Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ουσιαστικός Ζίβκοβιτς και ο πληθωρικός Σφιντέρσκι

Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της νίκης του ΠΑΟΚ

Ηλίας Καπράλος

Ο ουσιαστικός Ζίβκοβιτς και ο πληθωρικός Σφιντέρσκι

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε την ΑΕΚ με 3-1 σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε πολύ νωρίτερα να είχε καθαρίσει. Τη νίκη την έδωσαν τα γκολ των Ζίβκοβιτς και Σφιντέρσκι που ήταν και οι κορυφαίοι του ΠΑΟΚ με την απόδοσή τους στην αναμέτρηση.

Αναλυτικά η απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ στη νίκη επί της ΑΕΚ:

Πασχαλάκης: Στην πρώτη φάση του αντιπάλου και πάλι δέχθηκε γκολ κάτω από τα πόδια. Από εκεί και μετά όμως αντέδρασε, είχε 2-3 καλές επεμβάσεις κρατώντας μακριά την ΑΕΚ από την ισοφάριση και σήμερα προτίμησε να μην κάνει κάποια παρακινδυνευμένη έξοδο. Καλός στην επανεμφάνισή του.

Μπάμπα: Αμυντικά ήταν άψογος στο μαρκάρισμα του Λιβάι Γκαρσία. Με τον εξτρέμ της ΑΕΚ στην πλευρά του δεν πήρε επιθετικές πρωτοβουλίες. Σταθερός και χωρίς λάθη στις μεταβιβάσεις του.

Κρέσπο: Ο Ισπανός επέστρεψε και πάλι στις σταθερές εμφανίσεις. Και ψηλά και χαμηλά ήταν σωστός και κέρδισε τις μονομαχίες. Βοήθησε όσο μπορούσε να αναπτυχθεί ο ΠΑΟΚ από πίσω και γενικά έδωσε την εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του που έλειπε σε προηγούμενα παιχνίδια.

Ίνγκασον: Όπως πάντα στα ψηλά είναι κορυφαίος. Κέρδισε κάθε μονομαχίες που πήγε στην δύναμη, ενώ στο γκολ του Ολιβέιρα δεν είχε ευθύνη στην πάσα του Μάνταλου. Από εκεί και μετά δεν ήθελε να ρισκάρει στις μεταβιβάσεις και στα γεμίσματα της ΑΕΚ και έδωσε και πάλι δεύτερες ευκαιρίες στον αντίπαλο να παραμείνει στο μισό γήπεδο.

Ροντρίγκο: Είχε ένα σχετικά καλό παιχνίδι, αλλά με μελανό σημείο το γκολ της ισοφάρισης. Εκεί είχε κακή τοποθέτηση στο μαρκάρισμα του Ολιβέιρα και έτσι ο Πορτογάλος του έφυγε και βγήκε σε θέση τετ α τετ. Από εκεί μετά ήταν και πάλι καλός στην κάλυψη του χώρου. Δεν είχε πρόβλημα μετά την είσοδο του Αλμπάνη, απλά στο τέλος κουράστηκε και δεν μπόρεσε να βγάλει την μπάλα σωστά από την πίσω ζώνη.

Ντόουγκλας Αουγκούστο: Τον είδαμε στην 11άδα μετά από καιρό. Δεν φάνηκε να είχε πρόβλημα ρυθμού και ήταν εμφανώς πιο ώριμος. Σωστός τακτικά, σωστός στο αμυντικό κομμάτι και με μερικές προσπάθειες να ψάξει κάθετο ποδόσφαιρο χωρίς επιτυχία. Δείχνει στο σχήμα με 3 μέσους να μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα.

Σβαμπ: Ξεκίνησε καλά στα πρώτα 30 λεπτά. Σωστός τακτικά και με πολλές φάσεις που βοήθησε επιθετικά. Από εκεί μετά όμως έμεινε στάσιμος. Ήταν από τους βασικούς λόγους που η ΑΕΚ στα τελευταία 20 λεπτά πίεσε τον ΠΑΟΚ και δεν μπορούσε ο Δικέφαλος να βγει μπροστά. Παρόλα αυτά η απόδοση του κρίνεται θετική, καθώς από τα πόδια του ξεκίνησαν πολλές στιγμές για την ομάδα.

Ελ Καντουρί: Σε νέο ρόλο και αυτός είχε σκαμπανεβάσματα. Στο πρώτο ημίχρονο μάλιστα ήταν από εκείνους που πάτησαν και περιοχή και έδωσαν μία έξτρα λύση δίπλα στον Σφιντέρσκι. Στο δεύτερο και αυτός όπως και ο Σβαμπ κουράστηκε, και έτσι δεν μπόρεσε να βοηθήσει πολύ στην κάλυψη των χώρων, αλλά και στο πρέσινγκ της ΑΕΚ. Θα μπορούσε να είχε αντικατασταθεί και νωρίτερα.

Ζίβκοβιτς: Από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του αγώνα και ίσως o MVP. Τα γκολ του έδωσαν στον ΠΑΟΚ προβάδισμα, αλλά και κλείδωσε το παιχνίδι. Τακτικά ολόσωστος και πάλι, επιθετικά είχε πολλές καλές στιγμές και τελικές στην εστία, αλλά και σωστές μεταβιβάσεις στους συμπαίκτες. Θα μπορούσε να είχε και μία ασίστ, αλλά όλη του η παρουσία έδειξε μία ωριμότητα και μία προσωπικότητα που ο ΠΑΟΚ επιζητεί από τον ίδιο.

Τζόλης: Σήμερα δεν ήταν ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια. Δεν μπόρεσε να φανεί ιδιαίτερα στο επιθετικό κομμάτι και να είναι απειλητικός για την εστία της ΑΕΚ. Μάλιστα πολλοί παίκτες της ΑΕΚ έπεφταν πάνω του και αυτό ήταν και από τους λόγους που βρήκαν χώρους οι Ελ Καντουρί και Ζίβκοβιτς. Παρόλα αυτά και σε μία μέτρια βραδιά του είχε την ασίστ για το 2-1 στον Σφιντέρσκι.

Σφιντέρσκι: Και αυτός από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της νίκης. Δεν είναι μόνο το γκολ για το 2-1 στην αρχή του δευτέρου ημίχρονου, αλλά όλη η εν γένει παρουσία του στο γήπεδο. Κέρδισε πολλές μονομαχίες με την άμυνα της ΑΕΚ, κατέβασε μπάλες και μοίρασε σωστά το παιχνίδι στα πλάγια ή πίσω του για να κρατήσει ο ΠΑΟΚ την κατοχή και να πάρει μέτρα. Μία μεγάλη του βραδιά που την περιμέναμε καιρό, κόντρα σε έναν δύσκολο αντίπαλο.

Μουργκ: Μπήκε στη θέση του Τζόλη και περισσότερο έμεινε στα τακτικά του καθήκοντα. Καλύψεις στον Ροντρίγκο, αλλά επιθετικά και πάλι δεν μπόρεσε να γίνει παράγοντας της αναμέτρησης, παρότι η ΑΕΚ είχε ανοιχτεί και υπήρχαν χώροι για βρει διαδρόμους.

Κρμέντσικ: Ο Τσέχος μπήκε και μετά τα πρώτα του λεπτά έδειξε και αυτός το καλό του πρόσωπο. Πολλές μάχες με τους αμυντικούς της ΑΕΚ που δεν του δόθηκαν τα φάουλ που έπρεπε, αλλά και πολλές σωστές επιλογές και αποφάσεις. Μοίρασε και αυτός καλά του παιχνίδι στους συμπαίκτες του (όσο τον άφησε ο διαιτητής), είχε μία ασίστ στο 3-1, αλλά σπατάλησε και μία μεγάλη ευκαιρία για να κλειδώσει το παιχνίδι νωρίτερα.

Μιχαηλίδης: Έπαιξε ελάχιστα και έτσι δεν μπορεί να κριθεί για την απόδοσή του.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ντεσπόντοφ: “Πάνω από όλα οι στόχοι με τον ΠΑΟΚ”

Ικανοποίηση και μήνυμα ενόψει της συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ είναι κεντρικό πρόσωπο στην πατρίδα του από χθες, με αφορμή το βραβείο του κορυφαίου Βούλγαρου ποδοσφαιριστή, που κρατάει για μία ακόμη φορά στα χέρια του.

Ο Βούλγαρος άσος, βρίσκεται στο επίκεντρο όπως είναι φυσικό και απολαμβάνει και ο ίδιος αυτή τη στιγμή, καθώς προφανώς πρόκειται για μία σημαντική αναγνώριση.

"Άκουσα τα λόγια του Στόιτσκοφ και ήταν κάτι ιδιαίτερο. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα. Πρόκειται για πρόσωπα που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο ποδόσφαιρο της Βουλγαρίας.

Το πιο σημαντικό για μένα, είναι να είμαι υγιής και από εκεί και πέρα, να πετύχω τους στόχους που έχω θέσει και σε προσωπικό επίπεδο και σε συλλογικό, μαζί με την ομάδα μου. Η ομάδα είναι πάνω από όλα κι αυτό είναι το πιο σημαντικό", σημείωσε μεταξύ άλλων ο Ντεσπόντοφ, σε μία από τις τοποθετήσεις που έκανε μετά την τιμητική εκδήλωση στη Βουλγαρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο “καυτός” Απρίλης του ΠΑΟΚ

Διαδοχικές μάχες σε όλα τα επίπεδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά από μερικές ημέρες ξεκούρασης, ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές του επιστρέφουν σήμερα στο γήπεδο και στρέφουν την προσοχή τους στη συνέχεια, τη στιγμή που οι διεθνείς ενσωματώνονται στις Εθνικές τους ομάδες.

Οι "ασπρόμαυροι" έχουν μπροστά τους μερικές ημέρες δουλειάς σε όλα τα επίπεδα και κατόπιν, θα μπουν ξανά σε λογική αγώνων, καθώς στο "κάδρο" θα μπουν τα πλέι οφ και στην πορεία και το Europa Conference League. Αρχικά, στις 31 του Μάρτη θα ακολουθήσει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και μετά, σειρά έχει ένας μήνας... "καυτός"!

Ο Απρίλιος θα είναι ένας πολύ-πολύ σημαντικός μήνας για τον Λουτσέσκου και τους παίκτες του, καθώς εκτός από μεγάλες "μάχες" στα πλέι οφ, θα υπάρξουν και τα δύο παιχνίδια με την Κλαμπ Μπριζ στο UECL, ενώ ήδη έχει αναβληθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που επρόκειτο -βάσει προγράμματος- να πέσει ανάμεσα στα δύο ματς με τους Βέλγους.

Πώς διαμορφώνεται το πρόγραμμα του Απρίλη; Δείτε τα παιχνίδια που περιλαμβάνει ο μήνας:

3/4 ΠΑΟΚ – Λαμία

7/4 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

11/4 Κλαμπ Μπριζ – ΠΑΟΚ (UECL)

18/4 ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ (UECL)

21/4 Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

24/4 Λαμία – ΠΑΟΚ

28/4 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

SL2: Απαντήσεις για τον ΠΑΟΚ Β’

Μαθαίνουν πρόγραμμα οι “ασπρόμαυροι”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί το ΔΣ της Super League 2, για να ακολουθήσει η κλήρωση των πλέι οφ και πλέι άουτ.

Το ΔΣ θα ξεκινήσει στις 14:30, με θέματα την επικύρωση των βαθμολογιών και την κλήρωση των πλέι οφ και πλέι άουτ, ενώ αναμένεται να εκλεγούν και δύο αντιπρόεδροι.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

  • Έγκριση Πρακτικών Διοικητικών Συμβουλίων
  • Εκλογή Α΄ & Β΄ Αντιπροέδρου
  • Επικύρωση βαθμολογικών πινάκων Α΄ & Β΄ Ομίλου της αγωνιστικής περιόδου 2023-2024
  • Κλήρωση Πρωταθλήματος play off & play out
  • Διάφορα Θέματα

Ο ΠΑΟΚ Β' θα μάθει -λοιπόν- το πρόγραμμά του, με φόντο τη συνέχεια, καθώς θα παίξει στα πλέι άουτ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ