Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η απότομη αλλαγή θέλει λογική σκέψη

Η απόλυτη οπαδική ονείρωξη καλείται να δέσει μέσα στους κανόνες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και μέσα σε ένα περιβάλλον που απαιτεί πρωταθλητισμό. 

Ηλίας Καπράλος

Η απότομη αλλαγή θέλει λογική σκέψη

Όταν ο Πάμπλο Γκαρσία ήταν στη δύση της καριέρας του, όλοι είχαμε πέσει πάνω στους Δώνη και Στέφενς που δεν τον άφησαν να κλείσει την καριέρα του μέσα στην Τούμπα σαν ενεργό στέλεχος της ομάδας. Βέβαια άλλες οι παράμετροι την εποχή του Γιώργου Δώνη και άλλες την επόμενη χρονιά με τον Χουμπ Στέφενς. Ίσως έφταιξε και ο Γκαρσία στην περίφημη συμφωνία με τον Δώνη που δεν κράτησε παραπάνω από ένα μήνα. Παρόλα αυτά, ότι και να έγινε στο τέλος, ο δικός μας Pablo δεν χαλάει τις μνήμες του από εκείνες τις στείρες σεζόν, αλλά όλοι θα θυμούνται έναν από τους καλύτερους χαφ στην ιστορία του ΠΑΟΚ (ίσως ο καλύτερος) και σαν έναν ξένο ποδοσφαιριστή που δέθηκε ασυνήθιστα με την ομάδα σε σημείο που θύμιζε γηγενή ποδοσφαιριστή. Άλλωστε δεν είναι πολλοί οι ξένοι παίκτες που δέθηκαν έτσι με τον ΠΑΟΚ. Είναι ο Γκαρσία, είναι ο Βιεϊρίνια, είναι στο μπάσκετ ο Πρέλεβιτς, είναι παλαιότερα οι Γκουερίνο και Φούρτουλα, αλλά προσωπικά δεν θυμάμαι άλλον. 

Στα σοβαρά όμως και στα “φρέσκα”, από εκείνα τα καλοκαίρια και τις αποχωρήσεις του Γκαρσία είτε το 2013 είτε το 2014, περίμενα την απόλυτη οπαδική ονείρωξη. Τον Γκαρσία προπονητή της ομάδας με ότι αυτό συνεπάγεται. Βέβαια πάντα ο μεγαλύτερος μου φόβος ήταν να μην καεί και αυτός. Άλλωστε κάηκαν όλα τα στελέχη της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Κάηκε μέχρι και ο Βιεϊρίνια τις τελευταίες μέρες και η ελπίδα να γυρίσει και πάλι το κλίμα υπέρ του, θέλει δουλειά και από τον ίδιο και από το κλαμπ. Με τον Γκαρσία τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η θέση του προπονητή πάντα φθείρει τους ανθρώπους και όλοι ξέρουμε ότι υπάρχει κόσμος που θα περιμένει ο ΠΑΟΚ να παραμείνει αήττητος έως το καλοκαίρι, να κάνει το νταμπλ και να πάρει το Europa League. Υπάρχει και ο κόσμος που μέσα στην αβεβαιότητα του θα βρει θεωρίες συνομωσίας ότι δεν θέλουν τον Γκαρσία μέσα από την ΠΑΕ. 

Για να πετύχει ο δικός μας Πάμπλο λοιπόν θα πρέπει όλοι να αποβάλλουμε την εικόνα του αγαπημένου μας παίκτη μέσα στο γήπεδο. Του απίστευτα ποιοτικού μέσου που μπορούσε να κάνει τα πάντα στον άξονα και να είναι από τους καλύτερους παίκτες του ΠΑΟΚ για 4 σεζόν. Θα πρέπει να τον δούμε σαν προπονητή και μάλιστα σαν έναν γηγενή προπονητή που θέλει να πετύχει στην ομάδα που τον ανέδειξε και να φτιάξει το δικό του όνομα και τη δική του καριέρα με πρώτο βήμα την καταξίωση στον ΠΑΟΚ και στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ μετά τον Φερνάντο Σάντος δεν έχει κρατήσει ποτέ προπονητή για δύο ολόκληρες σεζόν και δεν μπορεί να βρει κανείς προπονητή που έχει κάνει τρίτη σερί προετοιμασία. Δύο προετοιμασίες έχει κάνει ο Σάντος, δύο ο Φερέιρα, μία ο Λουτσέσκου, μία ο Ίβιτς. 

Για να πετύχει ο Γκαρσία θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η μετάβαση από την Κ19 στην πρώτη ομάδα είναι δύσκολη. Δεν σημαίνει ότι το δέος που είχαν τα παιδιά της Κ19 όταν έβλεπαν τον Γκαρσία και η πλήρη υπακοή τους θα μεταφερθεί αυτόματα και στην πρώτη ομάδα. Μπορεί ο Τζόλης, ο Μιχαηλίδης, ο Τσιγγάρας να μεγάλωσαν με την φωτογραφία του Γκαρσία στο δωμάτιο τους, αλλά από την πρώτη ομάδα ποιος ξέρει την σημασία του Γκαρσία για τον ΠΑΟΚ; Ο Βιεϊρίνια, ο Γιαννούλης και μετά το χάος. Άρα θα πρέπει ο Πάμπλο να τους κερδίσει σαν προπονητής. Ο Ίβιτς δεν το κατάφερε στο 100%, αλλά το μάθημα που πήρε και ο ίδιος από τον ΠΑΟΚ ήταν εκείνο που τον έκανε να πάρει δύο πρωταθλήματα στο Ισραήλ και να πάρει το εισιτήριο για την Γουότφορντ. Η λέξη υπομονή είναι η πρώτη που θα πρέπει να έχει ο οργανισμός του ΠΑΟΚ όσο αφορά τον Γκαρσία και η λέξη λογική η δεύτερη. 

Η ποδοσφαιρική γνώμη, η νοοτροπία πρωταθλητή και η ευφυΐα του Γκαρσία μπορεί να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ πολύ ψηλά, αρκεί να μην έχει δεύτερες σκέψεις στο μυαλό του, ούτε αυτός, ούτε όμως και ο κλαμπ. Η χρονιά που διανύουμε τώρα σίγουρα θα είναι δύσκολη, αλλά εμείς εδώ είμαστε για να δώσουμε την ευκαιρία σε έναν άνθρωπο που και υπομονετικά την περίμενε, αλλά και την αξίζει όσο λίγοι στην ομάδα.  

Το ρόστερ του ΠΑΟΚ μπορεί να μην μοιάζει με εκείνο που πήρε το αήττητο πρωτάθλημα, αλλά είναι ένα ρόστερ με ποιότητα που ξεχειλίζει. Ο Γκαρσία σαν παίκτης ήταν αργός, χωρίς σωματικά προσόντα, αλλά με μία ποδοσφαιρική ευφυΐα που σπάνιζε για τα ελληνικά δεδομένα. Αυτό θέλουμε να βγάλει και τώρα. Να κάνει την ομάδα να παίζει έξυπνα, κάτι που μας είχε λείψει τον τελευταίο 1,5 χρόνο..

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

«Μπλόκο» της Μπριζ στους ΠΑΟΚτσήδες! (pic)

Το κάλεσμα των Βέλγων στους φιλάθλους τους και το…στοπ στον κόσμο του Δικεφάλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Κλαμπ Μπριζ ενημερώνει τον κόσμο της πως η διάθεση των εισιτηρίων για την πρώτη αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, στα προημιτελικά του Conference League, συνεχίζεται.

Οι Βέλγοι καλούν τον κόσμο τους να προμηθευτούν από νωρίς το εισιτήριο που θα τους εξασφαλίσει θέση στο γήπεδο ενώ παράλληλα μπλοκάρουν τους ΠΑΟΚτσήδες, απαγορεύοντας την πρόσβαση στην σελίδα των εισιτηρίων, σε ελληνικές ip.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Πιθανές αλλαγές ενόψει ΠΑΟΚ

Οι σκέψεις Τερίμ για το παιχνίδι της Κυριακής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται χωρίς προβλήματα για το παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής των Play-Off με τον ΠΑΟΚ και ο Φατίχ Τερίμ είναι πιθανό να προχωρήσει σε δυο με τρεις αλλαγές, συγκριτικά με το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό.

Στο τέρμα θα βρίσκεται ο Ντραγκόφσκι. Στην άμυνα είναι πιθανές δυο αλλαγές. Τετράδα από δεξιά προς τα αριστερά με Βαγιανίδη, Αράο, Γιενβτάι και Μλαντένοβιτς. Βιαγιαννίδης και Γιεντβάι δηλαδή, αντί των Ακαϊντίν, Κότσιρα.

Αλλαγή αναμένεται και στα χαφ. Αντί του Πέρεθ θα είναι ο Μπερνάρ, μαζί με Τσέριν και Μπακασέτα. Στις πλευρές θα δούμε τον Παλάσιος και έναν εκ των Μαντσίνι, Βέρμπιτς. Στην κορυφή αναμένεται ο Φώτης Ιωαννίδης.

Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν στις τελευταίες προπονήσεις του Παναθηναϊκού. Για παράδειγμα, ερωτηματικό είναι για την ώρα η κατάσταση του Τάσου Μπακασέτα, ο οποίος αγωνίστηκε για 120 λεπτά στον αποκλεισμό της Εθνικής από την Γεωργία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αγωνιστική που μπορεί να κρίνει πολλά

Δυο…εξάποντα ντέρμπι μεταξύ των τεσσάρων που διεκδικούν το πρωτάθλημα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται από τον Παναθηναϊκό για την δεύτερη αγωνιστική των Play-Off, στην Stoiximan Super League, και σε συνδυασμό με το άλλο μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό, μπορεί να διαμορφωθεί μια ολόκληρη κατάσταση στη βαθμολογία.

Φυσικά και οι 8 αγωνιστικές που θα απομένουν το βράδυ της Κυριακής, είναι πολλές, ωστόσο ανάλογα με τα αποτελέσματα αυτής της δεύτερης στροφής, μπορεί να έχουμε συγκεκριμένες συνθήκες.

Για παράδειγμα, σε περίπτωση ήττας του Ολυμπιακού από την ΑΕΚ στην «OPAP Arena», οι «ερυθρόλευκοι» θα μείνουν στο -8 από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Διαφορά που είναι εξαιρετικά δύσκολο να καλυφθεί στη συνέχεια, επομένως ο Ολυμπιακός πιθανότατα να μείνει εκτός διεκδίκησης τίτλου.

Άλλωστε, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν και τα προημιτελικά της Ευρώπης. Από δυο πολύ απαιτητικά και υψηλής έντασης παιχνίδια, που δεν θα έχουν οι άλλοι.

Ως προς την Κυριακή που έρχεται ωστόσο, για να μην προτρέχουμε, φυσικά και θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο και το αποτέλεσμα του Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ. Τα δυο αυτά παιχνίδια είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Ο ΠΑΟΚ θέλει πάση θυσία τη νίκη, σε όλα τα παιχνίδια μέχρι τη Μπριζ, ούτως ώστε παραμείνει στη διεκδίκηση του τίτλου μέχρι το φινάλε της σεζόν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ