Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στο «Καραϊσκάκη» δεν τελειώνει, αλλά αρχίζει το πρωτάθλημα

Μετά από επτά… στροφές στο ελληνικό πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βρεθεί για πρώτη φορά φέτος στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

PAOK24

Στο «Καραϊσκάκη» δεν τελειώνει, αλλά αρχίζει το πρωτάθλημα

Παρότι η γοητεία της κορυφής πάντοτε μπορεί να αποπροσανατολίσει αυτόν που την πατά, η συγκεκριμένη είναι η μεγαλύτερη παγίδα στην οποία μπορεί να πέσει ο «Δικέφαλος» σε μία χρονιά που θέλει να μακροημερεύσει, για την ακρίβεια να φτάσει ως το τέλος με επιτυχημένο φινάλε, η προσπάθεια πρωταθλητισμού του.

Για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να πετύχει τον στόχο του τη φετινή σεζόν, χρειάζεται να αντιμετωπίζει ως οργανισμός με κυνικότητα και ρεαλισμό οτιδήποτε συμβαίνει στην καθημερινότητα της ομάδας.

Ήρθε η απώλεια από τη Λάρισα, ίσως κόντρα στη χειρότερη ομάδα στο φετινό ελληνικό πρωτάθλημα. Κάζο μεγάλο, αναμφισβήτητα. Ειδικά για τον ΠΑΟΚ αυτού του πολύ ποιοτικού ρόστερ, ποιος μπορεί να αμφισβητήσει κάτι τέτοιο; Κανείς.

Είναι, ωστόσο, δυνατόν να μπορεί ένα τέτοιο στραβοπάτημα να φέρνει την καταστροφή σε μία μεγάλη ομάδα και να τη βάζει σε έναν κυκεώνα αγωνιστικής κρίσης, του οποίου ο χρονικός ορίζοντας μέχρι να ξεπεραστεί το «κακό» είναι απροσδιόριστός; Φυσικά και όχι.

Κέρδισε ο ΠΑΟΚ την Κυριακή τη Λαμία. Για πρώτη φορά μετά την υποφερτή και κατά διαστήματα καλή εμφάνιση κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, ο «Δικέφαλος» έπαιξε ακόμα πιο ελκυστικά, ήταν αποτελεσματικός στο σκοράρισμα και φιλοδώρησε με μπόλικα γκολ την αντίπαλο του, πατώντας για πρώτη φορά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Χρειάζονται έξαλλοι πανηγυρισμοί και υπερβολές με αφορμή το… σκαρφάλωμα και την πρωτιά την 7η αγωνιστική; Φυσικά και όχι. Το ιδανικό για τον ΠΑΟΚ θα είναι απλά να διαχειριστεί έξυπνα την ευφορία που δίνει η επίτευξη αυτού του βραχυπρόθεσμού στόχου, να κερδίσει δηλαδή στην καθημερινότητα του με στόχο να πετύχει τελικά μακροπρόθεσμα.

Επιστρέφοντας στην κουβέντα για τη μεγαλύτερη και πιο βασική ανάγκη του ΠΑΟΚ με φόντο τον στόχο του πρωταθλητισμού, ο «Δικέφαλος» θα πρέπει να κοιτάξει κατάματα τη μεγαλύτερη αδυναμία του συγκριτικά με τους ανταγωνιστές του για τον τίτλο.

Κόντρα στο γεγονός ότι διαθέτει το πιο ποιοτικό ρόστερ στη Super League και παράλληλα με την προσπάθεια να βρει χημεία και να γίνει και η καλύτερη ομάδα, ο ΠΑΟΚ ως οργανισμός θυμάται λιγότερο από Ολυμπιακό και ΑΕΚ τη σωστή διαχείριση που χρειάζεται μία πορεία πρωταθλητισμού, εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου.

Όντας η ομάδα που έχει τα περισσότερα χρόνια να πανηγυρίσει την κορυφή, έχει ξεχάσει όλους εκείνους τους μηχανισμούς που έχουν ως στόχο να πετύχουν την καλύτερη δυνατή ισορροπία και διαχείριση. Γιατί αυτές είναι οι μαγικές λέξεις για να έρθει μία επιτυχία σε μία ποδοσφαιρική ομάδα.

Με αφορμή λοιπόν το ντέρμπι που έχει μπροστά του ο ΠΑΟΚ, κόντρα στον Ολυμπιακό, στον Πειραιά, ο οργανισμός του «Δικεφάλου» δίνει τις πρώτες μεγάλες εξετάσεις για τη φετινή σεζόν.

Κατά την προσωπική μου γνώμη, όταν έχεις καλύτερη ομάδα δε χρειάζεται να ανεβάσεις τον πήχη της αντιπαράθεσης.

Αντιθέτως, θα πρέπει απλά να αποφασίσεις την ενδεδειγμένη στρατηγική με την οποία θα πλήξεις τον αντίπαλο, «χτυπώντας» τον εκεί που πονά και βάσει των «όπλων» που εσύ διαθέτεις στη σύγκριση μαζί του.

Είναι από τις περιπτώσεις που η ουσία προηγείται κατά πολύ του «θορύβου» κι ίσως αυτό είναι το βασικότερο επιχείρημα που με κάνει να αμφιβάλω για το αν η προσπάθεια να μπει και ο κόσμος του ΠΑΟΚ στην εξίσωση του ντέρμπι, μέσω της ανοιχτής προπόνησης της Πέμπτης στην Τούμπα, είναι τη δεδομένη χρονική στιγμή η ιδανικότερη.

Πάντως, πρόκειται για μία πρωτοβουλία που αν η ομάδα τη διαχειριστεί σωστά και δεν την παρεξηγήσει, μεγαλώνοντας στα μάτια της τη δυναμική του αντιπάλου, μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική.

Σε κάθε περίπτωση το ντέρμπι στο «Καραϊσκάκη» είναι μία πρώτη σφυγμομέτρηση για την αγωνιστική δυναμική του ΠΑΟΚ απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο και συνάμα ένας έλεγχος νοοτροπίας, είναι το πρώτο δύσκολο εμπόδιο στη σεζόν, αλλά σίγουρα όχι το μοναδικό ούτε το τελευταίο.

Κι αυτός είναι κι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει άπαντες στον «Δικέφαλο» να αντιληφθούν, τόσο για λόγους διαχείρισης της μεγάλης αναμέτρησης που ακολουθεί (ανεξαρτήτως αποτελέσματος) όσο και της γενικότερης αναζήτησης ισορροπίας σε μία πολύ απαιτητική χρονιά, ότι στο «Καραϊσκάκη» αρχίζει και σίγουρα, ό,τι κι αν συμβεί, δεν τελειώνει η «μάχη» για το πρωτάθλημα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Συγκίνηση στο μνημόσυνο του Νάσου

Κανείς δεν ξέχασε τον αδικοχαμένο φίλο του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το μνημόσυνο για τον Νάσο Κωνσταντίνου, τελέστηκε σήμερα στο μνημείο που υπάρχει στο σημείο που τραυματίστηκε θανάσιμα, από τον παπά-Χρήστο.

Στεφάνι στη μνήμη κατέθεσε τόσο η ΠΑΕ, όσο και ο Σ.Φ. ΠΑΟΚ Έδεσσας, παρόντες στην τελετή, ήταν περίπου 200 φίλοι του ΠΑΟΚ, ενώ το τμήμα πόλο του συλλόγου, άφησε συμβολικά ένα σκουφάκι στη μνήμη του αδικοχαμένου Νάσου, που κανείς δεν ξεχνάει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη φυλακή ο αρχηγός της Θύρας 7

Του προσάπτεται η κατηγορία του αρχηγού εγκληματικής οργάνωσης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο αποκαλούμενος και ως «Κοντός», προφυλακίστηκε για τη δολοφονία του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη, με τη δικογραφία να αναφέρει πως… «Με την άφιξη του στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη, τροποποίησε το σχέδιο επίθεσης, το οποίο αν και αρχικά ήταν να πραγματοποιηθεί μετά το πέρας του αγώνα, τελικά με απόφαση του, έλαβε χώρα μετά το πέρας του 1ου σετ».

Επίσης, σύμφωνα με τη δικογραφία, φορώντας καπέλο, ήταν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, συνομίλησε με τον μάνατζερ του γνωστού τράπερ, ο οποίος βρισκόταν στη κερκίδα των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού, δίπλα της πλαϊνής πόρτας, φορώντας μαύρο αμάνικο μπουφάν και μπλούζα σκουρόχρωμη. Στη συνέχεια, αμφότεροι εξήλθαν του γηπέδου, ανέμεναν εξωτερικά του γηπέδου, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και όταν αυτοί εξήλθαν τους μοίρασαν τα πολεμοφόδια και τους έδωσαν εντολή να τους ακολουθήσουν και όταν αυτοί εκτοξεύσουν τα αντικείμενα που κρατούσαν, δηλαδή ο « Κοντός» τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και ο μάνατζερ τη ναυτική φωτοβολίδα, να ρίξουν με τη σειρά τους τα αντικείμενα που είχε στην κατοχή του ο καθένας προς τις Αστυνομικές Δυνάμεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απώλεια για την Κ19

Έμεινε στο 3-3 με τον Άρη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Κ19 του ΠΑΟΚ απομακρύνθηκε κι άλλο από τη διεκδίκηση του τίτλου, αφού δεν κατάφερε να κερδίσει στο Φίλυρο τον Άρη.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0, με τον ΠΑΟΚ να μειώνει με τον Καλαϊτσίδη στο 58′, ενώ στο 72′ με κοντινό πλασέ ισοφάρισε με τον Αδάμ.

Στο 81’, ο Άρης ξαναπήρε το προβάδισμα και στις καθυστερήσεις, ο Μύθου ισοφάρισε, ενώ λίγο νωρίτερα, είχε σημαδέψει το δοκάρι.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στις 12 Μαΐου, στο επόμενο παιχνίδι του, έχοντας απόσταση τριών βαθμών από τους Ερυθρόλευκους, με ένα παιχνίδι λιγότερο.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Νικολακούλης, Αδάμ, Πολυκράτης (25′ λ.τ. Αβράμπος), Καστίδης (85′ λ.τ. Κοσίδης), Πασαχίδης, Σνάουτσνερ (46′ Παπαγεωργίου), Πολιτάκης (70′ Γκιτέρσος), Καλαϊτσίδης, Μπάμπουρας (46′ Μύθου), Καλόγηρος, Χατσίδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ