ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
«Χρόνια πολλά στον εμβληματικό αρχηγό»
Ο Αντρέ Βιεϊρίνια κλείνει τα 35 σήμερα και ο ΠΑΟΚ του ευχήθηκε μέσω της ιστοσελίδας του.
Αναλυτικά όσα αναφέρει η ΠΑΕ στην ιστοσελίδα της:
«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εύχεται ολόθερμα στον αρχηγό Αντρέ Βιειρίνια, ο οποίος σήμερα κλείνει τα 35, χρόνια πολλά με υγεία, ευτυχία και πολλές επιτυχίες τόσο σε ομαδικό όσο και ατομικό επίπεδο.
Κάποιες σχέσεις δεν τελειώνουν. Απλώς κάνουν διαλείμματα. Έτσι κι ο Βιεϊρίνια το καλοκαίρι του 2017 αποφάσισε να γυρίσει στο γήπεδο και την ομάδα που τον ανέδειξε. Διότι, μπορεί να αναδείχθηκε στα τμήματα υποδομής της Πόρτο – εκεί που τον είδε και εισηγήθηκε την απόκτησή του ο Φερνάντο Σάντος , αλλά στον ΠΑΟΚ μετατράπηκε από ταλαντούχος Πορτογάλος, στον Βιεϊρίνια .
Στα τέσσερα χρόνια (2008-2012) που έμεινε στην Τούμπα εξελίχθηκε σε πρωταγωνιστή. Σε έναν από τους καλύτερους παίκτες της Super League, Μοιραία ήρθε η… αναβάθμιση για ένα πιο προηγμένο ποδοσφαιρικά πρωτάθλημα. Τη Μπουντεσλίγκα. Στη Βόλφσμπουργκ έμεινε για πέντε σεζόν. Από εξτρέμ μετατράπηκε στο κορυφαίο δεξί μπακ στη Γερμανία, μπήκε στην κορυφαία 11άδα και μονιμοποιήθηκε στην Εθνική Πορτογαλίας. Εκεί όπου και πάλι με τον Φερνάντο Σάντος στην άκρη του πάγκου κατέκτησε το Euro 2016.
Συνολικά με την φανέλα του ΠΑΟΚ αγωνίστηκε σε 129 παιχνίδια, πετυχαίνοντας 25 γκολ και μοιράζοντας 25 ασίστ, στην Γερμανία με την Βόλφσμπουργκ συμπλήρωσε 163 συμμετοχές με επτά γκολ και 23 ασίστ, ενώ έχει φορέσει την φανέλα της Εθνικής Ομάδας της πατρίδας του 25 φορές, έχοντας σημειώσει και δύο γκολ.
Πριν δυόμιση χρόνια ο Βιεϊρίνια επέστρεψε σπίτι του και φρόντισε απλώς να υπενθυμίσει το ρόλο του. Εμβληματικός αρχηγός, ώριμος και στιβαρός ως χαρακτήρας, όποτε οι συνθήκες το επέβαλλαν, ταπεινός και ανέκαθεν εργατικός. Ο Αντρέ Βιεϊρίνια ευτύχησε στην πρώτη σεζόν της επιστροφής του στον ΠΑΟΚ να στεφθεί κυπελλούχος Ελλάδας, πετυχαίνοντας μάλιστα το πρώτο γκολ της ομάδας του, στο 2-0 του τελικού με την ΑΕΚ.
Η περσινή σεζόν ήταν ιστορική. Ο ίδιος ήταν απολαυστικός, έκανε τα πάντα στο γήπεδο και κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα στο αήττητο πρωτάθλημα και στο νταμπλ. Τραυματίστηκε σοβαρά τον Απρίλιο του 2019, αλλά δεν το έβαλε κάτω, επέστρεψε και συνεχίζει να κοσμεί με την παρουσία του το ελληνικό ποδόσφαιρο».
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Βόλος Elabet και Πανσερραϊκός επιστρέφουν 1,5 εκατομμύριο στο δημόσιο!
Τι προβλέπει ο νόμος για τα χειραγωγημένα παιχνίδια
Πέρα από την αφαίρεση βαθμών, οικονομικές συνέπειες προβλέπονται για τον Βόλο και τον Πανσερραϊκό, μετά τις ποινές που τους επιβλήθηκαν για χειραγώγηση των δύο μεταξύ τους αναμετρήσεων στα πλέι άουτ της Super League το 2025.
Οι δύο ομάδες τιμωρήθηκαν με αφαίρεση τριών και τεσσάρων βαθμών αντίστοιχα, ωστόσο, σύμφωνα με όσα προβλέπει η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), ενδέχεται να κληθούν να επιστρέψουν και μέρος της κρατικής χρηματοδότησης που έλαβαν.
Συγκεκριμένα, οι δύο ΠΑΕ είχαν εισπράξει από 1,5 εκατομμύριο ευρώ το 2025, μέσω του μηχανισμού ενίσχυσης του αθλητισμού από τα έσοδα της φορολόγησης των κερδών των παικτών του στοιχήματος.
Η σχετική νομοθεσία προβλέπει ότι, σε περίπτωση τελεσίδικης καταδικαστικής απόφασης για χειραγώγηση αγώνων, η οποία συνοδεύεται από ποινή αφαίρεσης βαθμών, οι εμπλεκόμενες ομάδες υποχρεούνται να επιστρέψουν το 50% της χρηματοδότησης που εισέπραξαν.
Εφόσον συντρέχουν οι συγκεκριμένες προϋποθέσεις, τόσο ο Βόλος όσο και ο Πανσερραϊκός θα πρέπει να επιστρέψουν στο Δημόσιο από 750.000 ευρώ.
Στην περίπτωση του Βόλου, το ποσό αναμένεται να παρακρατηθεί από την επόμενη καταβολή χρημάτων μέσω του στοιχήματος, η οποία προβλέπεται για τις αρχές του 2027.
Διαφορετική είναι η κατάσταση για τον Πανσερραϊκό, ο οποίος μετά τον υποβιβασμό του στη Super League 2 αναμένεται να λάβει περίπου 250.000 ευρώ από την ίδια πηγή χρηματοδότησης.
Το συγκεκριμένο ποσό προβλέπεται να παρακρατηθεί εξ ολοκλήρου, ενώ οι υπόλοιπες 500.000 ευρώ θα καλυφθούν μέσω αντίστοιχων παρακρατήσεων από μελλοντικές καταβολές, μέχρι να εξοφληθεί το σύνολο της οφειλής.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
«Σε διαπραγματεύσεις ΠΑΟΚ – Ντεσπόντοφ για νέο συμβόλαιο»
Τι αναφέρουν οι Βούλγαροι για τον μεσοεπιθετικό του Δικεφάλου
Όπως έχετε διαβάσει ήδη από το PAOK24, ο Δικέφαλος βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Κίριλ Ντεσπόντοφ για την ανανέωση της συνεργασίες του, σε μια διαδικασία που φαίνεται να βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.
Οι συμπατριώτες του Βούλγαρου μεσοεπιθετικού φέρνουν ξανά στο προσκήνιο το μέλλον του ποδοσφαιριστή, με το δημοσίευμα της BGNES να παρουσιάζει τα δικά της δεδομένα για την υπόθεση.
Αναλυτικά, όσα αναφέρει η ιστοσελίδα «bgnes»:
«Ο ΠΑΟΚ προσφέρει νέο συμβόλαιο στον διεθνή Βούλγαρο Κίριλ Ντεσπόντοφ, σύμφωνα με πληροφορίες του BGNES από πηγές του στην Ελλάδα.
Το τρέχον συμβόλαιο του μέσου λήγει το επόμενο καλοκαίρι του 2027 και η πρόθεση του ΠΑΟΚ είναι να τον κρατήσει στον σύλλογο. Οι δύο πλευρές έχουν ήδη πραγματοποιήσει αρχικές συνομιλίες για να συζητήσουν την πιθανότητα επέκτασης του συμβολαίου.
Προς το παρόν, η διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών είναι ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης θέλει ο Ντεσπόντοφ να υπογράψει για 1+1 χρόνια, ενώ ο δεύτερος επιμένει το συμβόλαιό του να είναι διετούς διάρκειας.
Τις τελευταίες ημέρες, έχουν κυκλοφορήσει αναφορές στη Βουλγαρία για προφορική συμφωνία μεταξύ του παίκτη και της ΤΣΣΚΑ. Ωστόσο, αυτό το σενάριο δεν είναι μοιάζει να έχει βάση προς το παρόν».
ΕΥΡΩΠΗ
«To ίδιο ανταγωνιστικοί με Ρεν και ΠΑΟΚ»
Το στίγμα του Ισπανού για τον αυριανό αγώνα στο Ροαζόν Παρκ και το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Δικέφαλο!
Την ελπίδα του να δει τον Ολυμπιακό εξίσου ανταγωνιστικό και κόντρα στη Ρεν αύριο και κόντρα στον ΠΑΟΚ την Κυριακή, εξέφρασε ο Ιμανόλ Αλγουαθίλ, στη συνέντευξη Τύπου πριν την αναμέτρηση με τους Γάλλους στο Ροαζόν Παρκ.
"Ο Ολυμπιακός έχει δείξει πώς μπορεί να ανταπεξέλθει. Έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια. Κάνουμε συνεχές ροτέισον, μπορούμε να το κάνουμε αυτό και έχουμε την δυνατότητα να ανταπεξερχόμαστε. Ελπίζουμε να είμαστε το ίδιο ανταγωνιστικοί και με Ρεν και με ΠΑΟΚ.
Η Ρεν βάζει πολλά γκολ αλλά και δέχεται. Γενικά οι απαιτήσεις στην Ευρώπη είναι πολύ υψηλές. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι στην Ευρώπη. Αύριο είναι ένα εξίσου δύσκολο παιχνίδι. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ. Είμαστε Ολυμπιακός και έχουμε έρθει για το 4 στα 4.
Δεν έχει να κάνει με τη διοργάνωση η επιλογή των παικτών. Έχει να κάνει με το πώς προσεγγίσουμε τον επόμενο παιχνίδι. Προσπαθούμε να βάλουμε την πιο καλή 11άδα και να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί και στις 3 διοργανώσεις» τόνισε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο προπονητής του Ολυμπιακού.




