Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με την ψυχή του Ίνγκασον, έσωσε τον βαθμό

Με τον Ίνγκασον να είναι ο μοναδικός που μπόρεσε να δείξει αντίδραση, ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε ούτε φέτος τον Άρη

Ηλίας Καπράλος

Με την ψυχή του Ίνγκασον, έσωσε τον βαθμό

Αναλυτικά η απόδοση για τους παίκτες του ΠΑΟΚ στην ισοπαλία με τον Άρη:

Ζ. Ζίφκοβιτς: Ξεκινά το παιχνίδι με μία μεγάλη επέμβαση και έδειξε ότι ήταν σε καλή μέρα. Και στα δύο γκολ τα δέχεται μετά από ριμπάουντ. Στο πρώτο θα μπορούσε να είχε καλύτερη αντίδραση, αλλά και πάλι έβγαλε την μπάλα σχετικά πλάγια. Στο δεύτερο η απόκρουση του ήταν εξ επαφής και για αυτό δεν έχει ευθύνη. Τον πρόδωσε η άμυνα του, είχε μία σχετικά καλή απόδοση, αλλά θα μπορούσε και καλύτερα.

Βιεϊρίνια: Ο μοναδικός άξονας ανάπτυξης του ΠΑΟΚ που κλείστηκε ποικιλοτρόπως από τον αντίπαλο. Αμυντικά δεν εκτέθηκε ιδιαίτερα, αλλά δεν είχε τις καλές εκτελέσεις στα στημένα που θα έδιναν ευκαιρία στον ΠΑΟΚ. Του πιστώνεται και πάλι ένα γκολ προσωπικότητας με το πέναλτι στις καθυστερήσεις όπως και στη Λάρισα.

Βαρέλα: Σε ακόμα ένα μέτριο έως κακό βράδυ. Αμυντικά είχε προβλήματα με τους παίκτες στην πλάτη του και με την μπάλα στα πόδια ήταν ανάξιος να ξεκινήσει κάποια επίθεση. Εκεί πόνταραν από τον Άρη και τον πίεζαν εξ αρχής. Φαίνεται να μην μπορεί να βοηθήσει σε αυτό το κομμάτι όταν μαζί του είναι ο Ίνγκασον.

Ίνγκασον: Μπορεί και αυτός επιθετικά να μην μπορεί να βγάλει την μπάλα από την άμυνα. Αμυντικά ήταν καλός, παρότι δεν είχε μεγάλη πίεση, αλλά έκανε τα πάντα για να μπορέσει να πάρει ο ΠΑΟΚ τον βαθμό. Είχε ένταση, ψυχή, μιλούσε συνεχώς στους συμπαίκτες του, αλλά το σημαντικό είναι ότι αυτός έκανε το 1-2 και κέρδισε και το πέναλτι. Μάλιστα το πλασέ του για το 1-2 ήταν πολύ καλύτερο από όλους τους μεσοεπιθετικούς του Δικεφάλου.

Ροντρίγκο: Δεν ήταν ούτε από τους αρνητικούς του ΠΑΟΚ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν και θετικός. Είχε μεγάλα προβλήματα και αμυντικά από την πλευρά, αλλά δεν βοήθησε καθόλου τον ΠΑΟΚ και στο επιθετικό κομμάτι. Χωρίς προσωπική ενέργεια, χωρίς εμπνεύσεις, δικαίως αντικαταστάθηκε, κάτι που θα έπρεπε να γίνει νωρίτερα.

Τσιγγάρας: Ο αμυντικός μέσος του ΠΑΟΚ ήταν από τους ελάχιστους που μπορούσαν να ακολουθήσουν σε ταχύτητα τους αντιπάλους του. Έκοψε πολλές φορές την μπάλα, είχε ένταση, προσπάθησε να δημιουργήσει, αλλά δεν βρήκε συμπαραστάτες. Στη φάση του 0-2, χάνει την μπάλα σε κρίσιμο σημείο και ο Άρης βγαίνει στην αντεπίθεση, αλλά του έγινε φάουλ που δεν δόθηκε ούτε με το VAR.

Σβαμπ: Ο Αυστριακός είχε διάθεση, αλλά το σώμα του δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τις προθέσεις του. Αργός σε κάθε του σκέψη και σε κάθε του μαρκάρισμα και στην κυριολεξία δεν μπόρεσε να ακολουθήσει ούτε τον Σάσα, ούτε τον Τζέγκο. Ακόμα και σε στημένες φάσεις, ή σε γεμίσματα δεν μπόρεσε να βρει συμπαίκτη και ήταν ένας από τους λόγους που ο ΠΑΟΚ έχασε το κέντρο σήμερα με τον Άρη. Θα μπορούσε να είχε αντικατασταθεί και νωρίτερα.

Ουάρντα: Το πρώτο κακό παιχνίδι του Ουάρντα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στην επανεμφάνισή του. Δεν είχε δημιουργία, δεν μπόρεσε να βοηθήσει τους συμπαίκτες του στην ανάπτυξη, ούτε και να πατήσει περιοχή σαν πλάγιος μεσοεπιθετικός. Έμεινε στο παιχνίδι, μήπως βρει κάποια έμπνευση της στιγμής, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Καγκάβα: Για 45 λεπτά είδαμε τον Ιάπωνα στο γήπεδο και σε αυτά ήταν σαν να μην τον είδαμε. Δεν είχε ένταση, έχασε κάθε μονομαχία και κανένα καμία φάση που να φέρει την μπάλα κοντά στην περιοχή. Δικαίως βγήκε στο ημίχρονο, μιας και δεν μπορούσε να βοηθήσει σε καμία περίπτωση την ομάδα.

Α. Ζίφκοβιτς: Στο πρώτο ημίχρονο πήρε ελάχιστες φορές την μπάλα. Δεν είχε ένταση και δημιουργία και έτσι δεν μπόρεσε να φανεί πέραν από ένα σουτ από μακριά. Στο δεύτερο ήταν από αυτούς που ανέβηκαν και βοήθησε την ομάδα. Πήρε πολλές μονομαχίες από τον Σάκιτς και έτσι μπόρεσε και δημιούργησε κάποιες φάσεις από την πλευρά του.

Κρμέντσικ: Κράτησε μπάλα, κέρδισε μονομαχίες, αλλά μόλις έμπαινε μέσα στην περιοχή είχε την λάθος απόφαση. Πολλές φορές έβγαινε από την περιοχή για να πάρει μπάλα, κάτι που δεν πρέπει να κάνει ο σέντερ φορ περιοχής σε μία ομάδα που θέλει να πιέσει. Μέτρια η σημερινή του απόδοση.

Σφιντέρσκι: Μπήκε για να δώσει μεγαλύτερη ένταση στην επίθεση και κατάφερε κάπως να αλλάξει την επίθεση του ΠΑΟΚ. Κατέβασε και αυτός ψηλές μπαλιές, αλλά όταν κοιτούσε περιοχή, ούτε αυτός μπόρεσε να απειλήσει ξεκάθαρα τον Μπουσέ και την άμυνα του Άρη.

Μπάμπα και Ελ Καντουρί μπήκαν στο παιχνίδι στο 80ο λεπτό. Δεν μπόρεσαν να φανούν παρά μόνο σε κάποια γεμίσματα ή σε κάποιες παρουσίες μέσα στην περιοχή. Θα μπορούσαν να είχαν μπει νωρίτερα στο παιχνίδι.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άμεση ανασύνταξη

Έπιασε δουλειά ο ΠΑΟΚ για το ματς με τον Ολυμπιακό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αυλαία του ευρωπαϊκού ταξιδιού του ΠΑΟΚ έπεσε το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα μετά τη δεύτερη ήττα με την Κλαμπ Μπριζ.

Μπορεί η πορεία του Δικεφάλου να συνοδεύτηκε από μεγάλες συγκινήσεις, αλλά δεν είναι ώρα για ανασκόπηση, όπως τονίζουν στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ.

Άλλωστε, στο προσκήνιο για τους «ασπρόμαυρους» έρχεται ξανά το πρωτάθλημα και ο στόχος της επιστροφής στην κορυφή.

Μια μέρα μετά την σκληρή αναμέτρηση κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ στο γήπεδο της Τούμπας, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου βρέθηκε στη Νέα Μεσημβρία και ξεκίνησε την προετοιμασία του για τον αγώνα στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό την Κυριακή στις 20:30.

Οι παίκτες που ήταν στο αρχικό σχήμα κόντρα στους Βέλγους ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης, στο γυμναστήριο και την πισίνα.

Οι υπόλοιποι βγήκαν στο γήπεδο για ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης, με παιχνίδια κι ασκήσεις, πάνω στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Ίβαν Νάσμπεργκ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε θεραπεία και τρέξιμο.

Το Σάββατο (20.04) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επικρατέστερη ημερομηνία για το ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ

Αλλάζει ο προγραμματισμός σε πρωτάθλημα και κύπελλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αλλαγές στο πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League φέρνει η πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που είχε ήδη αναβληθεί για την Πρωτομαγιά, θα μετατεθεί ξανά χρονικά, αφού οι Πειραιώτες στις 2/5 δίνουν τον πρώτο τους αγώνα απέναντι στην Άστον Βίλα.

Με τα χρονικά περιθώρια να πιέζουν, όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα θα πάει... πίσω.

Έτσι, το παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού αναμένεται να γίνει την Κυριακή στις 12/5,

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο τελευταίες αγωνιστικές των playoffs μετατίθενται για τις 15 και 19 Μαΐου, ενώ υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ μέχρι τις 21/5 πρέπει να παραδώσει το γήπεδό της για τις ετοιμασίες ενόψει του τελικού του Conference League.

Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν και τον τελικό κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη, που φαίνεται και αυτός να πηγαίνει για μία εβδομάδα αργότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Ένας πρώην του ΠΑΟΚ στο δρόμο του Ολυμπιακού

Ο Ρόμπιν Όλσεν θα προσπαθήσει να σταματήσει τους «ερυθρόλευκους»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Άστον Βίλα και Ολυμπιακός θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στα ημιτελικά του Europa Conference League με το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων να διεξάγεται τη Μ. Πέμπτη στις 2/5 στην Αγγλία.

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες βοήθησε την αγγλική ομάδα να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Europa Conference League κόντρα στη Λιλ, όμως ο Αργεντινός γκολκίπερ δέχτηκε δύο κίτρινες κάρτες, η μία στην κανονική διάρκεια και η άλλη στη διαδικασία των πέναλτι.

Μπορεί να γλίτωσε την κόκκινη κάρτα, αλλά όχι και την τιμωρία. αφού όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το «The Athletic» και αισίως επιβεβαίωσε η UEFA, ο Μαρτίνες θα απουσιάσει από το πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό, καθώς οι κάρτες ισχύουν κανονικά στο «ποινολόγιο».

Έτσι, τη θέση του κάτω από τα δοκάρια στο πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό θα πάρει ο άλλοτε τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Ρόμπιν Όλσεν!

Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά που ο Όλσεν θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό, αφού είχε παίξει απέναντί του δύο φορές με τη Μάλμε και μία με τον ΠΑΟΚ.

Τη φετινή σεζόν ο Σουηδός γκολκίπερ έχει καταγράψει 6 συμμετοχές, έχοντας δεχτεί 8 γκολ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ