Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ΠΑΟΚ απέτυχε στο τέλος και χρειάζεται καθαρό μυαλό

Τα αίτια της ήττας, το αποτυχημένο φινάλε και οι αποφάσεις για τη νέα σεζόν

Editorial

Ο ΠΑΟΚ απέτυχε στο τέλος και χρειάζεται καθαρό μυαλό

Αρχικά θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι… δεν θέλουμε να πάμε σε οτιδήποτε άλλο πέρα από το αγωνιστικό. Το πιο χρήσιμο απ’ όλα αυτή την μέρα, είναι να μείνουμε στην ομάδα. Μόνο στο ποδοσφαιρικό κομμάτι.

Ξεκινάμε λοιπόν και σκεφτόμαστε ότι… αν το ματς με τον Παναθηναϊκό έληγε στο 70΄ η σημερινή μέρα και η αυριανή και όλο το καλοκαίρι, θα ήταν πολύ διαφορετικό. Αυτό το 2-1 που δεν έδειχνε ότι υπήρχε τρόπος να αλλάξει, αφού ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο δεν πέρασε το κέντρο και έκανε καθυστέρηση από το 50΄ σαφώς καθιστούσε την χρονιά απόλυτα επιτυχημένη.

Ο ΠΑΟΚ όμως, αυτός ο κακός ΠΑΟΚ των πλέι οφ, δέχθηκε ένα τυχαίο γκολ και κατέρρευσε! Το 2-1 έγινε τελικά 2-3 (όλοι έβλεπαν ότι μετά το 80΄ και χωρίς Ενρίκε-Πρίγιοβιτς, δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει 3-2) και τώρα ανοίγουν πολλά ζητήματα. Καλώς; Κακώς; Θέλω να πιστεύω ότι το “ουδέν κακόν αμιγώς καλού” θα επιβεβαιωθεί σε αυτή την περίπτωση.

Με βάση όλη τη χρονιά, ο ΠΑΟΚ άξιζε να παίξει και στα προκριματικά του Τσάμπιονς Ληγκ. Την σεζόν 2016-2017 ο ΠΑΟΚ είχε την καλύτερη ομάδα, ο ΠΑΟΚ έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο (σε μεγάλο διάστημα) και τέλος πάντων ο ΠΑΟΚ θα είχε και την καλύτερη προοπτική στην Ευρώπη. (Σε αυτα τα παραπάνω μεγάλο ρόλο είχε ο Ίβιτς).

Δυστυχώς όμως για τον κόσμο του, αυτό το τελευταίο 20ήμερο ήταν καταστροφικό. Η ομάδα δεν άντεξε. Δεν κατάφερε να μείνει όρθια, δεν αξιοποίησε την κατάκτηση του κυπέλλου, δεν αξιοποίησε το μεγαλύτερο ρόστερ που διέθετε σε σχέση με τους άλλους. Ο ΠΑΟΚ εκτέθηκε αγωνιστκά σε αυτά τα πλέι οφ. Ο Ίβιτς το παραδέχθηκε, η αποτυχία βαραίνει κυρίως εκείνον.

Γιατί; Γιατί τόσο κακό τέλος σε αυτή τη σεζόν; Οι απόψεις μπορεί να είναι πολλές και ήδη βλέπουμε στα μηνύματά σας ότι λίγοι παραμένουν ψύχραιμοι. Το ανάθεμα πάει σύννεφο, χαρακτηριστικό βέβαια του Ελληνικού λαού που στα καλά και στα άσχημα… οδηγείται στα άκρα.

Το σίγουρο είναι ότι αύριο θα έχουμε όλοι πιο καθαρό μυαλό απ’ ότι σήμερα και μεθαύριο ακόμη πιο καθαρό.

Αυτό σαφώς ισχύει και για τον Σαββίδη, που σε τέτοιες περιπτώσεις λαμβάνει και τις αποφάσεις. Αυτόν περιμένουν όλοι…

Νομίζω ότι οι περισσότεροι εύχονται να μην έχει απογοητευτεί απ’ ότι έγινε σήμερα, από το κακό τέλος της σεζόν και ψύχραιμος να πάρει εκείνες τις αποφάσεις που θα βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ να μεγαλώσει περισσότερο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλά θέματα ανοίγουν στον ΠΑΟΚ. Ο Σαββίδης θα τα σκεφτεί καλά τις επόμενες ημέρες και κάπως έτσι περιμένουμε τις αποφάσεις του. Όλα είναι ανοικτά.

Τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Βλέπεις τα καλά που πρέπει να κρατήσεις, κρίνεις τα άσχημα που πρέπει να αλλάξεις και με βάση τον σχεδιασμό που ήδη έχεις κάνει, ξεκινάς τις αλλαγές. Αλλαγές με ένα στόχο. Πώς ο ΠΑΟΚ θα γίνει καλύτερος. Στο κάτω-κάτω μετά από αυτή τη σεζόν δεν γίνεται να αλλάξεις 30 πράγματα…

Αν σήμερα ο Σαββίδης λάβει αποφάσεις, πιθανότατα θα κάνει λάθη. (Εξάλλου την έπαθε από τέτοιες καταστάσεις και λογικά έμαθε…).Αν το κάνει αύριο Πέμπτη, τα λάθη θα είναι λιγότερα. Αν ξανασκεφτεί όλα τα δεδομένα και σιγά-σιγά δρομολογήσει εξελίξεις, τότε όλα μπορεί να πάνε καλύτερα.

Από αύριο λοιπόν… πολλά περισσότερα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τάισον σε κόσμο του ΠΑΟΚ: «Εσείς κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία!»

Το ξεχωριστό μήνυμα του Βραζιλιάνου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Τάισον ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που «λύγισε» μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο Βραζιλιάνος έστειλε ένα ξεχωριστό μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας με αφορμή το φινάλε του ευρωπαϊκού ταξιδιού.

Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανάρτησή του:

«Ευχαριστώ τον Θεό για την ευκαιρία να ζήσω ξανά την εμπειρία αυτή! Είναι κάτι που μας πληγώνει, αλλά η ζωή συνεχίζεται.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ για αυτό το όμορφο ταξίδι που κάναμε στην Conference League. Συνεχίζουμε μαζί!

Εσείς είστε αυτοί που κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία και αξιοσέβαστη.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άμεση ανασύνταξη

Έπιασε δουλειά ο ΠΑΟΚ για το ματς με τον Ολυμπιακό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αυλαία του ευρωπαϊκού ταξιδιού του ΠΑΟΚ έπεσε το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα μετά τη δεύτερη ήττα με την Κλαμπ Μπριζ.

Μπορεί η πορεία του Δικεφάλου να συνοδεύτηκε από μεγάλες συγκινήσεις, αλλά δεν είναι ώρα για ανασκόπηση, όπως τονίζουν στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ.

Άλλωστε, στο προσκήνιο για τους «ασπρόμαυρους» έρχεται ξανά το πρωτάθλημα και ο στόχος της επιστροφής στην κορυφή.

Μια μέρα μετά την σκληρή αναμέτρηση κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ στο γήπεδο της Τούμπας, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου βρέθηκε στη Νέα Μεσημβρία και ξεκίνησε την προετοιμασία του για τον αγώνα στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό την Κυριακή στις 20:30.

Οι παίκτες που ήταν στο αρχικό σχήμα κόντρα στους Βέλγους ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης, στο γυμναστήριο και την πισίνα.

Οι υπόλοιποι βγήκαν στο γήπεδο για ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης, με παιχνίδια κι ασκήσεις, πάνω στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Ίβαν Νάσμπεργκ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε θεραπεία και τρέξιμο.

Το Σάββατο (20.04) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επικρατέστερη ημερομηνία για το ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ

Αλλάζει ο προγραμματισμός σε πρωτάθλημα και κύπελλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αλλαγές στο πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League φέρνει η πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που είχε ήδη αναβληθεί για την Πρωτομαγιά, θα μετατεθεί ξανά χρονικά, αφού οι Πειραιώτες στις 2/5 δίνουν τον πρώτο τους αγώνα απέναντι στην Άστον Βίλα.

Με τα χρονικά περιθώρια να πιέζουν, όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα θα πάει... πίσω.

Έτσι, το παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού αναμένεται να γίνει την Κυριακή στις 12/5,

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο τελευταίες αγωνιστικές των playoffs μετατίθενται για τις 15 και 19 Μαΐου, ενώ υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ μέχρι τις 21/5 πρέπει να παραδώσει το γήπεδό της για τις ετοιμασίες ενόψει του τελικού του Conference League.

Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν και τον τελικό κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη, που φαίνεται και αυτός να πηγαίνει για μία εβδομάδα αργότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ