Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τι να τους κάνω τους εχθρούς…

Η εθνική Ελλάδος είναι μία υπόθεση που απασχολεί κάποιους, κάποιοι άλλοι αδιαφορούν, όμως αυτοί που καίγονται είναι οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές αφού μέσα από τη συμμετοχή τους σε αυτή, παίρνουν υπεραξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Σταύρος Κόλκας

Τι να τους κάνω τους εχθρούς…

Οι παίκτες, δεν παίρνουν μόνο υπεραξία, αλλά και ψυχολογία. Πολλών παικτών το στάτους έχει αναβαθμιστεί μέσα από την συμμετοχή τους στην εθνική. Παράλληλα, αυτοί που αδικούνται μην παίρνοντας ρόλο, έχουν την αντίθετη ψυχολογική εξέλιξη.

Η Εθνική είναι για τους παραπάνω λόγους, ένα συνεχές αλισβερίσι με στόχο την δημιουργία χρηματιστηριακών αξιών. Αν ένας παίκτης κοστίζει πχ 1εκατ ευρώ, ως διεθνής η τιμή του διπλασιάζεται. Αν συμμετάσχει και σε κάποια μεγάλη διοργάνωση ακόμη περισσότερο.

Πάμε λοιπόν στη δική μας εθνική, εδώ όπου ο ΠΑΟΚ χρεώνεται την επιλογή του Άγγελου Αναστασιάδη επειδή ο τελευταίος είναι συνδεδεμένος ιστορικά μαζί του. Ήδη αρκετά πρωτοσέλιδα αναφέρονται ειρωνικά στον ΠΑΟΚ και τους… εξυγιαντές, μετά την τραγική εικόνα της εθνικής απέναντι στην Ιταλία.        

Ας δούμε λοιπόν ποια είναι η συμπεριφορά του … δικού μας προπονητή, απέναντι στους παίκτες που ανήκουν στο δυναμικό του ΠΑΟΚ. Ξεκινώντας από αυτούς που καλούνται στην εθνική.

Ο βασικός και αναντικατάστατος τερματοφύλακας του νταμπλούχου Αλέξανδρος Πασχαλάκης, είναι τρίτος τερματοφύλακας, πίσω από Μπάρκα και Βλαχοδήμο.

Ο αρχηγός της ομάδας πίσω από τον Άντρε Βιεϊρίνια Δημήτρης Πέλκας, έχοντας ήδη στη καριέρα του δύο σεζόν με νταμπλ – νταμπλ σε γκολ – ασίστ, τέσσερις τίτλους τα τελευταία τρία χρόνια και όντας καθοριστικός στους δύο τελευταίους τελικούς, δεν αποτελεί ουσιαστική επιλογή.

Ο πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος Ευθύμης Κουλούρης, δεν βλέπει ενδεκάδα ούτε με το κυάλι, ακόμη και όταν δεν υπάρχει ο Μήτρογλου. Στο τελευταίο παιχνίδι προτιμήθηκε ο Κώστας Φορτούνης για τη θέση, βγαίνοντας και αυτός εκτός αγώνα.

Πάμε σε αυτούς που δεν καλούνται και ανήκουν στον ΠΑΟΚ. Ο Δημήτρης Γιαννούλης δεν κλήθηκε και στη θέση του μπήκε ο Βαλεριάνος του Άρη που δεν τον ανανεώνει ο Άρης. O τελευταίος έχει 18 συμμετοχές στη Λίγκα με τον Άρη φέτος, χωρίς νούμερα, ενώ ο Γιαννούλης έχει 33 συμμετοχές με 5 ασίστ σε Ατρόμητο και ΠΑΟΚ. Και ένα τρόπαιο ως βασικός.

Ενώ δεν υπάρχει δεξί μπακ, ο ομοσπονδιακός τεχνικός επιλέγει τον Μαυρία και όχι τον Κίτσιου. Κάποιοι θα μιλήσουν ειρωνικά για αυτό που γράφω, αλλά ας συγκρίνουμε τους δύο παίκτες. Πρώτα απ όλα, ο πρώτος δεν είναι μπακ, τώρα έγινε. Όμως πάμε παρακάτω.

O Μαυρίας λοιπόν, έχοντας αλλάξει στα 25 του χρόνια οκτώ ομάδες, ξεκίνησε τη σεζόν στη Σκωτζέζικη Χιμπέρνιαν όπου είχε δύο συμμετοχές και μετά πήγε στη Κύπρο όπου με την Ομόνοια έκανε 7 ολόκληρες συμμετοχές και σκόραρε εναντίον της ξακουστής Δόξας Κατοκοπιάς. Από τότε που ξεκίνησε ως σούπερ ταλέντο στον Παναθηναϊκό, δεν ακούμπησε πουθενά.

O Κίτσιου, ακριβώς στην ίδια ηλικία, έχει στη πλάτη του 200 επίσημες συμμετοχές με ΠΑΟΚ, Σιντ Τρουίντεν και Ανκαρακιουτσού, δεν μπόρεσε να βρει χρόνο στον ΠΑΟΚ λόγω Μάτος φέτος και πήγε στη Τουρκία όπου στα 15 διαθέσιμα παιχνίδια έπαιξε 14 90λεπτά και ένα έλειπε λόγω καρτών, έχοντας και τρεις ασίστ. Και το πρωτάθλημα στη Τουρκία δεν το λες και εύκολο. Σίγουρα είναι πολύ πιο δύσκολο από το Κυπριακό.

Ο ΠΑΟΚ διαθέτει στο δυναμικό τους δύο εξαιρετικά πρότζεκτ στη θέση των εξτρέμ. Τον Δημήτρη Λημνιό και τον Λάζαρο Λάμπρου. Ουδείς από τους δύο κλήθηκε στην εθνική. Ο πρώτος, βασικός στον ΠΑΟΚ έχοντας 37 συμμετοχές με 3 γκολ και 5 ασίστ, ο δεύτερος βασικός στη Φορτούνα Σιτάρντ της Ολλανδίας με 8 γκολ και 10 ασίστ. Για την ακρίβεια, είχε συμμετοχή στα 18 από τα 50 συνολικά γκολ της ομάδας του.

Παιδιά με προοπτική και ταλέντο έστω και αν ο Λημνιός περιορίστηκε σε έναν πιο τακτικό ρόλο λόγω Μάτος στον ΠΑΟΚ. Αυτό όμως δεν του στερεί τον ρόλο του βασικού στον νταμπλούχο Ελλάδος.

Αυτοί οι δύο δεν καλούνται, αλλά καλείται ο Κολοβός ο οποίος στο πρώτο μισό της σεζόν έπαιζε στη β΄ομάδα της Βίλεμ, δηλαδή στη β΄ομάδα του πρωταθλήματος που ο Λάμπρου ήταν για την ομάδα του το νούμερο ένα όπλο και στο δεύτερο μισό πήγε στην Ομόνοια – την 5η ομάδα της Κύπρου φέτος – όπου και πέτυχε τρία γκολ.

Συνοψίζοντας, εδώ λοιπόν έχει δημιουργηθεί μία κατάσταση γεμάτη απορίες. Πως είναι δυνατόν σε όλες τις περιπτώσεις να είναι ριγμένοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ;

Επειδή κάποιοι θα μιλήσουν για υπερβολή, σας πληροφορώ πως όλα τα παραπάνω έχουν δημιουργήσει εκνευρισμό μεταξύ των παικτών. Όταν βλέπουν ποιοι καλούνται ή ποιοι χρησιμοποιούνται, είναι λογικό να βγαίνουν από τα ρούχα τους.

Αυτό που τους δημιουργεί μεγαλύτερη απορία, είναι το γεγονός πως είχαν την αίσθηση πως ο Άγγελος Αναστασιάδης ήταν φιλικός απέναντι στο σωματείο που ανήκουν. Και η απορία γίνεται μεγαλύτερη.

Την ίδια στιγμή, ο ΠΑΟΚ θέλει να πουλήσει κάποιους από αυτούς και κυρίως τον Κουλούρη. Και αυτό γιατί θεωρεί πως τώρα έπιασε ταβάνι και μπορεί να πάρει ένα ποσό κοντά στα 5 εκατ ευρώ. Παράλληλα, έχει και άλλους δύο νεαρούς φορ, άρα θα είναι πιο εύκολο για αυτόν να τους αναδείξει. Η μη χρησιμοποίηση του Κουλούρη στην εθνική, ενώ μάλιστα δεν υπάρχει άλλος φορ, δεν βοηθάει σίγουρα τον ΠΑΟΚ. Αντιθέτως του βάζει εμπόδια.

Άρα έχουμε μία κατάσταση, που ο ΠΑΟΚ και χρεώνεται μία επιλογή προπονητή στην εθνική λόγω παρελθόντος και εμπόδια του μπαίνουν από τον τρόπο που δουλεύει. Και εσωτερικά θέματα δημιουργούνται από τους παίκτες προοπτικής που δεν βλέπουν προοπτική.

Το λες και παράνοια, το λες και ντροπή. Γιατί αν μη τι άλλο και μας γλεντάνε και μας χρεώνουν.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φουλ επίθεση ετοιμάζει ενόψει ΠΑΟΚ ο Τερίμ!

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία των Πρασίνων – Η πιθανή ενδεκάδα!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με μεσημεριανή προπόνηση στο «Γ. Καλαφάτης» συνεχίστηκε την Παρασκευή η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για τον Kυριακάτικο αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Οι Πράσινοι ξεκίνησαν με προθέρμανση και rondo, αφιέρωσαν το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης σε τακτική μέσα από παιχνίδι στο μισό γήπεδο και ολοκλήρωσαν με εξάσκηση στα τελειώματα. Αποφόρτιση ακολούθησαν οι Σπόραρ, Σένκεφελντ, ενώ το δικό τους πρόγραμμα συνέχισαν οι Μάγκνουσον, Πάλμερ – Μπράουν.

Αναφορικά με την 11άδα του «τριφυλλιού», τα «Πράσινα» ρεπορτάζ αναφέρουν ότι θα την αποτελούν οι Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς, Αράο, Γεντβάι, Ρούμπεν, Τσέριν, Μπακασέτας, Παλάσιος, Μπερνάρ και Ιωαννίδης, ενώ ανοιχτό είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να παίξει ο Χουάνκαρ αντί του Μλαντένοβιτς και να μπει ένα εξτρέμ, για να ξεκουραστεί ο Μπακασέτας.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι ο Τερίμ έχει δουλέψει πολύ στην επιθετική και την αμυντική τακτική, θέλοντας να πιέσει ψηλά και να δημιουργήσει πρόβλημα στο build up του ΠΑΟΚ. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έμφαση στην τακτική ενόψει Λεωφόρου – Τα νεότερα για Μπάμπα!

Όσα έγιναν στην πρωινή προπόνηση στη Νέα Μεσημβρία.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δύο μέρες πριν τον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου δουλεύει πάνω στο πλάνο που θα φέρει την νίκη και τους τρεις βαθμούς στην αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής των Play Offs της Stoiximan Super League.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (29.03) ξεκίνησε με προθέρμανση, ακολούθησαν παιχνίδια κατοχής, ασκήσεις τακτικής, ενώ στο τελευταίο κομμάτι διεξήχθη κι οικογενειακό δίτερμα. Ο Μπάμπα έκανε ατομικό στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ υποβλήθηκε σε θεραπεία.

Το Σάββατο (30.03) ο Δικέφαλος θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία και το απόγευμα θα αναχωρήσει για Αθήνα από το αεροδρόμιο Μακεδονία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

«Μπλόκο» της Μπριζ στους ΠΑΟΚτσήδες! (pic)

Το κάλεσμα των Βέλγων στους φιλάθλους τους και το…στοπ στον κόσμο του Δικεφάλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Κλαμπ Μπριζ ενημερώνει τον κόσμο της πως η διάθεση των εισιτηρίων για την πρώτη αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, στα προημιτελικά του Conference League, συνεχίζεται.

Οι Βέλγοι καλούν τον κόσμο τους να προμηθευτούν από νωρίς το εισιτήριο που θα τους εξασφαλίσει θέση στο γήπεδο ενώ παράλληλα μπλοκάρουν τους ΠΑΟΚτσήδες, απαγορεύοντας την πρόσβαση στην σελίδα των εισιτηρίων, σε ελληνικές ip.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ