Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ΠΑΟΚ και οι γνωστές αδυναμίες του

Το 2-2 και πώς ήρθε για έναν ΠΑΟΚ που πλέον θα πρέπει να αρχίσει να αγχώνεται για το αποτέλεσμα και τη βαθμολογία

Editorial

Ο ΠΑΟΚ και οι γνωστές αδυναμίες του

Ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε τον Απόλλωνα και απέδειξε ότι κάθε κουβέντα φέτος για «εύκολα» ματς και κάθε υπολογισμός για κατάκτηση σερί βαθμών, είναι ανεδαφική. Είναι πλέον μάταιο και άσκοπο να σκέφτεται ο ΠΑΟΚ τα 2-3-4 επόμενα ματς και να σχεδιάζει ότι θα κερδίσει 6-9-12 πόντους. Δεν μπορεί αυτός ο ΠΑΟΚ να σκέφτεται οτιδήποτε άλλο εκτός από το πώς θα κερδίσει το επόμενο ΔΥΣΚΟΛΟ ματς, με όποιον αντίπαλο και αν αγωνίζεται.

Όσο και αν ο ΠΑΟΚ βελτιώνεται ως ομάδα, όσο και αν είναι πιο παραγωγικός, όσο και αν έχει πλέον πολλές λύσεις μεσοεπιθετικά, οι ιδιαιτερότητες της φετινής σεζόν, η μείωση του μπάτζετ, η εμπιστοσύνη σε πολλούς νεαρούς και η αλλαγή-επανεκκίνηση με νέο προπονητή και τα μεγάλα του κενά στο μεσοαμυντικό κομμάτι, ήταν, είναι και θα είναι βέβαιο ότι θα οδηγούν σε τέτοια «σκληρά» για τον κόσμο αποτελέσματα. Όσοι πίστευαν στον πρωταθλητισμό, δεν μπορεί, κάπου θα έχουν προσγειωθεί.

Σήμερα με τον Απόλλωνα, ο ΠΑΟΚ τελείωσε το ματς με: 70-30 κατοχή, 18-7, τελικές και 15-2 κόρνερ. Ίσως τα νούμερα να μην φανερώνουν στον απόλυτο βαθμό την εικόνα του αγώνα. Σε κάθε περίπτωση ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος, κυριάρχησε, δημιούργησε και έχασε σημαντικές ευκαιρίες, αλλά λόγω της μεγάλης ανισορροπίας που υπάρχει όταν χάνεται η μπάλα, ειδικά στα διαστήματα που η ομάδα είναι πιο κουρασμένη, ο δυνατός εκτός έδρας Απόλλων (15 βαθμοί από τους 19 του μακριά από τη Ριζούπολη) πήρε τον ένα πόντο, πλησιάζοντας και τους τρεις.

Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ ήταν καλά ισορροπημένος μέσα στο γήπεδο. Κατοχή στο 70-30 και η ομάδα με 3-4 καλές στιγμές είχε ένα γκολ, χωρίς να κινδυνεύει. Τι έγινε στο 48΄ και πρέπει να κάνει όλο τον ΠΑΟΚ (προπονητή και κυρίως τους παίκτες) να χτυπάνε τα κεφάλια τους…

Ο Τζόλης τραυματίζεται στο γόνατο. Μένει έξω για 2 λεπτά. Και τι κάνουν οι συμπαίκτες του αντί να διαχειριστούν με ψυχραιμία και ίσως καθυστέρηση την όλη κατάσταση; Θέλουν να επιτεθούν βιαστικά και με απειθαρχία και πολλούς παίκτες μπροστά από την μπάλα. Ο Ελ Καντουρί κάνει το απαράδεκτο λάθος, η ομάδα δεν έχει καμία ισορροπία στην γρήγορη επίθεση του αντιπάλου και ο Μαροκινός έχοντας χάσει κάθε ικμάδα εμπειρίας και μυαλού, ανατρέπει και τον αντίπαλο. Το 1-1 δεν είναι καταστροφικό, ειδικά αν έρχεται 40 λεπτά πριν το τέλος. Ο ΠΑΟΚ όμως έδειξε και πάλι να αγχώνεται, κάτι που είχαμε καιρό να δούμε. Στο 1-1 και μάλλον νωρίς, βγήκε από το ματς ο Κρμεντσικ. Δεν είχε μεγάλη λογική η κίνησή αυτή. Έχοντας πίσω του και τον Καγκάβα, αλλά και τον πολύ ορεξάτο Ουάρντα, ο Τσέχος μάλλον θα ήταν ένα καλύτερο σημείο αναφοράς μέσα στην περιοχή, σε σχέση με τον Σφιντέρσκι.

Σε κάθε περίπτωση ο ΠΑΟΚ κυκλοφορούσε καλά την μπάλα, είχε τρομερή ποιότητα στο κέντρο και επιθετικά, αλλά…. Εκεί είναι το θέμα. Χάνοντας την μπάλα αυτή η πολύ-πολύ αργή στις επιστροφές της ομάδα, είχε τεράστιο πρόβλημα. Ποιος να γυρίσει και πώς; Το κακό είναι ότι η ομάδα το ξέρει αυτό και… δεν πατάει καλά στο γήπεδο σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν ένα ματς στραβώσει. Φάνηκε σε πολλά δύσκολα σημεία αγώνων κατά το δεύτερο ημίχρονό τους. Το ίδιο και το ίδιο για μία ομάδα με αργό και μη αθλητικό κέντρο, που δεν έχει αυτοπεποίθηση, γιατί ξέρει ότι αν χαθεί η μπάλα, πίσω δεν θα προλάβει να κόψει κανείς.

Έγινε 2-3 φορές και ο Απόλλων πήρε το προβάδισμα. Από εκεί και πέρα ευτυχώς μπήκε ένα ακόμη γκολ από στημένη μπάλα για να σωθεί ο πόντος.

Αυτή είναι η κατάσταση και ο ΠΑΟΚ όσο και αν βελτιώνεται με την μπάλα στα πόδια, τα σημαντικά του κενά δεν του επιτρέπουν να βρει την απαραίτητη ισορροπία για να κρατάει το μηδέν πίσω και να κλειδώνει παιχνίδια.

Η κατάσταση δεν είναι εύκολη, ο Γκαρσία πρέπει να αποδεχθεί την κατάσταση, να αρχίζει να παίζει για το αποτέλεσμα και όχι τόσο για να χτίσει την ομάδα που ονειρεύεται, διαδικασία σύνθετη, αλλά μάλλον απαραίτητη με τον ΠΑΟΚ στην τέταρτη θέση.

Σε ατομικό επίπεδο ο Ουάρντα είχε πάρα πολλά κέφια, ο Βιεϊρίνια υστέρησε πίσω, Σβαμπ και Ελ Καντουρί έχουν τα γνωστά προβλήματα χάνοντας την μπάλα, ο Καγκάβα ήταν πολύ παραγωγικός, ενώ άφαντοι ήταν σήμερα Τζόλης και Ζίφκοβιτς όσο έπαιξε στην επανάληψη.

Κατά τα άλλα το αποτέλεσμα είναι πολύ κακό, γιατί μπορεί να κάνει κακό και στην συνέχεια της ομάδας.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δεύτερο γκολ στην κόντρα η Μπριζ (vid)

Και πάλι σκόρερ ο Τζουτκλά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Διπλασίασε τα τέρματά της στην Τούμπα η Κλαμπ Μπριζ στον αγώνα ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ για τα προημιτελικά του Conference League.

Η βελγική ομάδα λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους βγήκε ξανά στην κόντρα και πάλι με πρωταγωνιστές τους Σκόρας και Τζουτκλά, που συνεργάστηκαν και στο πρώτο γκολ.

Ο Σκόρας μπήκε μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ και έκανε το σουτ με τον Κοτάρσκι να απομακρύνει, αλλά τον Τζουτκλά να παίρνει το «ριμπάουντ» και να κερδίζει για δεύτερη φορά τον Κροάτη γκολκίπερ για το 0-2.

Ακολούθησε ένα... θρίλερ δύο λεπτών στην Τούμπα καθώς η φάση ελέγχθηκε από το VAR για το αν ο Σκόρας ήταν σε θέση οφσάιντ όταν υποδέχθηκε τη μπάλα, αλλά τελικά το γκολ μέτρησε κανονικά.

Πλέον, η Κλαμπ Μπριζ προηγείται με 3-0 στο συνολικό σκορ του ΠΑΟΚ.

https://twitter.com/FOOTBALL_hom/status/1781048703022661948

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

LIVE: ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ

Ζωντανή ενημέρωση μέσα από το PAOK24

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μεγάλο βράδυ στην Τούμπα, μεγάλο "ραντεβού" με την ιστορία. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα την Κλαμπ Μπριζ, στο δεύτερο παιχνίδι των δύο ομάδων, με φόντο το πολυπόθητο εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Europa Conference League.

Το PAOK24 βρίσκεται στο γήπεδο και σας μεταφέρει ζωντανά την εξέλιξη:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πήρε προβάδισμα η Μπριζ (vid)

Με σκόρερ τον Τζουτκλά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μπροστά στο σκορ η Κλαμπ Μπριζ κόντρα στον ΠΑΟΚ στο δεύτερο αγώνα των δύο ομάδων για τα προημιτελικά του Conference League.

Οι Βέλγοι βγήκαν στην κόντρα στο 33' με τον Σκόρας να «σπάει» τη μπάλα για τον Τζουτκλά ο οποίος απέναντι από τον Κοτάρσκι κέρδισε τον Κροάτη γκολκίπερ για το 0-1.

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Τζουτκλά στο φετινό Conference League.

Πλέον, στο συνολικό σκορ των δύο αγώνων η Κλαμπ Μπριζ προηγείται με 2-0 του ΠΑΟΚ.

https://twitter.com/Footybanky/status/1781044141620646200

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ