Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπείτε στο κλίμα του ντέρμπι!

Η πρόσφατη θετική παράδοση του ΠΑΟΚ, το δημοφιλέστερο σκορ, οι πρώτοι σκόρερ και πολλά ακόμα…

PAOK24

Μπείτε στο κλίμα του ντέρμπι!

Το background του σημερινού ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού παρέθεσε η επίσημη ιστοσελίδα της “ασπρόμαυρης” ΚΑΕ, λίγες ώρες πριν τη σέντρα στη Λεωφόρο (19:00).

Αναλυτικά:

  • Χωρίς ήττα στα πέντε τελευταία του παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό είναι ο ΠΑΟΚ, με τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες ανεξάρτητα έδρας στις αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας.
  • Η τελευταία του επίσκεψη στην έδρα του Παναθηναϊκού για το πρωτάθλημα ήταν στις 13 Ιουνίου 2020 σε μια αναμέτρηση που τελείωσε με λευκή ισοπαλία στο ΟΑΚΑ για τα Play Offs.
  • Για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος είχαν συναντηθεί στις 2 Φεβρουαρίου 2020 και ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 (49’ πεν. Μακέντα, 56’ Χατζηγιοβάνης). Από τότε ακολούθησαν τα πέντε ματς των δύο ομάδων με τον ΠΑΟΚ να έχει τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και μάλιστα χωρίς να δεχθεί γκολ στα τέσσερα από τα πέντε ματς.
  • Μόλις στα τρία από τα 11 τελευταία του παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό – ανεξάρτητα έδρας – έχει δεχθεί γκολ ο ΠΑΟΚ. Στις 31 Μαΐου 2017 ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει με 3-2 για τα Play Offs  και στη συνέχεια δεν σκόραρε για τέσσερα διαδοχικά ματς. Ακολούθησαν δύο ματς με γκολ για τους Πράσινους, αλλά στη συνέχεια δημιουργήθηκε ακόμη ένα σερί με τέσσερα ματς χωρίς να δεχθεί γκολ ο ΠΑΟΚ, μέχρι την τελευταία νίκη με 2-1 στην Τούμπα για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.
  • Ο ΠΑΟΚ σε αυτό το διάστημα είχε τέσσερις νίκες, δύο στην Τούμπα και δύο στην Αθήνα, με συνολικό απολογισμό τερμάτων 11-0. Αυτό είναι και το καλύτερο σερί που έχει δημιουργηθεί στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων από το 1959-60 που ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Α΄Εθνικής. Το προηγούμενο ήταν από τις 28 Μαΐου 1972 μέχρι 18 Απριλίου 1973, όταν σε πέντε αναμετρήσεις για πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας είχε πέντε διαδοχικές νίκες, με την μία όμως να είναι με 2-0 α.α. λόγω τιμωρίας του Παναθηναϊκού έπειτα από αγώνα με τον Ολυμπιακό.
  • 69 αναμετρήσεις έχουν διεξαχθεί ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ με τον Δικέφαλο ως φιλοξενούμενο. Σε αυτές ο ΠΑΟΚ μετρά οκτώ νίκες και 17 ισοπαλίες, ενώ στα 44 ματς έχει φύγει ηττημένος από το γήπεδο.
  • 7 διαδοχικές εκτός έδρας αναμετρήσεις χωρίς να ηττηθεί από τον Παναθηναϊκό είχε ο ΠΑΟΚ από την 1η Δεκεμβρίου 1974 μέχρι και τις 7 Μαρτίου 1981 που ηττήθηκε με 2-1. Οι επτά αυτές αναμετρήσεις τελείωσαν όλες ισόπαλες.
  • 20 Ιανουαρίου 1985 ήταν η πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού σε εκτός έδρας αναμέτρηση και ήρθε στο ΟΑΚΑ με τον Πάπριτσα να γράφει το 0-1 στο 79ο λεπτό και να δίνει στον Δικέφαλο τη νίκη που ήταν καθοριστική για τον τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα και στη συνέχεια το πρωτάθλημα.
  • 12 εμφανίσεις έχει το 2-0 υπέρ του Παναθηναϊκού, αποτέλεσμα που είναι το δημοφιλέστερο στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Ακολουθεί το 1-0 με οκτώ εμφανίσεις, ενώ υπάρχουν οκτώ 0-0 και επτά 2-1 υπέρ της ομάδας της Αθήνας.
  • 9 γκολ έχουν σημειώσει στα εντός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ ο Δημήτρης Σαραβάκος και ο Κριστόφ Βαζέχα που είναι στην κορυφή του σχετικού πίνακα, ενώ για τον ΠΑΟΚ έχει σκοράρει τρεις φορές ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ενώ ο Στέφανος Αθανασιάδης έχει δύο γκολ.
  • 3 ποδοσφαιριστές έχουν σκοράρει με τα χρώματα και των δύο ομάδων σε ματς που έγιναν με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό. Ο Κώστας Φρατζέσκος ήταν ο πρώτος, ακολούθησε ο Γιώργος Γεωργιάδης και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.
ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ