Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φαν’τ Σχιπ: «Ίσως πάμε με την ίδια 11άδα με Ισπανία»

Ο Ολλανδός τεχνικός μίλησε για την αναμέτρηση με την Γεωργία

Αντώνης Τσακαλέας

Φαν’τ Σχιπ: «Ίσως πάμε με την ίδια 11άδα με Ισπανία»

Ο Τζον Φαν’τ Σχιπ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου με φόντο την αναμέτρηση της εθνικής Ελλάδας με την Γεωργία, που θα γίνει στην Τούμπα, το βράδυ της Τετάρτης (31/3, 21:45), με τον Τάσο Μπακασέτα να τον πλαισιώνει. Ο Ολλανδός τεχνικός  δεν άνοιξε τα χαρτιά του για την 11άδα ενώ αναφέρθηκε στα θετικά στοιχεία που έχει η Γεωργία ως σύνολο. Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την κατάσταση βρίσκεται η ομάδα και οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής: “Νομίζω ότι η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση. Όλοι οι παίκτες είναι υγιείς, όλοι είναι διαθέσιμοι για τον αγώνα, οπότε αυτά είναι καλά νέα.

Πλέον επικεντρωνόμαστε στο πλάνο του αγώνα, αφού η Γεωργία είναι μία πολλή καλή ομάδα. Μία ομάδα που άξιζε περισσότερα από τα παιχνίδια με την Ισπανία και την Σουηδία, πραγματοποιώντας καλές εμφανίσεις. Δεν είναι εύκολο παιχνίδι. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Φυσικά και θέλουμε να νικήσουμε, πάνω από όλα όμως πρέπει να τα δώσουμε όλα, να τηρήσουμε το πλάνο μας και αν το κάνουμε αυτό θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να νικήσουμε. Ξέρουμε ότι πρέπει να νικήσουμε. Όλοι θέλουν να νικάνε”.

Για το στυλ παιχνιδιού της Γεωργίας: “Έχουν αλλάξει προπονητή, έχοντας πλέον τον Σανιόλ στον πάγκο, ο οποίος υπήρξε σπουδαίος παίκτης, έχοντας περάσει και από την Μπάγερν. Προσπαθεί να περάσει τις ιδέες του στην ομάδα και βλέπεις τις διαφορές. Είναι συμπαγείς, παίζουν ως ομάδα, έχουν γρήγορες μεταβιβάσεις, βγαίνουν γρήγορα στην αντεπίθεση, έχουν γρήγορους επιθετικούς και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι όταν χάνουμε την κατοχή της μπάλας και να είμαστε στην σωστή θέση ώστε να καλύψουμε την άμυνά μας και να επανακτούμε την κατοχή και να αποτρέπουμε αντεπιθέσεις. Είναι μία ομάδα που κλείνει καλά τις γραμμές της. Για να πάρουμε το αποτέλεσμα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων”.

Για το αν θα γίνουν αλλαγές στην 11άδα σε σχέση με τον αγώνα με την Ισπανία: “Θα δούμε. Είχαμε κάποιους παίκτες που είχαν κάποια προβλήματα τραυματισμών. Θα δούμε την εικόνα στις προπονήσεις. Εξαρτάται και από τον αντίπαλο. Ίσως έχουμε κάποιες αλλαγές, αλλά ίσως παρατάξουμε την ίδια 11αδα”.

Για το περιβραχιόνιο που δόθηκε στον Τάσο Μπακασέτα: “Υπήρχαν κάποια παιδιά που παρακολουθούσαμε και ο Τάσος είναι ένα από αυτά. Είναι ένας παίκτης που δίνει το παράδειγμα και βοηθάει τους άλλους παίκτες με τον τρόπο που παίζει. Έχουμε και άλλους ηγέτες όμως, δεν γίνεται να έχουμε μόνο έναν. Αυτός είναι ο αρχηγός μας όμως και έχει ευθύνες, κάτι που είναι το πιο σημαντικό”.

Ο αρχηγός της Εθνικής, Τάσος Μπακασέτας, είπε:

Για όσα πρέπει να κάνει η Ελλάδα για να πάρει την πρώτη της νίκη: “Θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στο πλάνο που θα μας δώσει ο προπονητής. Να δείξουμε στον αντίπαλο ότι ο μόνος στόχος είναι η νίκη και να πάρουμε το παράδειγμα τον αγώνα με την Ισπανία και το πόσο αγαπημένοι και πειθαρχημένοι ήμασταν.

Για το κλίμα που υπάρχει: “Αγωνιστικά η εικόνα μας δείχνει ότι κάθε φορά που μαζευόμαστε δείχνουμε μία βελτίωση στον τρόπο παιχνιδιού μας, κάτι πολύ σημαντικό. Κάθε φορά ψάχνουμε να βελτιωνόμαστε ακόμα περισσότερο. Όσο για το κλίμα, το βλέπει όλος ο κόσμος πόσο μονιασμένοι είμαστε και πώς παλεύουμε μαζί, κάτι που δουλεύει υπέρ μας και είμαστε χαρούμενοι για το αποτέλεσμα με την Ισπανία και θέλουμε να συνεχίσουμε ακόμα καλύτερα”.

Για το αν τα πιο δύσκολα παιχνίδια είναι αυτά που η Ελλάδα είναι το φαβορί και πρέπει να νικήσει: “Είναι κάποια παιχνίδια που οφείλεις να τα κερδίσεις για να προχωρήσεις για να πιάσεις τους στόχους σου. Αυτά τα παιχνίδια πρέπει να τα δεις με μεγαλύτερη σοβαρότητα. Το κλειδί για αυτό το παιχνίδι είναι να αφήσουμε πίσω το παιχνίδι με την Ισπανία και να συγκεντρωθούμε στο αμέσως επόμενο, που είναι και το πιο σημαντικό”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αλλαγή σελίδας στη Λίβερπουλ: Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ

Αφήνει τη Φέγενορντ και αναλαμβάνει τους reds

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίβερπουλ και Φέγενορντ τα βρήκαν σε όλα και ο Άρνε Σλοτ θα είναι ο διάδοχος του Κλοπ στον πάγκο των Reds.

Oι Ολλανδοί θα εισπράξουν 15 εκατ. ευρώ και ο 45χρονος τεχνικός θα αναλάβει τα ηνία στην αλλαγή σελίδας της Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Κλοπ.

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, φέτος σήκωσε το κύπελλο και είναι στη 2η θέση στο πρωτάθλημα, στο -9 από την Αϊντχόφεν. Συνολικά με τη Φέγενορντ έχει απολογισμό 93 νίκες, 27 ισοπαλίες και 24 ήττες, ενώ την τρέχουσα σεζόν το ρεκόρ του είναι 28-7-8.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θέλω να δουλέψω εκεί, να γίνω ο προπονητής της Λίβερπουλ. Οι ομάδες διαπραγματεύονται, οπότε ακόμα είμαι εδώ. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά έχω αισιοδοξία ότι θα γίνει», ανέφερε ο Σλοτ σε δηλώσεις του, όσο οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων ήταν σε εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναζητώντας αντίδραση (vid)

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η απώλεια κόντρα στη Λαμία είναι κάτι που πληγώνει τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει πλέον να τον πεισμώσει ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι» δίνουν ένα κομβικό εντός έδρας παιχνίδι την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ και άπαντες στην ομάδα πιστεύουν ότι είναι η ευκαιρία για να γυρίσει ο διακόπτης και ο Δικέφαλος του Βορρά θα παραμείνει με αξιώσεις στην κούρσα του τίτλου.

Αυτό βέβαια οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου καλούνται να το αποδείξουν στο χορτάρι.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και το σύνθημα που περνάει από πλευράς «ασπρόμαυρων» είναι «τέλος τα λόγια, ώρα για πράξεις».

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία.

Η προπόνηση της Παρασκευής ήταν αφιερωμένη στο τακτικό κομμάτι.

https://www.youtube.com/watch?v=aBgcgqLPyuQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το απίστευτο στατιστικό του Σβαμπ

Ο Αυστριακός έκανε ρεκόρ τερμάτων με τον ΠΑΟΚ με μία εντυπωσιακή ιδιαιτερότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα 10 γκολ σε 50 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν έφτασε ο Στέφαν Σβαμπ με το τέρμα που πέτυχε στο «Αθ. Διάκος» απέναντι στη Λαμία πριν από λίγες ημέρες.

Ο Αυστριακός έχει ήδη πετύχει ρεκόρ τερμάτων στην έως τώρα παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έγινε ο πέμπτος «διψήφιος» σκόρερ των «ασπρόμαυρων» για την τρέχουσα σεζόν.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στην περίπτωση του Σβαμπ είναι το γεγονός ότι τα μισά από τα γκολ που έχει πετύχει φέτος είναι στα τελευταία λεπτά των αγώνων!

Ο Αυστριακός έχει «χτυπήσει» απέναντι στην Αμπερντίν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, απέναντι στον Ατρόμητο στο 89', κόντρα στον Παναθηναϊκό ξανά στο 89', ενώ με αντίπαλο τη Λαμία στην Τούμπα το δεύτερο γκολ που πέτυχε απέναντι στους Φθιώτες ήταν στο 88' και στο πρόσφατο εκτός έδρας ματς σκόραρε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ