Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το διπλό στοίχημα του ΠΑΟΚ!

Την τελευταία τους προπόνηση πριν την αναχώρηση για τη Λαμία θα πραγματοποιήσουν σε λίγη ώρα οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ.

Στέργιος Αναστασιάδης

Το διπλό στοίχημα του ΠΑΟΚ!

Έχοντας προπονηθεί χθες επί ολλανδικού εδάφους, οι “ασπρόμαυροι” θα ολοκληρώσουν σήμερα στην Τούμπα την προετοιμασία τους για την αναμέτρηση με τους ουραγούς της Super League, με το ραντεβού τους με τον Πάμπλο Γκαρσία και τους συνεργάτες του να είναι προγραμματισμένο στις 2 το μεσημέρι! 

Κατά τη διάρκειά της προπόνησης, ο Ουρουγουανός προπονητής θα “προβάρει” την ενδεκάδα που θα παρατάξει αύριο το απόγευμα (17:15) στο “Αθανάσιος Διάκος”, έχοντας στο μυαλό του δύο πράγματα: Τη νίκη εις βάρος της Λαμίας και το πως θα “φρεσκάρει” ποδοσφαιριστές ενόψει του “τελικού” με την Ομόνοια στη Λευκωσία, το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης (22:00).

Έτσι, φανέλα βασικού διεκδικεί ο Μούσα Ουαγκέ προκειμένου να πάρει ανάσες ο Ροντρίγκο Σοάρες, ενώ από το αν ο Νίλσεν Περέιρα κριθεί “μάχιμος” ή όχι θα κριθεί εν πολλοίς και το ποιος θα αγωνιστεί στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Επιπλέον, φαντάζει ιδιαίτερα πιθανή η επιστροφή του Τόμας Μουργκ στο αρχικό σχήμα όπως και η ξεκούραση ενός εκ των Ομάρ Ελ Καντουρί και Σβαμπ, με θέση στην ενδεκάδα να διεκδικεί ο Ντόουγκλας Αουγκούστο που δεν θα ταξιδέψει στη Λευκωσία μιας και η κάρτα που δέχθηκε στο Philips Stadion ήταν η τρίτη στη φάση των ομίλων.

Τέλος, κάθε άλλο παρά έκπληξη θα αποτελέσει η επαναφορά του Κάρολ Σφιντέρσκι στην κορυφή της επίθεσης έναντι του Αντόνιο Τσόλακ, ενώ θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο Αντελίνο Βιεϊρίνια. 

Σε κάθε περίπτωση, το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ είναι ένα! Να πάρει στη Λαμία τους τρεις βαθμούς προκειμένου να βελτιώσει και άλλο τη βαθμολογική του θέση και να παραταχθεί έτοιμος και “φρέσκος” στην αναμέτρηση με την Ομόνοια, στην οποία επίσης δεν έχει περιθώρια απώλειας βαθμών στην προσπάθειά του να προκριθεί στους “32” του Γιουρόπα Λιγκ!

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ