Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο MVP Τζόλης και η άνοδος του Αντρίγια

Ο Τζόλης με μία ασίστ και ένα γκολ άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη, το ίδιο στατιστικό του Αντρίγια Ζίφκοβιτς που δείχνει ότι βρίσκει ρυθμό, αλλά και το ντεμπούτο με γκολ του Μπάμπα.

Ηλίας Καπράλος

Ο MVP Τζόλης και η άνοδος του Αντρίγια

Αναλυτικά η απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ:

Ζ. Ζίφκοβιτς: Σε ένα παιχνίδι, που ο ΠΑΟΚ δεν απειλήθηκε καθόλου, ο Σέρβος κίπερ, έμεινε σε μερικές εξόδους στα γεμίσματα του Πίτι και σε επαφές με τα πόδια όπου μοίρασε το παιχνίδι.

Μπάμπα: Πρώτο παιχνίδι, πρώτη φορά βασικός, πρώτο γκολ για τον Γκανέζο. Ονειρικό ντεμπούτο τον Μπάμπα, που έδειξε μέρος των ποιοτικών του χαρακτηριστικών. Αυτό που μένει είναι να έχει διάρκεια, να είναι υγιής και να δείξει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει και κόντρα σε δυνατότερους αντιπάλους.

Μιχαηλίδης: Στα αμυντικά του καθήκοντα δεν είχε πρόβλημα στην επανεμφάνισή του. Στο θέμα της προώθησης του παιχνιδιού πήρε αρκετές πρωτοβουλίες, είχε γεμίσματα, αλλά κάποιες στιγμές έδειξε ότι είναι και εκτός ρυθμού.

Βαρέλα: Δεν αγχώθηκε και ιδιαίτερα αμυντικά. Στα γεμίσματα στον αέρα, καθάρισε τις φάσεις, αλλά δεν πιέστηκε και ιδιαίτερα.

Ροντρίγκο Σοάρες: Και πάλι κόντρα στην Λαμία και πάλι σαν δεξιός μπακ είχε θετική εμφάνιση. Αρκετά ανεβάσματα, σωστός τακτικά και φυσικά του πιστώνεται το τρίτο γκολ της ομάδας. Πέραν της ασίστ, όλη η προσπάθεια του ήταν άξια συγχαρητηρίων.

Τσιγγάρας: Σήμερα είχε όλο τον έλεγχο του κέντρου του ΠΑΟΚ και το έκανε με μεγάλη επιτυχία. Κάλυψε πιθανές αντεπιθέσεις των αντιπάλων του με αποτελεσματικότητα, είχε σωστή πρώτη πάσα είτε στον Σβαμπ, είτε στον Ουάρντα και γενικά η παρουσία του ήταν αυτή που έπρεπε για τη θέση του αμυντικού μέσου.

Σβαμπ: Ήρεμο απόγευμα για τον Αυστριακό, είχε τον έλεγχο του ρυθμού του αγώνα, αλλά δεν φόρτσαρε και σε κάποιο σημείο της αναμέτρησης. Στο τέλος και πριν την αλλαγή του πήρε και την κίτρινη κάρτα και έτσι θα λείψει από τον επόμενο αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης.

Τζόλης: Και πάλι μέσα στους καλύτερους του ΠΑΟΚ και στους MVP. Με δική του πάσα ο Μπάμπα έκανε το 1-0 και με δικό του γκολ ο ίδιος παίκτης έκανε το 2-0. Φανταστικός όπως πάντα μέσα την περιοχή, ενώ κάθε φορά που είχε την μπάλα στην κατοχή του, δημιουργούσε καταστάσεις ευκαιρίας στην περιοχή της Λαμίας. Η τρομερή του απόδοση και φόρμα, φάνηκε όταν αποχώρησε λόγω ενοχλήσεων.

Ουάρντα: Είχε πολλές και καλές στιγμές μέσα στο παιχνίδι και σκόραρε. Είχε καλές συνεργασίες με τον Κρμέντσικ όπως πάντα, δεν έκανε κατάχρηση της μπάλας και πάτησε πολλές φορές περιοχή. Αυτό έφερε και το γκολ του, δείχνοντας και σήμερα την ωριμότητα του στο παιχνίδι.

Α. Ζίφκοβιτς: Σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι και μάλιστα σήμερα είχε και δοκάρι και ασίστ. Ο Σέρβος ήταν και σήμερα σε πολλή καλή κατάσταση και έτσι ήταν και αυτός μέσα στους διακριθέντες της ημέρας. Η ανοδική του πορεία έρχεται σε ένα κρίσιμο σημείο για τον ΠΑΟΚ τώρα που πλησιάζουν τα δύσκολα παιχνίδια στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο. Πέραν του γκολ και της ασίστ, ήταν και πάλι σωστός τακτικά, αλλά είχε και πολλές στιγμές που πάτησε περιοχή και δημιούργησε ρήγματα, όπως το δοκάρι, λίγο πριν το γκολ που πέτυχε

Κρμέντσικ: Στο πρώτο ημίχρονο και πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή και φάσεις δημιούργησε και θα μπορούσε να είχε σκοράρει, αλλά θα μπορούσε να είχε δώσει και έτοιμο γκολ στον Ουάρντα στην μεγάλη φάση που δημιούργησε. Παρόλα αυτά στο δεύτερο ημίχρονο άνοιξε περισσότερο τους χώρους για Τζόλη και Ουάρντα που έκλεισαν το σκορ στο 3-0 και έτσι έδωσε τη θέση του στον Σφιντέρσκι για πάρει ανάσες. Πολύ καλή παρουσία του και σήμερα, δείχνοντας ότι μπορεί να γεμίσει την περιοχή και να δώσει όγκο και επιλογές στους συμπαίκτες του από τις κινήσεις του και τις αποφάσεις του.

Λάμπρου: Μπήκε και αγωνίστηκε σχεδόν 40 λεπτά. Είχε μία μεγάλη ευκαιρία που κατάφερε να χάσει από την μικρή περιοχή και έδειξε και πάλι μεγάλη επιθυμία να διακριθεί, τραβώντας επιθέσεις και καταστάσεις από τα μαλλιά.

Καγκάβα: Ώριμος, έψαχνε πάντα την εύκολη πάσα, δεν κούρασε την μπάλα και έλεγχε τον ρυθμό, κρατώντας τον ΠΑΟΚ σε ένα καλό τέμπο. Πίεσε τους αντιπάλους του και παραλίγο θα είχε και ασίστ στον Σφιντέρσκι, ενώ θα μπορούσε και αυτός να είχε σκοράρει εάν ο Πολωνός τον είχε δει γρηγορότερα.

Σφιντέρσκι: Μπήκε σαν αλλαγή και αυτός μετά το 60′. Πίεσε ψηλά, κατέβασε και έκλεψε μπάλες, είχε δύο μεγάλες στιγμές που δεν βρήκε στόχο ή πάσα, αλλά έδωσε και μία ασίστ στον Ζίφκοβιτς για το 4-0. Θετικός και πάλι όταν μπαίνει από τον πάγκο.

Νινούα και Λύρατζης έπαιξαν για παραπάνω από 20 λεπτά χωρίς λάθη, αλλά δεν μπορεί να κριθεί η απόδοσή τους, καθώς το σκορ ήταν 4-0 και το παιχνίδι είχε κριθεί.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κούγιας: «Στημένη υπόθεση του Λυγγερίδη για να χτυπηθεί ο Ολυμπιακός» (vid)

Όσα είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αλέξης Κούγιας, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», ως νομικός εκπρόσωπος του Γιάννη Καλλιανού, αλλά πήρε θέση για τις συλλήψεις οπαδών του Ολυμπιακού, για τη δολοφονία του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όσα υποστήριξε…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Πιθανές αλλαγές ενόψει ΠΑΟΚ

Οι σκέψεις του Ματίας Αλμέιδα για την Τούμπα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ΑΕΚ ουσιαστικά ξεκινάει από σήμερα την προετοιμασία της για το ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή και όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της, είναι πιθανό να γίνουν κάποιες αλλαγές από το κέντρο και μπροστά, μετά το 3-0 επί του Παναθηναϊκού.

Η τετράδα στην άμυνα απ’ ό,τι φαίνεται δε θα αλλάξει, ενώ ο Πινέδα αναμένεται να μείνει επίσης στο αρχικό σχήμα κι ένας εκ των Γιόνσον-Σιμάνσκι να μείνει εκτός για να επιστρέψει ο Γκατσίνοβιτς.

Παρά την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Ελίασον, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ξεκινήσει από τον πάγκο και να είναι στην ενδεκάδα ο Άμραμπατ, ενώ επίσης σε σχέση με τον Παναθηναϊκό, είναι πιθανό να ξεκινήσει ο Τσούμπερ, αντί του Αραούχο.

Σε κάθε περίπτωση, στη σημερινή και αυριανή προπόνηση της ΑΕΚ, αναμένονται τελικές αποφάσεις από τον Ματίας Αλμέιδα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΟ: Αποφασίστηκε η Γ.Σ., πότε θα είναι οι εκλογές

Οι ημερομηνίες και η επόμενη μέρα της Ομοσπονδίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Κατά την συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ το πρωί της Παρασκευής (26/4), αποφασίστηκαν και ορίστηκαν σημαντικά ζητήματα, που έχουν να κάνουν με την ετήσια Γενική Συνέλευση και τις εκλογές.

Η ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Ιουνίου, εκεί όπου δεν θα γίνει ανάδειξη προέδρου και μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Οι εκλογές θα γίνουν τον προσεχή Ιούλιο και τότε θα προκύψει ο νέος Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ