Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η συνέντευξη Τύπου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ…

«Καλησπέρα σας… Σας καλωσορίζουμε στην συνέντευξη Τύπου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με αφορμή το ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής περιόδου…

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Η συνέντευξη Τύπου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ…

Είμαστε εδώ για να απευθυνθούμε στον κόσμο του ΠΑΟΚ και να τον ενημερώσουμε για όλα όσα πρέπει να ξέρει ενόψει της σεζόν.

 

Είμαστε εδώ για να σας κοιτάξουμε όλους στα μάτια, να πούμε αλήθειες και όλοι μαζί να χτίσουμε μία ειλικρινή σχέση που θα μας συνοδεύει σε αυτή την δύσκολη χρονιά που ξεκινάει.

 

Ξεκινώντας με αφορμή την περσινή κακή χρονιά, οφείλουμε να παραδεχθούμε πώς κάναμε σημαντικά λάθη τα οποία πρέπει να προσπαθήσουμε για να μην επαναλάβουμε.

 

Λάθη στην οργάνωση, στον προγραμματισμό, στις επιλογές,στην χημεία της ομάδας, στην επικοινωνία, στις σχέσεις μας με τον κόσμο, λάθη πολιτικής με αφορμή τον ρόλο μας στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, λάθη στον δρόμο που επιλέχθηκε για να λυθούν σημαντικά ζητήματα όπως τα χρέη και οι εγκαταστάσεις μας…

 

Φέτος αποφασίσαμε να μάθουμε από τα λάθη μας, να αλλάξουμε σε μεγάλο ποσοστό και είμαστε εδώ για να παρουσιάσουμε το πλάνο μας. Είμαστε εδώ για να μάθει ο κόσμος πώς ξεκινάμε, ποιες βάσεις θέλουμε να βάλουμε, επάνω σε ποιους άξονες θα κινηθούμε και ποιοι είναι οι στόχοι που θέλουμε να θέσουμε… Θα μιλήσουμε μόνο για όσα πρέπει να ειπωθούν δημοσίως και όχι για πράγματα  που αν δημοσιοποιηθούν μπορεί να βλάψουν την επίτευξη των στόχων μας.

 

Αποφασίστηκε ότι φέτος ο ΠΑΟΚ θα κάνει μία επανεκκίνηση στο αγωνιστικό. Από φέτος ξεκινάμε να βάζουμε βάσεις, να δημιουργήσουμε έναν κορμό και ο πρώτος μεγάλος στόχος του ΠΑΟΚ δεν είναι το πρωτάθλημα, δεν είναι το κύπελλο. Θέλουμε να φτιάξουμε ομάδα! Να φτιάξουμε ένα σύνολο πάνω στο οποίο θα βασιστούμε τα επόμενα ένα-δύο-τρία χρόνια για να φθάσουμε στην κορυφή.

 Πιστεύουμε ότι ο καταλληλότερος να αναλάβει αυτό το νέο εγχείρημα είναι ο νέος μας προπονητής γιατί… (είναι έμπειρος, ξέρει τις ιδιαιτερότητες της ομάδας, είναι ικανός να πάρει από κάθε παίκτη το κάτι παραπάνω είναι υπομονετικός και μπορεί να μεταδώσει αυτό που θέλουμε σε νέους και παλιούς παίκτες).

 

Ζητάμε από τον κόσμο υπομονή και κατανόηση μια και αυτό το εγχείρημα θα είναι δύσκολο και μπορεί αρχικά να έρθουν άσχημα αποτελέσματα.

 

Το νέο αγωνιστικό ξεκίνημα συνδυάζεται με μία επανεκκίνηση στο μπάτζετ της ομάδας. Σκεπτόμενοι τα λάθη περασμένων ετών,συνεκτιμώντας και την σημερινή ποδοσφαιρική πραγματικότητα στην Ελλάδα, αποφασίσαμε ότι έπρεπε να προσεχθεί ιδιαίτερα η κάθε κίνηση για την ενίσχυση της ομάδας και μέσα από συγκεκριμένες πρακτικές να ξεκαθαρίσουμε σε όλο τον χώρο του ποδοσφαίρου, ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αλλάζει και πληρώνει όσο εκείνη εκτιμά ότι αξίζει το κάθε συμβόλαιο χωρίς να πιέζεται από το οτιδήποτε.

 

Ταυτόχρονα αποφασίσαμε ότι τα χρήματα που εξοικονομούνται σε σχέση με την περσινή χρήση, θα διατεθούν για… (τις υποδομές, την βελτίωση των εγκαταστάσεων και την τέλεια οργάνωση και λειτουργία των ποδοσφαιρικών μας ακαδημιών).

 

Ενημερώνουμε τους πάντες ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ παρακολουθεί από πολύ κοντά κάθε εξέλιξη που αφορά την εισαγγελική έρευνα για την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο και περιμένει με αγωνία την τελική έκβασή της, που θα καθορίσει εν πολλοίς και τις δικές μας κινήσεις. Οι υποψίες έγιναν στοιχεία, τα στοιχεία έγιναν ενδείξεις και πλέον έχουμε αποδείξεις και εμείςδεν θα ανεχθούμε άλλες παρατυπίες ή προσχεδιασμένες  παρανομίες όπως η περσινή κλοπή βαθμών από τα πλέι οφ.  

 

Οι τελικοί και μεγάλοι μας στόχοι ώστε ο ΠΑΟΚ να γίνει  πρωταγωνιστής σε Ελλάδα και Ευρώπη δεν αλλάζουν. Όσο καιρό κι’ αν χρειαστεί θα επιμείνουμε και θα πετύχουμε. Απλώς,αποφασίστηκε να ακολουθηθεί άλλος δρόμος…

 

Νέος πρόεδρος αναλαμβάνει ο κ.  ο οποίος θα ηγηθεί διοίκησης που θα προταθεί προς ψήφιση στην Γενική Συνέλευση της… Ο νέος πρόεδρος θα αναλάβει να…

 

Το ΔΣ θα έχει αρμοδιότητες επί…

 

Για τις επόμενες κινήσεις μας στο μεγάλο θέμα των χρεών δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι να μιλήσουμε. Αυτό θα γίνει…

 

Αναφορικά με τις εγκαταστάσεις της ομάδας και ειδικά για την προσπάθεια κατασκευής αθλητικού κέντρου, θέλουμε να πούμε ότι…

 

Αυτές είναι οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί. Αυτές είναι οι νέες κινήσεις που πραγματοποιούμε. Αυτοί είναι οι στόχοι μας…

 

Από εδώ και στο εξής η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σεβόμενη το ενδιαφέρον και την αγωνία των φιλάθλων για την ομάδα, δεσμεύεται ότι θα επικοινωνεί συχνά, άμεσα και όποτε κρίνει απαραίτητο με τον κόσμο της, ώστε όλοι να γνωρίζουν τις βασικές αρχές επάνω στις οποίες θα κινηθούμε για να πετύχουμε τους στόχους μας.Ελπίζουμε να πείσουμε το κοινό να εμπιστευθεί, αλλά και να στηρίξει τη νέα προσπάθεια». 

Ήμασταν λοιπόν (με το μυαλό μας…) στα γραφεία της Τούμπας γύρω στα τέλη Μαίου- αρχές Ιουνίου και οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ «ξόδεψαν» 20-30 λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο τους, για να εξηγήσουν στο κοινό της ομάδας: Ποιοι είναι, πώς ξεκινάει η νέα χρονιά, πώς τελείωσε η περασμένη και τι πρέπει να κρατηθεί από αυτήν, ποιοι στόχοι μπαίνουν για την περίοδο 2014-2015 και ποιος είναι ο βασικός δρόμος ώστε να φθάσει ο ΠΑΟΚ στην επίτευξη αυτών των στόχων,αναμένοντας πάντα και τις όποιες εξελίξεις στο χώρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου.  (Τα επιχειρήματα που θα χρησιμοποιούνταν σε κάθε αναφορά,  έχουν δευτερεύουσα σημασία–γι’ αυτό τα αφήσαμε κενά- μπροστά στην ουσία της προσπάθειας για επικοινωνία, αλήθεια και ενημέρωση ).

       

Το τι είχε να κερδίσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με μία ειλικρινή τοποθέτηση επάνω στο πώς ξεκινάει η νέα χρονιά και πώς αυτή αντιμετωπίζεται, πολλά μπορούμε να γράψουμε… Άλλος πιστεύει ότι θα κέρδιζε πολλά, άλλος ότι θα κέρδιζε ένα 5% της εμπιστοσύνης του κόσμου, άλλος ότι θα κέρδιζε άλλα τρεις χιλιάδες διαρκείας, άλλος εκτιμά ότι θα κέρδιζε λιγότερη μουρμούρα…  

Αλήθεια, ας το δούμε ανάποδα: Τι θα είχε να… χάσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αν διοργάνωνε μία τέτοια κατάσταση με σκοπό να περάσει ένα-δύο-τρία το… πολύ, μηνύματα στο κοινό της; 

Μετά από δύο χρόνια όπου τα αυτονόητα τείνουν να εξελιχθούν σε… επιστημονικές ανακαλύψεις, είναι να απορεί κανείς…

Είναι λίγοι; Είναι ευθυνόφοβοι; Είναι μειωμένης αντίληψης; Είναι μυστικοπαθείς λόγω άλλων συνηθειών προερχόμενων απέξω;  Δεν βλέπουν μπροστά τους; Είναι κάτι άλλο; Δεν μπορούν να καταλάβουν ποια είναι η ΠΙΟ ΑΠΛΗ ΛΥΣΗ στο σύνθετο πρόβλημα εμπιστοσύνης που υπάρχει και το οποίο δημιουργεί κακό κλίμα σε μία έτσι και αλλιώς στερημένη από επιτυχίες πόλη; Αλήθεια δεν αντιλαμβάνονται ότι η αγάπη και η πίκρα, αφήνουν την θέση τους στην αδιαφορία και αυτό είναι το χειρότερο σε μία σχέση μεταξύ ομάδας και κοινού;

Αλήθεια! Πείτε την αλήθεια στον κόσμο! Ενημερώστε τον για τα σχέδιά σας και για το που και το πως αποφασίζετε να πάτε τον ΠΑΟΚ.

Η αλήθεια δεν εγγυάται ότι ο ΠΑΟΚ θα πάρει το πρωτάθλημα…(Εξάλλου και 98 βαθμούς να κερδίσεις στην Ελλάδα, ο άλλος μάλλον θα έχει 101!).Η αλήθεια και η τίμια προσπάθεια να την επικοινωνήσεις στο κοινό σου, εγγυάται ότι θα έχεις καλό κλίμα! Θα έχεις δηλαδή την θετική αύρα που είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ στον ΠΑΟΚ για να φθάσεις κάποια στιγμή και στους υψηλούς στόχους!

Δεν είναι πραγματικά κρίμα να έχει αποφασιστεί μία συντηρητική πολιτική λόγω συγκεκριμένων καταστάσεων (δικαίωμά τους να την εφαρμόσουν, δικαίωμά τους να πάνε το μπάτζετ στα πέντε εκατομμύρια!!) και το κοινό να περιμένει τον Κουαρέσμα και τον Πιάτι, μαζί βέβαια και με διάφορα τρόπαια που θα κοσμούν την τροπαιοθήκη του  Μακεδονία Παλλάς;  

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει ιδιοκτήτη και για την πολιτική που θα εφαρμόσει σε όλα –σχεδόν- τα πεδία, δεν έχει ΚΑΝΕΙΣ το δικαίωμα να παρέμβει!

Όλοι όμως έχουν το δικαίωμα στην αλήθεια! Όποια κι’ αν είναι αυτή…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στους δρόμους για την αποχώρηση Κούγια (vid)

Πανηγυρισμοί για την αλλαγή σελίδας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Πριν λίγη ώρα έγινε γνωστό πως ο Αλέξης Κούγιας μεταβίβασε τις μετοχές της ΑΕΛ που ο ίδιος κατείχε.

Ο νέος ιδιοκτήτης των Θεσσαλών είναι ο Αχιλλέας Νταβέλης, με τον κόσμο της ομάδας να βγαίνει στους δρόμους για να πανηγυρίσει αυτή την εξέλιξη.

Οι οπαδοί της ΑΕΛ βγήκαν σε πλατεία της πόλης δημιουργώντας συνθήκες γιορτής για την αλλαγή σελίδας της ομάδας, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που είχαν έρθει σε κόντρα με τον Αλέξη Κούγια για τον τρόπο που ασκούσε διοίκηση, όσο και για τους χαρακτηρισμούς του προς μια μερίδα του κόσμου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παρελθόν από την ΑΕΛ ο Κούγιας

Μετά από εφτά χρόνια που είχε την ομάδα στα χέρια του

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σε νέα εποχή ύστερα από εφτά χρόνια μπαίνει η ΑΕΛ, καθώς ο Αλέξης Κούγιας μεταβίβασε τις μετοχές της ομάδας.

Η ΑΕΛ έχει πλέον νέο ιδιοκτήτη, με τις μετοχές να περνούν στα χέρια του Αχιλλέα Νταβέλη, πρόεδρο του ομίλου Animus και της 21admedia.

Τις επόμενες μέρες μάλιστα θα υπάρξει και κοινή συνέντευξη τύπου των δύο αντρών για να αναπτύξουν το θέμα της μεταβίβασης των μετοχών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Preseason

Λουτσέσκου: «Δεν είστε εδώ για να κάνετε σόου»

Οι ατάκες του Ρουμάνου στους παίκτες του για την επιθετική τακτική

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν επιτρέπει σε καμία περίπτωση να επαναπαυτούν οι ποδοσφαιριστές του, δίνοντας τους διαρκώς οδηγίες για το πως θέλει να κινούνται στον αγωνιστικό χώρο.

«You must score. You are not here for the show… You don’t relax before you score» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Ρουμάνου προς τους παίκτες του Δικεφάλου. «Πρέπει να σκοράρετε. Δεν είστε εδώ για να κάνετε σόου...Δεν μπορείτε να επαναπαυτείτε αν δεν σκοράρετε» δηλαδή, όπως μεταφράζονται αυτά.

Έτσι θέλει ο Λουτσέσκου να γίνεται η δουλειά όσο αφορά την επιθετική τακτική. Σε μια προπόνηση πάντως που είναι αφιερωμένη γενικά στην τακτική με τον προπονητή του ΠΑΟΚ να δείχνει εμμονή με την διαγώνια κάλυψη για αυτούς που αμύνονται όταν χάνεται η μπάλα.

Ουσιαστικά δηλαδή, θέλει οι παίκτες του να μάθουν να ανακτούν γρήγορα την μπάλα όταν χάνεται η κατοχή και γενικά να αμύνονται σωστά. Συμμετέχει μάλιστα και ο ίδιος στην εκτέλεση των ασκήσεων μιλώντας ακατάπαυστα στους παίκτες του για να του περάσει αυτά που θέλει.

Αποστολή Άπελντοορν: PAOK24

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Blog

Trending