Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σαν να έπαιζε διαιτητής ο Μαρινάκης…

Ποδοσφαιρικό παιχνίδι με διαιτητικές αποφάσεις που έπαιξαν τεράστιο ρόλο… Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 1-0 από τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τους "κίτρινους" να παίρνουν τη νίκη με το πέναλτι του Γκάμα.

Αγάπη Γαβριηλίδου

Σαν να έπαιζε διαιτητής ο Μαρινάκης…

Απίστευτα πράγματα για μία ακόμη φορά… Ο Νιχάους και το VAR είδαν ανατροπή του Μπερτόγλιο από τον Πασχαλάκη, με τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ να διώχνει πρώτα την μπάλα στη συγκεκριμένη φάση. Ο Γκάμα ανέλαβε την εκτέλεση κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να ανοίξει το σκορ.

Το πρώτο μέρος σημαδεύτηκε από αυτή τη φάση, με τους δύο προπονητές να ρίχνουν το βάρος στην τακτική, “κλειδώνοντας” ο ένας την ομάδα του άλλου, ενώ στο δεύτερο μέρος, ήρθε ο σοβαρός -όπως φαίνεται- τραυματισμός του Ουαγκέ, που χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Πασχαλάκη, σε μία φάση όπου ο Μπερτόγλιο πλάσαρε τον Πασχαλάκη. Ο άσος του ΠΑΟΚ έκανε υπερπροσπάθεια, έδιωξε πριν να περάσει η μπάλα τη γραμμή αλλά τραυματίστηκε κι έγινε αναγκαστική αλλαγή.

Στο 72′ ο Νιχάους σφύριξε πέναλτι για τον ΠΑΟΚ, με τον Τζόλη να πέφτει στην περιοχή, το VAR εξέτασε τη φάση, στη συνέχεια πήγε ο ίδιος να τη δει και τελικά πήρε πίσω την απόφασή του, με τους ανθρώπους του “Δικεφάλου” να ξεσπούν στον πάγκο. Ο ΠΑΟΚ έψαξε το γκολ, αλλά δεν το βρήκε, στο τέλος φώναξε και για χέρι του Μπαγκαλιάνη στην περιοχή που δε δόθηκε και τελικά έφυγε με άδεια χέρια από το Κλεάνθης Βικελίδης.

Ενδεκάδα με Τσιγγάρα-Αουγκούστο

Ο Πάμπλο Γκαρσία προχώρησε και πάλι σε αλλαγές και σήμερα στο τέρμα ξεκίνησε ο Πασχαλάκης και στην άμυνα οι Ουαγκέ, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης και Γιαννούλης. Στη μεσαία γραμμή και με τον Καντουρί να είναι τιμωρημένος, ξεκίνησε η τριάδα Σβαμπ, Ντόουγκλας και Τσιγγάρας, ενώ στην επίθεση ήταν οι Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλης και Σφιντέρσκι.

Φάσεις, ένταση και μία απόφαση που σημάδεψε το παιχνίδι

Το παιχνίδι ξεκίνησε με φάση για τον Άρη, με τους γηπεδούχους να κερδίζουν φάουλ σε καλή θέση και τον Γκάμα να σημαδεύει το δοκάρι του Πασχαλάκη, ενώ στο 4′ ο Ζίβκοβιτς δοκίμασε το πόδι του, με τον Μπουσέ να μπλοκάρει.

Ένα λεπτό μετά, ο Ματέο Γκαρσία δοκίμασε κάτι ανάλογο, αλλά ο Πασχαλάκης αντέδρασε σωστά, ενώ στο 26ο λεπτό ο Σφιντέρσκι έχασε σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, με τον Τζόλη να βγάζει ωραία σέντρα και τον Πολωνό να μην προλαβαίνει τον Μπουσέ.

Όλα αυτά, μέχρι το 38ο λεπτό. Ο Άρης χτύπησε στο χώρο, ο Γκάμα βρήκε τον Μπερτόγλιο, ο Πασχαλάκης έπεσε στα πόδια του και ο Νιχάους έδωσε το πέναλτι χωρίς δεύτερη σκέψη. Το VAR εξέτασε τη φάση και παρά το γεγονός ότι ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ βρήκε ξεκάθαρα πρώτα μπάλα, δεν άλλαξε η απόφαση, με τον Γκάμα να ανοίγει το σκορ.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς άλλη μεγάλη φάση κι ήταν ξεκάθαρο ότι υπήρχε μεγάλος εκνευρισμός στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 1-0 του Άρη.

Άγγιξε την ισοφάριση, αλλά…

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από πλευράς Πάμπλο Γκαρσία, με τον Σφιντέρσκι να χάνει σπουδαία ευκαιρία για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα στο 56′, με το σουτ του να περνάει μόλις άουτ.

Στο 72ο λεπτό, ο Νιχάους έδωσε πέναλτι για πτώση του Τζόλη στην περιοχή και μετά τον έλεγχο του VAR, πήγε ο ίδιος να δει τη φάση και τελικά πήρε πίσω την αρχική του απόφαση, ενώ και πάλι δημιουργήθηκε σύρραξη μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων, με τους “ασπρόμαυρους” να ξεσπούν σε έντονες διαμαρτυρίες. 

Ο ΠΑΟΚ πίεσε για το γκολ, αλλά δεν κατάφερε να το πετύχει, το 1-0 παρέμεινε μέχρι και το τέλος, ενώ στην τελευταία φάση του αγώνα ο “Δικέφαλος” φώναξε για χέρι του Μπαγκαλιάνη στην περιοχή, που δεν δόθηκε ποτέ.

Ο Άρης έφυγε νικητής από το γήπεδο, μετά από ένα παιχνίδι με τεράστια ένταση κι έναν διαιτητή που έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο, παίζοντας ξεκάθαρο ρόλο απόψε, με τον ΠΑΟΚ από τη μεριά του να φωνάζει για πολλές φάσεις.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης (Άκης Μάντζιος): Μπουσέ, Σούντγκρεν, Σάκιτς, Μπεναλουάν, Δεληζήσης, Σάσα, Ματίγια, Μπερτόγλιο (76′ Τζέγκο), Γκαρσία (62′ Σίλβα), Γκάμα (90’+7′ Μαντσίνι), Μάνος (61′ Λόπεθ)

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ουαγκέ (63′ Κρέσπο), Ίνγκανσον, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Τσιγγάρας, Αουγκούστο (79′ Εσίτι), Σβαμπ (79′ Τσόλακ), Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλης, Σφιντέρσκι

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το ανεπανάληπτο σκηνικό με Σάστρε λίγα λεπτά πριν τη… βολίδα! (vid)

Ο Ισπανός τραυματίστηκε, σφάδαζε από τον πόνο και έκανε νεύμα για αλλαγή προς τον πάγκο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Απίστευτη εναλλαγή συναισθημάτων στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ μέσα σε λίγα λεπτά να φέρνει… τούμπα το ματς! Στο 81′ ο Κωνσταντέλιας ισοφάρισε σε 2-2 απαντώντας άμεσα στο γκολ του Βίντα. Με τη συμπλήρωση των 90 λεπτών οι «ασπρόμαυροι» έκαναν την ανατροπή με τη «βολίδα» του Σάστρε.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Ισπανό ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΚ για το 3-2. Η φάση εξετάστηκε από το VAR, όμως δεν υπήρχε τίποτα το μεμπτό και το γκολ μέτρησε κανονικά!

Το αξιοσημείωτο είναι πως μερικά λεπτά πριν το ασύλληπτο γκολ της νίκης, ο Ισπανός είχε πέσει στο έδαφος σφαδάζοντας από τον πόνο και κάνοντας νεύμα προς τον «ασπρόμαυρο» πάγκο πως δεν μπορεί να συνεχίσει, ζητώντας μάλιστα να αντικατασταθεί. Με παραίνεση του Κεντζιόρα και τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 2-2 ο Σάστρε έσφιξε τα δόντια, σηκώθηκε και άρχισε να πατάει το δεξί του πόδι στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να χαθεί πολύτιμος χρόνος και να συνεχιστεί κανονικά το παιχνίδι.

Αυτό φυσικά κι έγινε με τον Ισπανό όχι μόνο να συνεχίζει κανονικά, αλλά με το δεξί του πόδι να «πιάνει» ένα φοβερό σουτ από πολύ μακρινή απόσταση και να χαρίζει μία σπουδαία νίκη στην ομάδα του.

Ωραίες ποδοσφαιρικές ιστορίες...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: «Οικογένεια ως το τέλος»

Μήνυμα με νόημα από τους «ασπρόμαυρους» μετά το φινάλε του αγώνα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

«Οικογένεια! Ως το τέλος!», αναφέρει ο ΠΑΟΚ σε ανάρτησή του την επομένη της νίκης στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Οι παίκτες του «δικεφάλου του Βορρά» έγιναν μία γροθιά για να πανηγυρίσουν το «τρίποντο» με τρομερή ανατροπή στο τέλος και έστειλαν μήνυμα ότι έτσι θα είναι μέχρι το τέλος της διαδρομής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το… δώρο του Λουτσέσκου στους ποδοσφαιριστές!

Η κίνηση του Ρουμάνου προπονητή μετά τη λήξη του αγώνα με την ΑΕΚ.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε μία σπουδαία ανατροπή και πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League.

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου έκανε απίθανη ανατροπή κόντρα στην ΑΕΚ (3-2) και κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον. Μπορεί οι κιτρινόμαυροι να συνεχίζουν στην κορυφή και επί της ουσίας να κρατάνε την τύχη στα χέρια τους, αλλά τόσο ο «Δικέφαλος του βορρά» όσο και ο Ολυμπιακός είναι μέσα στη μάχη του τίτλου!

Οι «ασπρόμαυροι» έδωσαν τρία παιχνίδια μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας και μετά τη λήξη της χθεσινής αναμέτρησης στην Τούμπα ο Ράζβαν Λουτσέσκου ανακοίνωσε στους ποδοσφαιριστές ότι θα ακολουθήσει διήμερο ρεπό προκειμένου να πάρουν τις απαραίτητες ανάσες που χρειάζονται για να γεμίσουν τις μπαταρίες τους. Μάλιστα, εκτός του διήμερου ρεπό που θα απολαύσουν οι ποδοσφαιριστές την Δευτέρα και την Τρίτη, θα έχουν την ευκαιρία να αποφορτιστούν και το προσεχές Σαββατοκύριακο, όπου και πάλι θα μείνουν εκτός γηπέδου.

Πλέον, άπαντες στρέφουν την προσοχή τους στο παιχνίδι της 12ης Μαΐου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στην Τούμπα!

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ