Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σκάνδαλο Αυγενάκη, θέλει να «ξεπλύνει» την ΕΕΑ!

Όσα θέλει να περάσει στο νέο αθλητικό νόμο για να απαλλάξει τα μέλη της ΕΕΑ από ευθύνες λες και πρόκειται για δικαστικούς ή πολιτικούς

Ηλίας Καπράλος

Σκάνδαλο Αυγενάκη, θέλει να «ξεπλύνει» την ΕΕΑ!

Πολλές είναι οι απορίες αλλά και οι αντιδράσεις που προκαλούνται  σε όσα αναφέρονται στο νέο αθλητικό νόμο, ο οποίος εδώ και λίγες ημέρες είναι προς διαβούλευση. Υπάρχει όμως ένα συγκεκριμένο θέμα στο οποίο ο Λευτέρης Αυγενάκης εκτίθεται στο 100%, ζήτημα μέσα από το οποίο φανερώνεται η αγωνία του για το παρόν και το μέλλον της ΕΕΑ, με βάση βέβαια όσα έγιναν στο παρελθόν και έχουν εκθέσει τον ίδιο και τα μέλη της Επιτροπής.

Λίγες μόλις ημέρες αφού βγήκε η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων για το θέμα της δήθεν πολυιδιοκτησίας, η οποία κατακεραυνώνει και την ΕΕΑ και όλους όσους επιχείρησαν να θεωρήσουν δεσμευτική την δική της περσινή εισήγηση, ο Αυγενάκης σπεύδει και με μία… αγωνία στις κινήσεις του, προσπαθεί να διαφυλάξει νομικά τα μέλη της ΕΕΑ από κάθε πιθανή ευθύνη σε σχέση με τις πράξεις τους! Είναι μία απίστευτη κίνηση του υφυπουργού που ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να πιστέψει ότι γίνεται τυχαία, όταν πολύ περισσότερο γνωρίζουμε πώς η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει κινηθεί πολύπλευρα κατά αυτών των ανθρώπων και των προσπαθειών τους σε βάρος του Δικεφάλου.

Η ΔΙΑΤΑΞΗ

Προσέξτε τι ακριβώς αναφέρει η διάταξη για την ΕΕΑ στο νέο αθλητικό νόμο, λίγες μόνο ημέρες μετά τις τελευταίες εξελίξεις που αφήνουν εκτεθειμένους όσους επιχείρησαν να βλάψουν τον ΠΑΟΚ στήνοντας το γνωστό σκηνικό βασιζόμενοι στην ΕΕΑ:

«2. Η Επιτροπή δεν υπόκειται σε εποπτεία και οποιονδήποτε έλεγχο νομιμότητας ή σκοπιμότητας από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού ή από οποιοδήποτε άλλο όργανο της Κυβέρνησης. Τα μέλη της Επιτροπής απολαμβάνουν πλήρους προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας, υποχρεούνται να τηρούν απόλυτη εχεμύθεια για τις εμπιστευτικές πληροφορίες, τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, καθώς και για κάθε στοιχείο που περιέρχεται σε γνώση τους και δεν υπόκειται σε δημοσιότητα. Τα μέλη της Επιτροπής δεν εξετάζονται, δεν διώκονται, ούτε υπέχουν αστική ευθύνη έναντι οιουδήποτε τρίτου, για γνώμη που διατύπωσαν ή για πράξεις ή παραλείψεις που διενήργησαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Κατ’ εξαίρεση διώκονται μόνο για συκοφαντική δυσφήμηση (363 Π.Κ.), παράβαση καθήκοντος (259 Π.Κ.) και παραβίαση του υπηρεσιακού απορρήτου (252 Π.Κ.). Έναντι του Ελληνικού Δημοσίου ευθύνονται μόνον για πράξεις ή παραλείψεις που τελέστηκαν με δόλο. Το άρθρο 101 του ν. 4622/2019 (Α΄ 133) περί νομικής υπεράσπισης εφαρμόζεται αναλόγως».

Τι τολμάει να κάνει ο Αυγενάκης μέσα από ένα επίσημο νομοσχέδιο; Επιχειρεί να παραχωρήσει την ασυλία που απολαμβάνουν δικαστές και πολιτικοί, σε διορισμένους πολίτες επιτροπής, που υπόκεινται στο κράτος! Τι σημαίνουν όλα αυτά για να τα προσαρμόσουμε στην υπόθεση του ΠΑΟΚ; Ο Λευτέρης Αυγενάκης χωρίς καμία ντροπή, τώρα που ο ΠΑΟΚ δικαιώνεται στο 100% και θέλει να στραφεί εναντίον όλων όσων προσπάθησαν να τον στιγματίσουν, επιχειρεί (θα δούμε αν το πετύχει γιατί θα αμφισβητηθεί η διάταξη αυτή) να αφαιρέσει από τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη το δικαίωμα να στραφούν εναντίον Τζουλάκη, Μαρούπα, Αρκούδη, Φαραντούρη ζητώντας αποζημιώσεις. Θέλει με μία τέτοια διάταξη που έχει και αναδρομικό χαρακτήρα, να απαγορεύσει στον οποιονδήποτε να στραφεί κατά αυτών που εξισώνονται  με τους κορυφαίους πολιτειακούς παράγοντες. Και όχι μόνο αυτό…

Όταν τα Μέλη αυτά θα έχουν το ακαταδίωκτο, τότε και ο ίδιος που προΐσταται της Επιτροπής θα απαλλάσσεται και από όποια πολιτική ευθύνη θα τον βάρυνε.

Γίνεται αντιληπτό το απίστευτο και το προκλητικό της κίνησης Αυγενάκη που πλέον και μετά από αυτή την προσπάθεια, γράφει ιστορία με  όσα τρομερά επιχειρεί να πετύχει ως υφυπουργός.     

ΜΕΓΑΛΑ ΖΗΤΗΜΑ-ΑΝΟΙΚΤΑ ΜΕΤΩΠΑ

Μέσα από όλα τα παραπάνω τίθενται πολύ σημαντικά ζητήματα στα οποία πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση, που επιτρέπει στον Αυγενάκη να κινείται μέσα σε αυτά τα πλαίσια.

Τίθεται ναι ή όχι ζήτημα συνταγματικότητας για ένα κρατικό όργανο που απαρτίζεται από πολίτες, όταν επιχειρείται να αποκτήσουν προνόμια κατοχυρωμένα από το Σύνταγμα για δικαστικούς και πολιτειακούς παράγοντες;

Τίθεται ναι ή όχι μεγάλο ηθικό ζήτημα όταν λίγες ημέρες μετά την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων των τακτικών δικαστών που μπήκαν στην ουσία της υπόθεσης του ΠΑΟΚ, ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΕΑ επιχειρεί την κάλυψη  των μελών της από μηνύσεις και αγωγές που ξέρει ότι έχουν κατατεθεί;  

ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ

Να πάμε και στο θέμα των αμοιβών αυτών των μελών; Προσέξτε τι αναφέρει η διάταξη: «9. Με κοινή απόφαση του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού και του Υπουργού Οικονομικών καθορίζεται, κατά παρέκκλιση του άρθρου 21 του ν. 4354/2015 (Α΄ 176), η μηνιαία ή ανά συνεδρίαση αποζημίωση που καταβάλλεται στα μέλη της Επιτροπής, καθώς και στους αναπληρωτές τους. Με τον ίδιο τρόπο ρυθμίζεται και οποιοδήποτε θέμα αμοιβών και αποζημιώσεων των προσώπων που καθ` οιονδήποτε τρόπο απασχολεί η Επιτροπή σύμφωνα με την παρ. 11».

Το τίμημα δεν καθορίζεται και παραμένει ανοικτό για να αποφασίζει ο υφυπουργός κατά περίπτωση!

ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ : Τρέχει να σώσει και αυτή την παρατυπία!

Τι άλλο προσπαθεί να τροποποιήσει ο Αυγενάκης σε σχέση με την ΕΕΑ που φανερώνει προθέσεις και ενοχές για ότι προηγήθηκε;  Μέσα στις προτεινόμενες τροποποιήσεις εντάσσεται και αλλαγή της ιδιότητας του καθηγητή μέλους της ΕΕΑ, από καθηγητή στο γνωστικό αντικείμενο του εμπορικού δικαίου, που ίσχυε σύμφωνα με το άρθρο 77 του ν. 2725/1999 σε καθηγητή στο γνωστικό αντικείμενο της οργάνωσης και διαχείρισης αθλητικών οργανισμών ή οποιουδήποτε κλάδου του εμπορικού ή δημοσίου δικαίου! Τώρα το σκέφτηκε! Τώρα το επιχειρεί  που ο ΠΑΟΚ έχει στραφεί στα διοικητικά δικαστήρια κατά του διορισμού Φαραντούρη ο οποίος δεν είναι καθηγητής εμπορικού δικαίου! 

Πηγή : FORZA

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Κοτάρσκι: «Με κέρδισε η ξεκάθαρη στάση του Λουτσέσκου»

Μεγάλη συνέντευξη του Ντομινίκ Κοτάρσκι στην Κροατία μετά την ανακοίνωση του από τον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο νεαρός τερματοφύλακας, αναφέρθηκε στις φιλοδοξίες του, στη νέα σελίδα που ανοίγεται στην καριέρα του και τόνισε ότι η στάση του Ραζβάν Λουτσέσκου, αλλά και του Ζοσέ Μπότο, έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην απόφαση του να συνεχίσει στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά, όσα είπε στην ιστοσελίδα «Sportske.jutarnji.hr»:

«Πέρασα από ιατρικά, υπέγραψα το συμβόλαιο και τώρα μπορώ να αφοσιωθώ στη νέα μου ομάδα. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας στήριξαν την άφιξή μου από τότε που ξεκίνησε η ιστορία, πριν από περίπου δύο μήνες. Μου έδειξαν ότι με θέλουν, δεν ήταν ένα απλό ενδιαφέρον. Ήθελα και εγώ να έρθω. Έφτασα με μεγάλες προσδοκίες στον ΠΑΟΚ.

Είμαι ικανοποιημένος και χαρούμενος. Ήρθα σε ένα φιλόδοξο σύλλογο που παλεύει για τρόπαια, διεκδικεί, παίζει Ευρώπη και νομίζω ότι έχει απόλυτη επιτυχία. Είμαι επίσης-φιλόδοξος και νομίζω ότι έχω κάνει ένα καλό βήμα μπροστά στην καριέρα μου. Καταρχάς, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Γκόριτσα και τον πρόεδρο της ομάδας που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τελειώσει η μεταγραφή. Πίστεψαν σε μένα για πέρσι» είπε αρχικά, ενώ αναφερόμενος στις εμπειρίες του με Γκόριτσα και Άγιαξ, σημείωσε...

«Η Γκόριτσα ήταν μια καλή επιλογή, Το σχέδιο μου, ήταν να πάω εκεί για να παίξω. Πέρασα πολλά στον Άγιαξ, αλλά έμεινα εκτός από το υψηλότερο επίπεδο ανταγωνισμού. Εκτίμησα ότι η δεύτερη κατηγορία του ολλανδικού πρωταθλήματος δεν ήταν πια για μένα, ενώ στον Άγιαξ είχαν άλλα σχέδια και πιο έμπειρους τερματοφύλακες. Δεν υπήρχε χώρος για μένα να παίξω και δεν είχα όρεξη να κάτσω σε έναν πάγκο. Θέλω να παίζω. Πήγα στη Γκόριτσα επίτηδες, για να κάνω εκείνη την εποχή εφαλτήριο. Αποδείχθηκε ότι ήταν μια σωστή επιλογή».

Όσο για το αν αισθάνεται πως στον Άγιαξ, έχασε μία ευκαιρία, είπε: «Δεν το σκέφτομαι πολύ. Ότι έγινε, έγινε. Δεν έχω άσχημα συναισθήματα, ούτε σκέφτομαι κάτι αρνητικό. Ίσως θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά, αλλά και πάλι όλα πήραν τον δρόμο τους. Πέρασα πολλά στο Άμστερνταμ, έζησα πολλά όμορφα πράγματα, έμαθα πολλά, ποδοσφαιρικά και δυνάμωσα ως άνθρωπος. Μπορώ μόνο να ευχαριστήσω τον Άγιαξ. Δεν υπάρχουν κακές σκέψεις μεταξύ μας. Όμως ο ΠΑΟΚ είναι μια νέα ευκαιρία, ένα νέο βήμα για μένα».

Σε ερώτηση για το φημολογούμενο ενδιαφέρον και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ για την απόκτηση του, απάντησε: «Υπήρξαν συγκεκριμένες επαφές, αλλά έκανα την κίνησή μου, και αυτή είναι ο ΠΑΟΚ. Το τι θα φέρει το μέλλον, δεν είναι ποτέ γνωστό».

Ο Κοτάρσκι αναφέρθηκε στον ΠΑΟΚ και την ευρωπαϊκή του παρουσία, ερωτώμενος για το αν και κατά πόσο έπαιξε σημασία αυτό, στην απόφαση του. «Φυσικά... Ο ΠΑΟΚ διεκδικεί τρόπαια, πρωτάθλημα και Κύπελλο. Στόχος είναι η έξοδος στο Champions League το 2023. Θα γίνουν πολλά ντέρμπι και καλά παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οι σύλλογοι είναι ποιοτικοί και με τη διαίρεση του πρωταθλήματος τον Απρίλιο αρχίζουν τα πλέι οφ για τον πρωταθλητή. Εκεί παίζονται μόνο εξαιρετικοί αγώνες με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ. Είναι πολύ καλό επίπεδο, μία κορυφαία πρόκληση για μένα».

Όσο για τον κόσμο της ομάδας, τόνισε: «Και αυτό έπαιξε ρόλο, όπως και η επιθυμία να κερδίσουμε τρόπαια. Όλοι θέλουμε να παίζουμε μπροστά σε γεμάτες εξέδρες και τέτοιους οπαδούς. Με ώθησε στο να έρθω στον ΠΑΟΚ, όσα έμαθα για τον κόσμο του. Στην Κροατία, αυτός ο κόσμος λείπει σε πολλούς συλλόγους, υπάρχει έλλειψη φιλάθλων. Ναι, με επηρέασε πολύ που επέλεξα τον ΠΑΟΚ και αυτό είναι μέρος της ιστορίας μιας καριέρας. Όλα παίζουν τον ρόλο τους. Όπως και η ξεκάθαρη στάση του προπονητή Λουτσέσκου προς εμένα, με κέρδισε».

Για το μέλλον του συμπατριώτη του Τσόλακ και αν πρόλαβε να τον γνωρίσει, είπε: «Πέρασα από ιατρικά την Παρασκευή, το Σάββατο έκανα ό,τι έπρεπε για το σύλλογο και μόνο το απόγευμα πήγα να τους χαιρετήσω όλους. Ο Τσόλακ είναι εδώ, και υπάρχουν και Βαλκάνιοι στον σύλλογο, οπότε η προσαρμογή θα είναι πιο εύκολη για μένα από αυτήν την πλευρά».

Τέλος, αναφερόμενος στις δικές του φιλοδοξίες αλλά και του ΠΑΟΚ, σημείωσε: «Είμαστε όλοι φιλόδοξοι. Έχω κι εγώ μεγάλα σχέδια και ο ΠΑΟΚ είναι αυτή τη στιγμή είναι η ομάδα που με οδηγεί σε αυτό. Αν είμαι καλός και βγει η ποιότητά μου, μπορώ μόνο να ανέβω, στην κορυφή».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Αντρέ Ρικάρντο: «Δε μπορείς να πεις όχι στον ΠΑΟΚ» (vid)

Οι πρώτες δηλώσεις του νέου μεταγραφικού αποκτήματος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Αντρέ Ρικάρντο είναι και επίσημα παίκτης του ΠΑΟΚ από σήμερα και όπως τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις στην κάμερα του ΠΑΟΚ TV, δε θα μπορούσε να απαντήσει αρνητικά στην πρόταση από έναν τέτοιο σύλλογο.

«Νιώθω υπέροχα που είμαι σ’αυτό το κλαμπ και είμαι μέρος αυτού του πρότζεκτ. Ήρθα να δουλέψω σκληρά και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχουμε τους στόχους μας μαζί. Θα είναι φανταστικά!» είπε αρχικά και συνέχισε, αναφερόμενος στην ομάδα και τους φίλους της.

«Δε θα μπορούσα να πω όχι στον ΠΑΟΚ! Είναι ένας ιστορικός σύλλογος με απίστευτους φιλάθλους. Είναι φανταστικοί! Έλαβα πολλά μηνύματα από τους φιλάθλους. Τους είμαι ευγνώμων. Είναι πολύ καλό για έναν παίκτη να το νιώθει όλο αυτό, όταν είναι καινούργιος. Θέλω να σας δω όλους στο γήπεδο σύντομα και να κερδίσουμε πολλά μαζί».

Όσο για τα αγωνιστικά του στοιχεία; «Αρχικά, να πω πως είμαι ομαδικός παίκτης. Θέλω να βοηθάω την ομάδα και τους συμπαίκτες μου, να παίζουν καλά. Είμαι δημιουργικός παίκτης, με καλή τεχνική και μου αρέσει να σκοράρω και να δίνω ασίστ. Θέλω να είμαι σημαντικός για την ομάδα και τους συμπαίκτες μου και να βοηθήσω να πετύχουμε τους στόχους μας» είπε ο Αντρέ Ρικάρντο.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Επίσημο και του Ρικάρντο στον ΠΑΟΚ!

Ανακοινώθηκε η συμφωνία και με τον 22χρονο Πορτογάλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά τον Ντομινίκ Κοτάρσκι νωρίτερα, ήρθε η μέρα της ανακοίνωσης και για τον Αντρέ Ρικάρντο. Ο νεαρός Πορτογάλος μεσοεπιθετικός, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας ως το 2026 με την ΠΑΕ να αναφέρει στην ιστοσελίδα της:

"Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Αντρέ Ρικάρντο με ελεύθερη μεταγραφή από τη Φαμαλικάο. O Πορτογάλος μεσοεπιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Δικέφαλο μέχρι τον Ιούνιο του 2026.

Γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου του 2000 στη Λισαβόνα κι εντάχθηκε σε ηλικία εννιά ετών στις Ακαδημίες της Μπενφίκα. Πέρασε όλα τα στάδια της εκπαιδευτικής διαδικασίας των Αετών, έφτασε μέχρι την Κ19 και το καλοκαίρι του 2017 πήρε μεταγραφή για την Κ19 της Μπράγκα.

Εκεί έμεινε για ενάμιση χρόνο και το 2019 μεταπήδησε στην Κ23 της Φαμαλικάο, μίας ομάδας που τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί στην ευρωπαϊκή αγορά ως… φυτώριο νέων ταλέντων.

Στην πρώτη του σεζόν στην τρίτη κατηγορία του πορτογαλικού ποδοσφαίρου ήταν εξαιρετικός. Αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης και πρώτος σκόρερ της λίγκας και κέρδισε την προαγωγή του στην πρώτη ομάδα της Φαμαλικάο.

Έκανε το ντεμπούτο του τον Αύγουστο του 2021 σε ένα παιχνίδι κόντρα στην Πάσος Φερέιρα και πρόλαβε να αγωνιστεί σε έξι παιχνίδια την περασμένη σεζόν.

Είναι ένας παίκτης που αγωνίζεται κατά κύριο λόγο στον άξονα είτε ως επιτελικός είτε ως δεύτερος επιθετικός, αλλά η τεχνική κι η ταχύτητά του του δίνουν τη δυνατότητα να παίζει και στα άκρα της επίθεσης.

Ο ποδοσφαιριστής αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του με την πορτογαλική ομάδα και ο ΠΑΟΚ δεν έχασε την ευκαιρία να τον εντάξει στο δυναμικό του με το βλέμμα πάντα στο μέλλον".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Blog

Trending