Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βήμα – βήμα για το… μεγάλο συλλαλητήριο

Στην Τούμπα φέτος ο ΠΑΟΚ δεν έχει πρόβλημα. Για την ακρίβεια δεν είχε ποτέ από την αρχή της χρονιάς και αυτά που του δίνει η Τούμπα θα πρέπει να αποτελούν οδηγό με φόντο το β΄γύρο.

Ελένη Μπούντου

Βήμα – βήμα για το… μεγάλο συλλαλητήριο

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε τις υψηλές πτήσεις στην έδρα του, επικρατώντας του Απόλλωνα Σμύρνης με 3-0, φτάνοντας παράλληλα στην έκτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα της Super League, σε ένα ματς που δεν είχε… ιδιαίτερες συγκινήσεις, ωστόσο, είχε κέρδη σε ατομικό επίπεδο για τους ποδοσφαιριστές του, από αυτές που σε “φτιάχνουν” ψυχολογικά.

Αναμφίβολα το μεγαλύτερο κέρδος για τους «ασπρόμαυρους» ήταν η ελπιδοφόρα εμφάνιση του Ρόμπερτ Μακ, ένας Μακ απ΄τα… παλιά κι ας μην το “διάβασε” έτσι ο Σλοβάκος στις δηλώσεις του. Ο Μακ επισφράγισε την εξαιρετική του παρουσία απέναντι στον Απόλλωνα με ένα γκολ ενώ ήταν μια μόνιμη πηγή “κινδύνων” για την άμυνα των αντιπάλων.

Εμφάνιση που αναμφίβολα την έψαχνε ο 26χρονος άσος, δεδομένου πως το τελευταίο του γκολ πριν το σημερινό, είχε σημειωθεί στις 2 Δεκεμβρίου στη Ξάνθη, θέλοντας να φωνάξει «παρών» στον προπονητή του, ο οποίος του εμπιστεύθηκε φανέλα βασικού. Με τον Μακ να μπαίνει στην εξίσωση με φόντο τη συνέχεια του Δικεφάλου σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ο μόνος κερδισμένος είναι σίγουρα ο ΠΑΟΚ παρά τον “πονοκέφαλο” που προσθέτει στον Ρουμάνο τεχνικό.

Ο… killer πυροβολεί κατά ριπάς

Ακόμη κι αν είναι άφαντος σε όλο το παιχνίδι (σ.σ. προφανώς και δεν ήταν σήμερα, υποθετική συζήτηση κάνουμε), ακόμη κι αν οι υπόλοιποι συμπαίκτες του δείχνουν συμβιβασμένοι παρά την όποια διαφορά τερμάτων, ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς θα είναι την κατάλληλη στιγμή, στο κατάλληλο σημείο για να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, παίζοντας ακόμη και με τα δευτερόλεπτα των καθυστερήσεων, αρκεί να προσθέσει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Έχει το ένστικτο του “killer” και… τρέφεται από τα γκολ. Έφτασε τα 100 γκολ στην καριέρα του συνολικά, ενώ αυτό απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης ήταν το 15ο γκολ την φετινή σεζόν με την φανέλα των «ασπρόμαυρων».

Eκτός από τον Πρίγιοβιτς και τον Μακ, ωστόσο, αξίζει να σταθεί κανείς και στην αθόρυβη αλλά τόσο ουσιαστική δουλειά του Γκόικο Τσίμιροτ και κυρίως στο ιδιαίτερο ρεκόρ που “χτίζει” ο Βόσνιος, αφού στο ματς της Κυριακής (21/1) κατέγραψε την 96η συμμετοχή του με την «ασπρόμαυρη» φανέλα, κάτι που σημαίνει πως σύντομα θα εισέλθει στο κλειστό κλαμπ των «Mr 100 συμμετοχές με τον ΠΑΟΚ». Όχι και άσχημα…

Για τον Μάτος τα γράμματα είναι γνωστά, για τον φετινό Βαρέλα επίσης με εξαίρεση μια κακή εκτίμηση μιας φάσης που δεν κόστισε στον ΠΑΟΚ ενώ για τον Πέλκα, όσο βγάζει πείσμα, τρέλα και εγωισμό, ακόμη κι αν δεν βλέπει τη μπάλα στο πλεχτό, σίγουρα χαμογελάς ικανοποιημένος.

Για τον Βιεϊρίνια, αυτά που βλέπει ο Λουτσέσκου καθημερινά και πίνει νερό στο όνομά του, μάλλον τα βλέπει και ο κόσμος όλος. Ο ορισμός του ολοκληρωμένου ποδοσφαιριστή στο ρόστερ του ΠΑΟΚ. Αυτό.

Και μιας που είπαμε Λουτσέσκου, όσο κουραστικό κι αν ακούγεται, ο Ρουμάνος ξέρει να διαχειρίζεται -τουλάχιστον επικοινωνιακά- άψογα τους ποδοσφαιριστές του, σε ερώτηση σχετική για τα μεταγραφικά. Όσο στο μυαλό του είναι χαραγμένη η λέξη ισορροπία, τόσο θα κερδίζει απαιτούμενη σταθερότητα. Ειδικά τώρα που “φουντώνει” η μάχη σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Υ.Γ. Προφανώς και στον Ολυμπιακό θα χαρακτήριζαν την διαιτησία του Καραντώνη εξαιρετική. Αυτές τις διαιτησίες έμαθαν, αυτές αγαπούν, αυτές θα υπεραμύνονται. Ας είναι απλά μια κακή παρένθεση.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΕ ΠΑΟΚ για Νάσο: «Κανείς δε ξεχνά… Αθάνατος!»

Το μήνυμα της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δεν ξεχνά και τιμά τη μνήμη του Νάσου Κωνσταντίνου.

Με ανάρτηση στα social media, ο «δικέφαλος του Βορρά» αναφέρθηκε στον αδικοχαμένο οπαδό της ομάδας, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή πριν από επτά χρόνια σε ηλικία 24 ετών.

«Επτά χρόνια χωρίς τον Νάσο... Κανείς δεν ξεχνά... Αθάνατος!», αναφέρει ο ΠΑΟΚ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επτά χρόνια χωρίς τον Νάσο Κωνσταντίνου…

“Μαύρη” μέρα για την οικογένεια του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η 27η Απριλίου, είναι μία από τις πιο άσχημες ημερομηνίες για την οικογένεια του ΠΑΟΚ.

Στις 27 Απριλίου του 2017, πριν από επτά χρόνια, μετά τη νίκη με 4-0 επί του Παναθηναϊκού άνανδροι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στον Νάσο Κωνσταντίνου και στον φίλο του, στο ύψος της οδοντιατρικής σχολής του ΑΠΘ επί της οδού Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα ο Νάσος να διασχίσει κάθετα τον δρόμο στην προσπάθειά του να ξεφύγει.

Διερχόμενο όχημα τον χτύπησε και του προκάλεσε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου και τις επόμενες ημέρες να νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Τελικά, στις 4 Μαΐου 2017 και μόλις στα 24 του, ο Νάσος έχασε την άνιση μάχη και κατέληξε, βυθίζοντας στο πένθος τους δικούς του ανθρώπους, αλλά και όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ, που φυσικά δεν τον έχει ξεχάσει…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τελευταία προπόνηση και αποστολή για ΑΕΚ!

Απογευματινό ραντεβού για τους ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μία μέρα πριν τον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου ολοκληρώνει σήμερα την προετοιμασία του για το επικείμενο ντέρμπι.

Το χθεσινό πρόγραμμα (26.04) ξεκίνησε με προθέρμανση, ακολούθησαν παιχνίδια κατοχής και στο υπόλοιπο μέρος του προγράμματος έγινε δουλειά στην τακτική προσέγγιση του αγώνα. Ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο και θεραπεία.

!!Σήμερα (27.04) ο Δικέφαλος θα προπονηθεί στις 17:30 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ