Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Το 2-2 και πώς ήρθε για έναν ΠΑΟΚ που πλέον θα πρέπει να αρχίσει να αγχώνεται για το αποτέλεσμα και τη βαθμολογία

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Το σχόλιο της ημέρας

Ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε τον Απόλλωνα και απέδειξε ότι κάθε κουβέντα φέτος για «εύκολα» ματς και κάθε υπολογισμός για κατάκτηση σερί βαθμών, είναι ανεδαφική. Είναι πλέον μάταιο και άσκοπο να σκέφτεται ο ΠΑΟΚ τα 2-3-4 επόμενα ματς και να σχεδιάζει ότι θα κερδίσει 6-9-12 πόντους. Δεν μπορεί αυτός ο ΠΑΟΚ να σκέφτεται οτιδήποτε άλλο εκτός από το πώς θα κερδίσει το επόμενο ΔΥΣΚΟΛΟ ματς, με όποιον αντίπαλο και αν αγωνίζεται.

Όσο και αν ο ΠΑΟΚ βελτιώνεται ως ομάδα, όσο και αν είναι πιο παραγωγικός, όσο και αν έχει πλέον πολλές λύσεις μεσοεπιθετικά, οι ιδιαιτερότητες της φετινής σεζόν, η μείωση του μπάτζετ, η εμπιστοσύνη σε πολλούς νεαρούς και η αλλαγή-επανεκκίνηση με νέο προπονητή και τα μεγάλα του κενά στο μεσοαμυντικό κομμάτι, ήταν, είναι και θα είναι βέβαιο ότι θα οδηγούν σε τέτοια «σκληρά» για τον κόσμο αποτελέσματα. Όσοι πίστευαν στον πρωταθλητισμό, δεν μπορεί, κάπου θα έχουν προσγειωθεί.

Σήμερα με τον Απόλλωνα, ο ΠΑΟΚ τελείωσε το ματς με: 70-30 κατοχή, 18-7, τελικές και 15-2 κόρνερ. Ίσως τα νούμερα να μην φανερώνουν στον απόλυτο βαθμό την εικόνα του αγώνα. Σε κάθε περίπτωση ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος, κυριάρχησε, δημιούργησε και έχασε σημαντικές ευκαιρίες, αλλά λόγω της μεγάλης ανισορροπίας που υπάρχει όταν χάνεται η μπάλα, ειδικά στα διαστήματα που η ομάδα είναι πιο κουρασμένη, ο δυνατός εκτός έδρας Απόλλων (15 βαθμοί από τους 19 του μακριά από τη Ριζούπολη) πήρε τον ένα πόντο, πλησιάζοντας και τους τρεις. 

Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ ήταν καλά ισορροπημένος μέσα στο γήπεδο. Κατοχή στο 70-30 και η ομάδα με 3-4 καλές στιγμές είχε ένα γκολ, χωρίς να κινδυνεύει. Τι έγινε στο 48΄ και πρέπει να κάνει όλο τον ΠΑΟΚ (προπονητή και κυρίως τους παίκτες) να χτυπάνε τα κεφάλια τους…

Ο Τζόλης τραυματίζεται στο γόνατο. Μένει έξω για 2 λεπτά. Και τι κάνουν οι συμπαίκτες του αντί να διαχειριστούν με ψυχραιμία και ίσως καθυστέρηση την όλη κατάσταση; Θέλουν να επιτεθούν βιαστικά και με απειθαρχία και πολλούς παίκτες μπροστά από την μπάλα. Ο Ελ Καντουρί κάνει το απαράδεκτο λάθος, η ομάδα δεν έχει καμία ισορροπία στην γρήγορη επίθεση του αντιπάλου και ο Μαροκινός έχοντας χάσει κάθε ικμάδα εμπειρίας και μυαλού, ανατρέπει και τον αντίπαλο. Το 1-1 δεν είναι καταστροφικό, ειδικά αν έρχεται 40 λεπτά πριν το τέλος. Ο ΠΑΟΚ όμως έδειξε και πάλι να αγχώνεται, κάτι που είχαμε καιρό να δούμε. Στο 1-1 και μάλλον νωρίς, βγήκε από το ματς ο Κρμεντσικ. Δεν είχε μεγάλη λογική η κίνησή αυτή. Έχοντας πίσω του και τον Καγκάβα, αλλά και τον πολύ ορεξάτο Ουάρντα, ο Τσέχος μάλλον θα ήταν ένα καλύτερο σημείο αναφοράς μέσα στην περιοχή, σε σχέση με τον Σφιντέρσκι.

Σε κάθε περίπτωση ο ΠΑΟΚ κυκλοφορούσε καλά την μπάλα, είχε τρομερή ποιότητα στο κέντρο και επιθετικά, αλλά…. Εκεί είναι το θέμα. Χάνοντας την μπάλα αυτή η πολύ-πολύ αργή στις επιστροφές της ομάδα, είχε τεράστιο πρόβλημα. Ποιος να γυρίσει και πώς; Το κακό είναι ότι η ομάδα το ξέρει αυτό και… δεν πατάει καλά στο γήπεδο σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν ένα ματς στραβώσει. Φάνηκε σε πολλά δύσκολα σημεία αγώνων κατά το δεύτερο ημίχρονό τους. Το ίδιο και το ίδιο για μία ομάδα με αργό και μη αθλητικό  κέντρο, που δεν έχει αυτοπεποίθηση, γιατί ξέρει ότι αν χαθεί η μπάλα, πίσω δεν θα προλάβει να κόψει κανείς.    

Έγινε 2-3 φορές και ο Απόλλων πήρε το προβάδισμα. Από εκεί και πέρα ευτυχώς μπήκε ένα ακόμη γκολ από στημένη μπάλα για να σωθεί ο πόντος.

Αυτή είναι η κατάσταση και ο ΠΑΟΚ όσο και αν βελτιώνεται με την μπάλα στα πόδια, τα σημαντικά του κενά δεν του επιτρέπουν να βρει την απαραίτητη ισορροπία για να κρατάει το μηδέν πίσω και να κλειδώνει παιχνίδια.

Η κατάσταση δεν είναι εύκολη, ο Γκαρσία πρέπει να αποδεχθεί την κατάσταση, να αρχίζει να παίζει για το αποτέλεσμα και όχι τόσο για να χτίσει την ομάδα που ονειρεύεται, διαδικασία σύνθετη, αλλά μάλλον απαραίτητη με τον ΠΑΟΚ στην τέταρτη θέση.

Σε ατομικό επίπεδο ο Ουάρντα είχε πάρα πολλά κέφια, ο Βιεϊρίνια υστέρησε πίσω, Σβαμπ και Ελ Καντουρί έχουν τα γνωστά προβλήματα χάνοντας την μπάλα, ο Καγκάβα ήταν πολύ παραγωγικός, ενώ άφαντοι ήταν σήμερα Τζόλης και Ζίφκοβιτς όσο έπαιξε στην επανάληψη.

Κατά τα άλλα το αποτέλεσμα είναι πολύ κακό, γιατί μπορεί να κάνει κακό και στην συνέχεια της ομάδας.  

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ