Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όλα τα δεδομένα μετά τη νέα ήττα από τον Ολυμπιακό

Τα δεδομένα της ήττας, το παρόν και το μέλλον αυτής της ομάδας

Editorial

Όλα τα δεδομένα μετά τη νέα ήττα από τον Ολυμπιακό

Οι ομάδες ξαναμπήκαν στο γήπεδο και το ποδόσφαιρο ξεκίνησε και πάλι στην Ελλάδα. Πρώτο δεδομένο: Για κανέναν δεν είναι εύκολο να αποδώσει όπως θα ήθελε. Για όλους είναι δύσκολα, αλλά… στα δύσκολα ξεχωρίζουν οι καλύτεροι.

Δεύτερο και σημαντικό δεδομένο: Ο φετινός Ολυμπιακός είναι ο καλύτερος στην Ελλάδα. Έτσι απλά… Είτε το δέχεσαι, είτε όχι, αυτή είναι η πραγματικότητα, για μία αήττητη ομάδα στη χώρα, που πριν λίγο καιρό στην Ευρώπη απέκλεισε με εκτός έδρας νίκη και την Άρσεναλ, αφού νωρίτερα έπαιξε και στο τσάμπιονς ληγκ.

Τρίτο δεδομένο: Ο ΠΑΟΚ δεν προετοιμάστηκε όσο καλύτερα θα έπρεπε γι’ αυτό το ματς. Δεν έλεγαν την απόλυτη αλήθεια ΟΛΑ τα στελέχη του, όταν πριν το ματς μιλούσαν για τη σημασία του. ΔΕΝ κατάλαβαν την αξία αυτού του αγώνα και αυτό αποδείχθηκε από το ξεκίνημα και τα πρώτα 30 λεπτά όπου ο αντίπαλος μπήκε πιο δυνατά, πιο αποφασισμένα και εκμεταλλεύτηκε το τακτικό του πλεονέκτημα με τα τρία αθλητικά χαφ στον άξονα. Ο ΠΑΟΚ ήξερε αυτό το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού, αλλά δεν έκανε τίποτα για να το αντιμετωπίσει. Έπρεπε να φθάσει το 30΄ ώστε να φύγει ο βαρύς Μπίσεσβαρ από τον άξονα και οι Μίσιτς-Μαουρίσιο να πάρουν μερικές βοήθειες από τον Ελ Καντουρί. Η ζημιά όμως είχε γίνει με την αυτοπεποίθηση που κέρδισε ο Ολυμπιακός, που βεβαίως για να προηγηθεί έπρεπε ο Βιεϊρίνια να κάνει το λάθος της βραδιάς που ήταν και το μοιραίο.

Από το 30΄ και μετά επήλθε ισορροπία στο κέντρο, ο ΠΑΟΚ έφθανε πιο πολλές φορές κοντά στην αντίπαλη περιοχή, αλλά εκεί μέχρι το 60-70΄ ο εντυπωσιακά αποτελεσματικός Σεμέδο έκοψε 4-5 κομβικές πάσες κλειδί που δεν άφησαν τον ΠΑΟΚ να βγάλει μεγάλες φάσεις.

Εκεί ο Φερέιρα αποφάσισε να φρεσκάρει την ομάδα του. Ρίσκαρε γιατί με πέντε αλλαγές σε 5-10 λεπτά το πιο πιθανό είναι να χάσεις την όποια συνοχή έχεις. Το ότι σε τόσο δύσκολο χρονικά σημείο, σε ένα τέτοιο ντέρμπι αποφασίζει να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά έναν νεαρό παίκτη όπως ο Τζόλης, είναι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις. Και στην ομάδα που πρέπει να παίξει για να τον βοηθήσει και όχι να περιμένει βοήθεια από αυτόν, αλλά και στον παίκτη που… προφανώς πρέπει να μπει πιο ομαλά στους μεγάλους.

Τέλος πάντων… κάπου θα έκανε και ο πολύ δυνατός αμυντικά Ολυμπιακός ένα λάθος, όπως αυτό του Βιεϊρίνια. Το έκανε ο Σα με την έξοδο Μεσολογγίου στο 90+5! Ο Σφιντέρσκι είχε την ευκαιρία, αλλά την έχασε…

Ο ΠΑΟΚ έχασε έναν κρίσιμο αγώνα και τώρα βλέπει μόνο τη δεύτερη θέση, την οποία πρέπει να «ματώσει» και να παλέψει πάρα πολύ σκληρά για να την κατακτήσει.

Η κακή ψυχολογία που τώρα διαμορφώνεται, αλλάζει ΜΟΝΟ με νίκες. Ακολουθεί ματς ΠΑΟ-ΠΑΟΚ. Αν οι δύο ομάδες παρουσιαστούν όπως απόψε (ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ) ΔΕΝ είναι καθόλου εύκολο να κερδίσει η ομάδα του Φερέιρα. Ίσα-ίσα…

Έστω κι’ έτσι όμως δεν ξέρουμε τι έχει μεγαλύτερη σημασία από εδώ και πέρα: Η πορεία του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ ή οι αποφάσεις για την ομάδα που θα εμφανιστεί του χρόνου…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άμεση ανασύνταξη

Έπιασε δουλειά ο ΠΑΟΚ για το ματς με τον Ολυμπιακό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αυλαία του ευρωπαϊκού ταξιδιού του ΠΑΟΚ έπεσε το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα μετά τη δεύτερη ήττα με την Κλαμπ Μπριζ.

Μπορεί η πορεία του Δικεφάλου να συνοδεύτηκε από μεγάλες συγκινήσεις, αλλά δεν είναι ώρα για ανασκόπηση, όπως τονίζουν στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ.

Άλλωστε, στο προσκήνιο για τους «ασπρόμαυρους» έρχεται ξανά το πρωτάθλημα και ο στόχος της επιστροφής στην κορυφή.

Μια μέρα μετά την σκληρή αναμέτρηση κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ στο γήπεδο της Τούμπας, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου βρέθηκε στη Νέα Μεσημβρία και ξεκίνησε την προετοιμασία του για τον αγώνα στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό την Κυριακή στις 20:30.

Οι παίκτες που ήταν στο αρχικό σχήμα κόντρα στους Βέλγους ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης, στο γυμναστήριο και την πισίνα.

Οι υπόλοιποι βγήκαν στο γήπεδο για ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης, με παιχνίδια κι ασκήσεις, πάνω στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Ίβαν Νάσμπεργκ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε θεραπεία και τρέξιμο.

Το Σάββατο (20.04) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επικρατέστερη ημερομηνία για το ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ

Αλλάζει ο προγραμματισμός σε πρωτάθλημα και κύπελλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αλλαγές στο πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League φέρνει η πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που είχε ήδη αναβληθεί για την Πρωτομαγιά, θα μετατεθεί ξανά χρονικά, αφού οι Πειραιώτες στις 2/5 δίνουν τον πρώτο τους αγώνα απέναντι στην Άστον Βίλα.

Με τα χρονικά περιθώρια να πιέζουν, όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα θα πάει... πίσω.

Έτσι, το παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού αναμένεται να γίνει την Κυριακή στις 12/5,

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο τελευταίες αγωνιστικές των playoffs μετατίθενται για τις 15 και 19 Μαΐου, ενώ υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ μέχρι τις 21/5 πρέπει να παραδώσει το γήπεδό της για τις ετοιμασίες ενόψει του τελικού του Conference League.

Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν και τον τελικό κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη, που φαίνεται και αυτός να πηγαίνει για μία εβδομάδα αργότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Ένας πρώην του ΠΑΟΚ στο δρόμο του Ολυμπιακού

Ο Ρόμπιν Όλσεν θα προσπαθήσει να σταματήσει τους «ερυθρόλευκους»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Άστον Βίλα και Ολυμπιακός θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στα ημιτελικά του Europa Conference League με το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων να διεξάγεται τη Μ. Πέμπτη στις 2/5 στην Αγγλία.

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες βοήθησε την αγγλική ομάδα να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Europa Conference League κόντρα στη Λιλ, όμως ο Αργεντινός γκολκίπερ δέχτηκε δύο κίτρινες κάρτες, η μία στην κανονική διάρκεια και η άλλη στη διαδικασία των πέναλτι.

Μπορεί να γλίτωσε την κόκκινη κάρτα, αλλά όχι και την τιμωρία. αφού όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το «The Athletic» και αισίως επιβεβαίωσε η UEFA, ο Μαρτίνες θα απουσιάσει από το πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό, καθώς οι κάρτες ισχύουν κανονικά στο «ποινολόγιο».

Έτσι, τη θέση του κάτω από τα δοκάρια στο πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό θα πάρει ο άλλοτε τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Ρόμπιν Όλσεν!

Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά που ο Όλσεν θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό, αφού είχε παίξει απέναντί του δύο φορές με τη Μάλμε και μία με τον ΠΑΟΚ.

Τη φετινή σεζόν ο Σουηδός γκολκίπερ έχει καταγράψει 6 συμμετοχές, έχοντας δεχτεί 8 γκολ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ