Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δε θέλουν να μας σώσουν, να σωθούν θέλουν

Την ώρα που στην Αθήνα άρχισαν τα στοιχήματα για την ακριβή ημερομηνία των εκλογών, φήμη διαδόθηκε ανά την επικράτεια πως η κυβέρνηση θέλει να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ. Κάποιοι λένε πως οι κάλπες θα στηθούν τέλη Νοεμβρίου, άλλοι το μεταθέτουν για του χρόνου τον Φεβρουάριο.

Editorial

Δε θέλουν να μας σώσουν, να σωθούν θέλουν

Σε κάθε περίπτωση, και επειδή δεκαετίες τώρα, οι εκλογές δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα στιγμιαίο γκάλοπ, το επιτελείο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (ναι, έχουν και κοινό, εκτός των δύο χωριστών) ψάχνει και την παραμικρή συντεχνιακή λεπτομέρεια για να την διευθετήσει και να αποφύγει την ψήφο δυσαρέσκειας των α-πολιτίκ οπαδών.

Κι εκεί προκύπτει -για άκομη μια φορά- ο ΠΑΟΚ και το ενδεχόμενο ρύθμισης των χρεών του. Λένε ότι ετοιμάζουν νόμο για εφάπαξ καταβολή του κεφαλαίου και ελαχίστου ποσοστού προσαυξήσεων των χρεών διαφόρων εταιρειών. Ο Σαββίδης δείχνει να συμφωνεί. Στην ουσία «φωτογραφίζεται» η δική του πρόταση.

Περιμένει, λοιπόν, να ακούσει τα μαντάτα και από επίσημα χείλη. Τέτοια θα υπάρχουν πολλά στην Χαλκιδική αυτές τις μέρες γιατί η Νέα Δημοκρατία γιορτάζει τα 40 της χρόνια και επέλεξε το πρώτο πόδι, εκεί όπου το 1978 έγινε το πρώτο συνέδριο του κόμματος. 
Φαντάζομαι, όλοι αυτοί οι πολιτικοί νιώθουν περήφανοι για αυτά τα 40 χρόνια εναλλάξ κυβερνήσεων. Τόσο που άρχισαν τις γιορτές και τις επετείους. Τι ζούμε Θεέ μου…

Η αλήθεια, βέβαια, είναι πως καμία κυβέρνηση και κανένας πολιτικός δε θέλει το καλό του ΠΑΟΚ. Την κάθε μεγάλη ομάδα, την θέλουν όλοι υποτελή, να μπορούν να υπόσχονται, να μην υλοποιούν αλλά να ξαναψηφίζονται από τους οπαδούς της με αντάλλαγμα ένα ξεροκόμματο. Γενικά το διαπιστώνω αυτό. Διαχρονικά, μέσα στην πορεία των 40 χρόνων Δημοκρατίας σε αυτόν τον τόπο. Το τι ακριβώς θα γίνει με τα χρέη του ΠΑΟΚ, δεν μπορώ να το μαντέψω…

Στην ομάδα έγινε κάτι που το περιμέναμε ότι θα συμβεί. Το γράψαμε μετά τη νίκη επί της Ντινάμο αλλά και μετά το διπλό στο Αγρίνιο. Εγινε η λεγόμενη «στραβή». Πόνεσε η ήττα από τον Απόλλωνα. Οχι τόσο επειδή η ομάδα μπλέκει σε περιπέτειες όσο αφορά στην πρόκριση, όσο γιατί ξαναθυμηθήκαμε κάτι που οι νίκες το έκαναν να περάσει σε δεύτερη μοίρα: Το ότι θέλουμε ενίσχυση. Λείπουν οι δεύτεροι «καλοί». Οι δεύτεροι «βασικοί».

Κι εδώ έρχεται να λειτουργήσει με σύνεση η «οικογένεια» του ΠΑΟΚ και ειδικά αυτοί που κατέχουν θέσεις. Πρώτος και καλύτερος ο προπονητής. Εβαλε τα πράγματα στη σειρά. Δεν κρύφτηκε, δεν δικαιολογήθηκε και έστειλε μηνύματα σε όσους δεν άρπαξαν την ευκαιρία που τους δόθηκε. Από κοντά και οι Βρύζας και Αγγελίδης. Εσπευσαν να σταθούν δίπλα στην ομάδα και να δούνε το τι φταίει. Αυτονόητα, θα μου πείτε. Στον ΠΑΟΚ, όχι. Τα τελευταία χρόνια υπήρχε πρόβλημα στη διαχείριση, τόσο της νίκης, όσο και της ήττας.

Σε κάθε περίπτωση, χρόνος για να αναλύσουμε περισσότερο την ήττα στο Καυταντζόγλειο δεν υπάρχει. Η ομάδα παίζει Κυριακή – Πέμπτη – Κυριακή και μπορεί να βρεθεί σε 10 μέρες στην κορυφή δύο διοργανώσεων. Αυτό και μόνο είναι λόγος για να κοιτάμε μόνο μπροστά, μέχρι νεωτέρας

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ