Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι διαφωνίες της Super League στον αθλητικό νόμο Αυγενάκη!

Η ασυλία των μελών της ΕΕΑ, το «ιδιώνυμο» και το ποσοστό της αστυνομίας

PAOK24

Οι διαφωνίες της Super League στον αθλητικό νόμο Αυγενάκη!
Αρκετές και ουσιαστικές είναι οι διαφωνίες της Super League, όπως αυτές προέκυψαν μέσω της ειδικής επιτροπής που συστήθηκε γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο, με τον νέο αθλητικό νόμο που προωθεί ο Λευτέρης Αυγενάκης.
Όπως αποκαλύπτει το Sdna, h διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος διαφωνεί σε πολλές διατάξεις που έχουν να κάνουν με την περιβόητη Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αλλά και με σχετικές διατάξεις για την “αντιμετώπιση της βίας”.
Σε ότι έχει να κάνει με την… ασυλία που θέλει να προσφέρει ο Αυγενάκης στον… κουμπάρο του και στα υπόλοιπα μέλη της ΕΕΑ, η Super League αναφέρει:
«Η παρ. 2 δημιουργεί μια υπερβολική ρύθμιση «ανεύθυνου» και «ακαταδίωκτου» των μελών της ΕΕΑ που δε βρίσκει δικαιολογητικό έρεισμα και προσιδιάζει στο θεσμό της βουλευτικής ασυλίας, χωρίς κανένα προφανή λόγο και δη για μέλη μιας αρχής που οικειοθελώς επιλέγουν να μετέχουν σε αυτή. Ως εκ τούτου προτείνεται όπως διαγραφούν οι εν λόγω προβλέψεις και όπως παραμείνει ως έχει η παρ. 2 του άρθρου 77 (* σημειώνεται πως, σε αντίθεση με όλες τις λοιπές προτάσεις μας, ως περιλαμβάνονται στο παρόν έγγραφο, η παρούσα πρόταση δεν υπεβλήθη ομόφωνα από όλες τις ΠΑΕ – μέλη μας, αλλά κατά πλειοψηφία. Συγκεκριμένα, κατόπιν ψηφοφορίας, υπέρ αυτής ετάχθησαν 8 ΠΑΕ [ήτοι οι ΠΑΕ ΑΕΚ, Απόλλων Σμύρνης, Αστέρας Τρίπολης, Βόλος, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός, ΠΑΟΚ, και Λαμία], κατά αυτής 2 ΠΑΕ [ήτοι οι ΠΑΕ Άρης και Ολυμπιακός], 3 ΠΑΕ ψήφισαν λευκό [ήτοι οι ΠΑΕ Ατρόμητος Αθηνών, ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα] και 1 ΠΑΕ απουσίασε από την ψηφοφορία [ήτοι η ΠΑΕ ΑΕΛ])”.
Από εκεί και πέρα, η Super League επαναφέρει το πάγιο αίτημα για κατάργηση του ποσοστού 10% από τα τηλεοπτικά δικαιώματα που αποδίδεται υπέρ των αστυνομικών για την παρουσία τους στα γήπεδα, ενώ υπογραμμίζει πως “η υποχρέωση εποπτείας και ελέγχου των Λεσχών Φιλάθλων και η σχετική ευθύνη για πράξεις ή παραλείψεις μελών αυτών, δε μπορεί να βαρύνει τις ΠΑΕ, τα ΤΑΑ και τα σωματεία, αλλά την ΓΓΑ.
ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ