Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο MVP Τζόλης, ο σταθερός Βιεϊρίνια και ο Μουργκ που φαίνεται να ξυπνά

Ο Χρήστος Τζόλης έκανε τα πάντα μέσα στο γήπεδο, ο Βιεϊρίνια δείχνει γιατί είναι υπερπολύτιμος για τον ομάδα, ανεξαρτήτου ηλικίας και ο Μουργκ που έφτιαξε τα νούμερα της στατιστικής του μετά από καιρό.

Ηλίας Καπράλος

Ο MVP Τζόλης, ο σταθερός Βιεϊρίνια και ο Μουργκ που φαίνεται να ξυπνά

Αναλυτικά η απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ στη νίκη επί του ΟΦΗ:

Ζίφκοβιτς: Και πάλι βασικός μετά από καιρό για τον Σέρβο γκολκίπερ. Σήμερα δεν είχε και πολλή δουλειά, μιας και μετά το 20ο λεπτό ο ΟΦΗ με 10 παίκτες δεν μπόρεσε να απειλήσει τον ΠΑΟΚ.

Περέιρα: Σε σχέση με τον αγώνα με τον Βόλο που έπαιξε τελευταία ήταν πολύ καλύτερος. Είχε σοβαρά ανεβάσματα, πίεσε στην αντίπαλη περιοχή και αμυντικά δεν είχε κανένα πρόβλημα. Καλή εμφάνιση, αλλά σε ένα παιχνίδι που δεν δέχθηκε και μεγάλη πίεση από τον αντίπαλο που είχε έναν παίκτη λιγότερο. Θα έχει κι άλλες ευκαιρίες στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Κρέσπο: Όπως όλη η άμυνα του ΠΑΟΚ δεν δέχθηκε μεγάλη πίεση από τον ΟΦΗ και κράτησε μακριά κάθε απειλή. Καλός με την μπάλα στα πόδια.

Βαρέλα: Πέραν της αμυντικής σταθερότητας της ομάδας, ο Βαρέλα για πρώτη φορά σήμερα βρήκε και δίχτυα για τη σεζόν. Στην άμυνα δεν είχε πρόβλημα, ενώ μετά από καιρό έδειξε να απειλή και στην επίθεση. Ένα γκολ για το 0-2 σε φάση δεύτερης μπάλας από στατική φάση, ενώ είχε ακόμα μία τελική.

Βιεϊρίνια: Σταθερός σε όλα του. Αμυντικά δεν άφησε κανένα παίκτη του ΟΦΗ να φανεί απειλητικός, ενώ και στην επίθεση ήταν μόνιμα δίπλα στην περιοχή του ΟΦΗ. Έχει τελική προσπάθεια στην εστία και κάθε του γέμισμα ήταν εν δυνάμει ασίστ όπως στο πρώτο ημίχρονο με Τζόλη και Κρμέντσικ. Όχι απλά χρήσιμος, αλλά υπερπολύτιμος και φέτος.

Τσιγγάρας: Μπήκε καλά στο παιχνίδι και έδωσε λύσεις στη θέση “6” που ο ΠΑΟΚ έχει κενό. Από το 25′ και μετά δεν πιέστηκε και έμεινε μόνο είτε να καλύπτει τον χώρο του, είτε να βοηθά στην ανάπτυξη. Ήταν καλός σε όλα του και έτσι δείχνει λύσεις και για τη συνέχεια της σεζόν.

Σβαμπ: Το παιχνίδι παίχτηκε από τα πλάγια και έτσι δεν πέρασε πολλές φορές η μπάλα από τα πόδια όπως σε άλλα παιχνίδια. Και πάλι όμως δεν έκανε πολλά λάθη, κράτησε τη θέση του και βοήθησε στην κυκλοφορία.

Ουάρντα: Δεν είχε ρόλο πρωταγωνιστή όπως σε άλλα παιχνίδια, αλλά και πάλι ήταν θετικός. Στον αγώνα 11 εναντίον 11, είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία και μία ασίστ έτοιμο γκολ στον Κρμέντσικ. Από εκεί και μετά βοήθησε και αυτός στην κυκλοφορία, ήταν στήριγμα στον επιθετικό και λειτούργησε θετικά για το σύνολο.

Τζόλης: Μετά από καιρό και πάλι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας. Μέσα σε όλες τις φάσεις από την αρχή, είναι αυτός που απειλή εντός και εκτός περιοχής, είτε με σουτ, είτε με πάσες προς την επίθεση, είτε με την αποβολή που κέρδισε. Σκόραρε για το 0-1, είχε ασίστ για το 0-3 και ήταν πάλι εκπληκτικός, δείχνοντας ότι είναι από τους βασικούς άξονες του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν.

Μουργκ: Μετά τα πρώτα του παιχνίδια έδειξε θετικός για την ομάδα του. Άνοιξε δρόμο για το Κρμέντσικ στο πρώτο ημίχρονο. Είχε σωστές αποφάσεις και μεταβιβάσεις σαν δεξιός εξτρέμ, ενώ σήμερα έγραψε και δύο ασιστ στον Τζόλη για το 0-1 και στον Βαρέλα για το 0-2. Ελπίζουμε η σημερινή του εμφάνιση να του τονώσει το ηθικό και να συνεχίσει έτσι, γιατί ήταν για μεγάλο διάστημα εκτός ρυθμού και ουσιαστικά και τυπικά.

Κρμέντσικ: Δεύτερο παιχνίδι βασικός, δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα, τρίτο σερί παιχνίδι που κάνει αισθητή την παρουσία του στην ομάδα σε κάθε φάση που η μπάλα πλησιάζει τον ίδιο. Είχε 4 μεγάλες στιγμές στο παιχνίδι, σκόραρε στην μία, είχε δοκάρι με κεφαλιά στο πρώτο ημίχρονο και έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες. Το πρόσημο είναι και πάλι θετικό για τον Τσέχο που δείχνει να κερδίζει το πρώτο του στοίχημα, να παίρνει φανέλα βασικού και ο ΠΑΟΚ να έχει έναν “επιθετικό στόχο” στην 11άδα.

Λάμπρου: Έπαιξε για 20 και πλέον λεπτά. Δεν μπόρεσε να φανεί και τις 2-3 που είχε την μπάλα στα πόδια αναλώθηκε σε ατομικές ενέργειες.

Οι Σφιντέρσκι, Ντόουγκλας, Ροντρίγκο και ο νεαρός Κωνσταντέλιας έπαιξαν για 10 περίπου λεπτά και έτσι δεν μπορούν να κριθούν για την απόδοσή τους, μιας και το παιχνίδι είχε κριθεί.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αλλαγή σελίδας στη Λίβερπουλ: Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ

Αφήνει τη Φέγενορντ και αναλαμβάνει τους reds

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίβερπουλ και Φέγενορντ τα βρήκαν σε όλα και ο Άρνε Σλοτ θα είναι ο διάδοχος του Κλοπ στον πάγκο των Reds.

Oι Ολλανδοί θα εισπράξουν 15 εκατ. ευρώ και ο 45χρονος τεχνικός θα αναλάβει τα ηνία στην αλλαγή σελίδας της Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Κλοπ.

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, φέτος σήκωσε το κύπελλο και είναι στη 2η θέση στο πρωτάθλημα, στο -9 από την Αϊντχόφεν. Συνολικά με τη Φέγενορντ έχει απολογισμό 93 νίκες, 27 ισοπαλίες και 24 ήττες, ενώ την τρέχουσα σεζόν το ρεκόρ του είναι 28-7-8.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θέλω να δουλέψω εκεί, να γίνω ο προπονητής της Λίβερπουλ. Οι ομάδες διαπραγματεύονται, οπότε ακόμα είμαι εδώ. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά έχω αισιοδοξία ότι θα γίνει», ανέφερε ο Σλοτ σε δηλώσεις του, όσο οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων ήταν σε εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναζητώντας αντίδραση (vid)

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η απώλεια κόντρα στη Λαμία είναι κάτι που πληγώνει τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει πλέον να τον πεισμώσει ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι» δίνουν ένα κομβικό εντός έδρας παιχνίδι την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ και άπαντες στην ομάδα πιστεύουν ότι είναι η ευκαιρία για να γυρίσει ο διακόπτης και ο Δικέφαλος του Βορρά θα παραμείνει με αξιώσεις στην κούρσα του τίτλου.

Αυτό βέβαια οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου καλούνται να το αποδείξουν στο χορτάρι.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και το σύνθημα που περνάει από πλευράς «ασπρόμαυρων» είναι «τέλος τα λόγια, ώρα για πράξεις».

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία.

Η προπόνηση της Παρασκευής ήταν αφιερωμένη στο τακτικό κομμάτι.

https://www.youtube.com/watch?v=aBgcgqLPyuQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το απίστευτο στατιστικό του Σβαμπ

Ο Αυστριακός έκανε ρεκόρ τερμάτων με τον ΠΑΟΚ με μία εντυπωσιακή ιδιαιτερότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα 10 γκολ σε 50 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν έφτασε ο Στέφαν Σβαμπ με το τέρμα που πέτυχε στο «Αθ. Διάκος» απέναντι στη Λαμία πριν από λίγες ημέρες.

Ο Αυστριακός έχει ήδη πετύχει ρεκόρ τερμάτων στην έως τώρα παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έγινε ο πέμπτος «διψήφιος» σκόρερ των «ασπρόμαυρων» για την τρέχουσα σεζόν.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στην περίπτωση του Σβαμπ είναι το γεγονός ότι τα μισά από τα γκολ που έχει πετύχει φέτος είναι στα τελευταία λεπτά των αγώνων!

Ο Αυστριακός έχει «χτυπήσει» απέναντι στην Αμπερντίν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, απέναντι στον Ατρόμητο στο 89', κόντρα στον Παναθηναϊκό ξανά στο 89', ενώ με αντίπαλο τη Λαμία στην Τούμπα το δεύτερο γκολ που πέτυχε απέναντι στους Φθιώτες ήταν στο 88' και στο πρόσφατο εκτός έδρας ματς σκόραρε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ