Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σημείο αναφοράς ο Ουάρντα, ελπιδοφόρο ντεμπούτο Κρμέντσικ

Σε ένα πρώτο ημίχρονο που πρέπει να διαγραφεί για όλους, ο ΠΑΟΚ βρήκε λύσεις και πάλι από τις στημένες φάσεις, γύρισε το παιχνίδι, ενώ καλή εικόνα είχε ο Αμρ Ουάρντα, αλλά και οι πρώτες αλλαγές του Γκαρσία, Ελ Καντουρί, Βιεϊρίνια και Κρμέντσικ.

Ηλίας Καπράλος

Σημείο αναφοράς ο Ουάρντα, ελπιδοφόρο ντεμπούτο Κρμέντσικ

Αναλυτικά η απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ στη σημερινή αναμέτρηση με τον ΝΠΣ Βόλος:

Πασχαλάκης: Είχε μία-δυο καλές επεμβάσεις στο σημείο που πίεσε ο Βόλος. Στο γκολ προδόθηκε και πάλι από την άμυνα του, ενώ αυτή τη φορά είχε μερικές εκλάμψεις ποιότητας σε πάσες με τα πόδια.

Ροντρίγκο Σοάρες: Στο πρώτο ημίχρονο και αυτός ήταν εκτός αγώνα. Χωρίς εμπνεύσεις στην επίθεση και με πολλά λάθη στην άμυνα. Στο δεύτερο δεν ανέβηκε ιδιαίτερα, αλλά δεν πήρε και ρίσκα. Μεγαλύτερο λάθος ότι έχασε τον Ρενάτο σε μία φάση που ο Βόλος μπορούσε να κάνει το 1-2 και να βάλει και σε άλλους μπελάδες τον ΠΑΟΚ. Μέτρια βραδιά στην επανεμφάνισή του.

Ίνγκασον: Και πάλι καθοριστικός στην επίθεση. Στο πρώτο ημίχρονο δεν μπόρεσε να ηγηθεί της άμυνας στο πρέσινγκ του Βόλου, αλλά δεν έκανε και τα μεγάλα λάθη όπως οι συμπαίκτες του. Στο δεύτερο όμως ανέβηκε και εκτός του γκολ είχε σωστές κινήσεις με την μπάλα στην ανάπτυξη της ομάδας και καλή συνεργασία με τον Βιεϊρίνια.

Κρέσπο: Στο ανοιχτό γήπεδο δεν είχε προβλήματα. Παρόλα αυτά σε πολλές μονομαχίες που ήθελαν δύναμη έχασε από τους αντιπάλους του και έτσι ο ΠΑΟΚ δεν έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο. Στο δεύτερο δεν είχε μεγάλη συμμετοχή, ειδικότερα μετά το 55′, όταν και ο Βόλος δεν μπορούσε να πιέζει από την πρώτη μπάλα.

Περέιρα: Ξεκίνησε το παιχνίδι νωθρά και όλος ο Βόλος πίεζε από την πλευρά του. Είχε κακή αντίδραση στο γκολ του Βόλου, αλλά δεν είχε και επιθετικές ενέργειες, παρά μόνο στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Δικαίως βγήκε στο ημίχρονο.

Εσίτι: Και αυτός στα πρώτα 25 λεπτά ήταν από τους αδύναμους κρίκους της ομάδας. Χωρίς δημιουργία, χωρίς βοήθεια στον Σβαμπ, αλλά και χωρίς βοήθεια και στην άμυνα. Έκανε ακόμα και παράλληλες πάσες στην άμυνα που έδωσαν ευκαιρίες τετ α τετ στον Βόλο. Μετά το 25 ανέβηκε περισσότερο γιατί ο Βόλος δεν πίεζε όσο στην αρχή. Και αυτός σε κακό βράδυ όπως συνήθως και δικαίως αντικαταστάθηκε.

Σβαμπ: Στο πρώτο ημίχρονο είχε τον ρόλο του ηγέτη στην μεσαία γραμμή, χωρίς επιτυχία. Δεν μπόρεσε να ξεφύγει από το πρέσινγκ των αντιπάλων και είχε κάποιες σωστές μεταβιβάσεις στο ανοιχτό γήπεδο. Πέτυχε το 1-1 με πέναλτι (στον ΠΑΟΚ και αυτό αποτελεί δύσκολο εγχείρημα), ενώ στο δεύτερο που έμεινε πίσω από τον Ελ Καντουρί στην ανάπτυξη της ομάδας είχε μία καλή απόδοση. Πληρώνει την αδυναμία του στα τρεξίματα κόντρα με αθλητικούς αντιπάλους.

Ουάρντα: Με ότι ρίσκο υπάρχει στην παρουσία του στην ομάδα, ο Ουάρντα σήμερα ήταν ουσιαστικός και βοήθησε τον ΠΑΟΚ. Χωρίς να παίρνει αποφάσεις τραβηγμένες από τα μαλλιά, χωρίς να κουράζει την μπάλα και τους συμπαίκτες του, ήταν εκείνος που έμεινε κοντά στον επιθετικό του ΠΑΟΚ όσο αγωνίστηκε και βοήθησε στην μεταφορά την μπάλας και τον Σβαμπ και τους μεσοεπιθετικούς. Δείχνει να είναι πολύ πιο χρήσιμος από τον Μουργκ σε αυτό το χρονικό σημείο.

Α. Ζίφκοβιτς: Στο ξεκίνημα του αγώνα φάνηκε αδύναμος να πάρει πρωτοβουλίες. Μετά το αρχικό ξάφνιασμα από τον Βόλο, ξύπνησε και αυτός και είχε μερικές καλές στιγμές, χωρίς όμως να δείξει ότι μπορεί να πάρει το παιχνίδι μόνος του. Πρέπει να βρει λύσεις και συνεργασίες με τους συμπαίκτες του γιατί η συνέχεια θα είναι πιο απαιτητική για τον ίδιο.

Τζόλης: Στο πρώτο ημίχρονο ήταν εκείνος που είχε την πρώτη μεγάλη στιγμή για την ομάδα. Είχε ενέργεια, αλλά και πάλι μερικές φορές φαινόταν να χάνεται σε εύκολες αποφάσεις και εύκολες φάσεις όπως η κεφαλιά λίγο πριν αντικατασταθεί. Έδειξε και πάλι την αδυναμία του να βοηθήσει αμυντικά τον εκάστοτε μπακ που σήμερα στην αρχή ήταν ο Περέιρα.

Σφιντέρσκι: Σήμερα ήταν απών σε πολλές εκφάνσεις του αγώνα. Είχε μία τελική προσπάθεια, αλλά η άμυνα του Βόλου δεν τον αισθάνθηκε πέραν των στατικών φάσεων. Δεν μπόρεσε να κατεβάσει την μπάλα, δεν μπόρεσε να βγει και να την πάρει εκτός περιοχής και έτσι η σημερινή μέρα περνά στα στατιστικά του σαν μέτρια. Και πάλι όμως από τις κεφαλιές του στο πρώτο δοκάρι, ο ΠΑΟΚ κέρδισε ένα πέναλτι και βγήκε μία ασίστ στον Ίνγκασον.

Ελ Καντουρί: Σίγουρα μία όαση σε σχέση με τον Εσίτι. Ο Μαροκινός είχε ελάχιστα, έως μηδέν λάθη στο κέντρο και στις κοντινές πάσες και πολλές φορές ήταν εκείνος που ξεκινήσουμε τις επιθέσεις του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο. Ξεκάθαρα ότι καλύτερο έχει ο ΠΑΟΚ στο κέντρο μαζί με τον Σβαμπ και όποτε δεν παίζουν μαζί, ο ΠΑΟΚ μπλοκάρει.

Βιεϊρίνια: Και πάλι η σταθερά του ΠΑΟΚ εν δράσει. Μπήκε σαν μπακ και ξεκίνησε σχεδόν όλες τις επιθέσεις του ΠΑΟΚ από τα πλάγια. Με κάθε του ενέργεια δείχνει την ποιότητα του και την ουσιαστική του βοήθεια στην ομάδα, είτε σαν πλάγιος μεσοεπιθετικός, είτε σαν μπακ.

Κρμέντσικ: Έκανε την διαφορά όχι μόνο για το γκολ, αλλά για τις φάσεις που έκανε στα λεπτά που αγωνίστηκε. Έδειξε ότι είναι έτοιμος για να παίξει στην ομάδα, αλλά έδειξε ότι είναι και ένα δυνατό 9άρι που μπορείς να ξέρεις ότι θα κάνει τις σωστές ενέργειες. Στο γκολ που πέτυχε ήταν λάθος που δεν την έσπασε στην κενή εστία στον Ζίφκοβιτς, αλλά ίσως φοβήθηκε μην είναι εκτεθειμένος ο Σέρβος. Άνοιξε την όρεξη οπαδών και συμπαικτών ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκει αυτό που έψαχνε.

Μουργκ: Έπαιξε λίγο, αλλά στις δύο-τρεις φορές που πήρε την μπάλα, έδειξε και πάλι ότι είναι μακριά από τους υπόλοιπους μεσοεπιθετικούς του ΠΑΟΚ.

Ντόουγκλας Αουγκούστο: Έπαιξε ελάχιστα και έτσι δεν μπορεί να κριθεί για την απόδοσή του.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διάνοια ο Ντέλιας, η έκρηξη Ιωαννίδη – Αλμέιδα! (vid)

Ξεκίνησε το 5o Football Factory σε Youtube, TV 100 και δεν χάνεται!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το 5o επεισόδιο του Football Factory,  με την συνδρομή της Stoiximan, της Puma, της Oddsium και του Regency Casino, ξεκίνησε και βρίσκεται στις οθόνες σας, σε Youtube και ΤV 100!

Ένα ακόμα εντυπωσιακό Σαββατοκύριακο για το ελληνικό Πρωτάθλημα με τις νίκες του ΠΑΟΚ, Άρη και Ολυμπιακού.

Ο εντυπωσιακός Γιάννης Κωνσταντέλιας, η έκρηξη του Ματίας Αλμέιδα με την λήξη του ντέρμπι και ο αγανακτισμένος Φώτης Ιωαννίδης.

Ο Ζήσης Βρύζας αναλύει πως μια ομάδα παίρνει τα στοιχεία και την προσωπικότητα του προπονητή της και πως αυτό συνδέεται με τους Μεντιλίμπαρ, Λουτσέσκου, Αλμέιδα, και Τερίμ, μαζί του οι Σταύρος Κόλκας, Δημήτρης Τσορμπατζόγλου, Γιάννης Βλάχος και Αλέξης Σαββόπουλος!

Μη ξεχάσετε να αφήσετε γενικώς τα σχόλια σας και αν θέλετε να μόνο να ακούσετε την εκπομπή του Football Factory, θα την βρείτε σε όλες τις Podcast πλατφόρμες.

KANTE SUBSCRIBE ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

www.youtube.com/channel/UCGf_W8E7JDoq...

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL

Facebook: www.facebook.com/footballfactoryshow/

Instagram: www.instagram.com/football_factory_show?igsh=eDVrMGJibXRidzUz

TikTok: www.tiktok.com/@football.factory.show

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ντέμης Νικολαϊδης: «Eντάξει, τον συγχωρούμε τον Αλμέιδα»

Το… φοβερό όσο και απίστευτο σχόλιο αλλά και η… δυσφορία (!) του βετεράνου ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ στην εκπομπή του!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Κάτι παραπάνω από... ελαστικός εμφανίστηκε ο Ντέμης Νικολαϊδης στην εκπομπή που παρουσιάζει στη Nova, κληθείς να σχολιάσει την συμπεριφορά του Ματίας Αλμέιδα μετά το τέλος του χθεσινού ντέρμπι της Τούμπας.

Μάλιστα, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ έφτασε στο σημείο να ενοχληθεί (!) με τα πλάνα από την ένταση που ακολούθησε το τελευταίο σφύριγμα του Γερμανού διαιτητή, τα οποία έδειχναν την απίστευτη συμπεριφορά του Αργεντινού προπονητή, τονίζοντας παράλληλα πως "ζήτησε συγγνώμη, έτσι δεν είναι;".

Πιο αναλυτικά, ο Ντέμης Νικολαϊδης είπε:

"Εντάξει, ξέφυγε, δεν ήταν ωραίο, ζήτησε συγγνώμη, πρώτη φορά τον βλέπουμε έτσι, συγχωρούμε τέτοιες συμπεριφορές, δεν μας έχει δώσει ξανά το δικαίωμα, δεν είναι ένας προπονητής που όπου πάει τσακώνεται. Εντάξει, δεν ήταν ωραίο, δεν θα κάτσω παραπάνω να..., ας το βγάλουμε και ας μην το δείχνουμε (σ.σ. τα πλάνα με τα επεισόδια), ας δείχνουμε την ώρα που συνέβαινε αυτό, υπάρχει και ένα πλάνο του Κωνσταντέλια που χαμογελούσε, δεν θέλω να βλέπω, δεν ήταν καλό, τι να λέμε, πόση ώρα θα το δείχνουμε όμως αυτό, είναι δυνατόν;

Αυτό, αυτό δείξτε (σ.σ. πλάνο με τον Κωνσταντέλια). Και δεν λέω πως δεν λέω κάτι γιατί είναι προπονητής της ΑΕΚ,  σε αυτά δεν είμαι πολύ μαλακός, αλλά όταν ένας προπονητής, ένας τέτοιος άνθρωπος, πρώτη φορά θύμωσε, ξέφυγε και τα λοιπά, ε ναι το αντιμετωπίζουμε διαφορετικά. Εάν είναι όμως ένα προπονητής που το κάνει συνέχεια, θα είμαστε πιο σκληροί. Ο ίδιος όμως δεν ζήτησε συγνώμη, έτσι δεν είναι; Δεν διορθώνει τίποτα λένε οι συγγνώμη, αλλά φτιάχνει το μέλλον, δεν διορθώνει το παρελθόν, έτσι διάβασα τελευταία".

Φυσικά, πέρα από όλα τα άλλα, ο Ματίας Αλμέιδα δεν είχε καμία διάθεση να απολογηθεί για την συμπεριφορά του στη συνέντευξη Τύπου της Τούμπας και το έκανε μετά από δέκα ολόκληρα λεπτά στα οποία προσπάθησε να δημιουργήσει εντυπώσεις, αφού ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου του έδειξε πρώτα τη φωτογραφία που πιάνει από τον λαιμό τον αστυνομικό του τμήματος αθλητικής βίας και του ζητήθηκε να πάρει θέση!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δύο μεγάλα ρεκόρ χάρη στην… γκολάρα του Σάστρε!

Μοναδικά επιτεύγματα στην 98χρονη ιστορία του ΠΑΟΚ!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το σημαντικότερο όλων χθες το βράδυ στην Τούμπα, ήταν πως ο ΠΑΟΚ, με τη νίκη του εις βάρος της ΑΕΚ με σκορ 3-2, παρέμεινε "ζωντανός" στη "μάχη" του τίτλου.

Ωστόσο, χάρη στο γκολ του Γιοάν Σάστρε στο 90ο λεπτό, ο Δικέφαλος πέτυχε δύο σπουδαία ρεκόρ, όμως ενημερώνει η εξαιρετική σελίδα στο Facebook "Η Ασπρόμαυρη Βίβλος".

Πιο συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε τόσο το ρεκόρ περισσότερων γκολ όσο και των περισσότερων νικών σε μία σεζόν, φτάνοντας τα 127 γκολ και τις 37 νίκες!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ