Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μαλεζάς: "Αυτοί είναι οι στόχοι μου σαν προπονητής, ευλογημένος για όσα έζησα" (video)

Μία νέα σελίδα, μία νέα καριέρα… Ο Στέλιος Μαλεζάς έχει αναλάβει τα ηνία της Κ19 και παραχώρησε μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο PAOKTV όπου μίλησε για όλα.

Αγάπη Γαβριηλίδου

Μαλεζάς: "Αυτοί είναι οι στόχοι μου σαν προπονητής, ευλογημένος για όσα έζησα" (video)

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την τελευταία του σεζόν ως ποδοσφαιριστής και τη γεύση που του άφησε όλη η πορεία του: “Καταρχήν νιώθω ευλογημένος που πέρασα και πολύ καλές στιγμές, αλλά και για τις δύσκολες στιγμές που βίωσα, γιατί με έκαναν καλύτερο σαν ποδοσφαιριστή και σαν άνθρωπο. Οι καλές στιγμές είναι αυτές οι οποίες νιώθεις περήφανος, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις δύσκολες που εγώ και η οικογένειά μου τις περάσαμε μαζί και μας βοήθησαν να εξελιχθούμε”.

Για το αν έχει κάποιο απωθημένο: “Αυτό που θα μπορούσα να πω είναι η πορεία μου στο εξωτερικό. Κράτησε πολύ λίγο. Θα ήθελα να ήμουν παραπάνω είτε στη Γερμανία είτε κάπου αλλού, αλλά από την άλλη δεν ξέρω αν θα μπορούσα να επιστρέψω ξανά στην ομάδα για να ζήσω τα τρία Κύπελλα και το πρωτάθλημα. Θα μπορούσα να πω και τη χρονιά του Σάντος. Την ομάδα, που θεωρούμε όλη την καλή. Όπου δεν μπορέσαμε να κατακτήσουμε κάποιον τίτλο που νομίζω τον δικαιούμασταν. Είναι δύο πράγματα τα οποία ναι μεν, λες ότι θα ήθελα να γινόταν κάτι καλύτερο, αλλά και πάλι δεν ξέρω πως θα εξελισσόταν η πορεία μου”.

Για το τέλος της καριέρας του: “Κάτι ξαφνικό δεν έγινε, απλά την περσινή χρονιά στην Ξάνθη, άρχισα να βγάζω κάποια προβληματάκια. Τα πράγματα γενικά στην απόδοσή μου δεν ήταν όπως ήθελα, οπότε πριν την καραντίνα του Μαρτίου αποφάσισα ότι μετά το τέλος της σεζόν θα σταματήσω. Ήταν και μία ευκαιρία γιατί λόγω και της σχολής της προπονητικής, δε θα έπρεπε να είμαι επαγγελματίας αθλητής. Όλα μαζί έδεσαν, ώστε να αποφασίσω να σταματήσω”.

Για τη νέα καθημερινότητα: “Το δούλεψα πολύ στο μυαλό μου, ότι εντάξει παραπάνω καλό ήταν να μην πάει, οπότε κλείνουμε αυτόν τον κύκλο κι ανοίγουμε έναν άλλο. Με βοήθησε και το γεγονός ότι είχα αποφασίσει από πριν ότι θα ήθελα να ασχοληθώ με την προπονητική, ώστε να επικεντρωθώ εκεί”.

Για την απόφασή του να γίνει προπονητής: “Είμαι τυχερός γιατί μαζί μου βρίσκονται άλλα 18 παιδιά, οι περισσότεροι κυρίως της γενιάς μου. Τα παιδιά αυτά, έχουν πολλές παραστάσεις κι είμαι τυχερός γιατί έχω και κάποιους δασκάλους που έχουν την εμπειρία. Όλα τα άτομα έχουμε κάνει ένα καλό γκρουπ και ο ένας βοηθάει τον άλλο με τις εμπειρίες και τις απόψεις, για να βελτιωνόμαστε και να είμαστε καλύτεροι. Το πρώτο μπλοκ που κάναμε, ήταν πολύ άγνωστο για εμάς. Γιατί έχουμε χρόνια στο ποδόσφαιρο, είτε Ελλάδα είτε εξωτερικό, αλλά το να μπεις στο κομμάτι της προπονητικής είναι διαφορετικό. Τα πρώτα μπλοκ μας βοήθησαν να σκεφτόμαστε και να μπούμε στον τρόπο σκέψης του προπονητή. Επειδή είναι σε εξέλιξη, νομίζω σε κάθε μπλοκ βελτιωνόμαστε και γινόμαστε καλύτεροι”.

Για το τι προπονητής θέλει να γίνει: “Θέλω να γίνω ο Στέλιος Μαλεζάς. Ένας προπονητής με τον χαρακτήρα μου, την προσωπικότητά μου κι ό,τι βγει από αυτό”.

Για τον προπονητή που έχει ξεχωρίσει: “Είμαι τυχερός, γιατί έχω δουλέψει με πολύ καλούς προπονητές. Κάθε ένας μου έδωσε πράγματα και θα ήθελα να υιοθετήσω πράγματα από αυτούς. Δεν μπορώ να μην πω για τον Φερνάντο Σάντος. Δεν μπορώ να ξεχάσω τον κ.Λουτσέσκου. Τον Βλάνταν Ίβιτς που ήμασταν και συμπαίκτες και πως είναι να τον έχεις και προπονητή. Από τους Έλληνες ο Μάκης ο Χάβος. Είναι άτομα τα οποία μπορεί ο κόσμος να μην το καταλαβαίνει, αλλά όταν είσαι σε μία ομάδα, είναι σημαντικοί”.

Για τους ανθρώπους που έχει γύρω του τώρα και τον Πάμπλο Γκαρσία: “Επειδή η σχέση που είχαμε και σαν παίκτες και είχαμε κάνει συζητήσεις, είναι θεωρητικά πιο εύκολο. Αυτό είναι μέχρι να σχηματίσεις και να διαμορφώσεις μία φιλοσοφία. Από εκεί και πέρα, πρέπει να βάλει ο καθένας την προσωπικότητά του”.

Για την Κ19: “Ήταν βράδυ… Μου έκαναν την συζήτηση ότι σκέφτονται αυτό το ενδεχόμενο. Θεώρησα ότι θα έπρεπε να ήμουν εκείνη τη στιγμή σίγουρος σε ό,τι κι αν αποφάσιζα. Το ένστικτο μου με πήγαινε ώστε να αποδεκτώ την πρόταση χωρίς δεύτερη σκέψη κι από τη στιγμή που την αποδέχτηκα, θα έπρεπε μετά να είμαι προσηλωμένος εκεί. Δεν ξέρω αν ήταν εύκολη απόφαση, αλλά εκείνη τη στιγμή ένιωθα ότι έπρεπε να κάνω αυτό”.

Για τη δουλειά με τους παίκτες του: “Στην αρχή ήταν λίγο περίεργα, γιατί είχα συνηθίσει να είμαι από την απέναντι πλευρά, αλλά χρόνο με το χρόνο και με τις προπονήσεις, νομίζω είναι πιο εύκολο να μπεις σε αυτό το… τριπάκι. Χρειάζεται χρόνος, δυστυχώς δεν τον είχαμε, αλλά ελπίζω ότι στο μέλλον θα αποκτήσω την ευχέρεια να είμαι στο γήπεδο και στον πάγκο έτσι όπως θέλω εγώ”.

Για το πόσο έχει αλλάξει η καθημερινότητα πλέον: “Άλλαξε για όλους, όχι μόνο για εμάς. Οι άνθρωποι είμαστε έτσι φτιαγμένοι, ώστε να μπορούμε να αλλάζουμε ανάλογα με τις συνθήκες. Ήταν δύσκολα, αλλά όλοι μας μπορούμε να εξελισσόμαστε σε οποιαδήποτε κατάσταση και πρόβλημα μπορεί να δημιουργηθεί. Θεωρητικά, όχι μόνο τα παιδιά της δεύτερης ομάδας αλλά και γενικά αυτή η γενιά παικτών θα επηρεαστεί. Θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη υπομονή για αυτά τα παιδιά και τα παιδιά θα πρέπει να δουλέψουν περισσότερο”.

Για την υποστήριξη που έχει: “Στις προπονήσεις που έχουμε κάνει, είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Οτιδήποτε έχω ζητήσει ήταν εκεί δίπλα μου να με βοηθήσουν. Πριν από λίγες ημέρες παίξαμε κι ένα φιλικό, όπου προσπαθούν κι αυτοί οι άνθρωποι να με βάλουν να παίξω κάποια παιχνίδια, να βοηθήσουν τα παιδιά να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμα στο ευρωπαϊκό παιχνίδι, οπότε δε θα μπορούσε να είμαι πιο ευχαριστημένος”.

Για την ομάδα που έχει στα χέρια του: “Ειλικρινά είμαι πολύ τυχερός, γιατί βρήκα μία ομάδα δουλεμένη, είτε από τον Πάμπλο Γκαρσία, είτε από την Κ17 που ήταν εξίσου καλά δουλεμένη από τους προηγούμενους προπονητές. Όταν ανέβηκαν κάποια παιδιά, θεωρούσα ότι μπορεί να μην ήταν έτοιμοι να ακολουθήσουν. Αλλά ευτυχώς για μένα και για τα παιδιά δεν ισχύει αυτό. Ήταν έτσι όπως έπρεπε να ήταν, στάθηκαν πολύ καλά και ειδικά για κάποιους δεν καταλαβαίνεις ότι είναι και μικρότεροι. Αυτό σημαίνει ότι σαν ακαδημίες δουλεύουν όπως πρέπει. Χωρίς να φαίνεται η ηλικιακή διαφορά, μπορεί να έχεις ένα μικρότερο παιδί σε μία ομάδα κι αυτό να στέκεται εξίσου καλά”.

Για την πορεία της Κ19 και την στόχευση που υπάρχει: “Νομίζω θα ήμουν το ίδιο αγχωμένος και πιεσμένος κι αν η ομάδα είχε κερδίσει λιγότερα παιχνίδια. Κι αν είχε ήττα πριν αναλάβω εγώ. Ο στόχος κι ο σκοπός του οργανισμού είναι να βγάλουμε παίκτες, να εκπαιδεύσουμε παίκτες και να μάθουν να κερδίζουν. Πως να έχουμε παίκτες με νοοτροπία νικητή, να τους ανεβάζουμε από τη 2η-3η ομάδα στην πρώτη και θα θέλουν αυτοί οι παίκτες να κερδίζουν, θα έχουν μάθει σε αυτό τον τρόπο παιχνιδιού. Αυτοί οι παίκτες θα πρέπει να ξέρουν να παίζουν σωστά αλλά και να ξέρουν να κερδίζουν”.

Για το ευρωπαϊκό παιχνίδι της Κ19: “Το παιχνίδι αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί τα παιδιά θα μπουν να παίξουν μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα πρέπει να αποδείξουμε όλοι μας ότι είμαστε έτοιμοι για αυτό το παιχνίδι, ότι μπορούμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω, γιατί τα παιδιά αξίζουν να περάσουν, να κάνουν το βήμα παραπάνω και να φτάσουν όσο πιο μακριά γίνεται. Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι, για να περάσουμε αυτό το παιχνίδι”.

Για το διάστημα αποχής: “Εννοείται ότι δεν είναι εύκολο, ξέρουμε ότι θα λείπει η ένταση και ο ρυθμός. Δεν πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας τη δικαιολογία, για να μπορούμε να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα”.

Για τον δικό του στόχο: “Ο στόχος μου είναι να βελτιώνομαι συνέχεια, μέρα με τη μέρα. Να μαθαίνω μέρα με τη μέρα. Να μπορέσω να μάθω πράγματα και στους παίκτες μου. Αυτός είναι καταρχάς ο στόχος μου, για να μπορώ να κοιτάω μέρα με τη μέρα τι πάει καλά και τι δεν πάει καλά, έτσι ώστε να μπορώ να το αλλάζω και να το βελτιώνω”.

Δείτε ΕΔΩ όλη τη συνέντευξη.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στο μηδέν έπειτα από οκτώ χρόνια!

Εξαιρετικά ασυνήθιστο το χθεσινό αποτέλεσμα στην προϊστορία των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό, όμως δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν. Οι ασπρόμαυροι είχαν το πάνω χέρι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης όμως έμειναν τελικά στο 0-0 με τους «ερυθρόλευκους».

Η «λευκή» ισοπαλία στην Τούμπα, είναι ένα αποτέλεσμα που μόνο συχνά δεν σημειώνεται μεταξύ των δύο ομάδων ιστορικά, όσον αφορά τον θεσμό του πρωταθλήματος. Ειδικότερα, αν κοιτάξει κανείς την προϊστορία των δύο συλλόγων, θα διαπιστώσει ότι η τελευταία φορά που είδαμε παιχνίδι χωρίς γκολ στην Θεσσαλονίκη, ήταν την σεζόν 2014-15.

Τότε ο ΠΑΟΚ με προπονητή τον Άγγελο Αναστασιάδη ήρθε ισόπαλος με τον Ολυμπιακό του Βίτορ Περέιρα. Η αναμέτρηση είχε σημειωθεί και πάλι μήνα Φεβρουάριο, σ' ένα παιχνίδι που ελάχιστοι θυμούνται.

Από τη σεζόν 1959-60 έως και τη φετινή, οι δύο ομάδες έχουν έρθει ισόπαλες χωρίς τέρματα στο γήπεδο της Τούμπας μόλις οκτώ φορές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ για φονικό σεισμό στην Τουρκία: «Μείνετε δυνατοί»

Το μήνυμα της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ για τον φονικό σεισμό στην γειτονική χώρα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στο πλευρό του τουρκικού λαού που δοκιμάζεται μετά τον φονικό σεισμό στέκεται η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Πολλές ομάδες ανά την Ευρώπη στέλνουν τα δικά τους μηνύματα και το ίδιο έπραξε η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ, γράφοντας:

«Μείνετε δυνατοί».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μάτος: «Η νέα γεννιά του ΠΑΟΚ να πετύχει περισσότερα από εμάς»

Ο «El Loco» μίλησε στο PAOK24!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ένας... φίλος από τα παλιά βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής στο γήπεδο της Τούμπας, με τον κόσμο του ΠΑΟΚ να τον αποθεώνει και να φωνάζει ρυθμικά το όνομά του.

Ο λόγος φυσικά για τον Λέο Μάτος, ο οποίος βραβεύτηκε από τον Δικέφαλο για την προσφορά του στο σύλλογο με αφορμή την απόφαση του να «κρεμάσει τα παπούτσια του». Η Τούμπα σηκώθηκε στο πόδι για τον ποδοσφαιριστή που συνέδεσε το όνομά του με τις μεγάλες επιτυχίες των «ασπρόμαυρων» τα τελευταία χρόνια.

Μετά την λήξη του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό ο Βραζιλιάνος μίλησε στο PAOK24 σχετικά με την επιστροφή του στην Τούμπα, τα συναισθήματα που του δημιούργησε η αποθέωση από την Τούμπα, ενώ αναφέρθηκε και στην απόφαση του να σταματήσει το ποδόσφαιρο.

[caption id="attachment_399244" align="alignnone" width="740"] SUPERLEAGUE 2022-2023 / ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)[/caption]

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την επιστροφή του στην Τούμπα και την αποθέωση που γνώρισε από τον κόσμο:

«Ήταν μία υπέροχη αίσθηση για μένα. Χάρηκα πολύ που επέστρεψα στην Τούμπα, που πάτησα το χορτάρι του γηπέδου. Σε αυτό το χορτάρι γράψαμε ιστορία με την ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος λοιπόν που γύρισα και που με κάλεσε η ομάδα για να παραλάβω αυτό το βραβείο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους εδώ πέρα για την τεράστια υποστήριξη που έδειχναν πάντα προς το πρόσωπό μου. Πέρασε πολύς καιρός, όμως οι στιγμές που έζησα εδώ θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό μου. Δεν μετανιώνω για τίποτα, ήταν τέσσερα υπέροχα χρόνια, σας ευχαριστώ για όλα. Ήρθα το Σάββατο, ήμουν στο ξενοδοχείο και μίλησα με τους ανθρώπους της ομάδας, με κάποιους παίκτες, ενώ σήμερα μίλησα και με τον Ραζβάν. Μιλήσαμε γενικά για την ομάδα, για τη ζωή μου, γιατί έχω και μία ακόμη κόρη, μεγάλωσε η οικογένειά μου. Μίλησα με ανθρώπους από το προσωπικό της ομάδας, ανθρώπους που μου είχαν λείψει πολύ...»

https://www.youtube.com/watch?v=zowkNdZQqA8

Για τις πιθανότητες που δίνει στον ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του τίτλου:

«Πιστεύω ότι έχει αρκετές πιθανότητες. Μπορεί να μην βρισκόμαστε στην πρώτη θέση, αλλά παλεύουμε για αυτό και πιστεύω ότι στο τέλος μπορούμε να πάρουμε το τρόπαιο».

Για την νέα γεννιά που έχει ενσωματωθεί στην ανδρική ομάδα του ΠΑΟΚ:

«Η νέα γενιά έπαιξε πολύ καλά, άξιζε να κερδίσει το παιχνίδι. Στο πρωτο ημίχρονο δημιουργήσαμε -μιλάω σε πρώτο πληθυντικό γιατί- πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουμε. Είμαι περήφανος, γιατί η ομάδα έπαιξε καλά με τη μπάλα στα πόδια, είχε καλές ιδέες, ο Ραζβάν είναι φανταστικός προπονητής, όλοι το ξέρουν αυτό. Ελπίζω αυτή η νέα γενιά του ΠΑΟΚ να πετύχει τα ίδια ή και περισσότερα απ’ ότι εμείς».

Για τη ζωή μετά το ποδόσφαιρο:

«Δουλεύω στην Βάσκο ντα Γκάμα, σταμάτησα το ποδόσφαιρο πριν από δύο μήνες όταν έλαβα την πρόσκληση από τη διοίκηση για να αρχίσω σε αυτό το πόστο, δεν περίμενα να σταματήσω γιατί ήμουν σε καλή κατάσταση, μπορούσα να αγωνιστώ ακόμη 1-2 χρόνια. Αλλά υπάρχει ένα πρότζεκτ στην ομάδα, είναι πολύ μεγάλο, υπάρχει μία εταιρία από την Αμερική και θέλουν να επενδύσουν πολλά, έχουμε πολλούς καλούς παίκτες στην Ακαδημία. Είναι ακόμη η αρχή του πρότζεκτ, αλλά πιστεύω στο μέλλον θα είναι πολύ ωραίο».

Σχετικά με το αν θα μπορούσε να υπάρξει κάποια συνεργασία μεταξύ ΠΑΟΚ και Βάσκο, ανέφερε:

«Αν υπάρχουν παίκτες της Βάσκο που ενδιαφέρουν τον ΠΑΟΚ ή το αντίστροφο, μπορεί να προκύψει κάποια συνεργασία. Προς το παρόν, η σχέση είναι αυτή που έχω εγώ προσωπικά με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ και τους ανθρώπους της ομάδας. Δεν υπάρχει κάποια επαφή μεταξύ των δύο συλλόγων».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Trending