Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πόσο προβλέψιμοι μπορεί να είστε!

Από την πρώτη κιόλας στιγμή που ο Πάμπλο Γκαρσία ανέλαβε την καθοδήγηση του ΠΑΟΚ, πολλοί ήταν αυτοί που άρχισαν την προσπάθεια να "αδυνατίσουν" τον Ουρουγουανό και κατ΄ επέκταση την απόφαση του Ιβάν Σαββίδη να του εμπιστευτεί το τιμόνι του Δικεφάλου.

Στέργιος Αναστασιάδης

Πόσο προβλέψιμοι μπορεί να είστε!

Πριν από δύο εβδομάδες, στο blog με τίτλο “Η λογική και η… τρέλα επιστρέφουν αλλά απαιτείται επαγρύπνηση!“, μεταξύ άλλων έγραψα:

“Δεν είναι δυνατόν, θα αντιληφθήκατε από την πρώτη κιόλας στιγμή που ο Πάμπλο Γκαρσία προβιβάστηκε στην «πρώτη» ομάδα, την αλλαγή συμπεριφοράς απέναντι στον Δικέφαλο από… γνωστούς και αγνώστους! Γιατί η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚ του Αμπέλ Φερέιρα άρχισε να γίνεται… συμπαθητικός στον Ολυμπιακό , στα «τσιράκια» του και στους νεόκοπους φίλους του, μετά την περσινή νίκη των Πειραωτών στην Τούμπα για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και μέχρι την αποχώρηση του Πορτογάλου.

Και γιατί να μην είναι άλλωστε; «Γκέλα» με τον Ατρόμητο, «γκέλα» με τον Βόλο, «γκέλα» και με την ΑΕΚ που θα ήταν και ευχαριστημένη εάν στις 18 Οκτωβρίου έχανε με ένα ή δύο γκολ διαφορά, συν του ότι ο ΠΑΟΚ πολύ δύσκολα θα προκαλούσε φόβο και θα ήταν αποτελεσματικός στα «μεγάλα» παιχνίδια, εάν λάβουμε υπόψιν τα περσινά δείγματα γραφής του”.

Χθες το βράδυ, κάνοντας μια βόλτα στο διαδίκτυο, έπεσα πάνω σε μία συνέντευξη που παραχώρησε ο Αλέξης Κούγιας σε ραδιόφωνο των Χανίων. Μεταξύ άλλων, ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, είπε:  

“Οταν βλέπεις ότι ο ΠΑΟΚ διώχνει τον Φερέιρα, ή φεύγει ο Φερέιρα και ουσιαστικά εύχεται να φύγει και δεν αντιδρά καθόλου για να γλιτώσει τα χρήματα του και φέρνει έναν προπονητή που δεν έχει δίπλωμα»!

Σε ερώτηση δε για το αν η ήττα από την PSV ήταν ευθύνη του Πάμπλο Γκαρσία, ο Αλέξης Κούγιας απάντησε: 

«Ναι, δεν το καταλαβαίνετε; Οταν βλέπετε μια ομάδα που παίζει συνεχώς απ’ τον άξονα και έχει βάλει στον άξονα τον Τσιγγάρα, δεν το καταλαβαίνετε; Ή άφησε τον ΠΑΟΚ χωρίς άλλο χαφ… Στο μοναδικό παιχνίδι που έπρεπε να παίξει ο Εσίτι, δεν τον έβαλε. Ο Εσίτι δεν μπορεί να παίξει στα 100 μέτρα, στα 50μ. που παίζει ο ΠΑΟΚ μετά το 0-2 είναι πρόβλημα του προπονητή.

Εβαλε ένα νεαρό παιδί που για πρώτη φορά έπαιζε με την πρώτη ομάδα και τον έβαλε σε αυτό το παιχνίδι, νομίζω ότι καταλαβαίνετε αυτό τι σημαίνει… Από την άλλη πλευρά, όταν ένας ολόκληρος οργανισμός ΠΑΟΚ δεν έχει προνοήσει να έχει ένα αξιόπιστο αριστερό μπακ πίσω απ’ τον Γιαννούλη ή ένα αξιόπιστο δεξί μπακ και πλέον και παίζει ο Λύρατζης.

Ηταν χρυσή ευκαιρία φέτος για τον ΠΑΟΚ να παίξει στο Champions League γιατί έκανε φοβερές εμφανίσεις με την Μπενφίκα και χάνει μια πρόκριση από μια ομάδα την οποία διέλυσε εκτός έδρας, αφού στο μεταξύ πούλησε τους καλύτερους παίκτες, τον Ακπομ, τον Λημνιό και τον Πέλκα, άρα καταλαβαίνετε πώς αντιμετωπίζουν οι ελληνικές ομάδες το θέμα της Ευρώπης. Είναι θέμα διαχείρισης”. 

Μάλιστα! 

Δεν φαντάζομαι να είστε από αυτούς που θεωρούν τυχαίες τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια έτσι δεν είναι; Είπαμε, δεν κάθεται καλά στον Ολυμπιακό η παρουσία του Πάμπλο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ, αλλά από την άλλη δεν μπορούν οι Πειραιώτες να δείξουν αδυναμία ή δυσφορία!

Τι γίνεται λοιπόν; Απλά τα πράγματα. Τα λένε αντ΄ αυτών οι… φίλοι τους, αυτοί με τους οποίους συνεργάζεται δηλαδή για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση του ίδιου του Αλέξη Κούγια!

Δεν αρέσει λοιπόν στον Αλέξη Κούγια που ο Πάμπλο Γκαρσία δεν έχει δίπλωμα! Καλό θα ήταν να ενημερώσει λοιπόν κάποιος τον κ. Κούγια πως ο Πάμπλο Γκαρσία έχει δίπλωμα και πως επί τρία χρόνια δεν βρέθηκε κανείς που να μπόρεσε να κερδίσει τις ομάδες που ο ίδιος δημιουργούσε. 

Πόσο κωμικό είναι όμως από τη μία ο Αλέξης Κούγιας να παραδίδει πριν από λίγες ημέρες μαθήματα προπονητικής στον Μιχάλη Γρηγορίου μέσω ανακοίνωσης (!) και παράλληλα να αμφισβητεί τις γνώσεις του Πάμπλο Γκαρσία; 

Εκτός και αν έχει μεγαλύτερη βαρύτητα το να έχεις παίξεις ποδόσφαιρο στον… Ολυμπιακό Λουτρακίου τη δεκαετία του ΄60 ή του ΄70, από το να έχεις αγωνιστεί στην Ατλέτικο Μαδρίτης, στην Ρεάλ Μαδρίτης, στη Μίλαν, στον ΠΑΟΚ και στην Εθνική Ουρουγουάης, την φανέλα της οποίας ο Πάμπλο Γκαρσία φόρεσε σε 66 παιχνίδια, μεταξύ άλλων σε Μουντιάλ, Κόπα Αμέρικα και Confederations Cup!

Για να μην αδικήσω βέβαια τον Αλέξη Κούγια, δεν είναι ο μοναδικός που έχει αρχίσει σιγά – σιγά την προσπάθεια να “αδυνατίσει” τον Πάμπλο Γκαρσία και να ανοίξει θέματα εις βάρος του Ουρουγουανού. Η προσπάθεια είναι… συλλογική και έχουν μπει αρκετοί στον χορό, οι οποίοι τους προηγούμενους μήνες… εξυμνούσαν τον Αμπέλ Φερέιρα και το πόσο καλή δουλειά έκανε στον ΠΑΟΚ!

Αυτή η προσπάθεια θα ενταθεί τους επόμενους μήνες, να είστε σίγουροι! Ειδικά όσο ο Πάμπλο Γκαρσία οδηγεί τον ΠΑΟΚ σε νίκες και απειλεί τον Ολυμπιακό. Εάν δε “σκαρφαλώσει” στην 1η θέση, να είστε βέβαιοι πως θα επιστρατευτούν τα… μεγάλα Μέσα!

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Επιστροφές ενόψει ΠΑΟΚ

Παίρνει τις αποφάσεις του ο Φατίχ Τερίμ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Όπως ο ΠΑΟΚ, έτσι και ο Παναθηναϊκός ανεβάζει στροφές με φόντο το ντέρμπι της Κυριακής (18:00).

Πλέον, ο Φατίχ Τερίμ έχει στη διάθεσή τους και τους διεθνείς, που επέστρεψαν στην Αθήνα και ξεκίνησαν τη δουλειά.

Χθες, ακολούθησαν αποθεραπεία οι Μπακασέτας, Ιωαννίδης, Ζέκα, Ακαϊντίν, ενώ οι Μάγκνουσον και Πάλμερ – Μπράουν έκαναν το δικό τους πρόγραμμα, καθώς αμφώτεροι παραμένουν στα... pits.

Σήμερα αναμένεται να μπουν στο πρόγραμμα και οι Σπόραρ, Τσέριν και Βέρμπιτς, με τον Τερίμ να καταλήγει στις τελικές του επιλογές ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Σερί υψηλών απαιτήσεων

Διαδοχικά παιχνίδια που κρίνουν πολλά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές του έχουν ξεκινήσει ξανά τη δουλειά με φόντο ένα άκρως απαιτητικό διάστημα σε όλα τα επίπεδα.

Οι “ασπρόμαυροι” θα μπουν και πάλι σε λογική αγώνων, καθώς στο “κάδρο” μπαίνουν τα πλέι οφ και στην πορεία και το Europa Conference League. Αρχικά, στις 31 του Μάρτη θα ακολουθήσει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και μετά, σειρά έχει ένας μήνας… “καυτός”!

Ο Απρίλιος θα είναι ένας πολύ-πολύ σημαντικός μήνας για τον Λουτσέσκου και τους παίκτες του, καθώς εκτός από μεγάλες “μάχες” στα πλέι οφ, θα υπάρξουν και τα δύο παιχνίδια με την Κλαμπ Μπριζ στο UECL, ενώ ήδη έχει αναβληθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που επρόκειτο -βάσει προγράμματος- να πέσει ανάμεσα στα δύο ματς με τους Βέλγους.

Πώς διαμορφώνεται το πρόγραμμα μέχρι το τέλος του Απρίλη; Δείτε τα παιχνίδια που περιλαμβάνει ο μήνας:

31/3 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ

3/4 ΠΑΟΚ – Λαμία

7/4 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

11/4 Κλαμπ Μπριζ – ΠΑΟΚ (UECL)

18/4 ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ (UECL)

21/4 Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

24/4 Λαμία – ΠΑΟΚ

28/4 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ημέρα του Γιώργου Σαββίδη

Κεντρικό πρόσωπο και ευχές

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μία ημέρα μετά τα γενέθλια του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος είχε χθες τα γενέθλιά του, σειρά παίρνει σήμερα ο Γιώργος Σαββίδης.

Ο μεγάλος γιος του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κλείνει σήμερα το 32ο έτος της ηλικίας του, καθώς γεννήθηκε στις 28 Μαρτίου του 1991.

Ο ΑΣ ΠΑΟΚ έστειλε τις δικές του ευχές στον Γιώργο Σαββίδη, αναφέροντας:

Ο Α.Σ. ΠΑΟΚ, εύχεται στο επίλεκτο μέλος του Σωματείου μας, και συμπαραστάτη όλων των τμημάτων μας, Γιώργο Σαββίδη, χρόνια πολλά για τα 33α γενέθλιά του.

Μία ζωή γεμάτη υγεία, ευτυχία, και πολλές «ασπρόμαυρες» επιτυχίες!

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ
ΟΜΙΛΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ