Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δεν θα κέρδιζε πιθανότατα ούτε και με Τζόλη-Ζίφκοβιτς…

Μία πολύ κακή ήττα και πάλι απέναντι σε ομάδα που θα βρει και στα πλει οφ

Editorial

Δεν θα κέρδιζε πιθανότατα ούτε και με Τζόλη-Ζίφκοβιτς…

Ο ΠΑΟΚ έχασε ένα πολύ οριακό παιχνίδι στην φετινή αγωνιστική περίοδο, ένα ματς που μπορεί να του κάνει κακό για έναν και μόνο λόγο που συνδέεται και με την εξέλιξη αυτού του ίδιου του αγώνα.

Μπορεί να πει κάποιος ότι ο ΠΑΟΚ έχασε από έναν αντίπαλο που έπαιξε καλύτερα, ήταν πιο επικίνδυνος, δημιούργησε περισσότερες φάσεις και γενικά στάθηκε καλύτερα μέσα στο γήπεδο; Ο Αστέρας κέρδισε γιατί προηγήθηκε (και εδώ ο ΠΑΟΚ έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα), γιατί ο τερματοφύλακάς του έκανε και δύο επεμβάσεις, γιατί ήταν τυχερός στους λίγους πόντους του οφσάιντ(;) Κρμέντσικ και του δοκαριού Ουάρντα και γιατί ήξερε πώς ακριβώς έπρεπε να χτυπήσει τον ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ έχασε γιατί κυρίως γιατί δεν προηγήθηκε. Δυστυχώς αυτή η ομάδα στερείται νοοτροπίας και για πολλοστή φορά όταν της στραβώσει ένα παιχνίδι δείχνει ότι δεν πιστεύει στην ανατροπή. Δεν είναι δικαιολογία, είναι ένα πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί πολλές φορές φέτος. Μία ομάδα ανισόρροπη βέβαια στο ρόστερ της που ΦΥΣΙΚΑ στα μεγάλα και σκληρά ματς θα πληρώσει το ότι έχει 10 μεσοεπιθετικούς, αλλά έναν μόνο αμυντικο μέσο.

Δικαιούταν να προηγηθεί ο ΠΑΟΚ, ατύχησε, αλλά μετά το 1-0 και κυρίως με το που μπήκε το δεύτερο γκολ με την απίστευτα κακή αντίδραση των στόπερ (το τέρμα ποτέ δεν δίνει ΤΙΠΟΤΑ έτσι και αλλιώς) μετά το 2-0 λοιπόν, ήταν πολύ-πολύ αρνητική η εικόνα της ομάδας. ΚΑΝΕΙΣ δεν έπαιζε πιστεύοντας στην ανατροπή. Και αυτή είναι η πιο μεγάλη ευθύνη του Γκαρσία. Γιατί μία δική του ομάδα έχει τέτοια συμπεριφορά όταν της στραβώνει ένα ματς; Ο Γκαρσία δεν φταίει για το ανισόρροπο ρόστερ των δέκα μεσοεπιθετικών και του ενός αμυντικού μέσου που φταίει για τα πιο πολλά φετινά δεινά, αλλά η εικόνα της ομάδας του μετά από κάθε δυσκολία που την βρίσκει μέσα στο γήπεδο, είναι κάκιστη.  

Στο ξεκίνημα του αγώνα ο Γκαρσία αποφάσισε να αφήσει εκτός τους παίκτες που είχαν τραυματισμό μέσα στην εβδομάδα. Όλα δείχνουν ότι ήθελε να κερδίσει τα αποδυτήριά του, δείχνοντας σε όλους ότι τους πιστεύει και ότι δεν υπάρχουν παίκτες με κλεισμένη θέση στην ενδεκάδα. Εκ του αποτελέσματος δεν του βγήκε η σκέψη σε αυτό το ματς. Όχι γιατί ο ΠΑΟΚ ήταν κακός, αλλά γιατί δεν ήταν όσο καλός και ποιοτικός θα μπορούσε με τον Τζόλη και τον Ζίφκοβιτς.

Νομίζω όμως ότι και με αυτούς τους δύο μέσα, αν ο Αστέρας προηγούνταν (παρά τις φάσεις του ΠΑΟΚ) πάλι το πρόβλημα της νοοτροπίας θα υπήρχε και θα χτυπούσε πολύ έντονα την ομάδα.

Το θέμα είναι ότι ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να ΜΗΝ κερδίζει εκτός έδρας ΚΑΜΙΑ ομάδα από τις πρώτες 7-8 του πρωταθλήματος, συνεχίζει να μην κερδίζει ομάδες με τις οποίες θα παίξει και τα πλεί οφ και το κύπελλο. Συνεχίζει να μην μπορεί να αντιδράσει στις στραβές που μπορεί να έρθουν.

Σοβαρά προβλήματα, που φυσικά ξεπερνιούνται στα μικρά ματς, αλλά σε όλα τα δύσκολα εμφανίζονται με συνέπεια.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η πρωτιά του ΠΑΟΚ στη «στρατολόγηση» νεαρών παικτών

Τι δείχνουν τα στοιχεία του CIES για τις επιλογές των «ασπρόμαυρων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

O ΠΑΟΚ είναι ο σύλλογος της Super League με το χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας απόκτησης παικτών τις τελευταίες δέκα μεταγραφικές περιόδους (Ιούλιος 2019 έως σήμερα).

Αυτό αναφέρεται στην τελευταία έκθεση του CIES Football Observatory (Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών, που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ), που κατατάσσει σχεδόν 800 συλλόγους από 48 πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο σύμφωνα με τη μέση ηλικία απόκτησης των παικτών της πρώτης ομάδας από τον Ιούλιο του 2019 έως σήμερα.

Συγκεκριμένα, ο Δικέφαλος έχει την πρωτιά στην εγχώρια λίστα με το μ.ο όρος ηλικίας απόκτησης παικτών από το 2019 έως σήμερα να κυμαίνεται στα 26,12 έτη.

Η κατάταξη από το 2019 έως σήμερα:

1. ΠΑΟΚ 26.12 μέσος όρος ηλικίας απόκτησης παικτών

2. ΠΑΣ Γιάννινα 26.26

3. Πανσεραϊκός 26.31

4. Αστέρας Τρίπολης 26.46

5. ΑΕΚ 26.52

6. Ολυμπιακός 26.52

7. ΟΦΗ 26.66

8. Βόλος 26.69

9. Παναιτωλικός 27.48

10. Άρης 27.51

11. Ατρόμητος 27.58

12. Παναθηναϊκός 27.59

13. Λαμία 28.62

14. Κηφισιά -

https://twitter.com/CIES_Football/status/1773002045101904201?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1773002045101904201%7Ctwgr%5Eac1aa3c98b6bb9c57b8f8ed7754b1f71e8da1eb4%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.amna.gr%2Fsport%2Farticle%2F807346%2FCIES-PAOK---i-omada-tis-Super-League-pou-stratologei-tous-pio-neous-paiktes-ps

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μαμαρντασβίλι: «Ήξερα που θα σουτάρει το πέναλτι ο Μπακασέτας»

Πώς κατάφερε να «διαβάσει» την επιλογή του αρχηγού της Ελλάδας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο τερματοφύλακας της εθνικής Γεωργίας, Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι αποκάλυψε πως γνώριζε σε ποια γωνία θα εκτελέσει το πρώτο πέναλτι της Εθνικής, ο Τάσος Μπακασέτας.

Ο 23χρονος τερματοφύλακας ήταν κομβικός και στη διαδικασία των πέναλτι, εξουδετερώνοντας την εκτέλεση του Τάσου Μπακασέτα.

«Ηττήθηκα στα πέναλτι όχι μόνο από την Μπέτις, αλλά και από την Ρεάλ. Είπα στον εαυτό μου πως αυτό δεν θα ξανασυμβεί και πράγματι έτσι έγινε.

Δεν ήταν μόνο στα πέναλτι δύσκολο να αγωνιστώ, αλλά σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης. Υπάρχει πολύ πίεση σε τέτοια παιχνίδια», τόνισε αρχικά ο Μαμαρντασβίλι, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην εκτέλεση πέναλτι του αρχηγού της Εθνικής, Τάσου Μπακασέτα.

«Ήξερα που θα εκτελεστεί το πρώτο πέναλτι της Ελλάδας (σ.σ.:Μπακασέτας) γιατί είχε σουτάρει τέσσερα πέναλτι σε εκείνη την γωνία σε κρίσιμες στιγμές για την ομάδα του.

Είναι δύσκολο να εκφράσω τα συναισθήματα μου. Δουλεύω σκληρά, όχι μόνο στα πέναλτι, αλλά και σε οτιδήποτε άλλο και αυτή η δουλειά φέρνει αποτελέσματα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παραμένει εκτός ο Μπάμπα

Τα νέα από την προπόνηση του ΠΑΟΚ με φόντο το ματς με τον Παναθηναϊκό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με τον Ράχμαν Μπάμπα να συνεχίζει με ατομικό πρόγραμμα, ο ΠΑΟΚ μετράει αντίστροφα για την επιστροφή στην αγωνιστική δράση.

Η προπόνηση ξεκίνησε με προθέρμανση και μερικές παρτίδες rondo, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Ράζβαν Λουτσέσκου κι ασχολήθηκε με τους ποδοσφαιριστές με το επιθετικό κομμάτι, μέσα από ασκήσεις και παιχνίδια.

Στο τελευταίο μέρος διεξήχθη οικογενειακό δίτερμα.

Την Πέμπτη (28.03) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 17:00 στη Νέα Μεσημβρία.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ