Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Το 5-2 του ποδοσφαίρου, ο θρίαμβος του μπάσκετ και το τρίποντο στο βόλλει

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Το σχόλιο της ημέρας

Μετά τη Λάρισα και τον Παναιτωλικό, μέσα σε λίγες ημέρες, ο ΠΑΟΚ έβαλε πέντε γκολ και στη Λαμία!

Για την ακρίβεια, σε αυτό το ματς κυπέλλου που αρχικά στράβωσε με τις στημένες μπάλες του αντιπάλου, ο ΠΑΟΚ έβαλε πέντε γκολ, ένα που κακώς δεν μέτρησε, είχε και δυο δοκάρια, πέρα από 2-3 καλές φάσεις ακόμη.

Η «δουλειά» έγινε για την ομάδα του Γκαρσία που θα πάει λίγο πιο ήσυχη στο δεύτερο ματς.

Ο κόσμος χόρτασε και πάλι ποδόσφαιρο, η ομάδα του Γκαρσία αποδεικνύει τη βελτίωσή της σε αυτόν τον τομέα, έστω και αν σήμερα έβγαλε έναν εκνευρισμό. Τον κέρδισε και αυτόν όμως. Αυτό είναι το πιο βασικό.

Οι παίκτες εκνευρίστηκαν γιατί γιατί… 15η φορά έφαγαν γκολ στην πρώτη επίθεση του αντιπάλου. Τον εκνευρισμό μεγάλωσε ο Βάτσιος που ακύρωσε γκολ του Σφιντέρσκι χωρίς λόγο, ενώ νωρίτερα δεν είχε αποβάλει και τον Πίτι για την σκαριά στον αχίλλειο του Τσιγγάρα. Κακώς, αλλά ήταν φανερό μετά το 2-2 και για μεγάλο διάστημα ότι υπήρχε εκνευρισμός που επηρέασε και την ανάπτυξη. Έστω και έτσι το ματς έληξε 5-2! 

Στο ημίχρονο (ίσως και στο τέλος) προέκυψαν αρνητικά σχόλια για την… άμυνα της ομάδας. Τέλος πάντων βγήκε άρνηση για τα δύο γκολ πίσω.

 
Προφανώς και είναι ωραίο να βάζει πολλά γκολ ο ΠΑΟΚ μπροστά, πιο ωραίο όμως είναι να κερδίζει. Αν το αποτέλεσμα επηρεάζεται από την προσπάθεια της ομάδας να επιτεθεί, εφόσον αυτό γίνεται απρόσεκτα και απείθαρχα, κάτι που φέρνει ζημιά πίσω, τότε… υπάρχει ζήτημα!

Αλήθεια τώρα… Υπάρχει άνθρωπος που βλέπει ποδόσφαιρο και διαπίστωσε σήμερα ότι ο ΠΑΟΚ έφαγε γκολ επειδή… απρόσεκτα βγήκε μπροστά,  κάτι που επέφερε πρόβλημα στην άμυνα; Πότε έγινε αυτό;

Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε γκολ σήμερα από δύο μεμονωμένες στημένες μπάλες του αντιπάλου. Η Λαμία πέρασε το κέντρο τρεις φορές και σε δύο στημένες μπάλες έφθασε στο γκολ. Πρόβλημα είναι και αυτό, δεν πρέπει να συμβαίνει, αλλά ΔΕΝ έχει καμία σχέση με την υπόλοιπη λειτουργία της ομάδας έτσι ώστε να προκύπτουν σχόλια του στυλ… «όσα βάλουν και όσα φάνε».

Άλλο το σκορ και άλλο η εικόνα. Σήμερα ΔΕΝ υπήρχε πρόβλημα στην γενική εικόνα. Ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε, έβγαλε πολλές φάσεις χωρίς να απειληθεί όταν έχανε την μπάλα. Για περασμένα ματς το πρόβλημα έχει εξηγηθεί και βασίζεται στο αδύναμο αθλητικά κέντρο, που ειδικά στα τελειώματα των αγώνων όπου επέρχεται και κούραση έχει εκτεθεί σε αρκετές περιπτώσεις.

Πρόβλημα το οποίο αντί να γίνει προσπάθεια να ξεπεραστεί, επιδεινώθηκε και με όσα έχουν συμβεί με τον Ντόουγκλας Αουγκούστο.

Σήμερα ο Τσιγγάρας έκανε εξαιρετικό παιχνίδι σε αυτό τον τομέα. Ο νεαρός δεν είναι ο πιο γρήγορος παίκτης, αλλά ήταν παντού κόβοντας και δημιουργώντας, δίνοντας την αίσθηση ότι… έχει μεγαλώσει, αφού δεν ήταν ο αδύναμος κρίκος μέσα σε ένα σύνολο έμπειρων παικτών.

Από εκεί και πέρα φάνηκε ότι η λύση Βιεϊρίνια-αριστερά και Ροντρίγκο-δεξιά έπρεπε να έχει επιλεχθεί νωρίτερα. Δεν είναι κάτι που προέκυψε σήμερα, σε αγώνα με αδύναμο αντίπαλο. Αφού έφυγε ο Γιαννούλης, όπως και να το κάνουμε αυτό το δίδυμο στις συγκεκριμένες θέσεις, είναι το καλύτερο δυνατό. Ο Βιεϊρίνια είναι απαραίτητος για 1002 λόγους. Ο ένας για να βγαίνει και η μπάλα σωστά από πίσω. Απέναντί του όμως και αυτός, αλλά κυρίως η ομάδα με το γνωστό πρόβλημα στο κέντρο, θέλει έναν καλό αμυντικό. Ο Ροντρίγκο δεν είναι κάτι φοβερό, αλλά αμυντικά είναι συνεπής και τώρα τελευταία στο κύπελλο έχει πολύ καλές εμφανίσεις και μπροστά.

Ο Σβαμπ ήταν πολύ καλός στο πρώτο μέρος, ο Τζόλης απέδειξε και πάλι ότι είναι πλέον ο καλύτερος Έλληνας σκόρερ, ενώ καλές στιγμές είχαν Ουάρντα και Ζίφκοβτς. Κακά τα ψέματα, ο ΠΑΟΚ με τον Κρμέντσικ στο γήπεδο ήταν πολύ-πολύ καλύτερος από το διάστημα που έπαιζε ο Σφιντέρσκι.

* Στο μπάσκετ  ο ΠΑΟΚ πήρε έναν τελικό! Ό τι και να γίνει φέτος αυτή η σημερινή νίκη θα μνημονεύεται. Ήταν ιδιαίτερη, έστω και αν δεν θα λέει πρακτικά κάτι αν ο ΠΑΟΚ δεν φθάσει στον τελικό. Η ομάδα του Λυκογιάννη αντέδρασε 2-3 φορές μέσα στην έδρα του αντιπάλου που είχε και… αρκετό κόσμο. Στο κρίσιμο σημείο ξέφυγε με τον Λοβ να αναλαμβάνει την ευθύνη του ηγέτη που έχει και τελικά κράτησε μέχρι το τέλος. Μπράβο τους! Ήταν η νίκη της ημέρας.

Την Παρασκευή ακολουθεί ο ημιτελικός με τον  Προμηθέα. Μία βραδιά είναι…

 

* Νίκη σήμερα και στο βόλει! Ωραία βραδιά για τον ΠΑΟΚ μετά και τα χθεσινά που ήταν πραγματικά πολύ-πολύ σημαντικά!

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έτσι τελείωσε το ευρωπαϊκό ταξίδι (vid)

Όσα έγιναν στο ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στα προημιτελικά ολοκληρώθηκε το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ στο Europa Conference League.

Η Κλαμπ Μπριζ επικράτησε του Δικεφάλου με 2-0 στην Τούμπα και σε συνδυασμό με τη νίκη της με 1-0 στο Βέλγιο πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά.

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα...

https://www.youtube.com/watch?v=bztWTPyJ8H8

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναβολή στην αναβολή για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Μετά την πρόκριση των «ερυθρολεύκων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Άνω - κάτω το πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League μετά την ευρωπαϊκή πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Conference League.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν με την Άστον Βίλα την Μ. Πέμπτη στις 2/5.

Αυτό σημαίνει ότι η εξ αναβολής αναμέτρηση μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού που ήταν προγραμματισμένη για την Μ. Τετάρτη στις 1/5, θα αναβληθεί εκ νέου!

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με το ματς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στις 8/5.

Μένει λοιπόν να φανεί πώς θα σχηματιστεί το καλεντάρι, μετά και τα νέα δεδομένα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσέσκου: «Η απογοήτευση να μετατραπεί σε δύναμη»

Περήφανος για τα όσα έχει καταφέρει ο ΠΑΟΚ δήλωσε ο Ρουμάνος τεχνικός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Περήφανος για τα όσα έχει καταφέρει ο ΠΑΟΚ δήλωσε ο Ράζβαν Λουτσέσκου στη συνέντευξη τύπου μετά τον αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων» τόνισε ότι πρέπει η απογοήτευση από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό να μετατραπεί σε δύναμη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, είπε:

«Παίξαμε με μια ομάδα που ήταν καλύτερη από εμάς και πήραν δίκαια την πρόκριση. Κάναμε καλά παιχνίδια με δυνατές ομάδες. Είναι μια απίστευτη στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Μέσα σε τρία χρόνια φτάσαμε δύο φορές στους οκτώ.

Σήμερα παίξαμε με έναν αντίπαλο με άλλο τρόπο παιχνιδιού, που έχει μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εμπειρία, άλλη φιλοσοφία παιχνιδιού, πέρσι είχε παίξει στο Champions League, έχει άλλη αυτοπεποίθηση και γνώση να αντιμετωπίσει τέτοια παιχνίδια.

Δεν μπορούσαμε να είμαστε στο επίπεδο που πρέπει γι' αυτά τα παιχνίδια. Δε θέλω να συζητήσω το γιατί. Είχαμε όμως κάποιους παίκτες άρρωστους, κάποιους άλλους που ήταν εκτός. Κάποιοι μπήκαν στο γήπεδο ενώ ήταν ακόμα άρρωστοι. Δεν μπορούσαμε να είμαστε στο 150% όπως σε άλλα παιχνίδια.

Σε τέτοια ματς μπορεί να κερδίσεις ή να προκριθείς εάν εκμεταλλευτείς στιγμές. Εάν στο πρώτο ματς βάζαμε ένα γκολ στις αντεπιθέσεις που είχαμε παρά το γεγονός ότι η Μπριζ ήταν καλύτερη ή αν μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε στη φάση που μετά ήρθε το δεύτερο γκολ της Μπριζ, τότε θα μπορούσε να ήταν άλλο παιχνίδι.

Είμαι περήφανος για την ομάδα, για ότι έχουμε κάνει. Δεν έγινε ποτέ στον ΠΑΟΚ να παίξει προημιτελικούς μέσα σε τρία χρόνια δύο φορές. Αυτό δίνει αυτοπεποίθηση στον ΠΑΟΚ.

Το επίπεδο στην Ελλάδα δεν είναι το ίδιο με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο ρυθμός, η ένταση, η ταχύτητα των παικτών και των ομάδων στην Ευρώπη δεν είναι ίδια με την Ελλάδα που εδώ παίζει μεγαλύτερο ρόλο το συναισθηματικό κομμάτι.

Έχοντας την εμπειρία στην Ευρώπη πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει για να παλέψουμε για την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα.

Η απογοήτευση από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό να μετατραπεί σε δύναμη για να παίζουμε με το 150% στα παιχνίδια και να παλεύουμε μέχρι τέλους

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ