Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πίστη στο πλάνο και όλα θα γίνουν

Ο ΠΑΟΚ προχωρά στη πώληση του Κουλούρη και του Καντουρί, γιατί σκέφτεται πρακτικά. Όπως πρακτικά σκέφτεται και για το πως θα στήσει την επόμενη μέρα

Σταύρος Κόλκας

Πίστη στο πλάνο και όλα θα γίνουν

Οι πωλήσεις είναι εξίσου σημαντικές με τις αγορές γιατί έτσι είναι δομημένο το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Κανένας επενδυτής δεν μπορεί μόνο να βάζει, ενώ υπάρχει πάντοτε και η παγίδα του FFP.

O ΠΑΟΚ πουλάει τον Κουλούρη στη Τουλούζ, ένα δικό του προϊόν το οποίο όμως ουδέποτε έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης στην ομάδα που ανήκει. Το κατάφερε με το παραπάνω στον Ατρόμητο και πήρε το τοπ της υπεραξίας που μπορεί να δώσει η συγκεκριμένη ομάδα. Ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να πάρει πάνω από τα 3,5 εκατ για τον παίκτη. Άντε το πολύ 4εκατ αν περίμενε λίγο ακόμη.

Ο Κουλούρης με τα 25 γκολ της περυσινής σεζόν, στα 23 του χρόνια και διεθνής, ήθελε και αυτός να εισπράξει την επιτυχία. Γνώριζε πως αν επιστρέψει στην ομάδα που γαλουχήθηκε, θα ήταν ξεκάθαρα λιγότερο συμπαθής από τον Άκπομ και τον Σφιντέρσκι και το πιθανότερο σενάριο θα ήταν να μην εισπράξει ούτε ο ίδιος αλλά ούτε και ο ΠΑΟΚ την υπεραξία που πήρε στον Ατρόμητο.

Η πικρή αλήθεια είναι πως το λάθος του δικού μας παιδιού, είναι ασυγχώρητο ενώ του ξένου μπορεί και να μη το αντιληφθούμε. Και αυτό έχει περάσει στους Έλληνες της ομάδας. Είναι κάτι που το ζούμε.

Ένα άλλο επίσης σημαντικό στοιχείο, είναι πως ο Κουλούρης είναι ίδια φουρνιά με Άκπομ και Σφιντέρσκι. Αν μείνουν και οι τρεις, κάποιος θα χάσει σε χρόνο συμμετοχής, σε χρηματιστηριακή αξία, σε προοπτική. Τώρα που ο ΠΑΟΚ μπορεί να εισπράξει χρήματα για έναν από τους τρεις, δεν έχει κανέναν λόγο να μη το κάνει. 

Προς πώληση και ο Καντουρί στη τελευταία σεζόν συμβολαίου του με την ομάδα. Ένα εκατ. ευρώ στο ταμείο και ένα πλας που γλιτώνει η ομάδα από τα χρήματα που παίρνει ο ίδιος. Ο Καντουρί καλός παίκτης αλλά ποτέ δεν ήταν value for money. Αν ήταν ένας παίκτης των 500ων χιλιάδων, κανένας δεν θα έλεγε τίποτα.

Σε αντίθεση με τον Κουλούρη βέβαια, ο Καντουρί είχε ρόλο στην ομάδα. Όχι πρωταγωνιστικό, όχι φαντεζί, αλλά είχε. Ήταν ο παίκτης που θα έδινε ηρεμία ερχόμενος από τον πάγκο, ήταν αυτός που θα ξεκινούσε πλάγια όταν θα θέλαμε να παίξουμε ένα πιο σετ παιχνίδι.

Σήμερα, στη θέση του έρχεται ο Λάμπρου, ένας εντελώς διαφορετικός παίκτης, ένα παιδί με εντελώς άλλα στοιχεία αλλά εξτρέμ. Το τι θα έρθει μετά, δεν το ξέρω.

Ο ΠΑΟΚ μέσα από αυτές τις δύο πωλήσεις, εξοικονόμησε 6 εκατ ευρώ, ένα νούμερο που θα διαθέσει στην αγορά για να φέρει τον Ισμαελ Σίλβα και κάποιους άλλους. Το μόνο σίγουρο είναι πως όταν ο ΠΑΟΚ εισπράττει, δεν τα βάζει στη τσέπη του. Τα επενδύει.

Εδώ λοιπόν πρέπει να δούμε και το τι θέλει να κάνει ο ΠΑΟΚ. Αυτό που φαίνεται πάντως από τον περασμένο χειμώνα και μετά, είναι πως επενδύει σε παραγωγικές ηλικίες και σε ενδεχόμενες υπεραξίες. Και μάλλον εκεί θα επιμείνει.

Είναι ένα μοτίβο. Άνθρωποι που θέλουν να δουλέψουν, που έχουν φιλοδοξίες, που ακούνε τον προπονητή, που έχουν δρόμο καριέρας μπροστά τους. Χρειάζονται και οι έμπειροι και κάπου εκεί επιβάλλεται να υπάρξει ισορροπία.

Το γκρουπ του ΠΑΟΚ έχει ιεραρχία, έχει συνέχεια και αν δεν είχαμε την δυσκολία της απουσίας των Βιεϊρίνια – Μαουρίτσιο στην αρχή της σεζόν, το ρίσκο αυτής της στρατηγικής θα ήταν το ελάχιστο.

Όμως στο ποδόσφαιρο το πρώτο πράγμα που καλείσαι να κάνεις, είναι να πιστεύεις πραγματικά στο πλάνο σου. Και αν ο ΠΑΟΚ πιστεύει σε αυτό, κάτι που φάνηκε από το γεγονός πως δεν πανικοβλήθηκε μετά την πώληση του Πρίγιοβιτς, ας το προχωρήσει και άπαντες θα το στηρίξουν.

Αποδείχτηκε στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο πως η τακτική σε συνδυασμό με την φρεσκάδα και την ταχύτητα, είναι κομβικά στοιχεία για το τοπ επίπεδο.

Ο ΠΑΟΚ έχοντας σχηματίσει έναν κορμό από έμπειρους, μπορεί να προσθέσει όλα αυτά τα στοιχεία που θα του αλλάξουν την εικόνα προς το καλύτερο.

Χρειάζεται πίστη στο πλάνο ακόμη και όταν κάτι δεν πάει καλά.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πούλησε «τρέλα» ο Αλμέιδα (vid)

Τι είπε για την απαράδεκτη συμπεριφορά του στο φινάλε

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αδιανόητα πράγματα στο φινάλε του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Τούμπα με έναν Αλμέιδα σε έξαλλη κατάσταση να επιτίθεται σε όποιον βρίσκεται μπροστά του και να πιάνει μάλιστα άνθρωπο από το λαιμό!

Ο ίδιος πάντως στη συνέντευξη τύπου προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, απαντώντας με αερολογίες στην απαράδεκτη συμπεριφορά του.

«Γιατί πώς ήμουν;» απάντησε όταν ρωτήθηκε για την «έκρηξη» του στο φινάλε του παιχνιδιού και συμπλήρωσε:

«Είδατε πόσος κόσμος ήταν στο γήπεδο; Αν θέλουμε να αλλάξουμε την κατάσταση στα γήπεδα, δεν πρέπει να υπάρχει τόσος κόσμος μέσα στο γήπεδο.

Ποιος μας προστατεύει; Στην ΑΕΚ δεν μπαίνουν ποτέ μέσα.

Δεν με ενδιαφέρει ποιοι ήταν. Πρέπει να σέβονται όλοι. Όταν βλέπω αδικία αντιδρώ».

https://twitter.com/astalav69602547/status/1784658416511709511?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1784658416511709511%7Ctwgr%5Eac9f2cdcd3c1ea390c82dd3b0bda0f6f94c14fa1%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.gavros.gr%2Fadmin%2Farticles.php%3Faction%3Deditid%3D375908tab%3D1

Όσον αφορά τον αγώνα και τη συνέχεια του πρωταθλήματος:

«Ήταν ένα μεγάλο ματς. Πήραμε λάθος αποφάσεις και ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε τα λάθη μας. Μετά το σημερινό φαίνεται το πόσο στα ίσια είναι οι ομάδες που παλεύουν για το πρωτάθλημα.

Δεν γίνεται να κάνουμε τόσα λάθη. Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας. Όλες οι ομάδες χάνουν βαθμούς, έτσι και εμείς, αλλά μένουμε πρώτοι.

Συγχαίρω τον αντίπαλο και συνεχίζουμε για τους δύο τελικούς που έχουμε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσέσκου και Κυριάκος τους αποστόμωσαν! (vid)

Ήθελαν να βγουν και από πάνω στην ΑΕΚ για τις αλητείες του Αλμέιδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αδιανόητα πράγματα στο φινάλε από τον Ματίας Αλμέιδα μετά το φινάλε του αγώνα στην Τούμπα, με τον προπονητή της ΑΕΚ να επιτίθεται σε όποιον βρίσκει μπροστά του και να μη διστάζει να πιάσει άνθρωπο από το λαιμό!

Δημοσιογράφοι της ΑΕΚ προσπάθησαν στη συνέντευξη τύπου να δημιουργήσουν κλίμα εις βάρους του ΠΑΟΚ και να δικαιολογήσουν τις αλητείες του προπονητή της Ένωσης.

Ωστόσο, Κυριάκος Κυριάκος και Ράζβαν Λουτσέσκου τους αποστόμωσαν!

Αρχικά, ο Κ. Κυριάκος πήρε το λόγο και είπε:

«Ο προπονητής (σ.σ ο Λουτσέσκου) δεν βρισκόταν εκεί. Είχε κατέβει στα αποδυτήρια. Δεν έγινε κάτι παραπάνω από τη συνέχιση κάποιων αψιμαχιών.

Υπάρχουν τα πλάνα για το ποιος ξεκίνησε τη σωματική επίθεση απέναντι σε ποιον. Δεν χρειάζεται να κάνουμε την τρίχα, τριχιά.

Δεν τα είδατε πρώτη φορά αυτά. Ποιο πρόβλημα φιλοξενίας είχε ποτέ η ΑΕΚ στην Τούμπα;

Δεν ξεκίνησε καν από εμάς αυτή η κατάσταση».

Στο φινάλε, ο Ράζβαν Λουτσέσκου τόνισε:

«Το 2017-2018 δε στείλατε βίντεο στο BBC να δείτε πώς έκλεψε το πρωτάθλημα η ΑΕΚ στην Τούμπα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βαθμολογία: Ο ΠΑΟΚ ξανά στο κόλπο!

Πώς διαμορφώνεται η κατάσταση μετά το πέρας της 8ης αγωνιστικής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

«Φωτιά» στο πρωτάθλημα και στη μάχη του τίτλου έβαλε η ανατροπή του ΠΑΟΚ απέναντι στην ΑΕΚ στην Τούμπα.

Οι «ασπρόμαυροι» βρίσκονται στο -4 από την κορυφή ενώ υπενθυμίζουμε ότι έχουν ματς λιγότερο, αυτό κόντρα στον Ολυμπιακό, μετά τη διακοπή του Πάσχα.

Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν με 4-1 τη Λαμία, ενώ ο Άρης έφυγε με το διπλό από το «Απ. Νικολαΐδης» απέναντι στον Παναθηναϊκό επικρατώντας με 1-0.

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 3-2

Ολυμπιακός - Λαμία 4-1

Παναθηναϊκός - Άρης 0-1

Η βαθμολογία

  1. ΑΕΚ 75
  2. ΠΑΟΚ 71*
  3. Παναθηναϊκός 71
  4. Ολυμπιακός 70*
  5. Άρης 52
  6. Λαμία 35

*ματς λιγότερο

Κυριακή 12/5 - Εξ΄αναβολής 5η αγωνιστική Playoffs

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (20:00)

Τετάρτη 15/5 - 9η αγωνιστική Playoffs

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

Ολυμπιακός - ΑΕΚ

Λαμία - Άρης

*όλα τα ματς την 9η αγωνιστική θα ξεκινήσουν στις 20:00

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ

1. Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων στα Playoffs και Playouts, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:

- Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

- Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

- Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ