Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Και τώρα που έπεσαν οι μάσκες, ποιος θέλει να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο

Ο Ηλίας Καπράλος θυμάται τις καλοκαιρινές συζητήσεις για το σύστημα του Φερέιρα και τις συζητήσεις που Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου που θέλουν να φέρουν το ποδόσφαιρο σε δεύτερη μοίρα.

Ηλίας Καπράλος

Και τώρα που έπεσαν οι μάσκες, ποιος θέλει να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο

Ήταν στο τέλος του Ιουλίου, όταν ο ΠΑΟΚ περίμενε τον Άγιαξ και ο Ολυμπιακός είχε περάσει από την Βικτόρια Πλζεν για το Champions League και φαινόταν σαν μας περίμενε μία μεγάλη ποδοσφαιρική μάχη μέσα στη σεζόν σε 26 παιχνίδια στη Superleague 1, 10 παιχνίδια στα νέα play-off και τις μάχες από το 2020 στο κύπελλο Ελλάδας. Παρόλα αυτά από το πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης και το περίφημο πέναλτι του Μπαράλες. Ήταν η πρώτη αλλοίωση αποτελέσματος στη Superleague 1, μιας και το πέναλτι του ΟΦΗ, έγινε τόσο νωρίς στην αναμέτρηση που κανένας δεν ξέρει πως θα κατέληγε.

Το θέμα μας όμως δεν είναι ένα σφύριγμα ή ένα πέναλτι. Κάθε εβδομάδα, ή ακόμα και μέσα στην εβδομάδα, όταν ο Ολυμπιακός δεν έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις, όλοι στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο ασχολούνται με την ΕΠΟ, το VAR, τον Γραμμένο, τον ΠΑΟΚ, τους δανεικούς και τον Άρη. Όλα μονίμως προς την μία κατεύθυνση και πάντα σε ολομέτωπη επίθεση καταρρίπτοντας κάθε είδους λογικής και επιχειρηματολογίας. Πάντα σε μέσα “αντικειμενικά” που μπορεί να μην ανήκουν στον ίδιο τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, αλλά είναι απολύτως προσφιλή στα δικά τους δεδομένα. Είδατε πουθενά σε αυτά τα μέσα τις αναβολές για τις δίκες για την εγκληματική οργάνωση-συμμορία; Είδατε σε αυτά τα μέσα την δικογραφία για την επίθεση Τζήλου ή το Noor 1; Είδατε σε αυτά τα μέσα οποιαδήποτε αναφορά στα επεισόδια στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπάγερν στο Youth League; Μάλλον όχι. Αλλά ξέχασα, είναι οι αντικειμενικοί και εμείς είμαστε οι οπαδοί που φοράμε παροπίδες. Ακόμα και ρεπόρτερ της ΕΡΤ και της ΕΡΑ έχουν μπει στο τριπάκι τους που κάπου ανάμεσα στα τρίποντα του Σπανούλη και τα πεταχτάρια του Πρίντεζη, αναφέρονται στο Facebook στην ΕΠΟ του (ξε)Γραμμένου.

Κι όμως οι ίδιοι που είχαν σαν εικόνισμα τις διοικήσεις Πιλάβιου, Γκιρτζίκη και Σαρρή, είναι οι ίδιοι που θέλουν να ρίξουν τη διοίκηση Γραμμένου. Τότε βέβαια όταν και έπεσαν οι αγαπημένοι τους παράγοντες, η προσφυγή στη FIFA και στην UEFA από την πλευρά της εξυγίανσης είχε να κάνει με το γεγονός ότι οι περασμένοι παράγοντες ήταν κατηγορούμενοι για τον μισό ποινικό και αστικό κώδικα, αλλά τώρα θέλουμε να πέσει η διοίκηση της ΕΠΟ γιατί τόλμησε να είναι αυτή που έφερε το VAR και τόλμησε στα χρόνια της να χάσει ο Ολυμπιακός δύο πρωταθλήματα.

Ένα VAR που ήρθε ναι μεν με καθυστέρηση και θα γίνουμε η πρώτη χώρα που θα το καταργήσει και θα γελούν όλες οι ομοσπονδίες παγκοσμίως. Τι να τους πεις όμως τους καψερούς; Ότι το VAR αγοράστηκε χωρίς γραμμές και η πολιτεία που πλήρωσε για αυτό δεν προτίθεται να πληρώσει για να το τελειοποιήσει; Τι να τους πεις ότι στην Ελλάδα θέλουμε να μετράμε τα γκολ οφσάιντ, αρκεί να αρέσουν στο μάτι του Σάββα Θεοδωρίδη ή ότι στο Καραϊσκάκη, δίπλα στην οθόνη του διαιτητή, υπάρχει πάντα άνθρωπος του Ολυμπιακού για να βοηθήσει οικειοθελώς το διαιτητή;

Εμείς πάλι από την πλευρά δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά. Είμαστε μόνοι μας σε ένα πλήθος υποταγμένων αντικειμενικών και σε ένα άλλος πλήθος που ξέχασε τα δικά του ιδανικά, αυτά που μαζί με τη θέληση του ΠΑΟΚ έφεραν την αλλαγή στην ΕΠΟ, αλλά τώρα που ξέρουν ότι δεν μπορούν να φτάσουν το αγωνιστικό επίπεδο των δύο (ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού) κρατούν την στάση του Πόντιου Πιλάτου. Θα ασχοληθούμε με τα δικά αγωνιστικά θέματα, θα προσπαθήσουμε να προβάλλουμε όσο μπορούμε τις ανορθογραφίες της κανονικότητας και θα χαρούμε όσο μπορούμε τη δική μας ανάπτυξη και τη χρυσή εποχή που ζει ο ΠΑΟΚ την τελευταία 4ετία.

ΥΓ Στο μπάσκετ, ο κόουτς Φλεβαράκης πλήρωσε το μάρμαρο. Τις ευθύνες τους θα τις αναλύσουμε όταν η ομάδα βρει την ηρεμία της, αλλά τώρα προέχει το παιχνίδι με τον Ήφαιστο. Όσο αφορά τις αυθαιρεσίες που διακινεί ο αργόμισθος αφανής ρεπόρτερ, όπως και το καλοκαίρι, έτσι και τώρα θα μείνουν μόνος στις υποθέσεις που έχει μέσα στο κεφάλι του. Ήθελα να ήξερα όμως θα ζητήσει ποτέ συγνώμη;

ΥΓ Είναι καλό να λες στηρίζω το τμήμα μπάσκετ με την αγορά ενός διαρκείας, αλλά το θέμα είναι να το κάνεις και πράξη το Σάββατο στην κερκίδα. Η ομάδα μας χρειάζεται παραπάνω από κάθε άλλη φορά και μάλιστα πολύ νωρίς.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

LIVE: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Ζωντανή ενημέρωση μέσα από το PAOK24

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα την ΑΕΚ, σε ένα παιχνίδι που ενδέχεται να καθορίσει την υπόθεση "τίτλος".

Το PAOK24 σας μεταφέρει ζωντανά την εξέλιξη του ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Stoximan Super League.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έτσι ξεκινάει η ΑΕΚ στην Τούμπα

Οι επιλογές του Αλμέιδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Ματίας Αλμέιδα πορεύεται με ενδεκάδα… Παναθηναϊκού και στο ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ.

Ο Αθανασιάδης θα είναι κάτω από τα δοκάρια, Ρότα, Βίντα, Κάλενς και Χατζισαφί τετράδα στην άμυνα, με τους Σιμάνσκι και Γιόνσον να είναι στον άξονα, τον Ελίασον δεξιά στην επίθεση, τον Πινέδα αριστερά και τον Αραούχο πίσω από τον Πόνσε.

Στον πάγκο για την ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μήτογλου, Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος, Λιούμπισιτς, Άμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία, Τσούμπερ και Πάολο Φερνάντες

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι έντεκα του ΠΑΟΚ για το ντέρμπι

Αυτούς επέλεξε ο Λουτσέσκου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται σήμερα στις 19:30 στην Τούμπα την ΑΕΚ με μοναδικό στόχο το τρίποντο που θα τον διατηρήσει ζωντανό στη μάχη του πρωταθλήματος.

Ο Κοτάρσκι θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια των «ασπρόμαυρων».

Κεντζιόρα και Κουλιεράκης για μια ακόμη φορά το αμυντικό δίδυμο, με Ότο και Μπάμπα στις δύο πλευρές.

Στα χαφ οι Σβαμπ με τον Μεϊτέ.

Στη μεσοεπιθετική γραμμή ο Λουτσέσκου επέλεξε τους Κωνσταντέλια, Τάισον και Ζίβκοβιτς.

Στην κορυφή ο Μπράντον.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ