Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με το ένα πόδι… εκτός

Από τη μία υπάρχουν οι εντυπωσιακές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, από την άλλη είμαστε ένα βήμα εκτός Ευρώπης και Κυπέλλου αν το δούμε λίγο ρεαλιστικά.

Editorial

Με το ένα πόδι… εκτός

Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, όμως πραγματικά αξίζει ο ΠΑΟΚ να περάσει στην επόμενη φάση έχοντας χάσει από την Καλαμαριά που μαζεύτηκε είκοσι μέρες πριν το παιχνίδι και έχοντας πάρει ισοπαλία από τα δεύτερα του ΠΑΣ στη Τούμπα; Σίγουρα όχι.

Σε μία χρονιά που άπαντες γνωρίζουμε πως η ομάδα δεν είναι γεμάτη, ότι λάθος συμβαίνει φαίνεται ξεκάθαρα. Και ότι καλό βέβαια.

Όπως φαίνεται η εντυπωσιακή παρουσία της ομάδας στο πρωτάθλημα, δείγμα του επιθετικού πνεύματος του Αναστασιάδη που κατάφερε να της το περάσει. Όπως φαίνεται όμως πως ο Αναστασιάδης αδυνατεί να βρει το μέτρο της σωστής διαχείρισης στους αγώνες των καθημερινών. Γκινγκάμπ, Καλαμαριά, Φιορεντίνα, ΠΑΣ Γιάννενα. Μία τετράδα κακών βραδιών που μας προσγειώνουν σε μία πιο ρεαλιστική προσέγγιση. Και αν σήμερα είμαστε στα σύννεφα γιατί προηγούμαστε στο πρωτάθλημα, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και σοβαροί για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τις στραβές που θα έρθουν και εκεί.

Σήμερα τα δεύτερα του ΠΑΣ πήραν Χ στη Τούμπα και δική μου εκτίμηση είναι πως αυτό συνέβη πρώτον γιατί ήταν πιο φρέσκοι από τους δικούς μας και δεύτερον πως μας διάβασε εύκολα ο Πετράκης που είναι ένας σοβαρός άνθρωπος και καλός επαγγελματίας. Έκλεισε τον Ρατς, γέμισε με τρεξίματα τον άξονα, άφησε την δεξιά πλευρά με τον Κίτσιου και τον Σαλπιγγίδη και όλα καλά. Μύτη δεν άνοιξε.

Από την άλλη εμείς δεν έχουμε ξεκάθαρες ιδέες σαν ομάδα μετά τις πρώτες. Δηλαδή μετά τον κορμό που μας έδωσε την πρωτιά μέχρι σήμερα, δεν έχουμε πλάνο β΄. Σήμερα δεν έπρεπε να παίξει ο βασικός κορμός αλλά ένα 60% του. Σήμερα είδα πχ τον Κατσικά να μην μπορεί να παίξει με ηρεμία γιατί απλούστατα ποτέ στην καριέρα του δεν έχει πάρει τόσα παιχνίδια μαζεμένα. Με ποιον να τον αντικαταστήσω;

Ούτε εκείνο που είχε συμβεί με τον Απόλλωνα ήταν σωστό, ούτε αυτό που έγινε σήμερα ήταν. Ο Μάρτενς καλά έκανε και μπήκε ενδεκάδα, δεν έπρεπε να βγει. Όπως κακώς δεν ξεκίνησε ο Παπαδόπουλος που τον έχουμε από την αρχή της σεζόν σε ένα τρυπάκι να μπει για να δείξει χωρίς να έχει χρόνο. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν βρίσκουμε ένα μοντέλο λειτουργίας σε αυτά τα παιχνίδια. Μία εναλλακτική κατάσταση που μπορεί να μας δώσει καλύτερες βάσεις. Αυτό που σίγουρα αποδεικνύεται, είναι πως δεν έχουμε 27 παίκτες.

Η κατάσταση δεν θέλει βαβούρα, δεν θέλει απογοήτευση. Όσο πηγαίνουμε καλά στο πρωτάθλημα τα πάντα μπορούνε να ξεπεραστούν. Εγώ το λέω από την αρχή και θα το λέω συνέχεια. Θα είμαι ικανοποιημένος με τη δεύτερη θέση, έτσι όπως έχει στηθεί η ομάδα εξ αρχής. Απλά δεν μπορώ να στερήσω από κανέναν το όνειρο.

Η ψυχραιμία είναι το άλφα και το ωμέγα τέτοιες βραδιές. Ούτε να βγούμε να κατηγορήσουμε χυδαία, ούτε να κρύψουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλάκι. Για να μεγαλώσει ο ΠΑΟΚ που χτίζεται τώρα, δεν θα το κάνει μέσα από το ψέμα. Είδαμε και αυτούς που ζούνε σε αυτό που έχουν καταλήξει.

Πάμε για την Κρήτη, δύσκολο παιχνίδι με ομάδα που είναι σε καλό μομέντουμ. Με τον Μακ αποκτάμε ένα ατού και ελπίζω να μην μας επηρεάσει η ενέργεια που χάθηκε από πολλούς ποδοσφαιριστές σήμερα χωρίς να είναι σε θέση να προσφέρουν.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσέσκου VS Ολυμπιακός: Η παράδοση και τα τρία διπλά στο Φάληρο

Κρατάει χρόνια αυτή η… κολόνια!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ τίθενται αντιμέτωποι το βράδυ της Κυριακής (21.04 / 20:30) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των Πλέι ΟΦ της Super League.

Αυτή, θα είναι η 24η φορά που ο Λουτσέσκου θα βρεθεί αντίπαλος των ερυθρολεύκων, με την παράδοση να μην είναι υπέρ του. Πιο συγκεκριμένα, σε 23 αγώνες έχει μόνο 4 νίκες, 5 ισοπαλίες και 14 ήττες, με τις 9 να είναι ως προπονητής της Ξάνθης, όπου είχε 9 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Στον πάγκο του Δικεφάλου, οι δυο πρώτες επικρατήσεις ήρθαν την χρονιά του αήττητου πρωταθλήματος και νταμπλ, με τον ΠΑΟΚ να περνάει νικηφόρα με 0-1 από τον Πειραιά και στον δεύτερο γύρο να νικά με 3-1 στην Τούμπα. Η τελευταία, ήταν τον Περασμένο Νοέμβριο, όταν ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε συνθλίψει με 2-4 τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, ενώ την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο είχε φύγει και πάλι με το διπλό από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» επικρατώντας με 1-2 χάρη σε αυτογκόλ του Παπασταθόπουλου και την...φωτοβολίδα του Κάλεντ Νάρεϊ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα κόντρα στον Ολυμπιακό ως προπονητής των «ασπρόμαυρων»:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: «98 χρόνια Περηφάνιας, Αντίστασης, Ονείρου και Κατακτήσεων»

Το μήνυμα της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το ξεκίνημα μιας θρυλικής ιστορίας σημάδεψε τη Θεσσαλονίκη στις 20 Απριλίου του 1926, όταν ιδρύθηκε ο Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπολιτών.

Σαν σήμερα, το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης λάμβανε μια τυπική αλλά τόσο κομβικής σημασίας απόφαση. Με τον αριθμό 822 στις 20.04.1926 ενέκρινε την σχετική αίτηση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ και αναγνώρισε επισήμως τον σύλλογο που έμελλε ν’ αλλάξει τα δεδομένα στην πόλη και τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έστειλε το δικό της μήνυμα με αφορμή τη σημερινή μέρα γράφοντας τα εξής:

«98 χρόνια Περηφάνιας, Αντίστασης, Ονείρου και Κατακτήσεων.
98 που κάνεις δεν έχει καταφέρει να εξηγήσει και να μάθει "τι είσαι για μένα".
98 χρόνια δίπλα σε λύπες, χαρές, επιτυχίες, αποτυχίες, δάκρυα κάθε λογής, μάχες. Πάντα ακολουθώντας έναν δικό μας ξεχωριστό τρόπο ζωής, χωρίς ποτέ να κάνουμε πίσω.
98 χρόνια αρχών, αξιών, πίστης κι αφοσίωσης.
98 χρόνια κι όσο κι αν προσπάθησαν, κάνεις δεν κατάφερε να μας λυγίσει.
98 χρόνια ΠΑΟΚ! Χρόνια πολλά ΠΑΟΚ μας!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Προπόνηση και αναχώρηση για Αθήνα

Το μυαλό όλων βρίσκεται στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ αφήνει πίσω του τον αποκλεισμό από τη Μπριζ και στρέφει πλέον αποκλειστικά την προσοχή του στο πρωτάθλημα και το Κυριακάτικο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.

Μια μέρα μετά την σκληρή αναμέτρηση κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ στο γήπεδο της Τούμπας, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου βρέθηκε στη Νέα Μεσημβρία και ξεκίνησε την προετοιμασία του για τον αγώνα στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό την Κυριακή στις 20:30.

Οι παίκτες που ήταν στο αρχικό σχήμα κόντρα στους Βέλγους ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης, στο γυμναστήριο και την πισίνα.

Οι υπόλοιποι βγήκαν στο γήπεδο για ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης, με παιχνίδια κι ασκήσεις, πάνω στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Ίβαν Νάσμπεργκ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε θεραπεία και τρέξιμο.

Σήμερα (20.04) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ