Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μαλεζάς: "Αυτοί είναι οι στόχοι μου σαν προπονητής, ευλογημένος για όσα έζησα" (video)

Μία νέα σελίδα, μία νέα καριέρα… Ο Στέλιος Μαλεζάς έχει αναλάβει τα ηνία της Κ19 και παραχώρησε μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο PAOKTV όπου μίλησε για όλα.

Αγάπη Γαβριηλίδου

Μαλεζάς: "Αυτοί είναι οι στόχοι μου σαν προπονητής, ευλογημένος για όσα έζησα" (video)

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την τελευταία του σεζόν ως ποδοσφαιριστής και τη γεύση που του άφησε όλη η πορεία του: “Καταρχήν νιώθω ευλογημένος που πέρασα και πολύ καλές στιγμές, αλλά και για τις δύσκολες στιγμές που βίωσα, γιατί με έκαναν καλύτερο σαν ποδοσφαιριστή και σαν άνθρωπο. Οι καλές στιγμές είναι αυτές οι οποίες νιώθεις περήφανος, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις δύσκολες που εγώ και η οικογένειά μου τις περάσαμε μαζί και μας βοήθησαν να εξελιχθούμε”.

Για το αν έχει κάποιο απωθημένο: “Αυτό που θα μπορούσα να πω είναι η πορεία μου στο εξωτερικό. Κράτησε πολύ λίγο. Θα ήθελα να ήμουν παραπάνω είτε στη Γερμανία είτε κάπου αλλού, αλλά από την άλλη δεν ξέρω αν θα μπορούσα να επιστρέψω ξανά στην ομάδα για να ζήσω τα τρία Κύπελλα και το πρωτάθλημα. Θα μπορούσα να πω και τη χρονιά του Σάντος. Την ομάδα, που θεωρούμε όλη την καλή. Όπου δεν μπορέσαμε να κατακτήσουμε κάποιον τίτλο που νομίζω τον δικαιούμασταν. Είναι δύο πράγματα τα οποία ναι μεν, λες ότι θα ήθελα να γινόταν κάτι καλύτερο, αλλά και πάλι δεν ξέρω πως θα εξελισσόταν η πορεία μου”.

Για το τέλος της καριέρας του: “Κάτι ξαφνικό δεν έγινε, απλά την περσινή χρονιά στην Ξάνθη, άρχισα να βγάζω κάποια προβληματάκια. Τα πράγματα γενικά στην απόδοσή μου δεν ήταν όπως ήθελα, οπότε πριν την καραντίνα του Μαρτίου αποφάσισα ότι μετά το τέλος της σεζόν θα σταματήσω. Ήταν και μία ευκαιρία γιατί λόγω και της σχολής της προπονητικής, δε θα έπρεπε να είμαι επαγγελματίας αθλητής. Όλα μαζί έδεσαν, ώστε να αποφασίσω να σταματήσω”.

Για τη νέα καθημερινότητα: “Το δούλεψα πολύ στο μυαλό μου, ότι εντάξει παραπάνω καλό ήταν να μην πάει, οπότε κλείνουμε αυτόν τον κύκλο κι ανοίγουμε έναν άλλο. Με βοήθησε και το γεγονός ότι είχα αποφασίσει από πριν ότι θα ήθελα να ασχοληθώ με την προπονητική, ώστε να επικεντρωθώ εκεί”.

Για την απόφασή του να γίνει προπονητής: “Είμαι τυχερός γιατί μαζί μου βρίσκονται άλλα 18 παιδιά, οι περισσότεροι κυρίως της γενιάς μου. Τα παιδιά αυτά, έχουν πολλές παραστάσεις κι είμαι τυχερός γιατί έχω και κάποιους δασκάλους που έχουν την εμπειρία. Όλα τα άτομα έχουμε κάνει ένα καλό γκρουπ και ο ένας βοηθάει τον άλλο με τις εμπειρίες και τις απόψεις, για να βελτιωνόμαστε και να είμαστε καλύτεροι. Το πρώτο μπλοκ που κάναμε, ήταν πολύ άγνωστο για εμάς. Γιατί έχουμε χρόνια στο ποδόσφαιρο, είτε Ελλάδα είτε εξωτερικό, αλλά το να μπεις στο κομμάτι της προπονητικής είναι διαφορετικό. Τα πρώτα μπλοκ μας βοήθησαν να σκεφτόμαστε και να μπούμε στον τρόπο σκέψης του προπονητή. Επειδή είναι σε εξέλιξη, νομίζω σε κάθε μπλοκ βελτιωνόμαστε και γινόμαστε καλύτεροι”.

Για το τι προπονητής θέλει να γίνει: “Θέλω να γίνω ο Στέλιος Μαλεζάς. Ένας προπονητής με τον χαρακτήρα μου, την προσωπικότητά μου κι ό,τι βγει από αυτό”.

Για τον προπονητή που έχει ξεχωρίσει: “Είμαι τυχερός, γιατί έχω δουλέψει με πολύ καλούς προπονητές. Κάθε ένας μου έδωσε πράγματα και θα ήθελα να υιοθετήσω πράγματα από αυτούς. Δεν μπορώ να μην πω για τον Φερνάντο Σάντος. Δεν μπορώ να ξεχάσω τον κ.Λουτσέσκου. Τον Βλάνταν Ίβιτς που ήμασταν και συμπαίκτες και πως είναι να τον έχεις και προπονητή. Από τους Έλληνες ο Μάκης ο Χάβος. Είναι άτομα τα οποία μπορεί ο κόσμος να μην το καταλαβαίνει, αλλά όταν είσαι σε μία ομάδα, είναι σημαντικοί”.

Για τους ανθρώπους που έχει γύρω του τώρα και τον Πάμπλο Γκαρσία: “Επειδή η σχέση που είχαμε και σαν παίκτες και είχαμε κάνει συζητήσεις, είναι θεωρητικά πιο εύκολο. Αυτό είναι μέχρι να σχηματίσεις και να διαμορφώσεις μία φιλοσοφία. Από εκεί και πέρα, πρέπει να βάλει ο καθένας την προσωπικότητά του”.

Για την Κ19: “Ήταν βράδυ… Μου έκαναν την συζήτηση ότι σκέφτονται αυτό το ενδεχόμενο. Θεώρησα ότι θα έπρεπε να ήμουν εκείνη τη στιγμή σίγουρος σε ό,τι κι αν αποφάσιζα. Το ένστικτο μου με πήγαινε ώστε να αποδεκτώ την πρόταση χωρίς δεύτερη σκέψη κι από τη στιγμή που την αποδέχτηκα, θα έπρεπε μετά να είμαι προσηλωμένος εκεί. Δεν ξέρω αν ήταν εύκολη απόφαση, αλλά εκείνη τη στιγμή ένιωθα ότι έπρεπε να κάνω αυτό”.

Για τη δουλειά με τους παίκτες του: “Στην αρχή ήταν λίγο περίεργα, γιατί είχα συνηθίσει να είμαι από την απέναντι πλευρά, αλλά χρόνο με το χρόνο και με τις προπονήσεις, νομίζω είναι πιο εύκολο να μπεις σε αυτό το… τριπάκι. Χρειάζεται χρόνος, δυστυχώς δεν τον είχαμε, αλλά ελπίζω ότι στο μέλλον θα αποκτήσω την ευχέρεια να είμαι στο γήπεδο και στον πάγκο έτσι όπως θέλω εγώ”.

Για το πόσο έχει αλλάξει η καθημερινότητα πλέον: “Άλλαξε για όλους, όχι μόνο για εμάς. Οι άνθρωποι είμαστε έτσι φτιαγμένοι, ώστε να μπορούμε να αλλάζουμε ανάλογα με τις συνθήκες. Ήταν δύσκολα, αλλά όλοι μας μπορούμε να εξελισσόμαστε σε οποιαδήποτε κατάσταση και πρόβλημα μπορεί να δημιουργηθεί. Θεωρητικά, όχι μόνο τα παιδιά της δεύτερης ομάδας αλλά και γενικά αυτή η γενιά παικτών θα επηρεαστεί. Θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη υπομονή για αυτά τα παιδιά και τα παιδιά θα πρέπει να δουλέψουν περισσότερο”.

Για την υποστήριξη που έχει: “Στις προπονήσεις που έχουμε κάνει, είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Οτιδήποτε έχω ζητήσει ήταν εκεί δίπλα μου να με βοηθήσουν. Πριν από λίγες ημέρες παίξαμε κι ένα φιλικό, όπου προσπαθούν κι αυτοί οι άνθρωποι να με βάλουν να παίξω κάποια παιχνίδια, να βοηθήσουν τα παιδιά να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμα στο ευρωπαϊκό παιχνίδι, οπότε δε θα μπορούσε να είμαι πιο ευχαριστημένος”.

Για την ομάδα που έχει στα χέρια του: “Ειλικρινά είμαι πολύ τυχερός, γιατί βρήκα μία ομάδα δουλεμένη, είτε από τον Πάμπλο Γκαρσία, είτε από την Κ17 που ήταν εξίσου καλά δουλεμένη από τους προηγούμενους προπονητές. Όταν ανέβηκαν κάποια παιδιά, θεωρούσα ότι μπορεί να μην ήταν έτοιμοι να ακολουθήσουν. Αλλά ευτυχώς για μένα και για τα παιδιά δεν ισχύει αυτό. Ήταν έτσι όπως έπρεπε να ήταν, στάθηκαν πολύ καλά και ειδικά για κάποιους δεν καταλαβαίνεις ότι είναι και μικρότεροι. Αυτό σημαίνει ότι σαν ακαδημίες δουλεύουν όπως πρέπει. Χωρίς να φαίνεται η ηλικιακή διαφορά, μπορεί να έχεις ένα μικρότερο παιδί σε μία ομάδα κι αυτό να στέκεται εξίσου καλά”.

Για την πορεία της Κ19 και την στόχευση που υπάρχει: “Νομίζω θα ήμουν το ίδιο αγχωμένος και πιεσμένος κι αν η ομάδα είχε κερδίσει λιγότερα παιχνίδια. Κι αν είχε ήττα πριν αναλάβω εγώ. Ο στόχος κι ο σκοπός του οργανισμού είναι να βγάλουμε παίκτες, να εκπαιδεύσουμε παίκτες και να μάθουν να κερδίζουν. Πως να έχουμε παίκτες με νοοτροπία νικητή, να τους ανεβάζουμε από τη 2η-3η ομάδα στην πρώτη και θα θέλουν αυτοί οι παίκτες να κερδίζουν, θα έχουν μάθει σε αυτό τον τρόπο παιχνιδιού. Αυτοί οι παίκτες θα πρέπει να ξέρουν να παίζουν σωστά αλλά και να ξέρουν να κερδίζουν”.

Για το ευρωπαϊκό παιχνίδι της Κ19: “Το παιχνίδι αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί τα παιδιά θα μπουν να παίξουν μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα πρέπει να αποδείξουμε όλοι μας ότι είμαστε έτοιμοι για αυτό το παιχνίδι, ότι μπορούμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω, γιατί τα παιδιά αξίζουν να περάσουν, να κάνουν το βήμα παραπάνω και να φτάσουν όσο πιο μακριά γίνεται. Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι, για να περάσουμε αυτό το παιχνίδι”.

Για το διάστημα αποχής: “Εννοείται ότι δεν είναι εύκολο, ξέρουμε ότι θα λείπει η ένταση και ο ρυθμός. Δεν πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας τη δικαιολογία, για να μπορούμε να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα”.

Για τον δικό του στόχο: “Ο στόχος μου είναι να βελτιώνομαι συνέχεια, μέρα με τη μέρα. Να μαθαίνω μέρα με τη μέρα. Να μπορέσω να μάθω πράγματα και στους παίκτες μου. Αυτός είναι καταρχάς ο στόχος μου, για να μπορώ να κοιτάω μέρα με τη μέρα τι πάει καλά και τι δεν πάει καλά, έτσι ώστε να μπορώ να το αλλάζω και να το βελτιώνω”.

Δείτε ΕΔΩ όλη τη συνέντευξη.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Μίλαν: Ανακοίνωσε την απόλυση του Πάολο Μαλντίνι

Μια κίνηση που ίσως φέρει τριγμούς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ιδιοκτήτης της Μίλαν Τζέρι Καρντινάλε έκανε πράξη την απόφασή του να απολύσει τον Πάολο Μαλντίνι, με τη Ιταλική ομάδα να το ανακοινώνει το απόγευμα της Τρίτης (6/6). Η εφημερίδα «Repubblica» κατέγραψε σε δημοσίευμα της πως ο θρύλος της Μίλαν και τεχνικός τους διευθυντής τα τελευταία χρόνια ήρθε σε ρήξη με τον ιδιοκτήτη.

Ήδη έχουν καταγραφεί και οι πρώτες αντιδράσεις, με τους Τεό Ερναντές, Μάικ Μενιάν και Ράφαελ Λεάο να απορούν με αυτή την απόφαση. Το σίγουρο είναι η συγκεκριμένη απόφαση έχει φέρει τριγμούς και αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον οι επόμενες κινήσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Πώς οι εθνικές επηρεάζουν την προετοιμασία

Αγώνες, ημερομηνίες και ενσωματώσεις

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με την προετοιμασία να ξεκινά στις 22 Ιουνίου, τα πράγματα είναι «ζόρικα» για κάποιους ποδοσφαιριστές που έχουν κάνει «σπαστές» διακοπές και θα χάσουν κομμάτι της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ λόγω της παρουσίας τους στις εθνικές ομάδες.

Οι Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Σβέριρ Ίνγκασον Κώστας Κουλιεράκης και Γιάννης Κωνσταντέλιας είτε βρίσκονται ήδη είτε ετοιμάζονται να μπουν στο γήπεδο για προπονήσεις, λόγω των υποχρεώσεών τους για την προκριματική φάση του Euro 2024.

Η Εθνικής Ελλάδας έχει αγώνες στις 16 και 19 Ιουνίου με Ιρλανδία και Γαλλία αντίστοιχα. Σερβία και Ισλανδία έχουν αγώνες στις 17 και 20 Ιουνίου. Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Κουλιεράκης και Κωνσταντέλιας θα πάρουν κάποιες ανάσες πριν ενσωματωθούν στην προετοιμασία του Δικεφάλου.

Στη λίστα των διεθνών υπάρχουν και οι Κοτάρσκι και Τζίμας. Ο Κοτάρσκι θα δώσει το παρών στο Euro των εθνικών ομάδων κάτω των 21 ετών, που ξεκινά στις 21 Ιουνίου και τελειώνει στις 8 Ιουλίου. Ο Τζίμας θα βρεθεί με την εθνικής στο Euro των εθνικών ομάδων κάτω των 19 ετών που ξεκινά στις 3 και τελειώνει στις 16 Ιουλίου.

Είναι πιθανό ο Κοτάρσκι να χάσει μέρος της προετοιμασίας στην Ολλανδία, ανάλογα και με την πορεία της εθνικής Κροατίας. Όσο για τον Τζίμα, ο Έλληνας επιθετικός θα απουσιάσει από μεγάλο κομμάτι της προετοιμασίας έτσι όπως έχουν τα πράγματα.

Στο Euro κάτω των 21 θα είναι και ο Ντάντας, όμως ο δανεισμός του Πορτογάλου στον ΠΑΟΚ λήγει στις 30 Ιουνίου γι' αυτό και έμεινε έξω από τη λίστα που σας παρουσιάσαμε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Πήρα ένα ελαφρώς διαφορετικό μήνυμα από τον Μπότο»

Το… παράπονο του Τόμας Κεντζιόρα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για την εμπειρία του στον ΠΑΟΚ και τον τρόπο με τον οποίο έμαθε πως ο Δικέφαλος δεν θα κινηθεί για την παραμονή του στην Τούμπα, μίλησε ο Τόμας Κεντζιόρα σε Μέσο της πατρίδας του!

«Πριν το τέλος της σεζόν μίλησα με τον αθλητικό διευθυντή του ΠΑΟΚ και πήρα ένα ελαφρώς διαφορετικό μήνυμα από εκείνον. Έμαθα ότι φεύγω από τον ΠΑΟΚ από το διαδίκτυο» τόνισε χαρακτηριστικά ο διεθνής Πολωνός μπακ, που κάνοντας τον απολογισμό του για τη θητεία του στην Τούμπα αλλά και την εμπειρία του στη Ντιναμό Κιέβου όταν ξέσπασε ο πόλεμος, σημείωσε:

«Ήρθα στην ομάδα στο μέσο της σεζόν, γιατί εκείνη την περίοδο δεν υπήρχαν παιχνίδια στο ουκρανικό πρωτάθλημα. Χρειαζόμουν λίγο χρόνο για να μείνω σε φόρμα, όμως στην πορεία τραυματίστηκα. Όταν ήμουν ξανά υγιής, αγωνίστηκα σε όλα τα παιχνίδια.

Με την μεταγραφή μου στον ΠΑΟΚ, άφησα πίσω μου μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής μου. Το φθινόπωρο παίξαμε χωρίς οπαδούς στις κερκίδες και οι αγώνες διακόπτονταν όταν υπήρχε κίνδυνος επιθέσεων. Για αυτόν τον λόγο, αποφάσισα τον χειμώνα πως έπρεπε να αλλάξω περιβάλλον για να σκέφτομαι μόνο το ποδόσφαιρο.

Είμαι πολύ χαρούμενος αυτές τις ημέρες λόγω της κλήσης μου στην Εθνική και θέλω να δείξω τον καλύτερο εαυτό μου".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Blog

Trending