Connect with us
Banner Image Banner Image

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επτά λεπτά σε 13 μήνες!

Το φιλικό με τη Δόξα Δράμας στις 13 Νοεμβρίου 2019, σε έναν αγωνιστικό χώρο που μόνο ως… βούρκος μπορεί να χαρακτηριστεί, θα μείνει για πάντα στο μυαλό του Λέο Ζαμπά και στη μνήμη των φίλων του ΠΑΟΚ.

Στέργιος Αναστασιάδης

Επτά λεπτά σε 13 μήνες!

Το τελικό αποτέλεσμα του συγκεκριμένου φιλικού (3-1 υπέρ του ΠΑΟΚ) ή το τι συνέβη κατά τη διάρκεια του αγώνα, δεν έχουν την παραμικρή σημασία.

Αντίθετα, ο τραυματισμός του Λέο Ζαμπά στο 81ο λεπτό ύστερα από σύγκρουσή του με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Γουϊνεϊ, εξαιτίας απρόσεκτης εξόδου του δεύτερου, στην προσπάθεια των δύο ποδοσφαιριστών να κυνηγήσουν την μπάλα, σημάδεψε το παιχνίδι με τους Δραμινούς, το οποίο δεν έπρεπε να ξεκινήσει ποτέ από τη στιγμή που η συνεχής βροχόπτωση μετέτρεψε σε επικίνδυνο και ακατάλληλο τον αγωνιστικό χώρο.

Έκτοτε και αφού υπήρξαν και λάθος εκτιμήσεις του τότε ιατρικού επιτελείου του Δικεφάλου, ο Λέο Ζαμπά βρίσκεται περισσότερο στα γυμναστήρια και σε ιατρικά κρεβάτια παρά στους αγωνιστικούς χώρους, με τον Βραζιλιάνο να καταγράφει σε αυτούς τους 13 μήνες μόλις… επτά (!) επίσημα λεπτά με τη φανέλα του ΠΑΟΚ (6 στο παιχνίδι με την Μπεσίκτας στην Τούμπα και ένα στο φετινό εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος με τη Λάρισα).

Φυσικά, όλο αυτό το διάστημα ο Λέο Ζαμπά έδωσε αρκετά… δικαιώματα από την πλευρά του, με το βέβαιο να είναι πως το μέλλον του στον ΠΑΟΚ δεν φαίνεται… ευοίωνο, ειδικά μετά και το τελευταίο του ταξίδι στη Βραζιλία, με τον 22χρονο επιθετικό να έχει εξασφαλίσει άδεια σύμφωνα με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Όπως προέκυψε σήμερα, ο Ζαμπά θα φύγει ξανά για τη Βραζιλία προκειμένου να ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα μυικής ενδυνάμωσης και αποκατάστασης, υπό την επίβλεψη του γιατρού Ζοακίμ Μπράβα και την καθοδήγηση του ιατρικού επιτελείου του Δικεφάλου, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ούτως ώστε να ξεπεράσει τον σοβαρό περσινό τραυματισμό του. 

Ως προς το πότε κατέγραψε ο Λέο Ζαμπά την τελευταία του “γεμάτη” συμμετοχή σε επίσημο παιχνίδι του ΠΑΟΚ; Στην εκτός έδρας ήττα από την Σλόβαν Μπρατισλάβας με 1-0, στις 22 Αυγούστου 2019, δηλαδή πριν από 16 ολόκληρους μήνες! 

Αναφορικά δε με το συμβόλαιό του με τον Δικέφαλο, αυτό ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2023, με τον Ζαμπά να έχει προσφέρει ελάχιστα συγκριτικά με την μεγάλη επένδυση που έγινε στο ταλέντο του και το ενδεχόμενο ο ΠΑΟΚ να μετριάσει την… χασούρα, να μην μοιάζει ιδιαίτερα πιθανό βάσει των δεδομένων που ισχύουν τώρα!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λάθος του Κένι, μετά το λάθος του διαιτητή

Ανύπαρκτη η πρώτη κίτρινη κάρτα σε βάρος του παίκτη του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δύο κίτρινες κάρτες, με αποτέλεσμα να αποβληθεί, αντίκρισε ο Κένι στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα.

Μάλιστα, ο Κένι με την αποβολή αυτή τίθεται αυτομάτως νοκ άουτ για το ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής με τον Ολυμπιακό με τον Αλέσιο Λίσι να αναλύει τα δεδομένα για το ποιος μπορεί να καλύψει το κενό στη θέση του.

Ωστόσο, τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν τελείως διαφορετικά για τον Άγγλο ποδοσφαιριστή, αλλά και για τον ΠΑΟΚ. εάν ο διαιτητής Ματσούκας δεν... ανακάλυπτε την πρώτη κίτρινη κάρτα σε βάρος του.

Ο Κένι στη φάση του 34' που δέχεται την -ανύπαρκτη- πρώτη κίτρινη κάρτα, είχε την κατοχή, πήγε να σουτάρει, όμως μπερδεύτηκε με τον αντίπαλο του στην προσπάθεια που έκανε.

Η δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 63' που φέρνει την αποβολή του Κένι, είναι βέβαια λάθος του Άγγλου.

Μια κακιά στιγμή βέβαια για τον μπακ του ΠΑΟΚ, που είχε πάλι την κατοχή, του έκλεψαν τη μπάλα και εν συνεχεία βρήκε άσχημα τον Κουρμπέλη, με αποτέλεσμα ο Ματσούκας να τον τιμωρήσει εκ νέου και να τον στείλει στα αποδυτήρια...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με «σφραγίδα» Μύθου! (vid)

Τα γκολ και τα στιγμιότυπα από τη νίκη του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έκαμψε την αντίσταση του Αστέρα Τρίπολης επικρατώντας με 2-1 στην Τούμπα για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Δικέφαλο με τον Εντιαγέ να βρίσκει δίχτυα σε ένα ακόμη παιχνίδι και στο 8' να κάνει το 1-0.

Η απάντηση ήρθε από πλευράς φιλοξενούμενων στο 39' με την κεφαλιά του Κιμπιόκα.

Στο 63' τα αριθμητικά δεδομένα άλλαξαν καθώς ο Κένι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να μείνει με δέκα παίκτες.

Δέκα λεπτά μετά όμως τον... ακολούθησε ο Μπρόρσον που στο 67' είδε κίτρινη κάρτα και στο 73' την δεύτερη.

Στο 87' ο Μύθου, που νωρίτερα κέρδισε και την αποβολή του Μπρόρσον, ήταν εκείνος που λύτρωσε τον ΠΑΟΚ και χάρισε το τρίποντο στον Δικέφαλο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σανταμαρία: «Πήραμε αυτοπεποίθηση ενόψει Ολυμπιακού»

Χαρακτήρισε δύσκολη, αλλά σημαντική τη νίκη του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στο κομμάτι της αυτοπεποίθησης εστίασε ο Μπατίστ Σανταμαρία μετά την νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης με 2-1.

Για το παιχνίδι:

«Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη γιατί η ομάδα ανταπεξήλθε στο διάστημα που έπαιζε με παίκτη λιγότερο. Ήταν μια δύσκολη αλλά σημαντική νίκη»

Για το τι πρέπει να βελτιώσει ο ΠΑΟΚ:

«Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει πρόοδος στο κομμάτι της αυτοπεποίθησης και να χτίσουμε σε αυτές τις νίκες. Όταν αυτή έρθει, τότε θα μπορούμε να παίζουμε όλα τα παιχνίδια χωρίς τα "νεκρά" διαστήματα. Θέλουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο».

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό:

«Πρέπει να δώσουμε τα πάντα για να κερδίσουμε, είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Η αυτοπεποίθηση που πήραμε μετά τις δύο τελευταίες νίκες θα βοηθήσει σε αυτό».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ