Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σκάνδαλο Αυγενάκη, θέλει να «ξεπλύνει» την ΕΕΑ!

Όσα θέλει να περάσει στο νέο αθλητικό νόμο για να απαλλάξει τα μέλη της ΕΕΑ από ευθύνες λες και πρόκειται για δικαστικούς ή πολιτικούς

Ηλίας Καπράλος

Σκάνδαλο Αυγενάκη, θέλει να «ξεπλύνει» την ΕΕΑ!

Πολλές είναι οι απορίες αλλά και οι αντιδράσεις που προκαλούνται  σε όσα αναφέρονται στο νέο αθλητικό νόμο, ο οποίος εδώ και λίγες ημέρες είναι προς διαβούλευση. Υπάρχει όμως ένα συγκεκριμένο θέμα στο οποίο ο Λευτέρης Αυγενάκης εκτίθεται στο 100%, ζήτημα μέσα από το οποίο φανερώνεται η αγωνία του για το παρόν και το μέλλον της ΕΕΑ, με βάση βέβαια όσα έγιναν στο παρελθόν και έχουν εκθέσει τον ίδιο και τα μέλη της Επιτροπής.

Λίγες μόλις ημέρες αφού βγήκε η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων για το θέμα της δήθεν πολυιδιοκτησίας, η οποία κατακεραυνώνει και την ΕΕΑ και όλους όσους επιχείρησαν να θεωρήσουν δεσμευτική την δική της περσινή εισήγηση, ο Αυγενάκης σπεύδει και με μία… αγωνία στις κινήσεις του, προσπαθεί να διαφυλάξει νομικά τα μέλη της ΕΕΑ από κάθε πιθανή ευθύνη σε σχέση με τις πράξεις τους! Είναι μία απίστευτη κίνηση του υφυπουργού που ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να πιστέψει ότι γίνεται τυχαία, όταν πολύ περισσότερο γνωρίζουμε πώς η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει κινηθεί πολύπλευρα κατά αυτών των ανθρώπων και των προσπαθειών τους σε βάρος του Δικεφάλου.

Η ΔΙΑΤΑΞΗ

Προσέξτε τι ακριβώς αναφέρει η διάταξη για την ΕΕΑ στο νέο αθλητικό νόμο, λίγες μόνο ημέρες μετά τις τελευταίες εξελίξεις που αφήνουν εκτεθειμένους όσους επιχείρησαν να βλάψουν τον ΠΑΟΚ στήνοντας το γνωστό σκηνικό βασιζόμενοι στην ΕΕΑ:

«2. Η Επιτροπή δεν υπόκειται σε εποπτεία και οποιονδήποτε έλεγχο νομιμότητας ή σκοπιμότητας από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού ή από οποιοδήποτε άλλο όργανο της Κυβέρνησης. Τα μέλη της Επιτροπής απολαμβάνουν πλήρους προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας, υποχρεούνται να τηρούν απόλυτη εχεμύθεια για τις εμπιστευτικές πληροφορίες, τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, καθώς και για κάθε στοιχείο που περιέρχεται σε γνώση τους και δεν υπόκειται σε δημοσιότητα. Τα μέλη της Επιτροπής δεν εξετάζονται, δεν διώκονται, ούτε υπέχουν αστική ευθύνη έναντι οιουδήποτε τρίτου, για γνώμη που διατύπωσαν ή για πράξεις ή παραλείψεις που διενήργησαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Κατ’ εξαίρεση διώκονται μόνο για συκοφαντική δυσφήμηση (363 Π.Κ.), παράβαση καθήκοντος (259 Π.Κ.) και παραβίαση του υπηρεσιακού απορρήτου (252 Π.Κ.). Έναντι του Ελληνικού Δημοσίου ευθύνονται μόνον για πράξεις ή παραλείψεις που τελέστηκαν με δόλο. Το άρθρο 101 του ν. 4622/2019 (Α΄ 133) περί νομικής υπεράσπισης εφαρμόζεται αναλόγως».

Τι τολμάει να κάνει ο Αυγενάκης μέσα από ένα επίσημο νομοσχέδιο; Επιχειρεί να παραχωρήσει την ασυλία που απολαμβάνουν δικαστές και πολιτικοί, σε διορισμένους πολίτες επιτροπής, που υπόκεινται στο κράτος! Τι σημαίνουν όλα αυτά για να τα προσαρμόσουμε στην υπόθεση του ΠΑΟΚ; Ο Λευτέρης Αυγενάκης χωρίς καμία ντροπή, τώρα που ο ΠΑΟΚ δικαιώνεται στο 100% και θέλει να στραφεί εναντίον όλων όσων προσπάθησαν να τον στιγματίσουν, επιχειρεί (θα δούμε αν το πετύχει γιατί θα αμφισβητηθεί η διάταξη αυτή) να αφαιρέσει από τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη το δικαίωμα να στραφούν εναντίον Τζουλάκη, Μαρούπα, Αρκούδη, Φαραντούρη ζητώντας αποζημιώσεις. Θέλει με μία τέτοια διάταξη που έχει και αναδρομικό χαρακτήρα, να απαγορεύσει στον οποιονδήποτε να στραφεί κατά αυτών που εξισώνονται  με τους κορυφαίους πολιτειακούς παράγοντες. Και όχι μόνο αυτό…

Όταν τα Μέλη αυτά θα έχουν το ακαταδίωκτο, τότε και ο ίδιος που προΐσταται της Επιτροπής θα απαλλάσσεται και από όποια πολιτική ευθύνη θα τον βάρυνε.

Γίνεται αντιληπτό το απίστευτο και το προκλητικό της κίνησης Αυγενάκη που πλέον και μετά από αυτή την προσπάθεια, γράφει ιστορία με  όσα τρομερά επιχειρεί να πετύχει ως υφυπουργός.     

ΜΕΓΑΛΑ ΖΗΤΗΜΑ-ΑΝΟΙΚΤΑ ΜΕΤΩΠΑ

Μέσα από όλα τα παραπάνω τίθενται πολύ σημαντικά ζητήματα στα οποία πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση, που επιτρέπει στον Αυγενάκη να κινείται μέσα σε αυτά τα πλαίσια.

Τίθεται ναι ή όχι ζήτημα συνταγματικότητας για ένα κρατικό όργανο που απαρτίζεται από πολίτες, όταν επιχειρείται να αποκτήσουν προνόμια κατοχυρωμένα από το Σύνταγμα για δικαστικούς και πολιτειακούς παράγοντες;

Τίθεται ναι ή όχι μεγάλο ηθικό ζήτημα όταν λίγες ημέρες μετά την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων των τακτικών δικαστών που μπήκαν στην ουσία της υπόθεσης του ΠΑΟΚ, ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΕΑ επιχειρεί την κάλυψη  των μελών της από μηνύσεις και αγωγές που ξέρει ότι έχουν κατατεθεί;  

ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ

Να πάμε και στο θέμα των αμοιβών αυτών των μελών; Προσέξτε τι αναφέρει η διάταξη: «9. Με κοινή απόφαση του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού και του Υπουργού Οικονομικών καθορίζεται, κατά παρέκκλιση του άρθρου 21 του ν. 4354/2015 (Α΄ 176), η μηνιαία ή ανά συνεδρίαση αποζημίωση που καταβάλλεται στα μέλη της Επιτροπής, καθώς και στους αναπληρωτές τους. Με τον ίδιο τρόπο ρυθμίζεται και οποιοδήποτε θέμα αμοιβών και αποζημιώσεων των προσώπων που καθ` οιονδήποτε τρόπο απασχολεί η Επιτροπή σύμφωνα με την παρ. 11».

Το τίμημα δεν καθορίζεται και παραμένει ανοικτό για να αποφασίζει ο υφυπουργός κατά περίπτωση!

ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ : Τρέχει να σώσει και αυτή την παρατυπία!

Τι άλλο προσπαθεί να τροποποιήσει ο Αυγενάκης σε σχέση με την ΕΕΑ που φανερώνει προθέσεις και ενοχές για ότι προηγήθηκε;  Μέσα στις προτεινόμενες τροποποιήσεις εντάσσεται και αλλαγή της ιδιότητας του καθηγητή μέλους της ΕΕΑ, από καθηγητή στο γνωστικό αντικείμενο του εμπορικού δικαίου, που ίσχυε σύμφωνα με το άρθρο 77 του ν. 2725/1999 σε καθηγητή στο γνωστικό αντικείμενο της οργάνωσης και διαχείρισης αθλητικών οργανισμών ή οποιουδήποτε κλάδου του εμπορικού ή δημοσίου δικαίου! Τώρα το σκέφτηκε! Τώρα το επιχειρεί  που ο ΠΑΟΚ έχει στραφεί στα διοικητικά δικαστήρια κατά του διορισμού Φαραντούρη ο οποίος δεν είναι καθηγητής εμπορικού δικαίου! 

Πηγή : FORZA

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Τα εισιτήρια, η διάθεση και το ντέρμπι

Πρέπει να κοιτάξει μπροστά ο “Δικέφαλος”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε -ξανά- κατώτερος των περιστάσεων κι άφησε δύο βαθμούς στη Λαμία, που πλέον κάνουν τη ζωή του πολύ πιο δύσκολη.

Η ζωή συνεχίζεται ωστόσο για τους "ασπρόμαυρους" και μπροστά τους, υπάρχει ένα ντέρμπι με την ΑΕΚ, με τη διάθεση των εισιτηρίων να έχει ξεκινήσει από τις 9:00 το πρωί.

Θυμηθείτε τι ισχύει:

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι την Πέμπτη (25.04) στις 09:00 θα ξεκινήσει η διαδικτυακή διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ για την 8η αγωνιστική των Play Off της Stoiximan Super League 2023-24 που θα διεξαχθεί την Κυριακή (28.04, 19:30) στο γήπεδο της Τούμπας.

Τιμές Εισιτηρίων

Θύρα Τιμή
1 €50
2, 3 €40
4, 7, 7A, 8 €15
4A €10
5, 6 €30
VIP €150
VIP Α €150

Κανάλια Πώλησης

Α.Εκδοτήρια Γηπέδου Τούμπας

Τα εκδοτήρια θα είναι ανοιχτά μόνο ανήμερα του αγώνα με ωράριο λειτουργίας 09:00-20:00 για παραλαβές των web εισιτηρίων.

B. Επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Στις ηλεκτρονικές αγορές είναι απαραίτητη η καταχώρηση των κάτωθι στοιχείων– Ονοματεπώνυμο Κατόχου– Αρ.Πιστοποιητικού : ΑΔΤ / Αρ.Διαβατηρίου (έγγραφο ταυτοποίησης)– ΑΜΚΑ

Γ. Επίσημη ιστοσελίδα της Ticketmaster

Στις ηλεκτρονικές αγορές είναι απαραίτητη η καταχώρηση των κάτωθι στοιχείων–Ονοματεπώνυμο Κατόχου– Αρ.Πιστοποιητικού : ΑΔΤ / Αρ.Διαβατηρίου (έγγραφο ταυτοποίησης)– ΑΜΚΑ

Διευκρινίσεις

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, απαγορεύεται η είσοδος σε όλους φιλάθλους, κάθε ηλικίας, χωρίς ονομαστικό εισιτήριο. Ως εκ τούτου απαγορεύεται πλέον κι η ελεύθερη είσοδος σε παιδιά κάθε ηλικίας, η οποία ίσχυε μέχρι πρότινος.

Βάσει της νέας νομοθεσίας, όποιος φίλαθλος εισέλθει στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο, θα τιμωρείται με πρόστιμο 500 ευρώ.

Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ που έρχονται να παρακολουθήσουν από κοντά την ομάδα μας, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι απαραίτητο να φέρουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο ταυτοποίησης (διαβατήριο/δίπλωμα οδήγησης).

Οι αστυνομικές αρχές βάσει των νέων μέτρων θα προβούν σε ελέγχους ταυτοπροσωπίας στο περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου και στις κερκίδες. Σε περίπτωση παράβασης, ο φίλαθλος που μπήκε στο γήπεδο με εισιτήριου άλλου καθώς και ο κάτοχος του εισιτηρίου, θα τιμωρούνται με πρόστιμο δεκαπλάσιο της αξίας του εκάστοτε εισιτηρίου, αμφότεροι θα τιμωρούνται επίσης με αποκλεισμό έξι μηνών από τα γήπεδα, ενώ σε περίπτωση παράβασης θα τιμωρείται και η ΠΑΕ με κλείσιμο της θύρας, που καταγράφηκε η παράβαση.

Όσοι φίλαθλοι προβούν σε ηλεκτρονική αγορά και επιλέξουν την παραλαβή «print@home/eticket», μπορούν είτε να εκτυπώσουν το εισιτήριό τους σε εκτυπωτή είτε να εισέλθουν στο γήπεδο με τη χρήση του QR code στο κινητό τους.

Στις ηλεκτρονικές αγορές υπάρχει περιορισμός των 5 εισιτηρίων ανά λογαριασμό.

Στα εισιτήρια των Vip & VipA παρέχεται δωρεάν θέση στάθμευσης στο Parking P3 (σχολείο απέναντι από τις θύρες των επισήμων). Για την είσοδο στο χώρο στάθμευσης είναι απαραίτητη η επίδειξη της κάρτας στάθμευσης και του εισιτήριου.

Τρόποι Επικοινωνίας

Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 2310954099

Email : helpdesk@paokfc.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

«Τεσσάρα» της Κλαμπ Μπριζ στη Γκενκ!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Την τέταρτη νίκη της σε πέντε αγωνιστικές των play off του βελγικού πρωταθλήματος πέτυχε χθες η Κλαμπ Μπριζ, διαλύοντας στο "Γιαν Μπρέιντελ" την Γκενκ με 4-0!

Έτσι, ο Νίκι Χάγιεν και οι ποδοσφαιριστές του παρέμειναν στη 2η θέση της ειδικής βαθμολογίας και στο -2 από την πρωτοπόρο Άντερλεχτ, με τον Γιούτγκλα να ανοίγει το σκορ στο 6ο λεπτό, τον Σκόρας να πετυχαίνει το 2-0 στο 51΄ από ασίστ του Βανάκεν, τον Τιάγκο να εδραιώνει τη νίκη της ομάδας του στο 57΄ και τον Ντε Κάιπερ να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στο 67΄ από ασίστ του Γιούτγκλα.

Αυτή, ήταν η έκτη διαδοχική νίκη της Κλαμπ Μπριζ σε Βέλγιο και Europa Conference League, με τον απολογισμό του Νίκι Χάγιεν από την ημέρα που αντικατέστησε τον Ρόνι Ντέιλα να είναι έξι νίκες, μία ισοπαλία και καμία ήττα!

Κάπως έτσι, η ομάδα που απέκλεισε τον ΠΑΟΚ βρίσκεται σε τροχιά Champions League είτε απευθείας είτε μέσω προκριματικών καθώς απέχει τέσσερις βαθμούς από την 3η Ουνιόν Σεντ - Ζιλουάζ, ενώ ετοιμάζεται φυσικά για τις δύο αναμετρήσεις με την Φιορεντίνα με "φόντο" τον τελικό της 29ης Μαΐου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Tέλος η σεζόν για Τσαούση!

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο 23χρονος μπακ και η λύση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το εκτός έδρας παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΟΦΗ στις 6 Απριλίου, θα είναι το τελευταίο του Μάριου Τσαούση τη φετινή σεζόν!

Ο 23χρονος αμυντικός, που δεν αγωνίστηκε ούτε στο εντός έδρας ματς με τον Αστέρα Τρίπολης ούτε στην αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες, θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στους κοιλιακούς και θα χάσει το τελευταίο κομμάτι της χρονιάς, όπως αποφάσισαν από κοινού ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννινα μετά τις νέες εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, προκειμένου να είναι έτοιμος με την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Η επέμβαση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Γερμανία, με τον Τσαούση να αγωνίζεται φέτος στους Ηπειρώτες ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ και να καταγράφει 23 συμμετοχές, 1 γκολ, 3 ασίστ και 1.710 αγωνιστικά λεπτά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ