση σε αυτές τις απουσίες.

Ο Φερέιρα με τον Λουτσέσκου έχουν διαφορές σε κομμάτια του αγώνα. Μπορεί ο σχηματισμός να μοιάζει – θεωρητικά – όμως η φιλοσοφία είναι διαφορετική.

Ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου ήταν της υπομονής. Κράτημα μπάλας, μηδέν ρίσκο, απόλυτη ισορροπία και κυνισμός. Αποτελεσματικός όσο δεν πάει επί της ουσίας, αλλά με καλύτερούς του παίκτες σε αυτό το είδος παιχνιδιού, αυτούς που είναι σήμερα εκτός.

Αυτοί είχαν την ποιότητα και το καθαρό μυαλό, αυτοί διάβασαν σωστά το παιχνίδι και έδιναν ρυθμό.

Ο Φερέιρα, καλείται να αποφασίσει άμεσα για το πως θα ανταπεξέλθει χωρίς τους δύο, δηλαδή πόσα στοιχεία του παιχνιδιού της νέας του ομάδας θα πειράξει, έτσι ώστε να πάρει τα αποτελέσματα που θέλει.

Δεν θεωρώ τυχαίο πως ζήτησε τον Ολιβέιρα, έναν παίκτη που έχει ποιότητα και προωθεί πιο γρήγορα το παιχνίδι από αυτούς που έχει ο ΠΑΟΚ. Δεν θα θεωρήσω απίθανο να ζητήσει άλλον έναν χαφ αν δει πως ο Αουγκούστο Ντούγκλας δεν προσαρμόζεται άμεσα. Αλλά αυτό που δεν θα θεωρήσω απίθανο σε καμία των περιπτώσεων, είναι να αποκτήσει η ομάδα φορ.

Ο Φερέιρα παίζει συχνά με δύο και αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ στη προετοιμασία έχει έναν. Σίγουρα ο Πέλκας και ο Στοχ μπορούν να παίξουν πίσω από τον Άκπομ αλλά εδώ μιλάμε για καθαρούς στράικερ.

Και προπονητής που παίζει πολλά παιχνίδια με δύο, δεν υπάρχει περίπτωση να την βγάλει μόνο με Άκπομ και Σφιντέρσκι.

Έρχεται μία περίοδος με μεγάλο ενδιαφέρον. Ένας νέος προπονητής μεγάλης προοπτικής, διαδέχεται έναν που κατάφερε ότι κανένας άλλος στην ιστορία ενός κλαμπ. Με περιορισμένο χρόνο και χωρίς σημαντικούς παίκτες, καλείται να βρει άμεσα τρόπο να πετύχει τους πρώτους στόχους.

Αποδείχτηκε πάντως πως η υπομονή είναι αρετή όταν υπάρχει πλάνο. Και αυτό θα κάνουμε και τώρα.

Στα άλλα πρόσωπα της σεζόν, βλέποντας τον Στοχ καταλαβαίνεις πως ο ΠΑΟΚ έχει κάνει μία εκπληκτική προσθήκη στο ρόστερ του. Έχει αλλάξει το παιχνίδι του, έχει προσθέσει στοιχεία δεκαριού σε αυτό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως στη Σλάβια τα περισσότερα παιχνίδια τα έπαιξε δεύτερος επιθετικός.

Για τον Αουγκούστο δεν μπορώ να σχηματίσω άποψη, θέλω να τον δω σε συνθήκες αγώνα, έστω και φιλικού. Ο Ροντρίγκο ψάχνεται ακόμη και αυτός μπορεί να είναι και ο μόνος μέσα στην ομάδα πως έχει τον χρόνο του. Με τον Μάτος μπροστά, έχει όλο τον χρόνο να ετοιμαστεί.

Από τους άλλους νέους, έχουν ενδιαφέρον οι Μιχάι – Λάμπρου, ενώ έχω μία περιέργεια για τον Τσιγγάρα για τον οποίο μου έρχονται πολύ καλά μηνύματα.

Επίσης, θέλω να δω τους τερματοφύλακες στα φιλικά.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δύο μεγάλα ρεκόρ χάρη στην… γκολάρα του Σάστρε!

Μοναδικά επιτεύγματα στην 98χρονη ιστορία του ΠΑΟΚ!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το σημαντικότερο όλων χθες το βράδυ στην Τούμπα, ήταν πως ο ΠΑΟΚ, με τη νίκη του εις βάρος της ΑΕΚ με σκορ 3-2, παρέμεινε "ζωντανός" στη "μάχη" του τίτλου.

Ωστόσο, χάρη στο γκολ του Γιοάν Σάστρε στο 90ο λεπτό, ο Δικέφαλος πέτυχε δύο σπουδαία ρεκόρ, όμως ενημερώνει η εξαιρετική σελίδα στο Facebook "Η Ασπρόμαυρη Βίβλος".

Πιο συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε τόσο το ρεκόρ περισσότερων γκολ όσο και των περισσότερων νικών σε μία σεζόν, φτάνοντας τα 127 γκολ και τις 37 νίκες!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Mία καρδιά, μία φωνή, μία ανατροπή! (vid)

O θρίαμβος του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ… αλλιώς: Η “χορταστική” παρακάμερα του χθεσινού ντέρμπι της Τούμπας!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ένα βίντεο διάρκειας 9,5 λεπτών, με τα καλύτερα στιγμιότυπα της παρακάμεράς της από το χθεσινοβραδινό ντέρμπι της Τούμπας, "ανέβασε" πριν από λίγο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στον λογαριασμό που διατηρεί στο Youtube.

Η άφιξη των "ασπρόμαυρων" στην Τούμπα, η προθέρμανση, τα γκολ των ποδοσφαιριστών του Δικεφάλου από... μέσα, οι αντιδράσεις του πάγκου αλλά και της κερκίδας, οι έντονοι πανηγυρισμοί στο φινάλε, όλα συγκεντρωμένα σε ένα βίντεο:

Απολαύστε το:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απίστευτο: Αποφάσισε η ΕΠΟ για τον τελικό!

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας για το γήπεδο και την ημερομηνία του τελικού Κυπέλλου!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δεν είναι... Πρωταπριλιά! Η ΕΠΟ αποφάσισε για την ημερομηνία και το γήπεδο του τελικού του φετινού Κυπέλλου Ελλάδας, με τη σχετική ανακοίνωση να αναφέρει:

"Το Σάββατο 25 Μάϊου 2024 στις 20:30 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου θα διεξαχθεί ο Τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, Παναθηναϊκός-Άρης. Την απόφαση έλαβε σήμερα η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η οποία επικύρωσε τη σχετική απόφαση της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ.

Η απόφαση ελήφθη σε συνεννόηση με την Cosmote που είναι ο τηλεοπτικός πάροχος της διοργάνωσης και τη Super League 1 για την ολοκλήρωση των Play off του πρωταθλήματος.

Επίσης, ελήφθησαν υπόψη τα προγράμματα των διεθνών διοργανώσεων και η διεξαγωγή του τελικού του UEFA Europa Conference League στις 29 Μάϊου στην Αθήνα".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ