Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο καθένας τη δουλειά του

Όσα γίνονται και όσα λέγονται…

Editorial

Ο καθένας τη δουλειά του

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν τιμωρήθηκε για ένα ρολό χαρτί που πετάχτηκε ξετυλιγμένο στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ έχασε πρωτοβάθμια τρεις πόντους και μαζί αυτό ματς. Τώρα δηλαδή τελείωσε το πρωτάθλημα; Τελείωσε η χρονιά; Τελείωσε ο κόσμος όλος;

Η μάχη συνεχίζεται. Εντός γηπέδου για τους παίκτες και τον προπονητή, εκτός για όλους τους άλλους. Οι μεν δεν επηρεάζουν τους δε. Θα είναι έγκλημα το ποδοσφαιρικό να πάρει λάθος μηνύματα και θα το εξηγήσει στην πορεία αυτό, γιατί από το πρωί διαφωνούμε.

Εξωαγωνιστικά ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε μία φάση όπου πρέπει να κάνει πολλά και να «λέει» λιγότερα. Δεν πρέπει να λέει λίγα. Και η επικοινωνία είναι βασική. Απλά έχει φθάσει ο καιρός να κάνει πάρα-πάρα-πάρα πολλά και να λέει απλά λιγότερα. Δεν έχω την ικανότητα και τη διάθεση να γράψω τι –κατά τη γνώμη μου- πρέπει να κάνει. Δεν γίνεται. Επιτέλους όμως να κάνει πράγματα που δεν έχει ξανακάνει, αλλά είναι απαραίτητα στην Ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα.

Πριν λίγο καιρό ο Στάθης Παναγιωτόπουλος δήλωνε… ντροπή για το ότι είναι (ή ήταν) ΠΑΟΚ, επειδή η ομάδα του έβαλε ένα-δύο γκολ με οφσάιντ. Ίσως υπήρχαν και 10-100 ακόμη τέτοιοι νύν ή πρώην ΠΑΟΚτσήδες, που συμφωνούσαν. Σήμερα πώς να νιώθει άραγε αυτός; Νιώθει καλά που και πάλι ο ΠΑΟΚ είναι το θύμα σε μία ποδοσφαιρική ζούγκλα όπου υπάρχουν μόνο θύτες και θύματα; Φθάνει με τον ΠΑΟΚ… θύμα λοιπόν.

Πάμε στην ομάδα. Εκτιμώ ότι όποιος σήμερα δίνει άλλοθι στους παίκτες κάνει ποδοσφαιρικό έγκλημα. «Δεν πειράζει που έχασαν στην Τρίπολη, δεν άντεξαν τα παιδιά στην πίεση και στην αδικία». Θα το λέτε άραγε αυτό και την άλλη εβδομάδα αν δεν κερδίσει ο ΠΑΟΚ την ΑΕΚ; Όχι βέβαια…

Επί της ουσίας όλοι έχουν δίκιο σε αυτό, αλλά δεν είναι η ώρα να το δώσουν στην ομάδα. Δεν είναι ώρα για τέτοια άλλοθι. Αν η ομάδα του ΠΑΟΚ θεωρήσει ότι… έχασε, ότι δεν μπορεί, ότι δεν γίνεται, ότι αδικείται και δεν θα πετύχει, τότε… χαιρετίσματα. Ο ΠΑΟΚ θα βγει τρίτος.

Αφήστε λοιπόν όλοι τις δικαιολογίες (όσο και αν είναι βάσιμες) για αργότερα. Η ομάδα πρέπει να πιεστεί για να αντιδράσει και να βγάλει θυμό για ότι έγινε και όχι ηττοπάθεια.

Και όσον αφορά το πρόγραμμα, τα έξι παιχνίδια που απομένουν είναι πάρα πολλά. Πάρα… μα πάρα πολλά για να γίνουν τα πάντα.

* Αύριο ο ΠΑΟΚ στο μπάσκετ δίνει  ένα σπουδαίο παιχνίδι με την Καρσίγιακα.  Στήριξη χρειάζεται γιατί μπορεί αυτή η ομάδα να δώσει χαρές

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Λύγισε» ο Τάισον

Δεν έκρυψε την απογοήτευση του

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Κοντράστ συναισθημάτων στην Τούμπα με τους παίκτες του ΠΑΟΚ φανερά απογοητευμένοι για τον αποκλεισμό τους από τη συνέχεια του Conference League και από την άλλη πλευρά τους Βέλγους να πανηγυρίζουν.

Ο Τάισον μετά το τέλος του παιχνιδιού δεν μπόρεσε να κρύψει τα συναισθήματα του, με τον Βραζιλιάνο να «λυγίζει».

Μάλιστα, ο παίκτης του ΠΑΟΚ έκρυψε το πρόσωπό του με τη φανέλα του.

Ο Βιεϊρίνια έσπευσε προς το μέρος του για να τον παρηγορήσει και να του ανεβάσει το ηθικό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χάγεν: «Εξαιρετική ατμόσφαιρα, δεν ήταν εύκολο για εμάς»

Οι ατάκες του τεχνικού της Κλαμπ Μπριζ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για τη νίκη - πρόκριση της Κλαμπ Μπριζ επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα μίλησε ο προπονητής της βελγικής ομάδας αποθεώνοντας τους φίλους του Δικεφάλου για την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν.

Συγκεκριμένα, ο Νίκι Χάγεν είπε:

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τους παίκτες μου και την απόδοσή τους. Υπήρχε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα, δεν ήταν εύκολο για εμάς.

Ήμασταν καλά προετοιμασμένοι. Πιεστήκαμε, αλλά είχαμε καλές ιδέες και αποφάσεις με αυτοπεποίθηση».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Σβαμπ: «Μας έλειψε η ενέργεια…»

Ο έμπειρος μέσος του ΠΑΟΚ στάθηκε σε ένα συγκεκριμένο στοιχείο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Στέφαν Σβαμπ τόνισε ότι έλειψε η απαραίτητη ενέργεια από τον ΠΑΟΚ σήμερα και έδωσε συγχαρητήρια την Κλαμπ Μπριζ για την πρόκριση.

«Για να είμαι ειλικρινής, ο αντίπαλος κυριάρχησε σήμερα, είτε όταν είχε τη μπάλα, είτε όταν αμυνόταν. Δεν καταφέραμε σε κανένα σημείο να είμαστε απειλητικοί. Δεν ήμασταν αποτελεσματικοί και θα δώσουμε συγχαρητήρια στη Μπριζ για την πρόκριση» ανέφερε αρχικά στην Cosmote TV και στη συνέχεια απάντησε σε ερώτηση γι’αυτά που έλειψαν από τον ΠΑΟΚ σήμερα.

«Θα έπρεπε να έχουμε πολύ καλύτερη απόδοση για να πάρουμε εμείς την πρόκριση. Δεν καταφέραμε σε κανένα σημείο να είμαστε πιο απειλητικοί, να επιτεθούμε περισσότερο να τους φέρουμε σε δύσκολη θέση. Ήταν πολύ σκληρό παιχνίδι για εμάς και νομίζω ότι μας έλειψε και η απαραίτητη ενέργεια».

Όσο για την αντίδραση του κόσμου και αν δίνει ώθηση για τη συνέχεια της σεζόν, ανέφερε… «Ήταν φανταστική υποστήριξη για ακόμα μία φορά. Αν ηρεμήσει το μυαλό μας και σκεφτούμε όσα ζήσαμε από το Ισραήλ μέχρι σήμερα, θα είμαστε ικανοποιημένοι. Θέλαμε να προχωρήσουμε στα ημιτελικά, αλλά ήταν ένα υπέροχο ταξίδι και το ζήσαμε μαζί με τον κόσμο μας. Τους ευχαριστούμε που ήταν πάντα δίπλα μας σε όλες τις στιγμές».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ