Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Καθάρισε" από σήμερα με… καυτό Τζόλη!

Ήθελε να κάνει από σήμερα ένα αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στους "8" και τελικά την "καθάρισε" ουσιαστικά σήμερα, μετατρέποντας τη ρεβάνς σε παιχνίδι διαδικαστικού χαρακτήρα.

Αγάπη Γαβριηλίδου

"Καθάρισε" από σήμερα με… καυτό Τζόλη!

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε σε πολύ καλή ημέρα σήμερα και κέρδισε την ΑΕΛ με 5-0 στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι, καθαρίζοντας από σήμερα κιόλας την υπόθεση πρόκριση. Οι παίκτες του Γκαρσία μπήκαν από το ξεκίνημα αποφασισμένοι στο γήπεδο κι ο Τζόλης ήταν αυτός που άνοιξε το… δρόμο για τη σημερινή νίκη, ενώ πέτυχε και το 2-0 νωρίς-νωρίς με τους “ασπρόμαυρους” να συνεργάζονται άψογα.

Μεγάλο βράδυ για τον νεαρό άσο του ΠΑΟΚ, που πέτυχε χατ-τρικ, έφτασε τα 12 γκολ φέτος και στο φινάλε πήρε και την μπάλα του αγώνα μαζί του, καθώς δύσκολα θα ξεχάσει το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ο “Δικέφαλος” ήταν κυρίαρχος στο πρώτο μέρος και η ΑΕΛ απείλησε την εστία του Ζίβκοβιτς λίγο πριν την ολοκλήρωση του 1ου μέρους, με τον Ντουρμισάι να σουτάρει άουτ από πλάγια θέση. Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο δεύτερο μέρος, με τον ΠΑΟΚ να είναι καταιγιστικός και τον Κρμέντσικ να “οπλίζει” στο ξεκίνημα, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 3-0. Σκυτάλη πήρε ο Ίνγκασον που βρήκε δίχτυα και σήμερα, με τον Τζόλη να διαμορφώνει το τελικό 5-0, πανηγυρίζοντας το γκολ μαζί με τους συμπαίκτες του.

Ο ΠΑΟΚ έκανε πολύ εύκολο το έργο του με φόντο τη ρεβάνς και θα πάει χωρίς άγχος στη Λάρισα, ενώ πλέον έχει μπροστά του δύο μεγάλα ντέρμπι στο πρωτάθλημα, αρχικά με την ΑΕΚ στην Τούμπα την Κυριακή (19:30) και την Τετάρτη με τον Ολυμπιακό στον Πειραιά.

Επιστροφές κι ανάσες 

Ο Πάμπλο Γκαρσία ξεκίνησε και σήμερα τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς στο τέρμα και τους Περέιρα, Ίνγκασον, Βαρέλα και Ροντρίγκο στην άμυνα, δίνοντας ανάσες σε Κρέσπο και Βιεϊρίνια, προφανώς με φόντο τα ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό που ακολουθούν.

Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Αουγκούστο και Καντουρί και στην επίθεση οι Α. Ζίβκοβιτς, Ουάρντα, Τζόλης και Κρμέντσικ που συνεργάστηκαν άψογα σε πολλές στιγμές σήμερα.

Τζόλης… καυτός τον οδηγεί 

Ο ΠΑΟΚ ήξερε ότι θα είχε σήμερα την ευκαιρία να κάνει το πρώτο βήμα με φόντο τα προημιτελικά, είχε απέναντί του μία κακή ομάδα που παλεύει για τη σωτηρία της στο πρωτάθλημα και το εκμεταλλεύτηκε. Με το… καλημέρα, “Δικέφαλος” άγγιξε το 1-0, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Καντουρί έψαξε με βαθιά μπαλιά τον Τζόλη που ανέβηκε από τα αριστερά, με τον Καρανίκα να κόβει μεν, αλλά λανθασμένα προς τα πίσω και τον Τζόλη να βγαίνει απέναντι από τον Νάγκυ, αλλά να καθυστερεί όντας αρκετά πλάγια.

Το γκολ ήρθε στο 10ο λεπτό για τον ΠΑΟΚ, με τους “ασπρόμαυρους” να συνεργάζονται πάλι σωστά και τον Τζόλη να πανηγυρίζει ένα ακόμη γκολ. Ο Ζίβκοβιτς έδωσε κάθετα στον Κρμέντσικ, αυτός γύρισε προς τον Τζόλη από τα δεξιά κι ο μικρός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα χωρίς δυσκολία για το 1-0 του ΠΑΟΚ. Οι “ασπρόμαυροι” δε σταμάτησαν εκεί, συνέχισαν να πιέζουν τους φιλοξενούμενους και στο 19′ ο Ζίβκοβιτς λίγο έλειψε να κάνει το 2-0, με τον Νάγκυ να διώχνει με δυσκολία το σουτ του Σέρβου.

ΠΑΟΚ σε μεγάλα κέφια

Η πολιορκία του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και στο 22′ είχε φάση διαρκείας, με τον Τζόλη να σουτάρει εξ επαφής και τον Νάγκυ να του “λέει” όχι, ενώ στη συνέχεια το σουτ του Ουάρντα σταμάτησε στα σώματα. Ένα λεπτό μετά όμως, ο Τζόλης που ήταν… “καυτός” σήμερα, πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ σήμερα και συνολικά το Νο11 μέσα στη σεζόν, με τον νεαρό επιθετικό να κατεβάζει άψογα την μπάλα μετά από μία μεγάλη μπαλιά του Αουγκούστο και να “εκτελεί” για το 2-0.

Η ΑΕΛ έμοιαζε ανήμπορη να αντιδράσει, ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει και στο 35΄ο Κρέμντσικ έκανε ένα δύσκολο τελείωμα από πλάγια θέση, με την μπάλα να περνάει άουτ. Δύο λεπτά μετά, χάθηκε η μπάλα από τους παίκτες του Γκαρσία, με τον Κρμέντσικ να πατάει για τον Ζίβκοβιτς και τον Σέρβο να σουτάρει, για να διώξει δύσκολα σε κόρνερ ο Νάγκυ, που είχε ένα πολύ δύσκολο απόγευμα. 

Στο 39ο λεπτό, ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ είπε “όχι” στον Τζόλη που άγγιξε το χατ-τρικ με κεφαλιά, διώχνοντας δύσκολα σε κόρνερ, ενώ λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, ο Ντουρμισάι σούταρε από πλάγια θέση, με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι της εστίας του Ζίβκοβιτς, με το 2-0 να είναι και το τελικό σκορ του πρώτου μέρους.

“Όπλισε” πάλι ο Κρμέντσικ

Λίγα μόλις λεπτά χρειάστηκε ο Μάικλ Κρμέντσικ στο δεύτερο ημίχρονο για να πετύχει το τρίτο του γκολ στα “ασπρόμαυρα”, με τον Τσέχο να κάνει μια γεμάτη εμφάνιση, όντας συμμετοχικός και μετρώντας ένα γκολ και μία ασίστ. Ο Αουγκούστο βρήκε με ωραία μπαλιά τον Ζίβκοβιτς, αυτός γύρισε από τα δεξιά στην περιοχή για τον Τσέχο και ο τελευταίος έστειλε με προβολή την μπάλα στα δίχτυα ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ σε 3-0.

Ίδιο σκηνικό, ίδια εικόνα από τον ΠΑΟΚ που συνέχισε την πολιορκία του και στο 54′ ο Ζίβκοβιτς βρέθηκε κοντά στο 4-0, αλλά το σουτ του πέρασε μόλις άουτ, με τον Ίνγκασον να σκοράρει για μία ακόμη φορά στο 56ο λεπτό, θυμίζοντας… επιθετικό! Ο Ουάρντα πήρε την κεφαλιά μετά από ένα φάουλ που κέρδισε ο ΠΑΟΚ και ο Ίσλανδός στόπερ ήταν στη σωστή θέση, για να σουτάρει δυνατά από την περιοχή και να βάλει κι αυτός το όνομά του στους σκόρερ σήμερα.

Ο Γκαρσία έριξε στο παιχνίδι τους Λάμπρου και Κούτσια αρχικά και στη συνέχεια τους Λύρατζη, Μουργκ και Σβαμπ και ο ΠΑΟΚ βρήκε ένα ακόμη γκολ, μετατρέποντας σε… περίπατο το σημερινό απόγευμα, ενώ προφανώς πρέπει να γίνει… θαύμα στη Λάρισα για να χαθεί η πρόκριση.

Στο 75′ ο Τζόλης πέτυχε το τρίτο δικό του γκολ σήμερα και πέμπτο συνολικά στο παιχνίδι, με τους “ασπρόμαυρους” να εκμεταλλεύονται το λάθος της ΑΕΛ, με τον Λάμπρου να δίνει στον επιθετικό του ΠΑΟΚ που ανέβηκε από τα αριστερά και αυτός να στέλνει την μπάλα για τρίτη φορά σήμερα στα δίχτυα. 

Το παιχνίδι από εκεί και πέρα είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Λάμπρου πάντως να χάνει σπουδαία ευκαιρία για το 6-0, σε μία φάση όπου ο Τζόλης σούταρε, ο Νάγκυ απομάκρυνε ασταθώς κι αυτός πήρε το… ριμπάουντ, αλλά σούταρε ψηλά άουτ.

Το 5-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος, ο ΠΑΟΚ πέτυχε τον στόχο του και με το παραπάνω και πλέον γυρίζει το… διακόπτη στο πρωτάθλημα και στο μεγάλο ντέρμπι με την ΑΕΚ που ακολουθεί.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

«Τεσσάρα» της Κλαμπ Μπριζ στη Γκενκ!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Την τέταρτη νίκη της σε πέντε αγωνιστικές των play off του βελγικού πρωταθλήματος πέτυχε χθες η Κλαμπ Μπριζ, διαλύοντας στο "Γιαν Μπρέιντελ" την Γκενκ με 4-0!

Έτσι, ο Νίκι Χάγιεν και οι ποδοσφαιριστές του παρέμειναν στη 2η θέση της ειδικής βαθμολογίας και στο -2 από την πρωτοπόρο Άντερλεχτ, με τον Γιούτγκλα να ανοίγει το σκορ στο 6ο λεπτό, τον Σκόρας να πετυχαίνει το 2-0 στο 51΄ από ασίστ του Βανάκεν, τον Τιάγκο να εδραιώνει τη νίκη της ομάδας του στο 57΄ και τον Ντε Κάιπερ να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στο 67΄ από ασίστ του Γιούτγκλα.

Αυτή, ήταν η έκτη διαδοχική νίκη της Κλαμπ Μπριζ σε Βέλγιο και Europa Conference League, με τον απολογισμό του Νίκι Χάγιεν από την ημέρα που αντικατέστησε τον Ρόνι Ντέιλα να είναι έξι νίκες, μία ισοπαλία και καμία ήττα!

Κάπως έτσι, η ομάδα που απέκλεισε τον ΠΑΟΚ βρίσκεται σε τροχιά Champions League είτε απευθείας είτε μέσω προκριματικών καθώς απέχει τέσσερις βαθμούς από την 3η Ουνιόν Σεντ - Ζιλουάζ, ενώ ετοιμάζεται φυσικά για τις δύο αναμετρήσεις με την Φιορεντίνα με "φόντο" τον τελικό της 29ης Μαΐου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Tέλος η σεζόν για Τσαούση!

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο 23χρονος μπακ και η λύση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το εκτός έδρας παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΟΦΗ στις 6 Απριλίου, θα είναι το τελευταίο του Μάριου Τσαούση τη φετινή σεζόν!

Ο 23χρονος αμυντικός, που δεν αγωνίστηκε ούτε στο εντός έδρας ματς με τον Αστέρα Τρίπολης ούτε στην αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες, θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στους κοιλιακούς και θα χάσει το τελευταίο κομμάτι της χρονιάς, όπως αποφάσισαν από κοινού ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννινα μετά τις νέες εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, προκειμένου να είναι έτοιμος με την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Η επέμβαση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Γερμανία, με τον Τσαούση να αγωνίζεται φέτος στους Ηπειρώτες ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ και να καταγράφει 23 συμμετοχές, 1 γκολ, 3 ασίστ και 1.710 αγωνιστικά λεπτά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Και ποτέ να μην παρατάς!

Η υποχρέωση του ΠΑΟΚ να αντιδράσει και ο ορατός κίνδυνος της 4ης θέσης!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Έχοντας... καταφέρει να γίνει η πρώτη ομάδα στα φετινά πλέι οφ που χάνει βαθμούς από τη Λαμία, ο ΠΑΟΚ στρέφει την προσοχή του στο κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα.

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση μετά τα παιχνίδια της 7ης αγωνιστικής, ασφαλώς και η ΑΕΚ είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και οι "ασπρόμαυροι" έχουν μεν μαθηματικές ελπίδες αλλά όχι... ρεαλιστικές με βάσει την εικόνα τους το τελευταίο 20ήμερο, ωστόσο ο Ράζβαν Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές του είναι υποχρεωμένοι να αντιδράσουν!

Το βράδυ της Κυριακής, ο Δικέφαλος του Βορρά καλείται να μαζέψει τα "κομμάτια" του και να δώσει τον νυν υπέρ πάντων αγώνα για τους τρεις βαθμούς προκειμένου στη χειρότερη περίπτωση να μείνει στην 3η θέση με παιχνίδι λιγότερο συγκριτικά με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, καθώς σε αντίθετη περίπτωση είναι ορατός ο κίνδυνος να βρεθεί στην 4η και στο -2 από τον Ολυμπιακό, εφόσον οι Πειραιώτες κερδίσουν τη Λαμία στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τον ΠΑΟΚ, με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να υπολογίζει εκ νέου στον Αντρίγια Ζίβκοβιτς που εξέτισε τη μία αγωνιστική της τιμωρίας του λόγω κίτρινων καρτών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ