Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι επιλογές του Γκαρσία στα ντέρμπι

Οι σταθερές κι όσοι “παλεύουν” για τη θέση τους

Θωμάς Παπάς

Οι επιλογές του Γκαρσία στα ντέρμπι

Διαφορετικές είναι οι επιλογές του Πάμπλο Γκαρσία όσον αφορά τα πρόσωπα, που στελεχώνουν τη βασική ενδεκάδα στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια. Πρόκειται για τα ντέρμπι με Άρη, ΑΕΚ,  Παναθηναϊκό και το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, που μαζί με τον Ολυμπιακό συμπληρώνει την 6άδα των Play Off.

Σαφώς κι υπάρχουν ορισμένες σταθερές σε αυτή αλλά και παίκτες οι οποίοι δεν έχουν σίγουρη τη θέση τους στην ενδεκάδα, τόσο λόγω προσωπικών επιλογών του Ουρουγουανού, όσο και λόγω απαιτήσεων κάθε αναμέτρησης. Στα τρία πρώτα παιχνίδια για παράδειγμα με Τρίπολη, Άρη και Παναθηναϊκό το σύστημα που ακολούθησε η ομάδα ήταν το 4-2-3-1 ενώ με την ΑΕΚ αγωνίστηκε σε σχηματισμό 4-3-3. Το παιχνίδι με την ένωση είναι κι αυτό που δείχνει να είναι περισσότερο κοντά, όσον αφορά σχηματισμό και πρόσωπα, σε αυτό που θα ακολουθήσει ο Δικέφαλος στα εναπομείναντα παιχνίδια για το τέλος της σεζόν.

Κάτω από τα δοκάρια θέση πήρε ο Ζίφκοβιτς για τρία παιχνίδια, ενώ ο Πασχαλάκης φόρεσε φανέλα βασικού με την ΑΕΚ, αφού ηρέμησε το κλίμα μετά τα όσα συνέβησαν με τον Άρη. Στο αριστερό άκρο της άμυνας  οι Βιεϊρίνια και Μπάμπα μοιράστηκαν τα παιχνίδια με τον Πορτογάλο ωστόσο να μένει εκτός με την ΑΕΚ λόγω τραυματισμού. Ο Ροντρίγκο κράτησε τη θέση του στα δεξιά, με εξαίρεση το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Στο κέντρο της άμυνας ο Ίνγκασον αποτελεί σταθερά με τους Βαρέλα, που έμεινε εκτός αποστολής με την ΑΕΚ, Μιχαϊλίδη και Κρέσπο να εμφανίζονται στην ενδεκάδα με τον Ισπανό ωστόσο να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για παρτενέρ του Ισλανδού.

Η τριάδα στα χαφ δεν ήταν ίδια σε κανένα παιχνίδι. Ωστόσο το σχήμα με τους Σβααμπ, Ελ Καντουρί και Ντάγκλας φαντάζει ως αυτό που θα «τραβήξει το κουπί» ως το φινάλε. Ο Βραζιλιάνος θα έχει τη θέση του αμυντικού χαφ μετά την εκ νέου ενεργοποίηση του από τον Γκαρσία.

Στο μεσοεπιθετικό κομμάτι οι ασπρόμαυροι θα πορευθούν με τους Τζόλη και Ζίφκοβιτς στα εξτρέμ ενώ υπάρχουν κι οι Μουργκ κι Ουάρντα. Ο Αιγύπτιος είναι πιο πιθανό να διεκδικήσει θέση στην ενδεκάδα σε μια πιθανή αλλαγή σχηματισμού στη θέση «10», ενώ να τονίσουμε πως με εξαίρεση την ΑΕΚ, είχε αγωνιστεί ως βασικός στα τρία προηγούμενα. Στην κορυφή της επίθεσης τα πράγματα περιπλέκονται καθώς μπορεί ο Κρμέντσικ να είχε προβάδισμα αλλά ο Σφιντέρσκι άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του δόθηκε με την ΑΕΚ ενώ την Κυριακή σκόραρε και με την Εθνική Πολωνίας αποδεικνύοντας πως βρίσκεται σε καλό μομέντουμ.

Η ουσία είναι πως ο Πάμπλο Γκαρσία πρέπει να βρει έναν αποτελεσματικό σχηματισμό, που να του δώσει αυτά που πρέπει στα εννέα δύσκολα παιχνίδια των Play Off και στους ημιτελικούς με την ΑΕΚ. Στο τελευταίο παιχνίδι φάνηκε πως η ομάδα βρήκε τα πατήματα της αλλά η εξαγωγή συμπεράσματος απαιτεί συνέχεια και συνέπεια στον ίδιο βαθμό όπως την περασμένη Κυριακή.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ