Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Μαθαίνουμε από τον Γκαρσία, αλλά κι αυτός από εμάς…»

Μεγάλη συνέντευξη του Κάρολ Σφιντέρσκι στην Πολωνία

«Μαθαίνουμε από τον Γκαρσία, αλλά κι αυτός από εμάς…»

Η κλήση του στην εθνική ομάδα της Πολωνίας, από το νέο ομοσπονδιακό τεχνικό, Πάουλο Σόουζα, έφερε στο επίκεντρο των συμπατριωτών του, τον Κάρολ Σφιντέσκι. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, μίλησε για την κλήση του στην εθνική, για την πορεία του στον ΠΑΟΚ φέτος, αλλα και για τον Πάμπλο Γκαρσία, στην ιστοσελίδα «Sport.onet.pl». Πιο αναλυτικά…

Για την κλήση του στην εθνική ομάδα της πατρίδας του:
«Απλά και μόνο η παρουσία μου στην αποστολή στην ομάδα για τους πρώτους προκριματικούς του Μουντιάλ είναι τιμή για εμένα. Σήμερα έμαθα ότι τελικά θα έχω αυτή την ευκαιρία, να δείξω ποιος είμαι στο γήπεδο, έστω και στις προπονήσεις. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Αυτό ήταν το όνειρο μου από μικρό παιδί και γίνεται πραγματικότητα. Όταν ξεκινάς να παίζεις ποδόσφαιρο, θέλεις να φτάσεις σε αυτό το σημείο. Δούλεψα για αυτό και είμαι πολύ χαρούμενος».

Για το αν είχε ενημερωθεί νωρίτερα από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Πάουλο Σόουζα:
«Δεν το ήξερα νωρίτερα. Το βράδυ της Κυριακής παίζαμε με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα. Μετά το παιχνίδι δεν κοίταξα στο διαδίκτυο. Πάντα εμφανίζονται φήμες, αλλά δεν είναι συνέχεια σωστές».

Για το ότι δεν αγωνίζεται συχνά βασικός στον ΠΑΟΚ, ενώ είναι ο ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στο πρωτάθλημα:
«Είναι δύσκολο να το εξηγήσω αυτό. Στους τελευταίους αγώνες έπαιζα λιγότερο, αυτή ήταν η απόφαση του προπονητή κι έπρεπε να την αποδεχθώ. Είναι ωραίο που ξεκίνησα στο ντέρμπι. Χάσαμε και αυτό δεν είναι θετικό, αλλά νομίζω ότι το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ήταν αρκετά καλό για εμένα. Θα παλέψω για να κρατήσω τη θέση μου στην ενδεκάδα».

Για το διάστημα που ήταν στον πάγκο και αν πίστευε ότι έπαιξαν καλύτεροι από αυτόν:
«Δεν πίστευα κάτι τέτοιο. Είναι δύσκολο να πω κάτι περισσότερο. Δε θέλω να κρίνω τους συμπαίκτες μου και αυτούς που παίζουν στην ίδια θέση με μένα στον ΠΑΟΚ. Έπρεπε να το δεχθώ και να δουλέψω σκληρά στην προπόνηση. Νιώθω καλά, είμαι έτοιμος να παίξω».

Για το ότι τον Ιανουάριο φαινόταν ότι θα επιστρέψει στην αρχική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ:
«Είχα την ευκαιρία να παίξω βασικός κόντρα στον Παναιτωλικό και σκόραρα δύο φορές. Μετά επέστρεψα στον πάγκο. Δεν ήταν εύκολο για μένα. Έπρεπε να σφίξω τα δόντια και να περιμένω υπομονετικά ξανά. Βέβαια γενικά έχω παίξει πολλά λεπτά. Ελπίζω ότι τώρα θα παραμείνω βασικός μέχρι το τέλος της σεζόν».

Για τον Πάμπλο Γκαρσία:
«Αυτή είναι η πρώτη του δουλειά με ανδρική ομάδα. Μαθαίνουμε πολλά από αυτόν, αλλά νομίζω ότι και ο ίδιος μαθαίνει επίσης πολλά από εμάς. Για παράδειγμα πώς να λειτουργεί στο ανώτερο επίπεδο. Τα πρόσφατα αποτελέσματά μας δεν είναι τα καλύτερα. Χάσαμε μερικούς βαθμούς και πρέπει να δώσουμε στον προπονητή χρόνο για να κάνει το «κλικ». Στον αγώνα εναντίον του Παναθηναϊκού κάναμε πολύ καλό παιχνίδι, ωστόσο δεχθήκαμε και πάλι δύο εύκολα γκολ και χάσαμε».

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ:
«Πρέπει σίγουρα να κατακτήσουμε το Κύπελλο Ελλάδος για να σώσουμε κάπως αυτήν τη σεζόν. Θα δώσουμε μεγάλη μάχη και για τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα μέχρι το τέλος. Θα είναι δύσκολα στο Κύπελλο, περιμένουμε την κλήρωση των ημιτελικών, αλλά πιστεύω ότι θα είμαστε χαρούμενοι στο τέλος».

Για τον προηγούμενο ομοσπονδιακό προπονητή, Γέρζι Μπρέζεκ, που δεν τον καλούσε στην Εθνική Πολωνίας:
«Η φόρμα μου ήταν σε καλά επίπεδα και σκόραρα πολλά γκολ. Αλλά από την άλλη πλευρά, κατάλαβα επίσης ότι ο Γέρζι Μπρέζεκ καλούσε τους επιθετικούς που έπαιζαν στα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου. Δεν είναι εύκολο για εμένα να κρίνω. Έχουμε κορυφαίους επιθετικούς στην Εθνική, οπότε ήταν δύσκολο να κληθώ».

Για το συμπαίκτη του στην εθνική, Αρκάντιους Μίλικ:
«Ο Άρεκ έπαιξε προηγουμένως πολλούς αγώνες στην εθνική ομάδα. Ήταν σε μεγάλα τουρνουά και βοήθησε αυτή την ομάδα πολύ. Το γεγονός ότι ο προπονητής κάλεσε τον Άρεκ παρά τα προβλήματα του στην ομάδα που αγωνίζεται δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη για κανέναν. Και ούτε εμένα με εξέπληξε».

Για το αν ένιωσε ότι έρχεται η ώρα του μετά την αλλαγή στον πάγκο της Πολωνίας:
«Νομίζω όχι μόνο εγώ… Κάθε παίκτης που ήταν κοντά στην εθνική ομάδα και έπαιζε καλά στην ομάδα του, είχε το δικαίωμα να σκέφτεται το ίδιο. Ένας νέος προπονητής μπορεί πάντα να αλλάξει το στιλ του παιχνιδιού και των επιλογών ή απλά να καλέσει περισσότερους επιθετικούς, όπως και συνέβη. Ελπίζω να έχουν όλοι την ευκαιρία τους και στο γήπεδο».

Για το αν μίλησε με τον Πάουλο Σόουζα:
«Όχι ακόμα. Θα ήταν ωραίο να μιλήσω μαζί του, αλλά γνωρίζω ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι πάντα αυτό που υπάρχει στο γήπεδο. Έχουμε ακόμη δύο μήνες για να παίξουμε. Θα κάνω τα πάντα για να φτάσω στο Euro 2020».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Eπίσημο: Παρελθόν από την Κλαμπ Μπριζ ο Ντέιλα!

Ραγδαίες εξελίξεις στο στρατόπεδο της προσεχούς αντιπάλου των «ασπρόμαυρων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο στρατόπεδο της αντιπάλου του ΠΑΟΚ στους «8» του Europa Conference League, με τους Βέλγους μία μέρα μετά την ήττα από τον Σιντ Τρούιντεν να επισημοποιούν την απομάκρυνση του προπονητή, Ρόνι Ντέιλα.

Η χθεσινή ήττα ήταν το... κερασάκι στην τούρτα, με το κλίμα εντός της ομάδας για τον Ντέιλα να μην είναι καλό εδώ και αρκετές εβδομάδες. Οι άνθρωποι της ομάδας συγκάλεσαν το βράδυ της Κυριακής έκτακτο διοικητικό συμβούλιο για το μέλλον του Ντέιλα στον πάγκο της ομάδας ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος αλλά και τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ για την προημιτελική φάση του Europa Conference League.

H απόλυση Ντέιλα ανακοινώθηκε και επίσημα το πρωί της Δευτέρας, με τους ιθύνοντες του κλαμπ να αναφέρουν πως η ομάδα δεν θύμιζε το τελευταίο διάστημα την ομάδα που όλοι έβλεπαν στο ξεκίνημα της σεζόν.

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Conference League βρίσκεται σε αναζήτηση νέου προπονητή για τη ερχόμενη σεζόν και ως τότε θα αναβαθμίσει σε ρόλο υπηρεσιακού τον μέχρι πρότινος προπονητή της δεύτερης ομάδας, Νίκι Χάγιεν. Πάντως πληροφορίες από το Βέλγιο αναφέρουν πως ο Ντέιλα ήταν ήδη «τελειωμένος» μετά τις δηλώσεις που είχε κάνει μετά το ματς με την Μόλντε, όταν και επιτέθηκε στη συνέντευξή του σε οπαδούς και Μίντια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τι 4άρα,τι 5άρα,τι 6άρα…

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στα γνώριμα εντυπωσιακά νούμερα που μας είχε συνηθίσει.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σε μία μυθική βραδιά στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ ισοπέδωσε με 5-1 την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, ανέτρεψε την ήττα του πρώτου αγώνα και έκλεισε θέση στα προημιτελικά του Conference League!

Το εντυπωσιακό με την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου είναι πως αυτό ήταν το 13ο φετινό παιχνίδι, στο οποίο καταφέρνει να σκοράρει πάνω από τρεις φορές! Αξίζει να σημειωθεί πως ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει καταφέρει να σκοράρει τέσσερα γκολ σε ένα ματς οκτώ φορές έως τώρα στη σεζόν, πέντε γκολ σε τέσσερα παιχνίδια, ενώ το ρεκόρ τερμάτων για φέτος είναι η «6άρα» στην Καισαριανή κόντρα στην Κηφισιά.

Συνολικά δηλαδή οι «ασπρόμαυροι» έχουν καταφέρει 13 φορές να σκοράρουν από τέσσερα γκολ και πάνω στη σεζόν…

Αναλυτικά:

Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ – ΠΑΟΚ 1-4

ΠΑΟΚ – Χαρτς 4-0

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-4

ΠΑΟΚ – Ελσίνκι 4-2

Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 1-4

ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός 5-0

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 4-0

Κηφισιά-ΠΑΟΚ 0-6

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 4-0

Πανσερραϊκός-ΠΑΟΚ 0-4

ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός 5-0

ΝΠΣ Βόλος-ΠΑΟΚ 1-5

ΠΑΟΚ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 5-1

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Η ανακοίνωση του πριμ πρόκρισης ενθουσίασε τους παίκτες!

Ποιο θα είναι το πριμ των ποδοσφαιριστών για την πρόκριση στους «8»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ένας τρελός χαμός έγινε στα αποδυτήρια της Τούμπας μετά το τέλος του αγώνα ρεβάνς με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ και, όπως είναι φυσιολογικό, οι ποδοσφαιριστές “ξέσπασαν” στο φινάλε του αγώνα, αφού είχαν νιώσει μεγάλη πίεση τις μέρες που προηγήθηκαν και πίστευαν ότι μπορούσαν να γυρίσουν ένα παιχνίδι, που για πολλούς δε γύριζε.

«Δικαιωθήκαμε, εμείς το πιστεύαμε ότι δεν ήμασταν τελειωμένοι και το λέγαμε ότι μπορούμε να ανατρέψουμε το σκορ του Ζάγκρεμπ» έλεγαν μεταξύ άλλων οι παίκτες στα αποδυτήρια…

Η χαρά ήταν ήδη μεγάλη και έγινε μεγαλύτερη μετά την επικοινωνία με τον Ιβάν Σαββίδη. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, πέρα από τα άλλα, έδωσε στους παίκτες να καταλάβουν ότι ο ευρωπαϊκός δρόμος είναι στρωμένος με… χρήματα, αφού τα πριμ για τις επιτυχίες θα είναι μεγάλα.

Σε ό,τι αφορά την πρόκριση στους “8”, το πριμ θα είναι ίδιο με το προ διετίας πριν για την πρόκριση επί της Γάνδης!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ