Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τώρα που τελείωσε η Ευρώπη…

Συμπεράσματα μετά το 0-0 με τους Ισπανούς

Editorial

Τώρα που τελείωσε η Ευρώπη…

Ο ΠΑΟΚ έκανε καλή προσπάθεια σε ένα ακόμη δύσκολο ευρωπαϊκό παιχνίδι με ομάδα υψηλού επιπέδου και πολύ καλού πρωταθλήματος. Το 0-0 δεν αποτελεί επιτυχία, αλλά η προσπάθεια και η εμφάνιση της ομάδας σε ένα βαθμολογικά αδιάφορο ματς, με αντίπαλο που ήθελε πάρα πολύ την πρωτιά, δημιουργεί δικαιολογημένη ικανοποίηση και στον προπονητή και σε όλους τους άλλους.

Στο πρώτο ημίχρονο η Γρανάδα ήταν εμφανώς καλύτερη. Οι Ισπανοί κυριάρχησαν, κέρδισαν όλες τις προσωπικές μονομαχίες, εκμεταλλεύτηκαν την συνοχή που δεν είχε ο ΠΑΟΚ ο οποίος αγωνίζονταν και με πρωτοεμφανιζόμενους παίκτες και κάπως έτσι έφθασαν 2-3 φορές πολύ κοντά στο γκολ. Μετά από καιρό ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ κράτησε όλη την ομάδα. Ο Πασχαλάκης ήταν σήμερα ένας σημαντικός λόγος (ο πιο σημαντικός) που ο ΠΑΟΚ κράτησε το μηδέν στα δύσκολα που πέρασε στο πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη και όταν ο ΠΑΟΚ άρχισε να χρησιμοποιεί παίκτες που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία, ποιότητα και ρυθμό αγώνων, έγινε σαφώς ανώτερος από τους Ισπανούς. Το δεύτερο μέρος θύμισε αρκετά τον αγώνα της Ισπανίας. Το ότι ο ΠΑΟΚ έπαιξε καλύτερα από την έκτη-έβδομη ομάδα του Ισπανικού ποδοσφαίρου, δεν είναι μικρό πράγμα.

Το αρνητικό στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ο τρόπος που έπαιξε ο ΠΑΟΚ κοντά ή μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Ήταν πολύ κακές οι αποφάσεις των παικτών του, οι οποίοι πολλές φορές έφυγαν με παίκτη παραπάνω, αλλά κοντά στο αντίπαλο τέρμα… ενεργούσαν πολύ επιπόλαια.

Εδώ επάνω πρέπει να σταθούμε πλέον πιο σοβαρά στο θέμα φορ. Αλλά και στο θέμα του επιτελικού μέσου, του δεκαριού. Γιατί αν στο 9 όλοι ξέρουν ότι ο ΠΑΟΚ έχει πρόβλημα, πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε ότι η ομάδα αρχίζει να έχει σημαντικό κενό και στο 10.

Πώς και με ποιον ο Γκαρσία θα παίξει σε 4-2-3-1 από εδώ και πέρα; Με ποιον πίσω από τον φορ; Μπίσεσβαρ και Μουργκ παίζουν όλο και χειρότερα. Και εκεί (πίσω από τον φορ) κάθε ομάδα θέλει ποιότητα. Και εκεί… ποιότητα σημαίνει νούμερα! Ασίστ και γκολ! Ο ΠΑΟΚ πλέον δεν παίρνει ποιότητα και από το 9 και από το 10. Ο Σφιντέρσκι το παλεύει, ο Τσόλακ είναι λάθος να λέμε ότι δεν έχει γκολ. Δεν μπαίνει καν στις φάσεις. Δεν μπορεί με τίποτα να δημιουργήσει μόνος του. Είναι πάρα μα πάρα πολύ σκληρός με την μπάλα. Και φυσικά μετά από τόσο καιρό έχει αγχωθεί ιδιαίτερα.

Η ευρωπαϊκή πορεία φέτος τελείωσε με καλές εμφανίσεις και αποτελέσματα με τους πιο μεγάλους αντιπάλους (Μπενφίκα και Μπεσίκτας στο Τσάμπιονς Ληγκ, PSV και Γρανάδα στο Europa League) αλλά και με κακά αποτελέσματα με τους πιο αδύναμους αντιπάλους (σε σχέση με τους άλλους) την Κράσνονταρ δηλαδή, αλλά και την Ομόνοια. Ο Γκαρσία θεωρεί ότι οι λεπτομέρειες έκαναν τη διαφορά σε αυτά τα ματς και ίσως έχει δίκιο. Και πάλι όμως, για μία ακόμη χρονιά ο ΠΑΟΚ τα «χάλασε» στην Ευρώπη εκεί που θεώρησε ότι ήταν φαβορί.

Αυτό τελείωσε, όπως τελειώνει και η πρώτη περίοδος Γκαρσία που γνωρίζει και κερδίζει το ρόστερ του, στο οποίο έχει δείξει εμπιστοσύνη. Μαζί τελειώνει και η περίοδος που θα πρέπει να κρίνει και να εισηγηθεί για τις αλλαγές που χρειάζεται η δική του ομάδα.

Ακολουθεί το δύσκολο ματς με τον Άρη και το επίσης δύσκολο ματς με τον Παναθηναϊκό. Μετά θα περιμένουμε τις αλλαγές που θα διαμορφώσουν ένα καλύτερο ρόστερ για το 2021, έτσι όπως το θέλει ένας προπονητής που όλοι πιστεύουν ότι πρέπει να στηριχθεί με κάθε τρόπο.    

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξανά μαζί Πάμπλο και Λίνο (pic)

Συνάντηση από τα παλιά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Λίνο βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη αυτές τις μέρες και την Κυριακή, είδε από κοντά τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ και η παρουσία του στην πόλη, του έδωσε την ευκαιρία να δει και παλιούς γνωστούς.

Ο Βραζιλιάνος διατηρεί εξαιρετική σχέση με τον νυν προπονητή του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, από την κοινή τους παρουσία στο «Δικέφαλο του Βορρά», με τον Γκαρσία να αναρτά μια φωτογραφία που δημοσίευσε η σύζυγος του από το γεύμα των δύο οικογενειών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέα ποδοσφαιρική επένδυση από… Ατζούν

Ο Τούρκος επιχειρηματίας φέρεται να εμπλέκεται στη Μάριμπορ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

«Αφού ερευνήσαμε ποιος σύλλογος στη Σλοβενία είναι ο καταλληλότερος για εμάς, αποφασίσαμε ότι αυτός είναι η Μάριμπορ. Ήμουν στο Μάριμπορ την περασμένη εβδομάδα, μου αρέσει πολύ η πόλη, μου αρέσει πολύ το γήπεδο και μου αρέσουν πολύ οι άνθρωποι που διοικούν τον σύλλογο», είπε ο Ατζούν Ιλιτσαλί, ο οποίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά και στην Ελλάδα, σε ΜΜΕ του ομίλου Αλαφούζου, ενώ σενάριο τον ήθελε να κινείται για την απόκτηση του Βόλου, αλλά το όλο θέμα δεν προχώρησε.

Στη Σλοβενία, υπήρχαν σενάρια και για την Ολίμπια αλλά και για τη Μούρα, με τον Ατζούν να επιλέγει τη Μάριμπορ. «Είμαι μεγάλος οπαδός της Φενέρμπαχτσε, πήγαινα σχεδόν σε κάθε αγώνα του συλλόγου. Σήμερα είμαστε το μεγαλύτερο τηλεοπτικό κανάλι στην Τουρκία, έχουμε επεκτείνει την παραγωγή σε 13 χώρες. Το ποδόσφαιρο παρέμεινε μέρος του εαυτού μου. Είμαι απλά τρελός για το ποδόσφαιρο. Η Σλοβενία έχει μεγάλες δυνατότητες με εγχώριους παίκτες, στους οποίους είναι απαραίτητο να προσθέσουμε κάποια ξένη ποιότητα και να δημιουργήσουμε ένα μείγμα που μπορεί να είναι επιτυχημένο στην Ευρώπη» ανέφερε μεταξύ άλλων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

«Ο ΠΑΟΚ θέλει τον Οζέγκοβιτς»

Δημοσίευμα στη Σερβία για τον επιθετικό της Κηφισιάς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τον Όγκνιεν Οζέγκοβιτς και τον ΠΑΟΚ, εμπλέκουν σε μεταγραφικό σενάριο ενόψει καλοκαιριού οι Σέρβοι. Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα «Sportskacentrala.com» σε κείμενο της με τίτλο «ένας ακόμα πρώην ποδοσφαιριστής της Παρτιζάν είναι κοντά στον ΠΑΟΚ», αναφέρει ότι ο 29χρονος επιθετικός της Κηφισιάς, βρίσκεται στο στόχαστρο των «ασπρόμαυρων».

Μάλιστα, ο συντάκτης στέκεται και οικονομικές λεπτομέρειες, γράφοντας για συμβόλαιο ύψους 180.000 ευρώ του ποδοσφαιριστή φέτος στην Κηφισιά, ενώ από τον ΠΑΟΚ ζητάει 500.000 ευρώ, σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρονται στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ.

Στο ίδιο κείμενο επίσης, σημειώνεται πως ο Οζέγκοβιτς έχει καλή φιλική σχέση με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ενώ φέτος με την Κηφισιά, ολοκλήρωσε τη σεζόν με 16 γκολ σε 30 συμμετοχές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ