Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αυτά που είδαμε, αυτά που θα δούμε

Πρωταθλητής χειμώνα ο ΠΑΟΚ λοιπόν, κάτι που δεν περιμέναμε σε καμία των περιπτώσεων όταν ξεκινούσε η σεζόν. Ειδικά στους δύο πρώτους επίσημους αγώνες με Ζίμπρου και Καλλονή, το εγκεφαλικό ήταν δίπλα μας.

Σταύρος Κόλκας

Αυτά που είδαμε, αυτά που θα δούμε

Η ομάδα κατάφερε να βρει τα πατήματά της και όσο άντεχε το ρόστερ ήταν αήττητη. Μετά είχε απώλειες. Ερωτήματα υπάρχουν πολλά. Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί είμαστε πρώτοι ή στραβωμένοι γιατί θα μπορούσαμε να έχουμε μεγαλύτερη απόσταση από τους διώκτες μας; Εγώ έχω λίγο και από τα δύο.

Το ότι το ρόστερ είναι φτωχό το ξέραμε από το καλοκαίρι. Το ότι μπορούσαμε ακόμη και με αυτό το ρόστερ να τσιμπήσουμε βαθμούς σε παιχνίδια που δεν μας πήγαν καλά, είναι ένα γεγονός.

Θα μπορούσαμε να έχουμε έναν βαθμό από τον Παναθηναϊκό, έναν ίσως από την Ξάνθη, έναν από τα Γιάννενα. Παιχνίδια που το τακτικό ρίσκο που παίρνει η ομάδα της γύρισε μπούμερανγκ.

Το τακτικό ρίσκο βέβαια της έδωσε παιχνίδια όπως αυτά στο Αγρίνιο, αρκετά της Τούμπας. Πήραμε και παιχνίδια με διακριτική τακτική συμπεριφορά, όπως τον Εργοτέλη, την Λειβαδιά, το Καραϊσκάκη.

Σε μία καινούργια ομάδα χρειάζεται χρόνος και σίγουρα αυτή η τακτική παλινδρόμηση της ομάδας αποτελεί απόρροια της απειρίας και έλλειψης συνοχής της.

Επίσης, αυτό που σίγουρα συμβαίνει είναι πως το τακτικό ρίσκο που παίρνει ο Αναστασιάδης ναι μεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, όμως χρειάζεται κάποια επιπλέον συστατικά. Και το βασικό όλων, ταχύτητα. Κυρίως στα στόπερ και τα αμυντικά χαφ.

Το βασικό κουσούρι του ΠΑΟΚ ήταν το αμυντικό τρανσίσιον. Όσο η ομάδα ήταν φρέσκια γινόταν δουλειά, όταν όμως άρχισε να στερείται λύσεων και έπρεπε τα αμυντικά χαφ και τα στόπερ να συμμετέχουν περισσότερο στο παιχνίδι της, δημιουργήθηκε πρόβλημα.

Ο ΠΑΟΚ του πρώτου μισού, είναι ένα ανοιχτό βιβλίο. Ομάδες με κανονικούς προπονητές, τον διάβασαν και τον εξέθεσαν. Συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα με την Γκινγκάμπ.

Όλα τα παραπάνω είναι φυσιολογικά και κατανοούμε όλοι γιατί τα ζήσαμε. Όσοι την ξέρουμε την ομάδα, ήμασταν εξαιρετικά προετοιμασμένοι για αυτό. Και η μάζα, που συνήθως υπερενθουσιάζεται, έδειξε απίστευτη ωριμότητα και προσγείωση παρά την τρίμηνη πρωτιά της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Από τη συνέντευξη Βρύζα κατανοούμε το πώς θα βαδίσουμε από εδώ και πέρα.

Ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να μην ξεφύγει από το πλάνο του. Να πάρει δηλαδή τρεις παίκτες πάνω στη λογική που ήρθαν οι τρεις το καλοκαίρι – Μακ, Γκολάσα, Περέιρα – τουλάχιστον όσον αφορά στην ηλικία τους.

Αυτό που αλλάζει σίγουρα η πρωτιά, είναι την διάθεση επένδυσης του Σαββίδη. Δηλαδή αν ο ΠΑΟΚ θα ήταν πρώτος θα αποκτούσε δύο παίκτες στα χρήματα του Γκολάσα πχ, ενώ τώρα θα καλύψει σίγουρα τις τρεις βασικές του ανάγκες, ενώ δεν αποκλείεται για να γίνει η διαφορά να αποκλίνουν λίγο από το πλάνο και να φέρουν έναν μεγάλο ποιοτικό παίκτη ίσως υπό τη μορφή δανεισμού, με εφικτή όμως οψιόν αγοράς το καλοκαίρι.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν είναι αναγκασμένος να προσαρμοστεί στις τακτικές του ανάγκες, είναι αναγκασμένος να προσθέσει ταχύτητα στην άμυνα, ποιότητα στη μεσαία γραμμή, ατομική ενέργεια στην επίθεση.

Το τι θα κάνει με τις περιπτώσεις Κατσικά και Τζανδάρη, το τι θα συμβεί αν φύγει ο Μάρτενς, το πώς θα εκτιμηθεί η κατάσταση του Ιτάνζ, είναι κάτι που δεν μπορούνε να προβλέψουμε σήμερα. Κλασικές περιπτώσεις βλέποντας και κάνοντας.

Δεν είναι δα και ότι πιο εύκολο να κάνεις μεταγραφές τον Γενάρη. Ήδη οι τρεις συν μία που συζητάμε είναι πολλές. Άλλο οι ανάγκες της ομάδας, άλλο η εποχή και η ισορροπία που πρέπει άμεσα να βρεθεί ενδιαμέσου της σεζόν μέσα στα αποδυτήρια.

Αυτή λοιπόν είναι η εικόνα σήμερα της ομάδας, του μεταγραφικού σχεδιασμού και των όσων αναμένεται να δούμε στο μέλλον.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπέος: «Δεν έχω διοικητική σχέση με τον Βόλο»

Στην… αντεπίθεση ο Δήμαρχος Βόλου, ετοιμάζει…. μήνυση και αναφορά στον Άρειο Πάγο εναντίον αθλητικού δικαστή!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά την καταγγελία του περί σεξουαλικής παρενόχλησης από την Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Αχιλλέας Μπέος "ξαναχτύπησε"!

Αυτή τη φορά, με μήνυμα στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook, ο Δήμαρχος Βόλου τόνισε πως ουδεμία διοικητική σχέση έχει εδώ και μήνες με τον ΝΠΣ Βόλος και προανήγγειλε... μήνυση στον αθλητικό εισαγγελέα Νικόλαο Μαργαρίτη, για την πειθαρχική δίωξη που του άσκησε για πρόσφατες δηλώσεις του κατά της διαιτησίας!

«Όπως πληροφορήθηκα κάποιος αθλητικός εισαγγελέας, ονόματι Μαργαρίτης (όνομα και πράγμα;) άσκησε εναντίον μου δίωξη, επιβεβαιώνοντας απλώς την παγιωμένη αρνητική άποψη που υπάρχει για την απονομή Δικαιοσύνης στον τομέα αυτό.

Βλέπετε ο Μαργαρίτης, στον οποίο ανατέθηκε το καθήκον αυτό, δεν γνώριζε καν ότι εδώ και μήνες ουδεμία διοικητική σχέση έχω με την ΠΑΕ Βόλος και συνεπώς εκφράζομαι ελεύθερα ως πολίτης και Δήμαρχος, όπως το Σύνταγμα και οι Νόμοι μου επιτρέπουν, χωρίς να τίθεμαι στην «κρίση» του κάθε Μαργαρίτη.

Ωστόσο ο Μαργαρίτης θα τεθεί προς κρίση καθώς ήδη έδωσα εντολή στους νομικούς συμβούλους μου να υποβάλλουν μήνυση και αναφορά στον Άρειο Πάγο εναντίον του για παράβαση καθήκοντος. Εν τέλει για να προφυλάξουμε την ίδια τη Δικαιοσύνη από τέτοιους «κριτές» και όσους θέλουν να ελέγχουν το ποδόσφαιρο δίνοντας τέτοιες εντολές. Έλεος πια…» ανέφερε ο Δήμαρχος Βόλου!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τι κάνει ο ΠΑΟΚ χωρίς τον Ζίβκοβιτς;

Δεν έχει πολλές απουσίες ο Σέρβος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ μετράει αντίστροφα για την αναχώρησή του με προορισμό τη Λαμία, με φόντο την επιστροφή στις νίκες.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, δε θα έχει στη διάθεσή του τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς για το αυριανό παιχνίδι (17:00), με τον Σέρβο να έχει συμπληρώσει κάρτες και να έχει τεθεί νοκ άουτ.

Ο Ζίβκοβιτς, έχει να επιδείξει μέχρι στιγμής φέτος 45 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με απολογισμό 16 γκολ και 11 ασίστ, ενώ το αυριανό, θα είναι μόλις το 8ο παιχνίδι που δε θα είναι στη διάθεση του προπονητή του.

Τι έχει κάνει ο ΠΑΟΚ, στους αγώνες που ήταν εκτός ο Σέρβος; Μετράει 7/7 νίκες και τώρα, ευελπιστεί πως θα συμβεί το ίδιο, αφήνοντας πίσω του μία δύσκολη τριάδα αγώνων, όπου όλη η ομάδα παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εκτός έδρας “μάχη” για τον ΠΑΟΚ Β’

Μεγάλη Δευτέρα στο γήπεδο για τους “ασπρόμαυρους”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ Β' θα βρει απέναντί του για την 7η αγωνιστική των πλέι άουτ τον Αιολικό, σε ένα σημαντικό παιχνίδι εκτός έδρας.

Οι "ασπρόμαυροι" θα βρεθούν στην Αριδαία τη Μεγάλη Δευτέρα, με το συγκεκριμένο παιχνίδι να ξεκινάει στις 16:00.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ / PLAY OFF

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024

AEL FC ARENA, ΑΕΛ – ΑΕΚ Β’ (16:00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ, Νίκη Βόλου – Λεβαδειακός (16:00)

Ρεπό: Μακεδονικός

Α’ ΟΜΙΛΟΣ / PLAY OUT

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024

ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΥ, Καμπανιακός – Αναγέννηση Καρδίτσας (16:00)

ΚΟΖΑΝΗΣ, Κοζάνη – Ηρακλής (17:00)

Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024

ΑΡΙΔΑΙΑΣ, Αιολικός – ΠΑΟΚ Β’ (16:00)

Β’ ΟΜΙΛΟΣ / PLAY OFF

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024

ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ, Χανιά – Καλαμάτα (14:45)

Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024

ΝΕΑΠΟΛΗΣ, Ιωνικός – Athens Kallithea (16:00)

Ρεπό: Ηλιούπολη

Β’ ΟΜΙΛΟΣ / PLAY OUT

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024

ΡΟΔΟΥ, Διαγόρας – Παναθηναϊκός Β’ (16:00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024

ΣΤ. ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ, Αιγάλεω – Γιούχτας (16:00)

ΑΓΥΙΑ, Παναχαϊκή – Ολυμπιακός Β’ (16:00)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ