Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ΠΑΟΚ είναι εδώ!

Ήταν αυτός που άξιζε τη νίκη, ήταν ανώτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αλλά "πληγώθηκε" από το λάθος του Πασχαλάκη κι αναδείχθηκε ισόπαλος με 1-1 με τον Ολυμπιακό.

Αγάπη Γαβριηλίδου

Ο ΠΑΟΚ είναι εδώ!

Ήταν ένα γεμάτο βράδυ στην Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να δημιουργεί μεγάλες ευκαιρίες, να προηγείται με τον Ίνγκασον και να ισοφαρίζεται σε ένα κακό σημείο του παιχνιδιού. Ο Τζόλης ωστόσο, λίγο έλειψε να κάνει το μεγάλο… μπαμ στο φινάλε, αλλά η μπάλα τράνταξε το δοκάρι της εστίας του Σα και δεν κατέληξε στα δίχτυα.

Ο “Δικέφαλος” μπήκε καλύτερα στο γήπεδο και με το… καλημέρα, ο Μουργκ έχασε σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξει νωρίς-νωρίς το σκορ, με τον ΠΑΟΚ να επιμένει και να έχει τον έλεγχο στο ξεκίνημα, ωστόσο μετά την τριπλή ευκαιρία του Ολυμπιακού, που προήλθε από σημαντικό λάθος του Κρέσπο, οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν. Οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να απειλήσουν μέσα από στατικές φάσεις, χωρίς αποτέλεσμα κι ο χρόνος περνούσε, χωρίς σημαντικές ευκαιρίες.

Το 0-0 παρέμεινε μέχρι και το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός μπήκαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ και στο ξεκίνημα τους β΄μέρους, ο Ίνγκασον “όπλισε” και πάλι κι ο “Δικέφαλος” βρήκε αυτό που έψαχνε! Ο Ουάρντα πήρε την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Ζίβκοβιτς, ο Σα έδιωξε λανθασμένα και ο Ισλανδός ήταν στο σωστό σημείο για να κάνει το 1-0.

Η ώρα περνούσε, ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος, αλλά ο Ολυμπιακός “πάγωσε” τους “ασπρόμαυρους” με τον Μπα. Ο Πασχαλάκης έκανε κάκιστη έξοδο, ο Μπα πήρε την κεφαλιά μετά από κόρνερ που κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι κι έκανε το 1-1, στην πρώτη τους ουσιαστικά τελική στο δεύτερο μέρος. Ο Γκαρσία πέρασε στο παιχνίδι τον Τζόλη κι ο μικρός στάθηκε άτυχος στο 93ο λεπτό, καθώς έπιασε ένα δυνατό σουτ, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι της εστίας του Σα.

Ο ΠΑΟΚ ήταν συνολικά ανώτερος, ήταν αυτός που άξιζε τη νίκη, όμως και πάλι πλήρωσε το λάθος του κι αναδείχθηκε ισόπαλος με τον Ολυμπιακό, χάνοντας την ευκαιρία να μειώσει τη μεταξύ τους διαφορά, ενώ πλέον, ακολουθεί το εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ. 

Βασικός ο Κρμέντσικ, έξω ο Τζόλης

Ο Πάμπλο Γκαρσία έδωσε για πρώτη φορά σήμερα φανέλα βασικού στον Μάικλ Κρμέντσικ, που ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης, ενώ ο Μουργκ προτιμήθηκε αντί του Μουργκ.

Ο Πασχαλάκης ήταν στο τέρμα και στην άμυνα οι Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Ίνγκασον και Γιαννούλης. Στη μεσαία γραμμή ήταν ο Σβαμπ μαζί με τον Καντουρί, με τους Α. Ζιβκοβιτς και Μουργκ στα άκρα. Ο Ουάρντα κινούταν στο χώρο πίσω από τον Κρμέντσικ.

Μπήκε καλύτερα, ισορρόπησε ο Ολυμπιακός

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον ΠΑΟΚ, καθώς μόλις στο 2ο λεπτό, ο Σβαμπ έκανε ωραία κούρσα από τα αριστερά και ξεπερνώντας τον Σεμέδο, βρήκε τον Μουργκ, που πλάσαρε άουτ εντός περιοχής. Δύο λεπτά μετά, ο Κρμέντσικ έκανε καλή προσπάθεια στην περιοχή, αλλά ο Σα μπλόκαρε με τη βοήθεια του Μπα. 

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει τον Ολυμπιακό και στο 5′ ο Βιεϊρίνια ανέβηκε από τα δεξιά, πάτησε περιοχή και σούταρε από πλάγια θέση, με τον Σα να μπλοκάρει. Στο 14ο λεπτό ωστόσο, ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να απειλήσουν την εστία του Πασχαλάκη. Ο Κρέσπο έκανε σημαντικό λάθος, ο Βρουσάι το εκμεταλλεύτηκε και σέντραρε, με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να διώχνει αρχικά, τον Εμβιλά να σουτάρει, την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι και τον Καμαρά να σουτάρει άουτ.

Ουσιαστικά, από εκείνο το σημείο και μετά, ο Ολυμπιακός σταδιακά ισορρόπησε, με τον ΠΑΟΚ να απειλεί στο 24′ με τον Μουργκ, που πήρε μία κεφαλιά και η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 28′ ο Ίνγκασον “άγγιξε” το 1-0, αλλά ο Σα έδιωξε την κεφαλιά του σε κόρνερ.

Στο 42′ ο Κρμέντσικ πετάχτηκε ανάμεσα στους στόπερ του Ολυμπιακού, έκανε μία κεφαλιά-ψαράκι και η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στις καθυστερήσεις ίδια τύχη είχε η κεφαλιά του Σβαμπ.

“Χτύπησε” ο Ίνγκασον

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες, με τους δύο προπονητές να επιμένουν στην ίδια συνταγή. Ο ΠΑΟΚ μπήκε με όρεξη και στο 51ο βρήκε το γκολ που έψαχνε, με τον Ίνγκασον να σκοράρει και πάλι, μετά το παιχνίδι με το Βόλο. Ο Ζίβκοβιτς σέντραρε από τα αριστερά και ο Ουάρντα πήρε την κεφαλιά, με τον Σα να διώχνει επάνω στον Ισλανδό στόπερ, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 56′ ο Ίνγκασον λίγο έλειψε να κάνει το 2-0, με την κεφαλιά του να περνάει μόλις άουτ, ενώ δύο λεπτά μετά, ο Κρέσπο σούταρε άουτ. Ο Γκαρσία έριξε στη “μάχη” τον Σφιντέρσκι, που μπήκε αντί του Κρμέντσικ, που πάλεψε αρκετά σήμερα, την ώρα που ο Μαρτίνς από τη μεριά του γυρνούσε το σύστημα σε 4-4-2 περνώντας τον Χασάν δίπλα στον Ελ Αραμπί.

Στο 73′ ο Σα είπε “όχι” με διπλή προσπάθεια στον Σβαμπ, ωστόσο ο Ολυμπιακός “πάγωσε” τους “ασπρόμαυρους”, εκμεταλλευόμενος σημαντικό λάθος του Πασχαλάκη. Στο 77ο λεπτό, ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ έκανε κακή έξοδο κι έδωσε την ευκαιρία στον Μπα να πιάσει μία δυνατή κεφαλιά, κάνοντας το 1-1.

Ο Γκαρσία επιστράτευσε και τον Χρήστο Τζόλη, που έμεινε στον πάγκο σήμερα κι ο μικρός “άγγιξε” στο 93′ το γκολ της νίκης, αλλά είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Σα, με το 1-1 να παραμένει μέχρι και το τέλος.

Ο ΠΑΟΚ έχασε την ευκαιρία να μειώσει την ψαλίδα από τον Ολυμπιακό, αλλά συνεχίζει το non stop πρόγραμμά του, καθώς την Κυριακή ακολουθεί το παιχνίδι με τον ΟΦΗ στην Κρήτη.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αποκάλυψη: Ο ΠΑΟΚ ήθελε το τέταρτο γκολ!

Οι «ασπρόμαυροι» εντελώς συνειδητοποιημένα πήραν το λελογισμένο ρίσκο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τον είχαν ΟΛΟΙ ξεγραμμένο και πριν και στη διάρκεια του ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ -ωστόσο- έδειξε ότι είναι εδώ και πήρε το μεγάλο ματς με την ΑΕΚ στην Τούμπα, κερδίζοντας την Ένωση με 3-2 σε ένα παιχνίδι με ένταση, με γκολ και με έναν μεγάλο νικητή.

Μετά τη «βολίδα» του Σάστρε ο ΠΑΟΚ δεν επαναπαύτηκε και θέλησε να πετύχει και τέταρτο τέρμα, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα του 95ου λεπτού, όταν ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε κόρνερ με τον Κουλιεράκη να παίρνει την κεφαλιά και τη μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ. Εκεί συνειδητά ο ΠΑΟΚ και με λελογισμένο ρίσκο έψαχνε το τέρμα που θα του έδινε το πλεονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία με την ομάδα του Αλμέιδα την τελευταία αγωνιστική.

Οι «ασπρόμαυροι» μπορούν να το κατακτήσουν με 80 βαθμούς χάρη στο τέρμα του Στέφαν Σβαμπ στη Λαμία, το οποίο μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο -όσο κι αν η ισοπαλία στο «Αθανάσιος Διάκος» ήταν γκέλα ολκής- και φυσικά με 3/3 στις εναπομείνασες αγωνιστικές, ωστόσο μπορεί να το χάσει με 78 βαθμούς σε ισοβαθμία με την ΑΕΚ, η οποία υπερέχει έναντι όλων των διεκδικητών σε περίπτωση ισοβαθμίας στο φινάλε.

Οι ποδοσφαιριστές του Ράζβαν Λουτσέσκου είναι προφανές ότι γνώριζαν τα δεδομένα αναφορικά με πιθανές ισοβαθμίες κι ενώ είχαν υπέρ τους προβάδισμα με 3-2 δεν έπαιξαν με το χρόνο, αλλά βγήκαν με σύνεση μπροστά για να πάρουν κεφάλι δύο τερμάτων στο παιχνίδι και να έχουν και την ισοβαθμία με το μέρος τους στο φινάλε του πρωταθλήματος.

Πλέον, ο «Δικέφαλος» θέλει πάση θυσία τρεις νίκες με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Άρη, αλλά και μία απώλεια βαθμών (σ.σ. Αρκεί και η ισοπαλία) της ΑΕΚ στα παιχνίδια με Ολυμπιακό και Λαμία.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το ανεπανάληπτο σκηνικό με Σάστρε λίγα λεπτά πριν τη… βολίδα! (vid)

Ο Ισπανός τραυματίστηκε, σφάδαζε από τον πόνο και έκανε νεύμα για αλλαγή προς τον πάγκο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Απίστευτη εναλλαγή συναισθημάτων στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ μέσα σε λίγα λεπτά να φέρνει… τούμπα το ματς! Στο 81′ ο Κωνσταντέλιας ισοφάρισε σε 2-2 απαντώντας άμεσα στο γκολ του Βίντα. Με τη συμπλήρωση των 90 λεπτών οι «ασπρόμαυροι» έκαναν την ανατροπή με τη «βολίδα» του Σάστρε.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Ισπανό ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΚ για το 3-2. Η φάση εξετάστηκε από το VAR, όμως δεν υπήρχε τίποτα το μεμπτό και το γκολ μέτρησε κανονικά!

Το αξιοσημείωτο είναι πως μερικά λεπτά πριν το ασύλληπτο γκολ της νίκης, ο Ισπανός είχε πέσει στο έδαφος σφαδάζοντας από τον πόνο και κάνοντας νεύμα προς τον «ασπρόμαυρο» πάγκο πως δεν μπορεί να συνεχίσει, ζητώντας μάλιστα να αντικατασταθεί. Με παραίνεση του Κεντζιόρα και τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 2-2 ο Σάστρε έσφιξε τα δόντια, σηκώθηκε και άρχισε να πατάει το δεξί του πόδι στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να χαθεί πολύτιμος χρόνος και να συνεχιστεί κανονικά το παιχνίδι.

Αυτό φυσικά κι έγινε με τον Ισπανό όχι μόνο να συνεχίζει κανονικά, αλλά με το δεξί του πόδι να «πιάνει» ένα φοβερό σουτ από πολύ μακρινή απόσταση και να χαρίζει μία σπουδαία νίκη στην ομάδα του.

Ωραίες ποδοσφαιρικές ιστορίες...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: «Οικογένεια ως το τέλος»

Μήνυμα με νόημα από τους «ασπρόμαυρους» μετά το φινάλε του αγώνα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

«Οικογένεια! Ως το τέλος!», αναφέρει ο ΠΑΟΚ σε ανάρτησή του την επομένη της νίκης στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Οι παίκτες του «δικεφάλου του Βορρά» έγιναν μία γροθιά για να πανηγυρίσουν το «τρίποντο» με τρομερή ανατροπή στο τέλος και έστειλαν μήνυμα ότι έτσι θα είναι μέχρι το τέλος της διαδρομής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ