Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γιατί έχασε ο ΠΑΟΚ στο Βικελίδης

Θα πω τι είδα χθες στο Βικελίδης και το σκέφτομαι για όσα ακολούθησαν. Αν κάνω λάθος, συγχωρέστε με. Κάτι δεν θα κατάλαβα καλά.

Άκης Σακισλόγλου

Γιατί έχασε ο ΠΑΟΚ στο Βικελίδης

Ο ΠΑΟΚ ήταν άνευρος, άχρωμος, προβλέψιμος, ακίνδυνος σε όλη της διάρκεια του αγώνα. Ήταν ένα κακό παιχνίδι για την ομάδα μας χωρίς πραγματικό διακριθέντα και με αρκετούς παίκτες εκτός κλίματος, κάτω του μετρίου και των δυνατοτήτων τους. 

Ο Άρης χωρίς να παίξει κάτι ιδιαίτερο ποιοτικά, σκύλιασε. Είχε παίκτες που έδειξαν ότι ήξεραν την κρισιμότητα του αγώνα, είχαν ισχυρό κίνητρο να μάς νικήσουν, χτύπησαν στην μεγαλύτερη από τις αδυναμίες μας, που ήταν το κεντρικό δίδυμο στα χαφ. 

 
Για να μην κερδίσει ο ΠΑΟΚ στο Βικελίδης έπρεπε να παίξει πολύ χάλια και τελικά… έπαιξε. 

Αυτό δε σημαίνει φυσικά ότι έχει δικαίωμα ο διαιτητής να κάνει τέτοια λάθη όταν είναι ξένος (δηλαδή παίζει χωρίς άγχος), πολύ έμπειρος και έχει και τη βοήθεια του VAR. Κανένα πέναλτι δεν υπάρχει στην επέμβαση του Πασχαλάκη, μπορεί να δώσει πέναλτι στην δεύτερη ή στην τρίτη ανατροπή του Χρήστου Τζιόλη ενώ και στην τελευταία φάση του αγώνα έπρεπε το VAR να φωνάξει τον διαιτητή να δει το χέρι του Μπακαλιάνη αλλά δεν το έκανε. 

Ο ΠΑΟΚ έχασε γιατί ήταν κακός, είχε χτυπητές ελλείψεις σε καίριες θέσεις (που θα τις ξαναέχει είναι η αλήθεια) και στις αμφισβητούμενες φάσεις δεν πήρε ούτε μία υπέρ του διαιτητική απόφαση. Ο Άρης είναι μια πολύ καλή ομάδα φέτος. Απόδειξη πως κέρδισε και μας προσπέρασε ξανά στη βαθμολογία. Έχει κερδίσει πολλές φορές με 1-0, κερδίζει πάντα όταν προηγείται, έχει ομοιογένεια και καλό προπονητή. Αν συμβούν όλα τα προηγούμενα που αφορούν εσένα, τότε μπορεί και να χάσεις όπως έχασες. 

Ακούω τη συζήτηση για το πως έπαιξε ο Άρης με μας και πως με άλλες ομάδες. Δηλαδή μια «μομφή» ότι με τον ΠΑΟΚ σκίστηκαν και μασούσαν σίδερα ενώ με τον Ολυμπιακό παραδόθηκαν αμαχητί, κάτι που το είδα κι εγώ να συμβαίνει. Προσωπική μου άποψη είναι πως ο τρόπος με τον οποίο ο Άρης αντιμετωπίζει τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό διαχρονικά είναι ένα εσωτερικό θέμα των ίδιων των Αρειανών και ΜΟΝΟ αυτών. 

Αν σύμφωνα με τη στατιστική, έχουν εξελιχθεί σε εύκολο αντίπαλο, αν έχουν καλές σχέσεις, παίρνουν δανεικούς ή ελεύθερους, ψηφίζουν συχνά τα ίδια στις συνεδριάσεις της λίγκας και στην ΕΠΟ, αυτό είναι δικό τους πρόβλημα, δικό τους μελανό σημείο, οι οπαδοί τους πρέπει να τους ζητήσουν το λόγο και δεν έχω δουλειά εγώ να το σχολιάσω. Ειδικά όταν έχω χάσει εκεί μέσα. Αν τους είχα κερδίσει, ίσως είχε ένα νόημα να κάνω την σύγκριση. Ίσως «ανάγκαζα» τους οπαδούς τους να ζητήσουν το λόγο και για τη μία ήττα και για την άλλη. Αν τελικά ζητούσαν το λόγο μόνο για την ήττα από τον ΠΑΟΚ, αυτοί θα εκτίθονταν. Και θα κρίνονταν αναλόγως.  

Το ότι ο Άρης σκυλιάζει με τον ΠΑΟΚ, δεν μπορώ να το επικαλεστώ μετά από ένα παιχνίδι όπου ο ΠΑΟΚ «ΔΕΝ σκύλιασε με τον Άρη». Ας το έκανε, ας έβλεπα αυτό που ξέρω ότι μπορεί να κάνει η ομάδα μου και μετά θα σκεφτόμουν τι θα πω. 

Γι αυτό και οι δηλώσεις «περί φιλικών» πρέπει να γίνονται μετά από δική σου δύσκολη νίκη κι όχι σε άσχετο παιχνίδι. Γι αυτό και οι παίκτες που νιώθουν ότι άξιζαν μια θέση στην ενδεκάδα πρέπει να μιλάνε μόνο μέσα στο γήπεδο κι όχι μετά από αδιάφορα ευρωπαϊκά παιχνίδια. 

Και φυσικά οι παίκτες του Άρη θα πανηγυρίζουν στο κέντρο του γηπέδου, στα αποδυτήρια, στα σπίτια τους και στην αυριανή προπόνηση. ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΚΕΡΔΙΣΑΝ. ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΡΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ. 

Την ομάδα κάτω από τη σκιά της οποίας ζουν εδώ και 50 χρόνια κέρδισαν. Αυτούς που τους κάνουν καζούρα σε κάθε ένα από τα επτά κύπελλα του τελευταίου μισού αιώνα. Σε κάθε ένα από τα τρία πρωταθλήματα εκ των οποίων το ένα «αήττητο νταμπλ». Αυτούς που θα δούνε αύριο στη δουλειά τους κέρδισαν. Αυτούς που θέλουν να φτάσουν και να ξεπεράσουν. 

Το να γελάω συγκρίνοντας τα πανηγύρια τους με κατάκτηση τροπαίου, που όντως προσομοιάζουν, δεν μου δίνει πόντους, δε μου δίνει δίκιο, δεν με βελτιώνει ως οργανισμό. 

Και, βέβαια, ως οργανισμό δε με βελτιώνει το να πέφτω με ανακοινώσεις στο λεκτικό επίπεδο του «βόθρου» του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως κάνει πάντα και έκανε και απόψε ο βασικός μας αντίπαλος, μόνιμος βιαστής κάθε έννοιας δικαίου επί 25 χρόνια. 

Ο ΠΑΟΚ που έχω στο μυαλό μου δεν καταδέχεται ούτε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για διαιτητές να εκστομίσει, ούτε στη λάσπη με τα γουρούνια να μπει να κυλιστεί. Τις άδικες διαιτησίες τις καταδεικνύει με πολιτισμένες διαμαρτυρίες στα αρμόδια θεσμικά όργανα και τις ποταπές, υβριστικές ανακοινώσεις των αντιπάλων τις αφήνει στην κρίση του κόσμου και τις παραπέμπει ΑΜΕΣΩΣ στις δικαστικές αίθουσες. 

Ας κοιτάξουμε τώρα στον καθρέφτη. Τι βλέπουμε; Μια ομάδα που την ξαναχτίζει ένας προπονητής από την αρχή. Να έχει χάσει Πέλκα, Ακπομ, Λημνιό, Μίσιτς, ακόμα και Ζαμπά. Να μην μπορεί να πάρει εύκολα γκολ από τα φορ της και βαθμούς από το τέρμα της. Βελτίωση χρειαζόμαστε κι αυτό δεν έρχεται με εκνευρισμούς και άσκοπη ενέργεια εκτός γηπέδου. 

Παράλληλα, βλέπουμε την ομάδα μας να έχει νεαρούς ποδοσφαιριστές που δείχνουν εντυπωσιακά στοιχεία και γεννούν ελπίδες. Έναν προπονητή από τα σπλάχνα του και με μεγάλες φιλοδοξίες και γνώση του μικρόκοσμου του ΠΑΟΚ. Προχωράμε και καλύπτουμε τα κενά. Στο ρόστερ με προσεκτικές κινήσεις. Στη βαθμολογία ΜΟΝΟ με νίκες. Στο διοικητικό κομμάτι με ηρεμία που πρέπει να μεταφερθεί στο αγωνιστικό τμήμα. 

Άκου, λέει, «ο Άρης σκυλιάζει ΜΟΝΟ με τον ΠΑΟΚ…». Μα, τότε είναι που πρέπει να τον νικήσω. Τότε έχω χίλια κίνητρα. Βάζω το μαχαίρι στο στόμα και παίζω κι εγώ «τελικό». Για να τον τιμωρήσω όπως πρέπει και για να τον αφήσω στην κρίση του «μεγάλου κοινού» να διαπιστώσει ότι δεν δείχνει την ίδια τρέλα όταν παίζει με τον βασικό μου αντίπαλο. 

Αυτά. Και να προσέχετε ρε. Έχουμε και μια πανδημία να αντιμετωπίσουμε. Καλός ο ΠΑΟΚ αλλά φορέστε και καμιά μάσκα, κρατήστε αποστάσεις και μείνετε υγιείς μέχρι να τελειώσει όλη αυτή η παράνοια γιατί αν περιμένετε από αυτό το κράτος να σάς σώσει, τότε οι ελπίδες σας είναι λιγότερες κι από αυτές του ΠΑΟΚ όταν παίζει νωθρά στο Βικελίδης και δεν του δίνει ο διαιτητής δύο πέναλτι.

Υ.γ.: Από το βράδυ της Κυριακής η κατάσταση έχει ξεφύγει με ανακοινώσεις και αλληλοκατηγορίες που παραπέμπουν σε χώρες τριτοκοσμικές. Δηλώσεις που προτρέπουν ή προκαλούν βία, υπονοούμενα για πρακτικές παρακράτους και υποκόσμου. Και εντάξει, η Αθήνα είναι μακριά. Οι καταστάσεις ξεχνιούνται, ηρεμούν, επανέρχονται. Είναι τεράστιο λάθος να παρασυρθεί ο κόσμος της Θεσσαλονίκης σε ένα τέτοιο παιχνίδι μίσους. Όχι για τις ομάδες μας. Όχι. Για τους ίδιους τους φιλάθλους και τις οικογένειες τους. Για την ελευθερία του καθενός και για τη ζωή του. 

Καλή δύναμη σε όλα. 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Λίγκα αποφασίζει για αγώνες και Κλάτενμπεργκ

Τι θα συζητηθεί στο ΔΣ της Τρίτης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Διοικητικό Συμβούλιο θα πραγματοποιήσει η Λίγκα την Τρίτη μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν ως ακολούθως:

1. Ορισμός αναβληθέντων αγώνων 14ης αγωνιστικής, τροποποίηση ορισμού αγώνων 15ης και 16ης αγωνιστικής, ορισμός αγώνων 17ης και 18ης αγωνιστικής κανονικής περιόδου Πρωταθλήματος Stoiximan Super League ανδρών και τροποποίηση ετήσιου συνοπτικού προγράμματος του τελευταίου μετά την από 7/12 ανακοίνωση της Κ.Ε.Δ. / Ε.Π.Ο. Τοποθέτηση του Συνεταιρισμού επί των πρόσφατων γεγονότων στο χώρο της διαιτησίας.

2. Από 22/11/2023 κοινό έγγραφο αίτημα έντεκα (11) ΠΑΕ – μελών του συνεταιρισμού περί άμεσης διακοπής της συνεργασίας του Συνεταιρισμού με τον κ. Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

3. Θέμα χρηματοδότησης από το φόρο παικτών τυχερών παιγνίων.

4. Εκκρεμή ζητήματα εκ συμβάσεων κεντρικής χορηγίας παρελθουσών χρήσεων.

5. Προσφορές για την επίσημη μπάλα Πρωταθλήματος Super League επόμενων αγωνιστικών περιόδων.

6. Οικονομικά θέματα.

7. Εξουσιοδότηση του Δ.Σ. για την κατάρτιση οικονομικών καταστάσεων χρήσης 1/7/2022 – 30/6/2023.

8. Διάφορα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέος προπονητής στην Κηφισιά

Δανός ο αντικαταστάτης του Αναστασίου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Ντέιβιντ Νίλσεν είναι ο νέος προπονητής της Κηφισιάς, με τους νεοφώτιστους να ανακοινώνουν τη συμφωνία μαζί του.

«Η ΠΑΕ Κηφισιά ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον Ντέιβιντ Νίλσεν, ο οποίος αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας μας.

Ο Ντέιβιντ Νίλσεν γεννήθηκε την 1η Δεκεμβρίου 1976 στο Σκάγκεν της Δανίας και ως ποδοσφαιριστής διέγραψε σπουδαία καριέρα στη Δανία, τη Γερμανία, την Αγγλία και τη Νορβηγία.

Μετά από την ολοκλήρωση της αθλητικής καριέρας του, ξεκίνησε αυτή του προπονητή, με πρώτο σταθμό τη Λεβ Χαμ της Νορβηγίας, στην οποία εργάστηκε ως βοηθός για έξι μήνες. Από το 2011 έως το 2013 εργάστηκε τόσο ως βοηθός όσο και ως πρώτος προπονητής στη Νεστ-Σότρα, ενώ το 2014 μετακόμισε στην Στρομσγκόντσετ. Εκεί εργάστηκε για μιάμιση σεζόν, πρώτα ως βοηθός κι εν συνεχεία ως πρώτος προπονητής.

Το 2015 πήρε την απόφαση να επιστρέψει στη Δανία για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Λίνγκμπι, την οποία καθοδήγησε για κάτι παραπάνω από ένα χρόνο, φτάνοντας στην κατάκτηση του τίτλου στη Β’ Κατηγορία και την άνοδο στην Danish Superliga.

Το σπουδαίο έργο που παρήγαγε στην Λίνγκμπι αποτέλεσε το διαβατήριο για τη μετακόμιση στην Άαρχους, από την οποία προσελήφθη στις 30 Οκτωβρίου 2017.

Στον ιστορικό σύλλογο της Δανίας έμεινε για πέντε χρόνια, οδηγώντας τον σε σπουδαίες πορείες στη Danish Superliga. Συγκεκριμένα, το 2019/20 πανηγύρισε με την Άαρχους την κατάληψη της 3ης θέσης στο Πρωτάθλημα και τη συμμετοχή στα προκριματικά του Europa League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, ενώ το 2020/21 έφτασε μέχρι την 4η θέση και εξασφάλισε την παρουσία στα προκριματικά του Europa Conference League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια της Κηφισιάς και του ευχόμαστε υγεία, τύχη και πολλές επιτυχίες».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

MEDIA

FORZA με όλο το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η FORZA κυκλοφορεί το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου (και όλο το Σαββατοκύριακο) με αποκλειστικές ειδήσεις για τον ΠΑΟΚ, αποκαλύψεις και έρευνες, αθλητικό παρασκήνιο, ειδήσεις για όλα τα τμήματα του Δικεφάλου και ειδικό ένθετο για το στοίχημα με τις καλύτερες υπογραφές

Η FORZA πρωτοπορεί με σεβασμό στους αναγνώστες της και προσφορές που δεν αντιγράφονται

Η κορυφαία σε πωλήσεις και αναγνωσιμότητα εφημερίδα στη Βόρεια Ελλάδα, αλλάζει το επίπεδο της ενημέρωσης και της αντίληψης που υπάρχει για τον αθλητικό Τύπο   Η επιθυμία σας για online ανάγνωση της FORZA και της FORZA Plus, έγινε πραγματικότητα. Οι φίλοι αναγνώστες που δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε σημεία πώλησης εφημερίδων, έχουν την δυνατότητα πρόσβασης στην ύλη της εφημερίδας, ηλεκτρονικά μέσα από το www.forzaonline.gr

Το νικηφόρο σερί του ΠΑΟΚ και οι εμφανίσεις της ομάδας, δρομολογούν εξελίξεις στην Τούμπα

Οι φάκελοι με τις προτεραιότητες στα χέρια Ιβάν Σαββίδη και Ραζβάν Λουτσέσκου

Μαίνεται στο παρασκήνιο ο πόλεμος σε βάρος του ΠΑΟΚ. Στο… άρμα και ο Μπέος

Αρθρογραφούν στη FORZA: Κώστας Βασιλόπουλος, Γιώργος Κουβεντίδης, Σταύρος Κόλκας, Δημήτρης Τσορμπατζόγλου, Κλεάνθης Βαλαρούτσος, Σωτήρης Μήλιος, Γιάννης Λαγογιάννης, Βαγγέλης Βούλγαρης, Σταύρος Σουντουλίδης, Θόδωρος Χαστάς

Διαβάστε στην FORZA, ρεπορτάζ, παρασκήνιο και αναλύσεις για όλα τμήματα του Α.Σ. ΠΑΟΚ, αφιερώματα στις ασπρόμαυρες ακαδημίες, θέματα που θα φωτίσουν άγνωστες πτυχές του ρεπορτάζ

Η κορυφαία εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας παρουσιάζει παρασκηνιακές αποκαλύψεις, προτάσεις διασκέδασης, ρεπορτάζ για το αυτοκίνητο και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και θέματα της Super League και της ΕΠΟ με την υπογραφή του Κώστα Πλιάτσικα

Μάθετε όσα θέλετε να ξέρετε για τον χώρο των MEDIA

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ