Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Κλείδωσε" την πρόκριση με αλλαγές και ντεμπούτο Καγκάβα

Ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε την πρόκρισή του στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου, κερδίζοντας για δεύτερη φορά την ΑΕΛ, αυτή τη φορά στο Αλκαζάρ με 2-1.

Αγάπη Γαβριηλίδου

"Κλείδωσε" την πρόκριση με αλλαγές και ντεμπούτο Καγκάβα

Μετά το 5-0 του πρώτου αγώνα, ο ΠΑΟΚ δεν είχε κανένα απολύτως άγχος και ο Πάμπλο Γκαρσία ανακάτεψε την τράπουλα στο Αλκαζάρ, θέλοντας να φρεσκάρει την ομάδα του και να δώσει χρόνο σε παίκτες που δεν είχαν αρκετό χρόνο τελευταία.

Ο “Δικέφαλος” πέτυχε δύο γκολ με τους Τσιγγάρα και Κρμέντσικ, είχε δύο δοκάρια με τον Λάμπρου να στέκεται άτυχος και “τσέκαρε” τη θέση του στον επόμενο γύρο του θεσμού χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Καλή εικόνα και διάθεση στο πρώτο μέρος, έπεσε ο ρυθμός στην επανάληψη, με τους “ασπρόμαυρους” να έχουν τον έλεγχο και να μην απειλούνται. Χαμόγελα για τον Τσιγγάρα, που φώναξε “παρών” σήμερα με την εμφάνισή του κι έδειξε ότι μπορεί να δώσει πολύτιμες λύσεις σε σχέση με την εικόνα που έχει δείξει ο Αουγκούστο, ενώ ο Καγκάβα έκανε το ντεμπούτο του, όντας σε αρκετά καλή κατάσταση.

Παρά το γεγονός ότι επέλεξε μία ομάδα χωρίς συνοχή, ο Ουρουγουανός είδε τους παίκτες του να μπαίνουν καλά στο γήπεδο, να έχουν αρκετή όρεξη και να έχουν τον έλεγχο του αγώνα. Στο πρώτο μέρος, η… προειδοποίηση ήρθε από τον Λάμπρου, που σούταρε και σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του Ναγκί, ωστόσο ο Τσιγγάρας βρήκε δίχτυα στο 16′ κι άνοιξε το σκορ με διαγώνιο σουτ.

Οι “ασπρόμαυροι” επέμειναν κι ο Μάικλ Κρμέντσικ “όπλισε” και πάλι, με τον Τσέχο να σκοράρει κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νινούα, ενώ λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, η ΑΕΛ μείωσε σε 2-1 με αυτογκόλ του Περέιρα.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με τους δύο προπονητές να προχωρούν σε μαζικές αλλαγές και τον Καγκάβα να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στα “ασπρόμαυρα”, με την προσοχή να στρέφεται επάνω του, ενώ ο Λάμπρου είχε και δεύτερο δοκάρι και τα έβαλε με την τύχη του.

Ο Κούτσιας πήρε… σκυτάλη από τον Λάμπρου κι είχε δοκάρι, αλλά ο βοηθός έκρινε πως ήταν σε θέση οφσάιντ, ενώ ο Καγκάβα προσπάθησε να “κρεμάσει” τον Ναγκί ανεπιτυχώς. Ο ΠΑΟΚ επέμεινε, με τον Βρακά να σκοράρει και το γκολ του να μη μετράει λανθασμένα, ενώ στο τέλος ο Ναγκί είπε διπλό “όχι” σε Καγκάβα και Κούτσια, με το 2-1 να είναι και το τελικό σκορ.

Ο ΠΑΟΚ πλέον στρέφει και πάλι την προσοχή του στο πρωτάθλημα, καθώς την Κυριακή θα υποδεχτεί τον Απόλλωνα Σμύρνης στις 15:00 το μεσημέρι, ενώ περιμένει να μάθει και τον αντίπαλό του στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου. 

Φουλ των αλλαγών από τον Γκαρσία

Με… προίκα το 5-0 του πρώτου αγώνα, ο Πάμπλο Γκαρσία προχώρησε σε εκτεταμένο ροτέισον απόψε, ξεκινώντας παίκτες που δεν είχαν αρκετό χρόνο το τελευταίο διάστημα και δίνοντας ανάσες στους πιο επιβαρυμένους.

Στο τέρμα επέστρεψε ο Πασχαλάκης και στην άμυνα ξεκίνησαν οι Περέιρα, Κρέσπο, Μιχαηλίδης και Λύρατζης, με τους Νινούα και Τσιγγάρα να είναι στη μεσαία γραμμή. Στην επίθεση, ήταν οι Ουάρντα, Λάμπρου, Μουργκ και Κρμέντσικ.

Άτυχος Λάμπρου, έκανε την… έκπληξη ο Τσιγγάρας

Έπαιζε με μία ενδεκάδα γεμάτη αλλαγές, ωστόσο ο ΠΑΟΚ μπήκε ορεξάτος στο γήπεδο και με το… καλημέρα έδειξε διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο και να κάνει το έργο του ακόμη ευκολότερο. Το πρώτο… καμπανάκι για την ΑΕΛ, χτύπησε στο 16ο λεπτό, με τον Λάμπρου να κάνει ωραία, ατομική ενέργεια, να ξεπερνάει τον Καρανίκα και να σουτάρει, με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ναγκί. 

Ο Λάμπρου στάθηκε άτυχος, ωστόσο τέσσερα λεπτά μετά, ο “Δικέφαλος” άνοιξε το σκορ στο Αλκαζάρ, με τον Τσιγγάρα. Ο Μουργκ συνεργάστηκε άψογα με τον νεαρό άσο του ΠΑΟΚ κι αυτός έκανε το διαγώνιο σουτ, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

“Χτύπησε” πάλι ο Κρμέντσικ

Το σύνολο του Γκαρσία είχε όρεξη, είχε και την κατοχή και στο 30′ βρήκε και δεύτερο γκολ, αυτή τη φορά από στημένη μπάλα. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε ένα κόρνερ, με τον Νινούα να αναλαμβάνει την εκτέλεση και τον Κρμέντσικ να παίρνει την κεφαλιά, για το 2-0 του “Δικεφάλου”.

Στο 37′ ο Μουργκ γύρισε κι έκανε ένα σουτ, με τον Ναγκί να μπλοκάρει εύκολα, ενώ η ΑΕΛ μείωσε στο 39′, με αυτογκόλ του Περέιρα. Ο Γιακιμόφσκι εκτέλεσε ένα κόρνερ για την ΑΕΛ, με τον Νορβηγό να στέλνει την μπάλα με κεφαλιά στην εστία της ομάδας του. Το 2-1 παρέμεινε μέχρι και το φινάλε του πρώτου μέρους, με τον Πάμπλο Γκαρσία να βλέπει τους παίκτες του να είναι αρκετά ορεξάτοι στο Αλκαζάρ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με δύο αλλαγές για τον ΠΑΟΚ, με τον Γκαρσία να ρίχνει στη “μάχη” τους Ροντρίγκο και Ζίβκοβιτς αντί των Περέιρα και Μουργκ. Ο ρυθμός δεν ήταν ίδιος όπως στο πρώτο μέρος, με τον Λάμπρου ωστόσο να βλέπει την τύχη να του γυρίζει για δεύτερη φορά την πλάτη.

Στο 55ο λεπτό, ο Έλληνας άσος δοκίμασε ένα ακόμη σουτ, ψάχνοντας το γκολ, αλλά είδε την μπάλα να βρίσκει και πάλι το δοκάρι και να καταλήγει άουτ. Οι δύο προπονητές προχώρησαν σε μαζεμένες αλλαγές, με τον Καγκάβα να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στα “ασπρόμαυρα”, μπαίνοντας στο παιχνίδι αντί του Ουάρντα, ενώ και ο Κούτσιας μπήκε στη θέση του Κρμέντσικ.

Η προσοχή ήταν στραμμένη στον Ιάπωνα, που έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, με τις δύο ομάδες να κατεβάζουν στροφές. Ο Κούτσιας, κάνοντας ωραία κίνηση άγγιξε το 3-1, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ στο 74ο λεπτό, με τον Γκαρσία να περνάει στο παιχνίδι και τον Βρακά. Στο 81′, ήταν η σειρά του Καγκάβα να απειλήσει την εστία του Ναγκί, με τον Ιάπωνα να συνεργάζεται ωραία με τον Ζίβκοβιτς και να προσπαθεί να… κρεμάσει τον γκολκίπερ της ΑΕΛ, χωρίς επιτυχία.

Λίγο μετά, ο Κούτσιας είχε δοκάρι, αλλά ο βοηθός έδειξε οφσάιντ, με τον Βρακά να σκοράρει και να υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ λανθασμένα, ενώ στο φινάλε Καγκάβα και Κούτσιας άγγιξαν το γκολ, αλλά ο Ναγκί τους είπε “όχι”, με το 2-1 να είναι και το τελικό σκορ και τον ΠΑΟΚ να “τσεκάρει” εύκολα την πρόκρισή του.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΑΕΛ: Ναγκί, Γιακιμόφσκι (Μαϊδανός), Μαξιμένκο, Γκοτζαμανίδης (Χουσίνο), Γκράουρ (Γλυνός), Ηλιάδης, Καρανίκας, Τρούγιτς, Μπεν Χατίρα (Μιλοσάβλιεβιτς), Πινακάς και Μουκαντζό (Νούνιτς)

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Περέιρα (Ροντρίγκο), Κρέσπο, Μιχαηλίδης, Λύρατζης, Νινούα, Τσιγγάρας, Ουάρντα (Καγκάβα), Λάμπρου (Βρακάς) Μουργκ (Ζίβκοβιτς) και Κρμέντσικ (Κούτσιας)

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απώλεια για την Κ19

Έμεινε στο 3-3 με τον Άρη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Κ19 του ΠΑΟΚ απομακρύνθηκε κι άλλο από τη διεκδίκηση του τίτλου, αφού δεν κατάφερε να κερδίσει στο Φίλυρο τον Άρη.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0, με τον ΠΑΟΚ να μειώνει με τον Καλαϊτσίδη στο 58′, ενώ στο 72′ με κοντινό πλασέ ισοφάρισε με τον Αδάμ.

Στο 81’, ο Άρης ξαναπήρε το προβάδισμα και στις καθυστερήσεις, ο Μύθου ισοφάρισε, ενώ λίγο νωρίτερα, είχε σημαδέψει το δοκάρι.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στις 12 Μαΐου, στο επόμενο παιχνίδι του, έχοντας απόσταση τριών βαθμών από τους Ερυθρόλευκους, με ένα παιχνίδι λιγότερο.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Νικολακούλης, Αδάμ, Πολυκράτης (25′ λ.τ. Αβράμπος), Καστίδης (85′ λ.τ. Κοσίδης), Πασαχίδης, Σνάουτσνερ (46′ Παπαγεωργίου), Πολιτάκης (70′ Γκιτέρσος), Καλαϊτσίδης, Μπάμπουρας (46′ Μύθου), Καλόγηρος, Χατσίδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολοταχώς για πρωτάθλημα η Μπριζ!

Πέρασε με 0-3 και από την έδρα της Γκενκ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Συνεχίζει ακάθεκτη για τον τίτλο στο Βέλγιο η Κλαμπ Μπριζ, η οποία πέρασε και από την έδρα της Γκενκ σήμερα.

Αφού τη νίκησε εντός έδρας με 4-0 την περασμένη Τετάρτη, τη φιλοδώρησε με άλλα τρία τέρματα σήμερα, επικρατώντας με 0-3. Ο λόγος για την Κλαμπ Μπριζ, κόντρα στη Γκενκ, συνεχίζοντας την εξαιρετική της πορεία από τότε που άλλαξε προπονητή και προκρίθηκε επί του ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Οι Βέλγοι, προηγήθηκαν με το γκολ του Σάμπε στο 38’, ενώ ο σκόρερ του πρώτου γκολ, ήταν δημιουργός του δεύτερου, το οποίο πέτυχε ο Βετλέσεν στο 67’. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Τιάγκο, έκανε το 0-3 που ήταν και το τελικό σκορ, με την ομάδα του Νίκι Χάγεν, να ανεβαίνει στην πρώτη θέση της Jupiler Pro League, με ένα παιχνίδι και ένα βαθμό περισσότερο από τη δεύτερη Άντερλεχτ.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βρούτσης: «Πρώτη φορά αντιμετωπίζεται η βία…» (vid)

Οι τηλεοπτικές τοποθετήσεις του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, φιλοξενήθηκε στο «ERT News» με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις με τις δεκάδες συλλήψεις οπαδών του Ολυμπιακού για τη δολοφονία του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά αντιμετωπίζεται σοβαρά η αθλητική βία…

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ