Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αυτά που βλέπουμε

Είμαστε στην Ολλανδία, 11 μέρες τώρα και θα είμαστε σχεδόν άλλη μία εβδομάδα. Στο μυαλό μου έχω σχηματίσει μία εικόνα και δεν πιστεύω να αλλάξουν πολλά σε σχέση με τα όσα αναφέρω παρακάτω.

Σταύρος Κόλκας

Αυτά που βλέπουμε

Πρώτα απ όλα, είναι μία ιδιόμορφη προετοιμασία για πολλούς λόγους. Πρώτον γιατί έχουμε περισσότερο χρόνο μπροστά μας για πρώτη φορά μετά το 2008 και δεύτερον γιατί υπάρχουν 14 παίκτες των ακαδημιών όλο αυτό το διάστημα.

Το πρώτο στοιχείο, έχει οδηγήσει το προπονητικό τιμ στην απόφαση να δοθεί μεγάλο βάρος στη φυσική κατάσταση. Όταν δεν είχαμε χρόνο, η ομάδα τέντωνε για μία εβδομάδα και μετά δούλευε σπριντ και εκρηκτικότητα. Πλέον, όλες οι προπονήσεις το πρωί έχουν τρέξιμο στο δάσος και κάποιες μέρες ακολουθούν και βάρη πριν την απογευματινή προπόνηση. Αυτό σημαίνει αυτομάτως πως αυτοί που βγάζουν την προετοιμασία, είναι πολύ σφιχτοί και χωρίς ταχύτητα.

Το δεύτερο στοιχείο, η παρουσία δηλαδή των παικτών από τις ακαδημίες, έχει αλλάξει την προπόνηση της πρώτης ομάδας. Ο Αναστασιάδης περισσότερο αναλώνεται στο να εξηγήσει στους μικρούς αυτά που θα έπρεπε ήδη να γνωρίζουν και όχι τόσο να δουλέψει πάνω σε διάφορους αυτοματισμούς που θα μπορούσαν να αφομοιώσουν έτοιμοι ποδοσφαιριστές κάποιας ποιότητας.

Η προπόνηση που βλέπουμε στην Ολλανδία, είναι σαφές πως θα αλλάξει επιστρέφοντας στην Ελλάδα. Οι μεταγραφές, συν τους τέσσερις διεθνείς, αντικαθιστούν ουσιαστικά το ένα τρίτο του ρόστερ, πόσο μάλλον όταν αυτό το ένα τρίτο προορίζεται για βασικός κορμός.

Όσον αφορά στο πως θα ξεκινήσει η χρονιά, με τι στόχους κτλ, επειδή ο ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να πει το οτιδήποτε προσπαθώ να σκεφτώ το τι ακριβώς συμβαίνει. Ξεκινάμε τη σεζόν ουσιαστικά ως τρίτο φαβορί πίσω σίγουρα από τον Ολυμπιακό αλλά και τον Παναθηναϊκό.

Ο τελευταίος, ουσιαστικές απώλειες πλην του Αμπέντ δεν έχει, ίδιο κορμό, ίδια ομάδα, ίδιο κλίμα. Του έκατσε και καλή κλήρωση. Μοναδικό ντεζαβαντάζ του φέτος η Ευρώπη, αφού δεν θα αναλώνεται μόνο εντός των συνόρων. Υπάρχει μάλιστα το ενδεχόμενο, να μπει στους Ομίλους έστω του Γιουρόπα και να έχει μία αύξηση εσόδων έξι με οκτώ εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει πως θα μπορεί να αναβαθμίζει κι άλλο το ρόστερ του.

Εμείς, ξεκινάμε πάλι καινούργια ομάδα, έχουμε χάσει πολλούς παίκτες του βασικού κορμού από πέρυσι και βέβαια δεν έχουμε διαμορφώσει ακόμη το ρόστερ μας. Ουσιαστικά, από τις επιλογές που κάνουμε φαίνεται πως παίκτης ελίτ δεν θα πατήσει από Τούμπα φέτος. Όχι πως αυτοί που πάτησαν έκαναν τη διαφορά, όμως λιγότερο φταίνε οι ίδιοι και περισσότερο ο ΠΑΟΚ που δεν κατάφερε να τους εντάξει σε ένα ξεκάθαρο ποδοσφαιρικό πρότζεκτ που ξέρει τι ζητά από αυτούς.

Άκρως ανησυχητικό είναι το φαινόμενο πως ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να πείσει εύκολα παίκτες με προοπτική. Η σφαλιάρα του Φορτούνη, δείχνει ως έναν βαθμό πως δεν έχουμε την επιχειρηματολογία να πείσουμε τέτοια παιδιά. Προτιμάνε να πάνε στον Ολυμπιακό ο οποίος έχει τρόπο να δώσει υπεραξία αν πετύχεις, χωρίς να σκέφτονται πως δεκάδες απέτυχαν και κάνουν αγροτικό θέλουν δε θέλουν.

Αυτά ως μία πρώτη γεύση της σεζόν που ξεκίνησε…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι έντεκα του ΠΑΟΚ για την πρόκριση!

Οι επιλογές του Λουτσέσκου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Κλαμπ Μπριζ στην Τούμπα με στόχο την πρόκριση στην τετράδα του Conference League.

Γνωστή έγινε η ενδεκάδα με την οποία θα παραταχθεί ο Δικέφαλος απέναντι στους Βέλγους.

Κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ θα βρίσκεται ο Κοτάρσκι.

Κουλιεράκης, Κεντζιόρα θα είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τους Ότο και Μπάμπα να είναι στις δύο πλευρές.

Δίδυμο στα χαφ ο Μεϊτέ με τον Σβαμπ, με τον Αυστριακό μάλιστα να έχει το περιβραχιόνιο του αρχηγού,

Ο Μουργκ σε ρόλο δεκαριού, με τους Ντεσπόντοφ και Τάισον στις δύο πτέρυγες της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Στην κορυφή της επίθεσης ο Μπράντον Τόμας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Θερμή» υποδοχή στην Τούμπα! (vid)

Έδωσε το σύνθημα για πρόκριση ο κόσμος του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αντίστροφη μέτρηση για την ρεβάνς της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Κλαμπ Μπριζ έχει ξεκινήσει με τον Δικέφαλο να θέλει να ανατρέψει την ήττα με 1-0 στο Βέλγιο και να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Conference League.

Λίγο μετά τις 20:30 έφτασε στο γήπεδο της Τούμπας η «ασπρόμαυρη» αποστολή.

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ που ήταν συγκεντρωμένος επεφύλαξε «θερμή» υποδοχή στους παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου.

«ΠΑΟΚ εσύ θα προκριθείς» ήταν το σύνθημα που κυριαρχούσε.

[video width="640" height="368" mp4="https://www.paok24.com/wp-content/uploads/2024/04/437094672_3344793692487830_2410213985752932291_n.mp4"][/video]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

LIVE: ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ

Ζωντανή ενημέρωση μέσα από το PAOK24

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μεγάλο βράδυ στην Τούμπα, μεγάλο "ραντεβού" με την ιστορία. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα την Κλαμπ Μπριζ, στο δεύτερο παιχνίδι των δύο ομάδων, με φόντο το πολυπόθητο εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Europa Conference League.

Το PAOK24 βρίσκεται στο γήπεδο και σας μεταφέρει ζωντανά την εξέλιξη:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ